misafire verilen oda hassasiyeti

Yatak odada sen kal hem evi toptan verme fikri saçma. onlarda rahat hareket edemez ne Nerede nerden bilecekler .ayrıca gerçekten devir değişik hepsi mükemmel bile olsalar bu insanlar birsey kalır yine aklımda ben olsam vermem odami

Yok deve. Bırak yatak odasını evde bile kalmalarına zor izin veririm,bana güvenerek mi düğün yapıyor. Banane. Valla kaynanan senin gibi öpsün başına koysun o neymiş öyle. Başkasının derdi beni gerdi gibi

Yazlık ev veya bağ evi geçici kalınan 2.evlerdir zaten.
Ama burası sizin eviniz yatak odanız ozeliniz iç çamaşırlarınız falan var dolaplarda ne bileyim.
Size yapılan jestte bana tuhaf geldi açıkçası herkes evini vermek zorunda değil kendinizi mecbur hissetmeyin.
Biz şehir dışı düğünlerinde genelde polis evi veya farklı misafirhanelrde kalıyoruz.
Böylece.hem kimseye yük olmamış hem de elalemin yatağında yatmamış oluyoruz en münasibi bu bence.

Ayni sekilde hissederdim.

Eşimin arkadaşının ailesine evimizi vermeyi düşünmüştüm bu aralar kız istemeye geleceklerde bana garip gelmedi açıkçası kimse yatak odanızda yatmak istemez bence siz olmasanız bile gireceklerini sanmıyorum ne münasebet...

Yatak odasında misafir yatırmak bana saçma geliyor. Ora insanın mahremi bence. Kişisel eşyalarınız falan var. Nasıl insanlar bilmiyorsunuz. Evinizde ağırlamanız bile nimet bence. Bence onlarda kabul etmez sizin yatak odasında yatmayı. Ev sahibi olarak sizin yanlarında olmanız daha rahat hissettirir hem.

bncede çok haklı yapılan yorumların bu şekilde olanların hepsine katılıyorum

Bende evimi bir keresinde düğün yapacak komşularıma vermiştim..ben evde kalmadım ama yatak odamızi da kitledim çıktım.. bence bunda darılacak bisey yok.. herkesin özeli var..düğün sahibinede dedim yanlış anlama bişey lazım olursa anahtarı surada girip alabilirsin ben sadece çoluk çocuk kurcalamasin diye kitledim kusura bakmayın dedim..kadında Allah için hiç sorun etmedi..odayida açmamış bile..daha dua etti.. gerçi düğün benimle alakalı değildi.. komşunun du..kısacası ben de sokmazdim yatak odama..

Bu sekilde siz onları agirlamis olmayacaksınız,onlar kendi kendilerine takılmış olacaklar :)

Hiç bir şeyin yerini bilmedikleri için dolaplari karıştırmak istemeyecekler, hic bir şey yapamayip hiç rahat edemeyecekler.

Tam iyilik bu değil.Olması gereken sizin evde kalıp onları agirlamaniz.Bir ihtiyaclarinda yardımcı olmanız.Kahvaltiyi hazirlamaniz v.s. Bu sekilde yapmak istemiyorsanız hiç eve misafir alma işlerine girismeyin.

Sevap falan ne alaka Allah aşkına sen zaten evini açarak insanlık vazifeni yapmış oluyosun yatak odası gençte yaslida olsa mahrem bence evim geniş diyosun mutlaka yatıracak bir yer bulursun hem emin ol aklı selim insanlarsa ayıp ettiğini düşünmezler zaten

Birisi bana böyle bi teklifle gelse çok mutlu olurdum ve ne ince düşünceli kibar insanlar olduklarını düşünürdüm.
Fakat bende kendi evimden çok daha fazla özen gösterir insanların evine, eşyasına azami özen gösterirdim ama herkes ben değil işte

Ben sadece 2 kız arkadaşımın evinde kalırım, onun dışında hep otel...
Ne kimseye rahatsızlık veririm ne kendim rahatsız olurum.

