Minik kızımızın saçları yok :((

canım, benim en yakın arkadaşımın 4,5 yaşında kızı var. aynı problem onlarda da var.
kızın ince ince kısa telleri vardı. çoçuğumun saçına toka bile bağlayamıyorum üzülürdü hep.
kızı bugün yine gördüm biraz gürleşmiş ve uzamış saçları ince lastikli tokalarla yapmış annesi saçlarını :))
benimde aynı yaşta oğlum var. ben1-2 ayda bir çocuğu traş ederken o 4 buçuk sene edemedi ya..
ama bugün kahkül bile yaptrımış kuaförde kıza.
zamanla uzar inşallah yeğeninin saçları..

canım ya.. bu bir umut bizim için..inşallah bizim miniğin de en kısa zamanda çıkar.. peki özel bir şey yaptılar mı çıkması için, yoksa kendiliğinden mi çıktı? bir de önceki hali tüy gibi demişsin ya, kafasının her yerinde var mıydı, yoksa tek tük bir kaç tel miydi?

kaşı kirpiği var mı, vücudunun başka yerlerinde tüy var mı
buna benzer bir vaka gördüm ama onun ne kaşı ne kiirpiği yoktu yani vücudunda tüy namına hiçbirşey yoktu
saç ektirmek gibi bir çare var. Allah çaresiz dert vermesin.

kirpikleri var ama tüy şeklinde.. kaşları yok.. vücudunda da tüy yok.. kafasında da bir kaç tel sadece :((
haklısınız, Allah dermansız dert vermesin, saç ekimi yapılır ama, onu da çocukken yapmayı tavsiye etmiyor kimse, gelişimini tamamlasın, bi 18ine gelsin deniyor.. o zamana kadar da o kadar zor olacak ki.. :( şimdilik dua etmekten başka çaremiz yok...

cok uzuldum gercekten. bır kız ıcın ne kotu bır durumdur bu.Allah yardımcısı olsun ınsallah

öyle maalesef.. saçlarımız birazcık dökülmeye başlasa kafayı yiyoruz, ne yapsak ne etsek diye deliriyoruz resmen.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile.. :(( amin canımm, inşallah...

ben cok onceden annemden duymustum bı kızın sacları yokmus yada sonradan dokulmus olabılır tam olarak bılmıyorum ama aılesı sarmısakla sureklı ovmus kafasını ve saçları çıkmış bu yolu denedınız mı acaba çok uzuldum yegenınız ıcın allah yardımcınız olsun umarım bır cozum bulursunuz....

ben cok onceden annemden duymustum bı kızın sacları yokmus yada sonradan dokulmus olabılır tam olarak bılmıyorum ama aılesı sarmısakla sureklı ovmus kafasını ve saçları çıkmış bu yolu denedınız mı acaba çok uzuldum yegenınız ıcın allah yardımcınız olsun umarım bır cozum bulursunuz....

denemedik canım..aslında denemekte fayda var ama, tahriş ederse diye korkuyorum açıkçası.. çok küçük daha :( amin canım..inşallah bulunur bir çaresi.. rabbim bir yol gösterir inşallah

çocugum yok ama kardeşimden biliyorum canım.bildiğin keldi dogdugunda, sonraları çok az saçı oldu. şuan benimkinin 3 katı kadar saçı var :) aşırı gür ve sık. tahlilleri normalse çok dert etmeyin bence.

çocugum yok ama kardeşimden biliyorum canım.bildiğin keldi dogdugunda, sonraları çok az saçı oldu. şuan benimkinin 3 katı kadar saçı var :) aşırı gür ve sık. tahlilleri normalse çok dert etmeyin bence.

şuan dört yaşında ve sadece bir kaç tel var o da tüy şeklinde :// inşallah dediğin gibi olur ama, korkuyoruz işte yine de :/

Merhaba arkadasim,benim oglumun kresinde de saclari olmayan bir erkek arkadasi vardi annesi doktorlarin sac kokleri dogustan yok dedigini soyledi.Size oyle birsey denmediyse cikar.Baska bir arkadasiminda kizinin saclari 3,5 yasinda cikti.Once kazittilar sonra sarimsak ve badem yagiyla hergun masaj yaptilar netten arastirin su an kizin kafasi bonus gibi inanilir gibi degil yani.Umudunuzu kaybetmeyin insaallah cikar

Merhaba arkadasim,benim oglumun kresinde de saclari olmayan bir erkek arkadasi vardi annesi doktorlarin sac kokleri dogustan yok dedigini soyledi.Size oyle birsey denmediyse cikar.Baska bir arkadasiminda kizinin saclari 3,5 yasinda cikti.Once kazittilar sonra sarimsak ve badem yagiyla hergun masaj yaptilar netten arastirin su an kizin kafasi bonus gibi inanilir gibi degil yani.Umudunuzu kaybetmeyin insaallah cikar

merhaba.. ay bu çok güzel haber.. doktorların öyle bir şey söyleyip söylemediğini tam bilmiyorum açıkçası.. ama bir kaç tel olması umut verici.. demekki bir kaç tane de olsa kök var..

