- Konu Sahibi Hayvanseverdost
-
Canım bende bu sabah gittimde detaylı bakmadı 3 tüp kan alındı o kadar
4 ay önce yaptırmıştım sorun yoktu canım.sen şu an hangi şampuanı kullanıyorsun
Yok cnm korkuorum.1 aydan fazla kullanılması zararlı deil mi
Kulaktan dolma tavsiyelerle birşey uygulamayın saçlarınıza bence. Dökülmeyi azaltayım derken daha çok tetikleyebilirsiniz. Herkesin saç dökülme nedeni aynı değil ki çözümleri de aynı olsun. En doğrusunun bir dermatoloğa görünmek olduğunu düşünüyorum.
İleri derecede dökülmelerim var bu bazen benm çabalarımla azalıyor ama sonradan eski halini alıyor. Çok tereddütte kaldım almamakta direndim fakat en son minoxili denemeye karar verdim. Yaklaşık 14 gün kullandım. Bazen akşamları sıkmadım. Saçlarımı aşırıı derecede döktü resmen saçlarımın yarısını 2 haftada kaybettim zaten cok seyrekti. Banyodan sonra dökülen saçları saydıgımda abartısız 400-500du. Aşağıya son 2 haftada dökülen saç miktarımı koyuyorum ki bu banyodayken dışarıda yastıkta vs.hariç. Minoxil kullanımımı dün itibariyle psikolojimi iyce mafetmesinden dolayı bıraktım. Minoxil kullananlar sizinde ilk haftalarda saçınızı bu denli döktü mü sonradan bu saçları geri kazandınız mı yaşadığınız deneyimleri benmle de paylaşırsanız sevinirim..
Eki Görüntüle 1197737
Eki Görüntüle 1197739
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım aynı benim durumumdasın benimde çok gür saçlarım vardı bundan bir yıl önce. 3 kere dermatologa gittim. birincisi hiç test yapmadan vitamin eksikliği dedi yolladı. ikincisi kan ve hormon tahlili yaptı . herşey normal çıktı. biotin hapı ve biotin şampuanı verdi. 3 ay biotin kullandım dökülmesine hiç etkisi olmadı saddece biraz kalınlaştırdı saç telimi. en son gittiğim dermotologda minoksil verdi. 6 ay kullan dedi. önce zayıf saçları dökecek sonra çıkaracak dedi. korka korka minoksile başladım. bana minoksil 5 lik verdi günde bir kere gece yatmadan sürüyorum. ilk 2 hafta sürdüğüm yerler biraz kalınlaştı dolgunlaştı. 3. haftadan sonra dökülmeler yavaş yavaş arttı. ama ilk ay dökülme oluomuş, 2. ayın sonunda bıçak gibi kesiliomuş dökülme 3. ayda saç çıkmaya başlıyomuş. umarım dedikleri gibi olur. yoksa kafamda saç kalmayacak
canım ben neredeyse 4 ay kullandım, hatta bu ilaçla ilgili konumda var, her ilacın ilk başta tersi etkisi olabiliyor bu normal,düzenli kullandıkca o dökülen saçlarının yerıne yenıleri gelecektir
Benm de genel seyreklik canm ensem ve kulak üstüm acayip seyrek. Orta cizgim de hafif açık. Heryerden gidiyor yani. Topladıgımda serce parmagımın kalınlıgında olmuyordur belki lastikli olan kısım. Çok fazla azaldı geçen seneki saçlarıma bakıp iç geçiriorum ki geçen sene de yazmışlığım çok vardır buraya saçım çok seyrek diye. Her sene bir geçen seneyi aratıyor.
Atayim canm zaten bu azalmayı görmek için dönem dönem çekiyorum saçımın fotografını. Hatta aşamalı olarak atayim. Sadece 3 yıllık bir değişim bu. Benm saçlarım 7 yıldır dökülüyor. 7 yıl önce çok daha gür saçlarım vardı.
Eki Görüntüle 1200841 bu yaklaşık 3 sene önce çekmiş olduğum fotograf.
Eki Görüntüle 1200847 bu ondan 6-7 ay sonrası yani yaklaşık 2 sene öncesi.
Eki Görüntüle 1200849 bu da yine 2 yıl öncesi.
Eki Görüntüle 1200850 bu da 6 ay önce.
Şuanki halini fotograflamadım henüz ama 6 ay öncesinin yarısı kadar kalmış durumda. Aslnda daha fazla fotograf vardı ama şimdilik bulabildiklerim bunlar. Resimde fazla belli olmuyodur belki ama aydan aya bile inanılmaz değişim gösteriyor saçlarım..
Canım senin durumuna çok üzülüyorumbu hastalık psikolojik olarak çökertiyo insanı.diğer hastalıklar gibi çözümü de yok.Doktora gidiyorsun şampuan verip gönderiyo illa seni ciddiye alması için kel olman. Lazım.bişey yok diyip gönderiyo insan daha çok geriliyo.Sen de pko vardı değil mi cnm? Hormonlar sanırım bu kadar döküyor.Bu arada bende shen Mine başladım ama hiç umudum yok Allah sabır versin
Canım bende saydım 400 tel kafayı yemek üzereyim moralim çok bpzuk hep ağlıyorum ne yapsak olmuyor bizim kaderimiz bu ben peruga karar verdim para topluorum bikaç ay sonra güzel bi peruk alacam başka çarem kalmadı
Ya anlamiorm hayatimin hc bi doneminde bu denli dokulmedi o lanet olasica minoxil yapti boyle tahminmce. halbuki cok da kullanmadm. Bugun bayram ama hc ne ufak bir keyif var ne sevnc. Hep aglayasim geliyor. Shen minin de hc bir faydasi yok henuz. Hatta o mu bu kadar cok dokuo die suphelenir oldm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
benim bazen tek bir banyoda bukadar dökülüyordu....
çok araştırdım,doğal yolları denicem mutlaka.
Bu ara stresten saçlarım kanser hastası gibi dökülmeye başladı sabah bi kalkiyrm yastiktan bir avucc sac topluyorum gün içinde saçımi geri dogru atsam tel tel sac geliyo elime durup dururken saçım kafamdan düşmeye başladı koluma falan dusuyo çok uzuluyrm su son iki uç haftadır boyle
Canm tek banyoda bu kdr dokulmesi imkansiz burda 2bin 3bin sac teli var ama tabi dokulmen fazlaysa hemen harekete gecmende fayda var
Anladım cnm kullanmaya devam ediyim ben o zaman çünkü saçlarım hala yağlı ve çok dökülüo.cnm senin bugün sonuçlar vardı naaptın güzel haberlerini bekliorum
saç teli olarak demiyorum ama benim eskiden çok kalın telliydi.şuan eski saçlarımın 4/1 i duruyor desem ...
kuaför bile ne kadar gür çok fazla dediği zamanları özlüyorum.herşey üniversiteden sonra oldu.
Eda daha önce yaptırdığın testler de hiç d vitamini eksikliği çıkmış mıydı? Sonuç olarak şu an vitamindense yıllardır neden döküldü illa ki testler yaptırdın çıksa d vitamini orda çıkardı bilemiyorum tabi inşallah geçer vitaminleri alınca
Cnm sen deyince araştırdımda bu vitamin zaten besinlerde var ve bu besinler tükettiklerimiz en basiti güneşte bile var.ben bundan dolayı döküldüğünü sanmıorum yani dökse bile bu kadar fazla ve uzun süre dökmez.pko dan bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?