Minik kızımızın saçları yok :((

çok uzuldum kıyamam ben ona yaa :(

canım okul baslamadan bıran once saçlarını kazıtın ve hergun sarımsagı kafasına surtmenıze gerek yok sarımsak yagı yapın onu surun . badem yagı hındıstan cevızı yagı .bunları yapın .

hatta sığır iliği formulu var hemen onu bı arastır kkda yapanlar var bende yapırorum onu yapınn

benim kızımın da saçı yoktu doktor çinko önermişti baya işe yaradı hem hiçbi zararı yok bi deneyin derim

çok uzuldum kıyamam ben ona yaa :(

canım okul baslamadan bıran once saçlarını kazıtın ve hergun sarımsagı kafasına surtmenıze gerek yok sarımsak yagı yapın onu surun . badem yagı hındıstan cevızı yagı .bunları yapın .

hatta sığır iliği formulu var hemen onu bı arastır kkda yapanlar var bende yapırorum onu yapınn

sığır iliğini ilk kez duyuyorum canım.. bir araştırayım.. çok teşekkürler...

Merhaba kk üyeleri...

Buraya yazmak çare mi bilmiyorum ama bir umut sizlere danışayım dedim.. Belki daha önce böyle bir durumla karşılaşan olmuştur, belki çaresini bilen vardır.. sizden başka danışacak kimse yok zaten..

Küçük kız yeğenimizin saçları doğuştan yok.. henüz 4 yaşında.. sorunun kaynağı ne bilmiyoruz, çünkü yapılan tahlillerde her şey normal çıkıyor.. sağlığında bir sıkıntı yok çok şükür.. ama saçları yok işte.. :/ bu da bir kız çocuğu için çok çok büyük bir sorun bence.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile :(( gidilen doktorlar da daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylemişler.. açıkçası öyle her hastaneyi denediler de diyemem, daha çok küçük olduğu için hırpalamak istemiyorlar çocuğu hastanelerde..ama birkaç farklı yere gidildi.. üniversite hastanesi, özel hastane...çok iyi denilen profesörlere danışıldı. ama çare bulunamadı daha :(
internetten araştırdım biraz, sadece bir haber buldum, durum aynı gibi... ama 2008 yılının haberi.. sonradan bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum.. hatta bunu öğrenebilmek için o haber sitesine mail attım ama hiçbir cevap gelmedi. :/

Çevrenizde varsa böyle bir sıkıntısı olan, çaresini bulan , ya da tedavisi devam eden, paylaşırsanız çok ama çok sevinirim... belki bize de bir umut olur...

Bizim tanıdıklarımız var bu şekilde. Saç doğuştan tutmuyor ve peruk kullanıyorlar. Benim annemde bölgesel dökülmeler olmuştu. Tamamen kelleşmişti orası. Tanıdığımız bi doktor var. Başının derisine iğne vurmuştu 1 ayda gür gür saçları çıktı annemin. Kendisi çok başarılı bi doktor. İstanbuldaysanız bi görünün derim...

Bizim tanıdıklarımız var bu şekilde. Saç doğuştan tutmuyor ve peruk kullanıyorlar. Benim annemde bölgesel dökülmeler olmuştu. Tamamen kelleşmişti orası. Tanıdığımız bi doktor var. Başının derisine iğne vurmuştu 1 ayda gür gür saçları çıktı annemin. Kendisi çok başarılı bi doktor. İstanbuldaysanız bi görünün derim...

acaba çocuk için uygun olur mu ki böyle bir yöntem? :/ yine de görüşmekte fayda var.. o dediğiniz doktorun iletişim bilgilerini yazabilir misiniz?

doktorun ismini yazarmısınız benim annemde de var aynı sorun genetik üst bölgede acılma,çaresi varsa biz de görünmek isteriz..

bu arada bu minik yavru için dua ediyorum.. inşallah en kısa zamanda bu saglık problemi ortadan kalkar,Allah beterinden saklasın.....

doktorun ismini yazarmısınız benim annemde de var aynı sorun genetik üst bölgede acılma,çaresi varsa biz de görünmek isteriz..

Şu anda bulgaristandalar. Döndüklerinde iletişim bilgilerini alıp size ulaştırım. Ayın 13ünde dönüyorlar. Kendileriylede görüşüp bilgi verebilirim. Ama benim annemde bayaa bi dökülme olmuştu. İğne vurmuştu 1 aya çıktı saçlar gür gür. Tavsiye ediyorum şiddetle..

Şu anda bulgaristandalar. Döndüklerinde iletişim bilgilerini alıp size ulaştırım. Ayın 13ünde dönüyorlar. Kendileriylede görüşüp bilgi verebilirim. Ama benim annemde bayaa bi dökülme olmuştu. İğne vurmuştu 1 aya çıktı saçlar gür gür. Tavsiye ediyorum şiddetle..

peki sizden haber bekliyorum o zaman.. çok teşekkürler..

Benim arkadaşımın kızı da saçsızdı, şuan 3,5 yaşında, biraz çıkmaya başlamış. Ama ona calsiyum ve çinko eksikliği olabilir demiş doktor tahlile bile gerek duymamış sanırım, ilaçlar vermiş sonra çıkmaya başlamış.

kirpikleri var ama tüy şeklinde.. kaşları yok.. vücudunda da tüy yok.. kafasında da bir kaç tel sadece :((
haklısınız, Allah dermansız dert vermesin, saç ekimi yapılır ama, onu da çocukken yapmayı tavsiye etmiyor kimse, gelişimini tamamlasın, bi 18ine gelsin deniyor.. o zamana kadar da o kadar zor olacak ki.. :( şimdilik dua etmekten başka çaremiz yok...