sarmısağı muhakkak denemek gerekiyor demekki.. peki diğer erkek çocuk için bir çaresi yok muymuş ? :((

Bence kazıtsınlar bi kere. Siz göremezsiniz belki ama mini minik tüyler vardır kazıtmayla onlarda gider. Sonra sarımsak ve badem yağını sürsünler. Sarımsak yağıda var zarar vermeseniz isterseniz. Daha sonra çıkacaktır diye düşünüyorum. Kök olmasa doktorlar söylerlerdi

Bence kazıtsınlar bi kere. Siz göremezsiniz belki ama mini minik tüyler vardır kazıtmayla onlarda gider. Sonra sarımsak ve badem yağını sürsünler. Sarımsak yağıda var zarar vermeseniz isterseniz. Daha sonra çıkacaktır diye düşünüyorum. Kök olmasa doktorlar söylerlerdi

haklısınız.. denemek lazım.. çok teşekkürler.. inşallah çare olur..

canım seni üzmek istemem inş anlatacağım şeyle ilgisi yoktur.

teyzemlerin bi komşusu vardı. bu komşu ablanın bebeği olduğunda kızının saçları yoktu.

saçları kirpikleri kaşları hiç yoktu. yıllarca doktorlara götürdüler. kıl kökleri doğuştan yokmuş.

4 yaşına gelince bi ilaç verdi doktorlar. kız onu yıllarca kullandı. saç diplerinde kökler belirdi siyah siyah. ama o belirginleşen kökler hiçbizaman uzamadı.

kız şuan 17-18 yaşlarında. kaşlarında dövme var. saçları peruk.

ama sizin bebişin tüy şeklinde kirpikleri ve saçında da varmış saç telleri. belki kuvvetlenmeye ihtiyaçları vardır. çok geçmiş olsun

nihai karar sizindir ama daha ufacık çocuğun kafasına saçı yok diye bitkisel bile olsa karışımlardan sürmeyin.
bende doğduğumda 3tel saçım varmış, annem üzülürmüş teyzem falan toka aldığında bana.
ama inanın şu an saçım o kadar çok ki! omuz hizasında olmasına rağmen boyarken 3tüp boya harcıyorum gerisini siz düşünün
tahlillerinde sorun yok diyorsunuz, bu çok önemli ve güzel bir şey.
bir şeyler sürmekten önce kazıtmak mantıklı olabilir.
ama başta dediğim gibi nihai karar sizindir.

NOT:ailede kimsede yok böyle bir durum demişsiniz. muhtemelen 2-3kuşağa baktınız. bizim aile dostumuzun bebeği anne baba beyaz olmasına rağmen zenci doğmuştu. hatta ne olaylar yaşandı dna testi falan... :( bebeğin aile dostumuzun eşinden olduğunu öğrendikten sonra 7.kuşakta ailede zenci olduğu öğrenildi. o yüzden daha detaylı araştırabilirseniz daha iyi olur.

merhaba.. ay bu çok güzel haber.. doktorların öyle bir şey söyleyip söylemediğini tam bilmiyorum açıkçası.. ama bir kaç tel olması umut verici.. demekki bir kaç tane de olsa kök var..

sarmısağı muhakkak denemek gerekiyor demekki.. peki diğer erkek çocuk için bir çaresi yok muymuş ? :((

Evet canim eger sac kokleri olmasaydi doktor muhakkak soylerdi.Caninizi sikmayin ne yapmaniz gerektigini doktora danisin o sizi yonlendirecektir.Diger cocuk icin bir care yokmus maalesef Rabbim baska dert hastalik vermesin diyelim.

Annemin arkadaşının torunununda böyle bir derdi vardı. Gerçi o kızcağızda kafasının arka kısmında vardı ön kısımlarda yoktu. Hani ön kısımları dökülen erkekler vardır ya onun gibiydi. Çocuk 5-6 yaşındaydı ve gerçekten bende çok üzülüyordum. Daha sonra bunlar benim karşı apartmanıma taşındılar. Sanırım 8 yaşında falandı, kızımla sokakta oynarken baktım yeni bir arkadaş edinmiş. Kimsin sen diye sordum. İsmini söyledi ben şunun kızıyım dedi. Tabi ben şoktayım. Maşallah saçlar düzelmiş ve gürleşmiş. Öyle güzel olmuşki anlatamam. Annesiyle tanıştım ve sordum, hiç bir şey yapmamışlar birden bire çıkmaya başlamış. İnşallah sizin yeğeninizinde böyle olur.

canım seni üzmek istemem inş anlatacağım şeyle ilgisi yoktur.

teyzemlerin bi komşusu vardı. bu komşu ablanın bebeği olduğunda kızının saçları yoktu.

saçları kirpikleri kaşları hiç yoktu. yıllarca doktorlara götürdüler. kıl kökleri doğuştan yokmuş.

