Minimalist yaşayamıyoruum.

Bana kullanılmayan her eşya varoluşunu gerçekleştiremediği,işlevsiz kaldığı için negatif enerji saçıyormuş gibi geliyor.İçten içe ağlıyorlarmış gibi.(Onlar cansız gibi görünse de enerjinin farklı formları aslında)Bu da bizi farkında olmadan etkiler,halsizleştirir.Uzun zamandır ne almak istesem"buna gerçekten ihtiyacım var mı,evdeki başka bir eşyayla ihtiyacımı karşılayabilir miyim"diye soruyorum kendime ve almıyorum çoğu kez.O kadar ferahlıyorum ki...

Kiyefet, ayakkabi, ivir zivir ev esyasi... Kendime surekli hatirlatiyorum "her güzel sey benim olamaz" diye. Genelde ise yariyor

3 ay kullanmadığımızı Nasıl elden çıkaracağız

2014 ilkbaharından beri giymediğim eteği çıkardım bayılarak giydim mesela

Ama oğlumunkileri veriyorum zira onu bir daha kimse giyemeyecek

Evde bir oto koltuğu var

Kime vereceğim ne yapacağım bilemedim

Çöpün kenarına koymaya da kıyamadım

Dünya para markalı vs

Bazen ikinci el arayan birine vereyim diyorum mesela ama kargo vs zor geliyor teklif bile edemiyorum

O nedenle bu eşyaları satanlara vs de özeniyorum

Letgo da satıyorum evden gelip alıyolar
Kıyafetleri tarz2 de satıyorum
Markası vs uygun olmayanları kızılayın bağış kutusuna atıyorum

2014 ilkbaharından beri giymediğim eteği çıkardım bayılarak giydim mesela

Ben bebeğin beşiğini bebek arabasını oto koltuğunu ikinci el aldım :)
Evdeki emZirme sandalyesini
Kazanlı ütüyü
Filtre kahve makinesini
Hep ikinci el :)

Eğer zevkine hitap eden kıyafetlerin varsa, kaliteli ve yenilersE, en önemlisi sende eline aldığında bir mutluluk hissi oluşturuyolarsa onları vermemelisin.
Ama bir gün giyerim belki diye sakladıkların sadece yük sana..

Letgodan satabilirsin
İhtiyacın olan bişeyle takas edebilirsin :)

Letgodan satabilirsin
İhtiyacın olan bişeyle takas edebilirsin :)

Ben eski tip bir insanım

Birşey almaya evime gelecek belki beğenmeyecek vs

Ben satmayı geçtim vereceğim de ihtiyacı olanı Nasıl bulacağım modundayım

Koltuk yatak buzdolabı masa kitaplık vs belediyeye verdim de oto koltuğu gerip geldi

Evine çağırma detaylı resim gönderirsin ayrıca ordada artık ücretsiz bağış var ihtiyacı olana vermiş olursun
Boşa kalabalık yapmasın

Instagramda sade evim irem yaşar minimalizmle ilgili birsürü blog var ve turskishminimalizm oyunu var hergin evden 1 eşya çıkartıyorsun.1gun 1 tane 2. Gün 2 tane 4 gün 4 tane gibi

anladım.mutluluklar dolsun evinize o zaman.ben de artık evime bakmakta zorlanıyorum şey götürüyor bu ara resmen.200 metrekareye yakın.kendi evimin hizmetçisi oldum.yardımcı kadın da hem pahalı hem de ıstedığım gibi yapmıyor artık.ne yalan söyleyeyim 2 artı bir de oturan arkadaşlara hem imrenir hem de kıskanır oldum.gün de 1 2 saat dışarı çıksam evim de tüm düzen bozuluyor .ne zaman pis bıraksam habersiz biri geliyor

Boşanmadan önce 180m2 dubleks bir evde yaşıyordum.
Oldum olası sevmem gerçi büyük evi ama o evi satın almıştık ve yaşıyordukta bahçesi var çocuklar rahat eder diye.
Hayatımın en zor dönemleriydi :) bir yerin tozunu alıp temizliği bitirene kadar ilk temizlediğim yer kirleniyordu
Evin içinde ordan oraya koşup duruyordum, çocukları sürekli gözden kaybediyordum.Boşanınca ilk işim küçük bi ev aramak olmuştu :) şimdi rahatım, çocuklarım gözümün önündeler falan.
Ve son olarak; o ne zaman pis bıraksam biri geliyor durumu küçük evde de olmaya devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…