Ben de 1+1 bi evde yaşıyorum, 2 çocuğum ve onların dünyalar kadar oyuncakları var.
Mobilyamı kendim aldığım için uyum var, sizin dezavantajınız kendi eşyalarınız olmadığı için alakasız duran nesneler gözünüzü yoruyor olabilir.Bunun 1+1 evle ilgisinin olduğunu sanmıyorum çünkü ben hiçbir sorun yaşamıyorum mesela.
Minimalistliğe gelirsek; bunun sonradan kazanımı biraz zor oluyor, yapı olarak yatkınsa zaten insan çok zorlanmıyorsun.
Bazen istemekte bi ihtiyaçtır, sadece o an istediğin için sırf alma, harcama duygusunu törpülemek için de alışveriş yapabilirsin.Ama bu atmaktan, vermekten yada hediye etmekten çekinmeyeceğin rakamlarda bişey olursa daha iyi olur :)
Yaklaşık 10 yıldır minimalist bi hayat sürüyorum ve evimde gereksiz hiçbirşey yok, genele baktığımda huzur görüyorum :)
bizim ev oyuncak harici minimalist diyebilirim.
benim evde olmayanlari yazsam sen ne bicim kadinsin deyip KK dan kovulurum o derece.
Ama param olsun ya da daha dogrusu sira ona gelsin, bir cam suslemesi almayi dusunuyorum. Cok hosuma gidiyor. Bakin onu almaya karar verdim ama alana kadar aylar gecer muhtemelen.
Bence alacaklarinizi siraya koyun, her ay bir urun gibisinden, en azindan boylece kendinizi sinirlamis olursunuz.
Evdekileri de satip paraya cevirebilir veyahut bir kermese bagislayabilirsiniz.
o ne kız
vitray gibi falan mı
ben de minimalistim diyorum da bu sıralar ortalık çok kalabalık
her yerde kitap not vs doldu
toplanması lazım ama kitaplık da dolu
ama salonum boş diye burada hep yazıyordum o da doldu
salonda iki tane 3li koltuk bir küçük masa bir tv altına iki de küçük sehpa ve oyuncak çekmecesi var (dı)
bu hali ile boş idi gayet de iyiydi
şimdi bir piyano ve bir masa tenisi masası eklendi tabii bir de kedi hanım
o nedenle ortalık artık keşmekeş
konu sahibi çözüm gereksizi atıp kapalı kutulu bir düzene geçmek
yani saklanacaklar da tek tip kutuda olursa göze dağınık gelmez
Katildigim tum yurt disi seyahatlerinden sadece cikolata ve sarap aldigim icin evimde gereksiz esyam yok. Tabii ben 4,5 senelik evliyim,siz daha yenisiniz. Zamanla alisir bir duzene koyarsiniz evinizi. Saglikla yasayin nice yillara
Not;esinize hediye alma demeyeydiniz iyiydi,simdi senelerce hediye almazsa pisman olursunuz. Malum erkeklere vur dersin öldürürler
yok normal sus esyasi da boyle ic pencereye koyuluyor perdenin arkasina, disaridan gorunuyor, cok hosuma gidiyor oyle evler :)
oyle suslucem ben de heveslendim.
piyano muuuuuuuuu?
oglana mi aldiniz? Ne guzel etmissiniz.
Oyun/etkinlik odasi icin yer varsa o tarz urunleri oraya koysan, salonda basina is acarlar, hem temizlik vs de zorlasir.
Not;esinize hediye alma demeyeydiniz iyiydi,simdi senelerce hediye almazsa pisman olursunuz. Malum erkeklere vur dersin öldürürler
ev ne kadar buyuk olursa ivir zivir o kadar artiyor.
studyoda da ayni kalabaliktaydim 1+1de de 2+1de de. mentalite degismeden ne kadar yerin olsa o kadar dolduruyorsun.
su an atmaya basladim yavastan. cocuklarin 5 koli oyuncagi vardi, 2 kolisini verdim. daha binilebilir oyuncaklari saymiyorum.
atmaktan vermekten ve almamaktan baska care yok. 10 odali da olsa soyle bir sey olur cikar
https://www.hurriyetemlak.com/isyer...sa-emlakcidan-apartman-dairesi/detay/17558318
Kullanmadıklarını internette satsanız?Yeni evlendik ve şuan 1+1 eşyalı bir evde yaşıyoruz. Koltuklar, tv, yatak gibi temel eşyalar ev sahibinin, kalan eşyalar da bizim. Fazla eşyayı hiç sevmiyorum aslında ama gözümü attığım her yer garip bir şekilde döküt. Ev büyük olmadığından mı bana öyle geliyor ondan da emin değilim ama çocuklu ev olsa sanırım bu kadar dağılır.
