Minimalist yaşayamıyoruum.

O kutuları foto atabilirmisiniz

Ben 10 seneye yakin bir odali evde yaşadım. Yani 1+1 değil... hakiki bir göz ev.
Bence gereksiz her parcayi atin. Ütü masasi bile gereksiz. Ben mesela yıllarca altına havlu serip yemek masasini kullandim.
Evi sade tutun ve 3 ay dokunmadiginz herşeyi atin

1 artı 1 de 4 kişi nasıl yaşıyorsunuz valla ben oraya takıldım bu tip evler tek yaşayan bekara ya da yeni evli 2 kişiye uygundur.çocukların odası nasıl olacak ya da özel alanları

Yok ama o ipli şey bir mucize
A 101den aldım geçen bayram,yok böyle bir şey:)
Artı elektrik yakacağına az az yağlarımdan yakıyor,daha ne olsun
Yemege bol sogan dograrim calisiyorum cocugum var hamileyim öğlenleri de yemek yiyoruz ve iki gunluk yemek yapiyorum gun aşırı .. o ipli rondoda sogan cekmekten valla kollarim kas yapmış hic abartmıyorum artik sallanmiyor:)))

Yemege bol sogan dograrim calisiyorum cocugum var hamileyim öğlenleri de yemek yiyoruz ve iki gunluk yemek yapiyorum gun aşırı .. o ipli rondoda sogan cekmekten valla kollarim kas yapmış hic abartmıyorum artik sallanmiyor:)))
Süper,bir de bisikletle döndürülen çamaşır makinası bulsak tamam

İlk evlendiğim ev 1+1 di ve bu yazdıklarınızın benzerini hissettim. Eşyalar kendimizindi ama sanki ufacık bir eşya bile gözüme o kadar fazla ve gereksiz gelirdi ki anlatamam. Bu durum resmen bunaltmıştı beni, kendimi hiç eve ait hissedemiyordum. Bir şey almak istesem alamıyorum, alsam sığamıyorum, sığdım ruhumu daraltıyor. Bu durumdan çok şikayetçi olduğum için şimdi daha geniş bir eve geçtik. Yine aynı eşyalarımız var fazladan 1-2 şey aldık ama onlar da gerekli temel eşyalardı. Şu an bu durumdan çok memnunum. Ev ferah, az eşyam var ama gözüme hiçbir şey fazlalık gibi gelmiyor. Belki siz de ilerde 2+1 bir eve geçerseniz bu durum gözünüze batmaz. Bu süreçte de bir şey almamaya dikkat edersiniz.

Sakin ol öncelikle
Minimal olmak az eşyan olacak anlamına gelmiyor
Ben de 1+1 de yaşıyorum hem de 4 kişi
Biri kedi biri bebek eşim ve ben.

Eşyalarla duygusal bağ kurmamalısın eğer bunu başarabilirsen çoğu şeyi kolaylıkla elden çıkarabilirsin.
Ben kendimi minimalist olarak tanımlıyorum ama evim boş değil tabiki
Bir sürü eşyam var
Sadece yenilerini alırken iyi düşünüyorum

Şimdi sana çözüm bulalım
Marie kondo - derle topla rahatla adlı kitabı okuyabilirsin
Aralık ayı için her gün o gün ayın kaçıysa o kadar eşya ile vedalaşabilirsin

Henüz evden göndermeye kıyamadıklarını bi kutuya koy
Eğer 3 ay kutuyu açmazsan demek ki onlar o kadar da lazım değil

Sevdiğin seni mutlu eden eşyaları atmak zorunda değilsin
Önemli olan sana pozitif enerji veren şeyleri evinde tutmak

Esasında ihtiyaç diye elimizin altında, dolap içlerinde tuttuğumuz çoğu şeyi binde bir ihtimalle belki kullanıyoruz .
Bunu kendi evimin düzenimi, dizi dizi eşyalarımı bırakıp; farklı bir yerde yeni bir düzen kurduğumda daha iyi anladım.
Misal 12 kişilik bir yemek takımına, tencere setlerine ihtiyacım ciddi manada yokmuş. 5-6 adet tabak. 2 tencere ile de mecbur kalınca gayet idare ediliyormuş . Ve az eşya ile ; temizlik, düzen işleri de minimuma indiği için çok rahatlıyor insan.
Minimalist olamıyorsanız, kendinizi buna mecbur bırakın , fazlaları sizden daha çok kullanacak , mesela yeni evlenecek bir çift ile, ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşın. Kolay gelsin

Tek olsam kiyafetlerim haric minimalist olabilirdim, mumkun degil valla minimalist olmak suanda. Birde ben esyalarima cok bagliyimdir.,

evet dün yaptım. önce dolaptaki giymediğim kıyafetleri kaldırdım 1 poşet oldu. sonra kitaplığımdaki gereksiz şeyleri. devamı gelecek

Minimal yaşama alışmak uzun sürebilir.
Pes etmeden evinizi bir kaç kez daha elden geçirin
her tur da elemeler yaparak istadiğiniz görüntüye ve ortama ulaşırsınız.

1 artı 1 de 4 kişi nasıl yaşıyorsunuz valla ben oraya takıldım bu tip evler tek yaşayan bekara ya da yeni evli 2 kişiye uygundur.çocukların odası nasıl olacak ya da özel alanları

Bekar bi anneyim ceycey :) 3 kişiyiz. Çocuklarım küçük aynı odadayız, çalışma masalı ranzaları var.
Benim tek kişilik bi yatağım.Ev 1+1 ama odaları, mutfağı, banyosu büyük.
Salonun kör bi köşesinde çadırları var, oyuncaklarının yeri ve oyun alanları orası.
Sığabiliyoruz :)

Ben de ortalıkta eşya görmeyi sevmiyorum ama eşim sağolsun bir sürü ıvır zıvırı var. 2+1 evimiz, model araba koleksiyonu var ki inanılmaz dağınık duruyor vitrinde. Duvarda asılı bir gitar, yerde duran bir gitar, yerde duran amfi, onun üzerinde duran kol çalışma aletleri, duvarlarda tablolar... Odadaki komodinin üzerinde ilaçları, kremleri, gece elektrik giderse diye ışıldağı, dergisi, telefonun yedek bataryaları, burnu akarsa diye peçete ve ıslak mendil...
Bir de bana kızıyor, lavabonun başına tepsileri diziyor, ben de yıkayıp kurulayıp dolap içine kaldırıyorum onlar öyle ortada duracakmış lazım oluyormuş dolap içinde ne işi varmış

Oh maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…