Minimalist yaşayamıyoruum.

ben de magnet ve kendime sokaklardan taki, sac icin bandana toka vs alirim degisik, genelde cok kaliteli de olmazlar, o sezon kullanip atarim. Magnetleri biriktiriyordum da tasinmada heba oldular.
Magnete ben de bayilirim ama kendime hic almadim,hep arkadas hediyesi. Seninki de duruyor

Evim 4+1
Küçük bir evde yıllarım geçti,inanın daha çok bunaldım.Çözüm biriktirmemek,benim ev daimi sirkülasyon halinde,birşeyler gelir,birşeyler gider:)
Çünki çocuklar büyüyor,eşyaları kullanılmaz oluyor.
Okul yanındaki giysi kumbarasına gönderiyorum,dağıtabilecek insanlara veriyorum vs.
Bazen az kullandığım bir mutfak eşyamı yaşlı komşularıma veriyorum,hoşlarına gidiyor:)
Alışverişi,yeni şeyleri çok seviyorum,ama almıyorum,çünki biliyorum ki ona ihtiyacım yok.Bazen bayıldığım bir şey elimde yarım saat mağazayı geziyorum,sonra bırakıp çıkıyorum:)
Hem evi,hem bütçeyi daraltmanın anlamı yok.

Benim en çok merak ettiğim 1+1 evde 2 çocuk ile nasıl yaşıyorsunuz
hahaha :)
1+1 70m2 evim odaları büyük yani.
Boşandım ve çocuklarla aynı odada ayrı yataklarda yatıyoruz.
Yemekleri mutfakta yiyoruz.
Oyun oynamak için alanları bile var çünkü ıvır zıvır yok evde, sığıyoruz :)

ama bu çok mantıksız y eşyası dediğiniz mesela nedir matkap belki senede bir iki üç lazım oluyor ama eşya sonuçta ben onu nasıl atayım veya atınca nasıl geri alayım bazı eşyalar gerçekten ihtiyaç ve her zaman lazım olmuyorlar bence bu mantıksız da gereksiz eşyaları hayatından çıkarması lazım mesela giyerim deyip poşetlediği kıyafetleri çıkaracak hayatından bir gün ya lazım olursa dediği ayakkabıları falan filan daha mantıklı değil mi

benim evimde 70 m2. aslında 2+1 de yapılabilirmiş ama alan dar olduktan sonra onun önemi yok bence
mutluluklar sizinle olsun dilerim. <3

işte bu dediğiniz de önemli. ben matkaptır tornavidadır vidadır çividir görünce evde onları paketleyıp lazım oldugu gune kadar görmek ıstemıyorum varlıklarndan rahatsz oluyorum devamli kullandıklarımı gün yüzüne cıkarıp diğerlerini gömücem

bir de sanirim bir cok kadinda bir evi doldurma donemi oluyor,
sonra daral gelip minimalizme yoneliyoruz.

Benim dubleks evim vardi eskiden, ve garip garip bir suru esya ile doluydu,
ablam hep dalga gecerdi, evde bir seyi eline alip, esine doner,
bak bakalim tahmin edebilecek misin bu esya ne ise yariyor falan diye...

o evden 2+1 eve tasindigimda bir cok buyuk esyayi yakinlarima vermistim, oturma odasi, cocuk odasi gibi buyuk takimlardan bahsediyorum, yine de yeni evim esya doluydu.

ondan sonra zaten atma donemim basladi.

simdi ata ata elimde bir ey kalmadi.

simdi de cimrilik donemindeyim, hic bir sey almiyorum
esim artik bu haftasonu mutfaga esya alalim dedi (normalde bize ve az misafire yetecek kadar esyamiz vardi ama cocuklar kira kira birakmadilar. ben de yenilemeyince dara dustuk )

Matkabınızı verirsiniz, ihtiyacınız olduğunda ödünç alırsınız birisinden. Neden her evde bir matkap olmak zorunda?

Size mantıksız geliyorsa da siz yapmayın, ben böyle yapıyorum çok mutluyum. Ne kadar az eşya o kadar çok ferahlık.

Ayy çok lazım öyle demeyin
Benim bir duvar delinecek,eşim haalaa arkadaşından alacak bekliyoruzAma evde olsaydı elcağızımla deler,dübeli eskitirdim çoktan

yani tercih meselesi ev dar olunca mecburen en aza indirmek lazım eşyayı eviniz geniş olsa kileriniz olsa çamaşır odanız olsa bir sürü eşya alıyorsunuz eşya olsa da düzenli duruyor zaten benim evim geniş yalnız ben öyle hareketli eşyaları sevmiyorum bir sürü vitriniydi biblosuydu bilmem neyiydi gereksiz benim için bunlar az olsun öz olsun yalnız gerekli eşyalarım mevcuttur mesela çaycı matkap tost makinesi ütü masası falan filan...

Geçen gördüm japon pazarında,sarmısak ezici,limon püskürtücü,yumurta haşlayıcı vs vs.Eşime dedim onu yıkayana kadar çıkarırım buzluktan tuzlu ezilmiş sarmısağımı,katıveririm bıçak ucuyla,ooh,kolaylık

eşyam zaten az ben gereksiz eşya seven bi insan değilim bana göre gerekli olanlar mevcut bin liralık bi matkabı neden vereyim ki birine bana gereksizse başta almazdım zaten... gereksiz eşyaları elimden çıkarırım ya da hiç almam yalnız siz 90 gün kullanmıyorsan ver gitsin demişsinizya ona binaen dedim her doksan gün kullanmadığın eşya gereksiz değildir

Benim ev 3+1, oturma odasinda bi kose koltugu ve tv var.
Diger odalarda konusunca sesim echo yapiyor bazen, yatak ve dolap disinda bisey yok cunku ama fena halde kiyafete boguldum iki cocukla.
Kuculdukce elden cikariyorum ama yok.
Bide kendimde giyinmeyi severim sanirim ondan
Artik bisey almiyorum kendime.
Ama cocuklarin ihtiyaci bitmiyor

Bence de,olmaması gerekenler fonksiyonsuzlar,ya da örneğin elma kabı yapmışlar,elma şeklinde,onlar:)

ama bunlar gerçekten gereksiz yumurta haşlayıcısı falan hayatımda kullanmam kullanmayacağımı da almam

ahahaha,

daha gecen konustuk bu konuyu,
arkadaslarin icinde elektrikli/ipli dograyici kullanip yemek -salata yapan bir ben ciktim, herkes bicakla hallediyor isini, aynen senin gibi onu yikayacagima dograrim diyor.
Ben aslinda bir cok kucuk ev aletinden kurtardim kendimi de, bu tarz seyler olmazsa olmaz, beceriksizim zaten

Yok ama o ipli şey bir mucize
A 101den aldım geçen bayram,yok böyle bir şey:)
Artı elektrik yakacağına az az yağlarımdan yakıyor,daha ne olsun

ama bunlar gerçekten gereksiz yumurta haşlayıcısı falan hayatımda kullanmam kullanmayacağımı da almam
Ben de öyle,kenarda köşemde kullanmadığım eşyam vardır ama örneğin 2 kutu filan bardak,1 2 kase,şekerlik.Ani bir ev ziyaretinde hediye götürmek için bulunduruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…