- 31 Mayıs 2015
- 1.511
- 1.555
- 133
- Konu Sahibi lilyumkokusu
-
Yok deve. Bırak yatak odasını evde bile kalmalarına zor izin veririm,bana güvenerek mi düğün yapıyor. Banane. Valla kaynanan senin gibi öpsün başına koysun o neymiş öyle. Başkasının derdi beni gerdi gibiMerhabalar,
Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.
Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Yazlık ev veya bağ evi geçici kalınan 2.evlerdir zaten.ya bu benim çokça duyduğum bir şey. farklı memleketlerden arkadaşlarımın düğünlerine gittim, kız tarafına ya yazlı ev ya bağ evi ya bir akraba evi hep böyle ayarlanıyor. bence çok rahat oluyor misafir açısından.
biz bi düğünde düğün sahibinin üst katında eltinin evinde kalmiştık evi bize bırakıp gittiler çok rahatsız olmuştuk
düğün sahibide ne gelip baktı ne bişey bize, kalkıp su bile içememiştik sabah nasıl oldu bilmiyorum..düğün sahibi arkadaşada cok kırıldık
bence çok hoş bir davranış değil
bncede çok haklı yapılan yorumların bu şekilde olanların hepsine katılıyorumYatak odasını kitlemektense senin gidip kalman daha uygun. Kilitleyince insan bi dusunur hirsiz miyiz da kilitliyor diye bence ayıp olur. Git kal evinde.onlari da misafir et oluru budur. Sonuçta kendi anan baban bile gelse yatak odasını vermiyorsun
Evet varmis cok mu komigine gittiSavas mi varmis, ne kalesi
Bende evimi bir keresinde düğün yapacak komşularıma vermiştim..ben evde kalmadım ama yatak odamızi da kitledim çıktım.. bence bunda darılacak bisey yok.. herkesin özeli var..düğün sahibinede dedim yanlış anlama bişey lazım olursa anahtarı surada girip alabilirsin ben sadece çoluk çocuk kurcalamasin diye kitledim kusura bakmayın dedim..kadında Allah için hiç sorun etmedi..odayida açmamış bile..daha dua etti.. gerçi düğün benimle alakalı değildi.. komşunun du..kısacası ben de sokmazdim yatak odama..Merhabalar,
Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.
Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Sevap falan ne alaka Allah aşkına sen zaten evini açarak insanlık vazifeni yapmış oluyosun yatak odası gençte yaslida olsa mahrem bence evim geniş diyosun mutlaka yatıracak bir yer bulursun hem emin ol aklı selim insanlarsa ayıp ettiğini düşünmezler zatenMerhabalar,
işte herkesin olaya bakış açısı farklı oluyor demek ki. aynısı bana yapılınca ben de çok memnun kalmıştım.biz bi düğünde düğün sahibinin üst katında eltinin evinde kalmiştık evi bize bırakıp gittiler çok rahatsız olmuştuk
düğün sahibide ne gelip baktı ne bişey bize, kalkıp su bile içememiştik sabah nasıl oldu bilmiyorum..düğün sahibi arkadaşada cok kırıldık
bence çok hoş bir davranış değil
Sadece agirlamak yeterli.
Evinizi hic tanimadiginiz insanlara terk etmeyin. Siz de kalin baslarinda.
ben evde bile olsam ufak tefek seyleri (taki vs) guzelce sakliyorum ki mesela sonra kimse vebal altinda kalmasin. Bastan gereken her seyin yapilmasi lazim, kafa rahatligi icin. O yuzden evden cikip gidemem, evde gunduz bile hicbir akrabamizi yalniz birakmamisizdir. Gercekten insanlar merakli. Ablam mesela gunlugumu gorse hic tereddutsuz alip okur, eminim. Ya da gorumceme firsat versen evin her yerini karistirir.işte herkesin olaya bakış açısı farklı oluyor demek ki. aynısı bana yapılınca ben de çok memnun kalmıştım.
hiç tanımadığım insanlar değil. dünürümüz sayılırlar, dediğim gibi damat da kaynım sayılır. biz nişanda onların memleketine gittik ve evleri gerçekten küçüktü, ağırlayabildiklerini ağırladılar, sığmayanlara mütevazi bir otel ayarlandı. çok çabaladılar. ben de anahtarı verip ne haliniz varsa görün demeyecektim neticede, ellerim üstlerinde olacaktı, ara ara gelip bakacaktım vs. dolapta herşeyin onlar için ayarlandığını gördüklerinde de kötü hissetmezlerdi diye düşünüyordum.
neyse gidişata göre karar vereyim en iyisi. yatak odamı vermekten vazgeçtim çoluk çocuk belli olmaz dediğiniz gibi, kim nereyi ne niyetle karıştırır Allahu alem. ya sadece kadın misafirleri alırım, eşimi yollayıp odamda tek yatarım ya da dediğiniz gibi odamda kalırım. odayı kilitlemek yanlış anlaşılacak galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?