Benim kızımda çok tüylü örneğin sırtında bile var ama, saçsız doğdu şuan 2 yaşında 2-3 aydır bağlayabiliyorum saçlarını sağlık ocağı doktoruna eşim götürdü acaba kalsiyum eksikliği mi var saçı uzamıyor diye o doktor kalsiyumdan olmaz ama çinko eksikliğinden olabilir demiş... zinkonun çinko şurubunu vermiş. Şimdi baya baya bir farklıştı uzadı ama bir de 2 aydır günde iki kez banyo yapıyor hangisinden dolayı uzadı bilemem...

Son düzenleme:
canım benim hemen alt komşumun kızındada aynı sorun oldu doğuştan yoktu saçları
doktora götürdüer ama bişey diyen olmadı çıkar zamanla dediler büyüdükçe bi sorun yok dediler
şimdi 5 yaşında saçları biraz çıktı sora jilete vurdular biraz gürleşti
eger bebek sağlıklıysa kafanıza takmayın çıkar daha

Konu ile ilgili bir bilgim yok,ama çok üzüldüm.Kıyamam ona:( Bütün yorumlarıda okudum.Çinko eksikliği mantıklı gibi geldi.Bence alıp denemeye başlayın.İnşallah en kısa zamanda güzel güzel çıkar saçları yavrumuzun...Allah hiçbir şeyin eksikliğini göstermesin:(

canım bir kanalda tesadufen rastlamıştım . Kel olsa bile kafasında saç varmış gibi tarakla hep tarayın yavaşca.
Bu arada kafasında bir kaç tüyde olsa kafasındaki hücreler Henuz ölmemiş demektir yani çıkabilme ihtimali var.

Biryerdede şöyle bir yazı okudum. Doğal ürünlerden yapılan bir maske oldugu için yan etki yapacagını sanmıyorum. Maskede bu :

Saçların döküldüğü bölgede, saç hücreleri hala canlı ise tekrar saç çıkarmak mümkündür. Dökülen saçları yeniden çıkarmak için yapılabilecek birkaç yönteme değinmek gerekirse;
Aktardan satın alacağınız susam yağı ile sarımsak yağından bir kâsenin içine birer çay kaşığı dökün ve üzerine bir kahve fincanı su ilave edip karıştırın. Bu saç maskesini saçların döküldüğü bölgeye sürerek masaj yapın. Bu saç maskesini özellikle banyodan çıktıktan sonra, temiz saç diplerine uygularsanız tekrar saç çıkarmak için oldukça etkili olduğunu göreceksiniz. Düzenli olarak uygulamanız halinde dökülen saçların yerine yeni saçların 5 ay gibi bir sürede tekrar çıktığına şahit olabilirsiniz.
Dökülen saçların tekrar çıkması için saç diplerindeki kan dolaşımın hızlanması çok önemlidir. Bu sebeple her gün 5 dakika saf zeytinyağı ile saç diplerinize masaj yapmanız ve ardından yıkmanız, tekrar saç çıkması için çok etkili olacaktır.Bazı bitki çayları ile saça yapılan masajlar veya bitki çayları ile saçı yıkamakta yeninde saç çıkması için faydalı bir yöntem olabiliyor. Örneğin ısırgan otu saç çıkarmak için oldukça faydalı. Bir miktar ısırgan otunu, bir litre kaynamış suyun içine atın ve demleyip soğumasını bekleyin. Ardından bu ısırgan çayını süzüp, kalan suyu ile önceden yıkamış olduğunuz temiz saçlarınızı bir kez daha yıkayın ve özellikle saç diplerinize ısırgan otu çayının mutlaka temas etmesini sağlayın. Durulamadan saçınızı kurumaya bırakın. Isırgan otu çayı ile saç diplerinizi yıkamanız halinde ortalama 3 ayda dökülen saçlarınızda ince ince yeni saçların geldiğini görebilirsiniz.

Acil şifalar canım :)))

canım ya.. bu bir umut bizim için..inşallah bizim miniğin de en kısa zamanda çıkar.. peki özel bir şey yaptılar mı çıkması için, yoksa kendiliğinden mi çıktı? bir de önceki hali tüy gibi demişsin ya, kafasının her yerinde var mıydı, yoksa tek tük bir kaç tel miydi?

hiç bişey yapmadılar canım, kendi haline bıraktılar.
ince teller kafasının her yerinde vardı ama o kadar inceydi ki saysan oluyo yani..
halen ince saçları ama en azından uzadı.
4 sene hiç uzamıyordu ya hep aynı duruyorlardı erkek saçı gibi.
ama şimdi daha iyi. uzamışlar en azından küçük lastiklere gelecek kadar olmuşlar :)
inşallah sizin miniğin de saçları bir an önce istediğiniz şekil alır :)

hiç bişey yapmadılar canım, kendi haline bıraktılar.
ince teller kafasının her yerinde vardı ama o kadar inceydi ki saysan oluyo yani..
halen ince saçları ama en azından uzadı.
4 sene hiç uzamıyordu ya hep aynı duruyorlardı erkek saçı gibi.
ama şimdi daha iyi. uzamışlar en azından küçük lastiklere gelecek kadar olmuşlar :)
inşallah sizin miniğin de saçları bir an önce istediğiniz şekil alır :)

inşallah canım, inşallah en kısa zamanda çıkar.. çok çok teşekkürler...

Back
X