ne kadar ıyı nıyetlısınız yardımcı olmak ıstıyorsunuz :)

ben olsam yatak odamda uyurdum yıne
dıger odalara yatacak yer hazırlardım
1 gece uyumak ıcın ıdare ederler sonucta sızde kalmaları baslı basına destek olmanız demek

benım sehır dısından arkadasım buraya gelın olarak geldı halıyle ben agırladım elımden geldıgı kadar
dugun telası gelın hazırlıgı gelen akrabalar kalabalık ortam dus tuvalet mutfak zaten hersey heryer cok karısıyor cok kosusturuyorsunuz rahat etsınler dıye

barı gece rahat uyuyun derım :)

evimin anahtarini verip cikmak...oyle bir ihtimal olamaz bile.o kadar insani evimde agirlamam da sozkonusu olmaz birinci derece yakinim degilse.. anahtari birakmayin,siz de odanizda kalin

işte herkesin olaya bakış açısı farklı oluyor demek ki. aynısı bana yapılınca ben de çok memnun kalmıştım.

Sadece agirlamak yeterli.

Evinizi hic tanimadiginiz insanlara terk etmeyin. Siz de kalin baslarinda.

hiç tanımadığım insanlar değil. dünürümüz sayılırlar, dediğim gibi damat da kaynım sayılır. biz nişanda onların memleketine gittik ve evleri gerçekten küçüktü, ağırlayabildiklerini ağırladılar, sığmayanlara mütevazi bir otel ayarlandı. çok çabaladılar. ben de anahtarı verip ne haliniz varsa görün demeyecektim neticede, ellerim üstlerinde olacaktı, ara ara gelip bakacaktım vs. dolapta herşeyin onlar için ayarlandığını gördüklerinde de kötü hissetmezlerdi diye düşünüyordum.
neyse gidişata göre karar vereyim en iyisi. yatak odamı vermekten vazgeçtim çoluk çocuk belli olmaz dediğiniz gibi, kim nereyi ne niyetle karıştırır Allahu alem. ya sadece kadın misafirleri alırım, eşimi yollayıp odamda tek yatarım ya da dediğiniz gibi odamda kalırım. odayı kilitlemek yanlış anlaşılacak galiba.

Herkes yazmış bende yaziyim yatak odani kimseye verme kitleme kendin kal
Kusura bakmasın eşin ama Mahremiyet alanınida kimse kullanamaz
Evin genismis zaten 10 kişi gelse 3 oda salonda rahatlıkla yatarlar
Neden apart yada bi kac gunluk pansiyon gibi yerde kalmıyorlar çok garip geldi

ben evde bile olsam ufak tefek seyleri (taki vs) guzelce sakliyorum ki mesela sonra kimse vebal altinda kalmasin. Bastan gereken her seyin yapilmasi lazim, kafa rahatligi icin. O yuzden evden cikip gidemem, evde gunduz bile hicbir akrabamizi yalniz birakmamisizdir. Gercekten insanlar merakli. Ablam mesela gunlugumu gorse hic tereddutsuz alip okur, eminim. Ya da gorumceme firsat versen evin her yerini karistirir.

Yatak odası kaptan köşkü :) kaptan gemiyi terkederse gemi batar :)

Anlamıyorum ki neden yatak odası başkasına verilir ? Kalabalık aile/aileler bir eve sigdirilmaya çalışılır. .

Herkes otele gitsin ,gidemeyecek olanlar evin yatak odası haricinde farklı bir odasında misafir edilsin . Ev sahibi yatak odasında uyusun .. kimse alınmaz darılmaz merak etme .. alınan da ayıp eder ..

Bu yatak odasini gelen misafire verme olayi annem ve babam yapmistir her misafirde hem de. Cocuk kafasıyla kizardim vermeyin odanizi diye :) senin esi de o dusunce yapisina sahip demek ki misafirperverlik yapacak galiba.
Odanda yat kendin gelenlere temiz yataklar aç, yemegini kahvaltini hazirla, yoldan geliyorlar dus almak isterler mi sor tamam iste sen iyi bir ev sahibisin bu kadar, abartmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…