4 yaşına gelince bi ilaç verdi doktorlar. kız onu yıllarca kullandı. saç diplerinde kökler belirdi siyah siyah. ama o belirginleşen kökler hiçbizaman uzamadı.

kız şuan 17-18 yaşlarında. kaşlarında dövme var. saçları peruk.

ama sizin bebişin tüy şeklinde kirpikleri ve saçında da varmış saç telleri. belki kuvvetlenmeye ihtiyaçları vardır. çok geçmiş olsun

bizim de korkumuz o canım.. ama işte evet, tüy gibi de olsa kirpiklerinin olması ve saçında bir kaç tel olması tek ümidimiz.. teşekkür ederiz.. inşallah çıkar saçları..

nihai karar sizindir ama daha ufacık çocuğun kafasına saçı yok diye bitkisel bile olsa karışımlardan sürmeyin.
bende doğduğumda 3tel saçım varmış, annem üzülürmüş teyzem falan toka aldığında bana.
ama inanın şu an saçım o kadar çok ki! omuz hizasında olmasına rağmen boyarken 3tüp boya harcıyorum gerisini siz düşünün
tahlillerinde sorun yok diyorsunuz, bu çok önemli ve güzel bir şey.
bir şeyler sürmekten önce kazıtmak mantıklı olabilir.
ama başta dediğim gibi nihai karar sizindir.

NOT:ailede kimsede yok böyle bir durum demişsiniz. muhtemelen 2-3kuşağa baktınız. bizim aile dostumuzun bebeği anne baba beyaz olmasına rağmen zenci doğmuştu. hatta ne olaylar yaşandı dna testi falan... :( bebeğin aile dostumuzun eşinden olduğunu öğrendikten sonra 7.kuşakta ailede zenci olduğu öğrenildi. o yüzden daha detaylı araştırabilirseniz daha iyi olur.

teşekkürler canım.. bir zararı olur, tahriş eder filan diye korkuyoruz biz de.. denemedik de o yüzden.. ama işte o belkiler var ya.. onlar da insanı bir şeyler denemeye itiyor.. ne yaparız bilmiyorum.. anne-babasının kararı zaten..
evet belki çok çok önceki kuşaklara gitmek lazım... bilemiyoruz tabi o kadar öncesini..

Annemin arkadaşının torunununda böyle bir derdi vardı. Gerçi o kızcağızda kafasının arka kısmında vardı ön kısımlarda yoktu. Hani ön kısımları dökülen erkekler vardır ya onun gibiydi. Çocuk 5-6 yaşındaydı ve gerçekten bende çok üzülüyordum. Daha sonra bunlar benim karşı apartmanıma taşındılar. Sanırım 8 yaşında falandı, kızımla sokakta oynarken baktım yeni bir arkadaş edinmiş. Kimsin sen diye sordum. İsmini söyledi ben şunun kızıyım dedi. Tabi ben şoktayım. Maşallah saçlar düzelmiş ve gürleşmiş. Öyle güzel olmuşki anlatamam. Annesiyle tanıştım ve sordum, hiç bir şey yapmamışlar birden bire çıkmaya başlamış. İnşallah sizin yeğeninizinde böyle olur.

ne güzel ya..çok sevindim canım.. inşallah bizimkinin de çıkar en kısa zamanda... böyle şeyleri duyunca nasıl mutlu oluyorum anlatamam..

Merhaba kk üyeleri...

Buraya yazmak çare mi bilmiyorum ama bir umut sizlere danışayım dedim.. Belki daha önce böyle bir durumla karşılaşan olmuştur, belki çaresini bilen vardır.. sizden başka danışacak kimse yok zaten..

Küçük kız yeğenimizin saçları doğuştan yok.. henüz 4 yaşında.. sorunun kaynağı ne bilmiyoruz, çünkü yapılan tahlillerde her şey normal çıkıyor.. sağlığında bir sıkıntı yok çok şükür.. ama saçları yok işte.. :/ bu da bir kız çocuğu için çok çok büyük bir sorun bence.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile :(( gidilen doktorlar da daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylemişler.. açıkçası öyle her hastaneyi denediler de diyemem, daha çok küçük olduğu için hırpalamak istemiyorlar çocuğu hastanelerde..ama birkaç farklı yere gidildi.. üniversite hastanesi, özel hastane...çok iyi denilen profesörlere danışıldı. ama çare bulunamadı daha :(
internetten araştırdım biraz, sadece bir haber buldum, durum aynı gibi... ama 2008 yılının haberi.. sonradan bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum.. hatta bunu öğrenebilmek için o haber sitesine mail attım ama hiçbir cevap gelmedi. :/

Çevrenizde varsa böyle bir sıkıntısı olan, çaresini bulan , ya da tedavisi devam eden, paylaşırsanız çok ama çok sevinirim... belki bize de bir umut olur...

canim hormon tedavisi olmasi gerekiyor zannediyorum.. yas siniri nedir tabi onu ogrenmeniz lazim acil.. gec kalmamaniz icin.. birde merak ettim kasi ve kirpigi var mi?

Back
X