- Konu Sahibi lilyumkokusu
-
Konu sahibi evini vermekde kesin kararli sanirim tek sorun yatak odasini napmali.....
bu çok mantıklı, teşekkür ederim, düşüneceğim.Evli çiftleri ve erkekleri kayın valideniz misafir etsin, siz her iki tarafın bekar bayanlarını. Böylece yatak odanızı vermeniz gerekmez açıklama olarak gençler rahat etsin diye düşündüm diyebilirsiniz.
yaşanan bir evdi, ev halkı kayınvalidenin evine gitti, bize boş ev verdiler. çok yakınlardı zaten, akşam yemeğe kayınvalide evine gitmiştik. bir tek kahvaltıyı kendimiz hazırlamıştık, çayı tezgahta demlemeye hazır, kahvaltıklıkları kaplarda hazır bulmuştuk. koyun yiyin istediğiniz saatte demişlerdi. Allah razı olsun.Eminmisiniz yasanan bir evmiydi yoksa ikici ev yazlik ev gibimiydi
Konu sahibi bence evi verip evden giderek hizmet etme zahmetinden yirtmak istiyor.
Baska bir aciklama bulamıyorum ben.
Çünkü gayet kararli gitmekte, tek dert odayi kilitlemek.
Evde kalirsa illaki cayiydi suyuydu ugrasacak
Senin derdin isten kaytarmakmis.
Bastan soylesene
Sen kararini vermissin
Bize neyi sormustun bacim ben anlamadim?
malum düğün hazırlığı da kolay olmuyor ütüsü vs. o yüzden anneme gitmek kolayıma geliyor. aynı şey gelin için de geçerlidir. kızcağız da rahat rahat takılmak ister, evde ben ve eşim olmazsak o da rahat giyinir soyunur hazırlanır.
aslında biraz öyle. doğru anlamışsınız :) düğün bu, 1 kere oluyor, insan elinden geleni yapmak istiyor ama sonuçta nefsimiz de var. bir sınır çizmek istiyor..
bu çok mantıklı, teşekkür ederim, düşüneceğim.
yaşanan bir evdi, ev halkı kayınvalidenin evine gitti, bize boş ev verdiler. çok yakınlardı zaten, akşam yemeğe kayınvalide evine gitmiştik. bir tek kahvaltıyı kendimiz hazırlamıştık, çayı tezgahta demlemeye hazır, kahvaltıklıkları kaplarda hazır bulmuştuk. koyun yiyin istediğiniz saatte demişlerdi. Allah razı olsun.
açıkçası zahmet etmekten imtina etmiyorum. zaten gün içinde kayınvalide evinde hep hizmet edeceğim. onlara evi versem bile arar sorar arada börek vs bırakmaya uğrarım da. ama doğruya doğru komün hayatı bana göre değil, banyo ve wc olaylarında çok geriliyorum ev kalabalıkken. malum düğün hazırlığı da kolay olmuyor ütüsü vs. o yüzden anneme gitmek kolayıma geliyor. aynı şey gelin için de geçerlidir. kızcağız da rahat rahat takılmak ister, evde ben ve eşim olmazsak o da rahat giyinir soyunur hazırlanır.
Bende odamı vermek istemezdim ya bence evde kalım sonuçta yardımınız da olur hemde odanız size kalır kitleseniz ayıp kaçar ..Merhabalar,
Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.
Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
allah askına evini neden bırakıyosun sevapla ilgisi yok sen agarlamak istiyosan yine agarla ama yatak odanı ne ver nede evini terket yanlıs bisey benceeMerhabalar,
Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.
Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Kendi aileniz:/) görümcem hariç komik geldi="ceycey0406, post: 55416468, member: 580234"]ben yokken evımde görümcem hariç kımse kalamaz
Evet tam olarak oyle diyeceksiniz, elalem niye yatsin benim yatagimda. Esiniz hakli degil bence..kimseye vermeyin yataginizi..Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?