Evdeki bu gereksizliği yaratan biraz da biziz tabii. Misal tura katıldık ve hediyelik dükkanlarda filan satılan şu uzun ve kocaman kalemler var ya onlardan aldık. Ne mana ben de bilmiyorum sanırım kitaplığıma koyarım diye düşünüp aldım. O an gereksiz olduğunu düşünemiyorum, bunu anlamam için eve getirip bir süre bekletmem gerekiyor heralde. Kitaplığımda da kitaptan çok gereksiz eşya var zaten. En son peluş oyuncak koymuştum sanırım. Kendime verdiğim ihtiyacım dışı şeylerle evi doldurmayacağım sözünü tutamıyorum. Bir gün elbet lazım olur diye kaldırıp atamıyorum çoğu şeyi. Kıyafette de eşyada da aynısı. Kullanırım nasılsa dediğim tüm kıyafetlerimi poşetleyip dekor adı altında aldığım tüm eşyalarımı da başkalarına veresim geliyor. Çıldırmak üzereyim :C
Kredi olayına girmeden elimizdeki miktarlar ile düğün yapalım dedik öyle de oldu ama masraf geldi mi üst üste geldiği için düğün sonrası arabamız bozulduğu ve kredi kartını bir takım işlerde kullandığımız için birkaç ay maaşlarımızdan elimize pek birşey kalmayacak, o yüzden gıda dışında hiçbir şey almak istemiyorum. Kısamayacağım tek alan o çünkü.
Tek bir eksiğim var, ütü masası. Onu aldıktan sonra artık hiçbir şey alasım gelmiyor. Tezgahımda smothie blenderimin olup ütü masamın olmaması da ayrı bir mesele. Tamamen ihtiyaç dışı çalışmışım.
Bu arada bugün evli olarak geçireceğim ilk doğum günüm ve eşime lütfen hediye alma diyerek bu olayın finalini yaptığımı düşünüyorum
Ayy buneeeev ne kadar buyuk olursa ivir zivir o kadar artiyor.
studyoda da ayni kalabaliktaydim 1+1de de 2+1de de. mentalite degismeden ne kadar yerin olsa o kadar dolduruyorsun.
su an atmaya basladim yavastan. cocuklarin 5 koli oyuncagi vardi, 2 kolisini verdim. daha binilebilir oyuncaklari saymiyorum.
atmaktan vermekten ve almamaktan baska care yok. 10 odali da olsa soyle bir sey olur cikar
https://www.hurriyetemlak.com/isyer...sa-emlakcidan-apartman-dairesi/detay/17558318
aslında 7-8 çift ayakkabı satmıştım. ama kıyafetler nedense alınmıyor. ha bir söz kıyafetimi koymuştum onun için teklif vermişlerdi gerçiKullanmadıklarını internette satsanız?
Özellikle giyimler konusunda yer açılması insanı ferahlatıyor.
bu gerçekten gerçek mi. aklıma evde tek başına filmindeki ev geldi haha
bende de var bu egilimAyy buneee
Almıs koymus almış koymusss
Ayakkabı çanta daha kolay gidiyor aynenaslında 7-8 çift ayakkabı satmıştım. ama kıyafetler nedense alınmıyor. ha bir söz kıyafetimi koymuştum onun için teklif vermişlerdi gerçi
1+1 deyim bende ay attıkça atasım geliyorbende de var bu egilim
hani hepsini boyle koymasam da o kadar odam olsa oyun odasi da yaparim spor odasi da calisma odasi da alir koyarim alir koyarim
ben cocuklardan sonra sapittim biraz,1+1 deyim bende ay attıkça atasım geliyor
Ev büyüdü falan diyorm.
Ama 5 yıllık evlilik.
ilk 2 yıl aldığım ıvır zıvrın haddi hesabı yok
Benim kız kardesiminde öyle hergidisimde satsana bunları letgoda diyorumben cocuklardan sonra sapittim biraz,
trampolin, cadir, akulu araba, 1000 tane falan oyuncak. kendi cocuklugumun acisini mi cikariyorum nedir
ev ne kadar buyuk olursa ivir zivir o kadar artiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?