misafire verilen oda hassasiyeti

Kusura bakmayınca ne münasebet sizin ev otel mi bizde şehir dışından gelen kiz tarafına evimizi açtık gayette güzel ağırladım ve yatak odamıza kimseye vermedim evet mahremdir ne gerek var başka bir adamı kadını kendi odana sokmaya o eve misafir geliyor ve ev sahibi tabiki evde olmalı ve odanız da sizde kalmanı biraz ağırlığıniz olsun demi ama

Konu sahibi evini vermekde kesin kararli sanirim tek sorun yatak odasini napmali.....

aslında biraz öyle. doğru anlamışsınız :) düğün bu, 1 kere oluyor, insan elinden geleni yapmak istiyor ama sonuçta nefsimiz de var. bir sınır çizmek istiyor..

Evli çiftleri ve erkekleri kayın valideniz misafir etsin, siz her iki tarafın bekar bayanlarını. Böylece yatak odanızı vermeniz gerekmez açıklama olarak gençler rahat etsin diye düşündüm diyebilirsiniz.
bu çok mantıklı, teşekkür ederim, düşüneceğim.

Eminmisiniz yasanan bir evmiydi yoksa ikici ev yazlik ev gibimiydi
yaşanan bir evdi, ev halkı kayınvalidenin evine gitti, bize boş ev verdiler. çok yakınlardı zaten, akşam yemeğe kayınvalide evine gitmiştik. bir tek kahvaltıyı kendimiz hazırlamıştık, çayı tezgahta demlemeye hazır, kahvaltıklıkları kaplarda hazır bulmuştuk. koyun yiyin istediğiniz saatte demişlerdi. Allah razı olsun.

Konu sahibi bence evi verip evden giderek hizmet etme zahmetinden yirtmak istiyor.
Baska bir aciklama bulamıyorum ben.
Çünkü gayet kararli gitmekte, tek dert odayi kilitlemek.
Evde kalirsa illaki cayiydi suyuydu ugrasacak

Senin derdin isten kaytarmakmis.
Bastan soylesene

Sen kararini vermissin
Bize neyi sormustun bacim ben anlamadim?

açıkçası zahmet etmekten imtina etmiyorum. zaten gün içinde kayınvalide evinde hep hizmet edeceğim. onlara evi versem bile arar sorar arada börek vs bırakmaya uğrarım da. ama doğruya doğru komün hayatı bana göre değil, banyo ve wc olaylarında çok geriliyorum ev kalabalıkken. malum düğün hazırlığı da kolay olmuyor ütüsü vs. o yüzden anneme gitmek kolayıma geliyor. aynı şey gelin için de geçerlidir. kızcağız da rahat rahat takılmak ister, evde ben ve eşim olmazsak o da rahat giyinir soyunur hazırlanır.

Evi birakip gitmek de ne yahu olur mu hic oyle sey??Siz odanizda yatin misafirler diger odalarda ister cekyatta ister dösekte...Sabah kalkip kahvalti falan hazirlarsiniz,guler yuz sicak sohbet misafire iyi olmak bunlari gerektirir yoksaa gerisi abarti yani gereksizlik olur.

O zaman sen birak evi git canim.
Yatak odani da kilitleme bosver

Madem koca evi birakacaksin yatak odani da birak nolcak

Birine gitsem ev sahibi evden gitse beni istemedigini düsünür ve evini zoraki acti gibi hissederim. Asla o evde rahat edemem. Kovulmakdan beter bir durumda hissederim kendimi. Ev sahibi istedigi kadar kullanin rahat edin vs dese bile

Bende odamı vermek istemezdim ya bence evde kalım sonuçta yardımınız da olur hemde odanız size kalır kitleseniz ayıp kaçar ..

Ben hiç duymadın evin bırakıldığını.evde ağırlanır misafir edilir.esiniz sıkıntı oluyorsa siz kalın evde de odada da

allah askına evini neden bırakıyosun sevapla ilgisi yok sen agarlamak istiyosan yine agarla ama yatak odanı ne ver nede evini terket yanlıs bisey bencee

Günlük kiralık evler var tutsalar olmaz mı biz kaynıma ugramıştık evi vardı bekar bize ev tuttu bir gecelik başta ne gerek demiştim ama sonra iyi oldu dedim sonuçta banyo vs..çok rahat etmiştik

Ben bırakırım ve bıraktım da. Karnımın düğününde köyden gelenler rahat etsin dedim ve evimi onlara bıraktım.
Hiç bir şey olmadı. Özel eşyalarınızı ya alın yada kilitleyin.

Kendi evin, kendi mahrem odan niye bir kac saatlik uyku icin huzurunu bozar ki insan, birak kim nerede yatarsa yatsin.Iyi niyetli olman her insanin da senin gibi iyi niyetli olacagi anlamina gelmiyor.. zamaninda bende sizin gibi fedakarlik yapmistim, kurcalanmadik yer birakmamislardi. kaybolan kiyafetlermi ararsin, malzemelerim mi sorarsin.....hic kimseye guven yok bu zamanda.. az once bir arkadasin dedigi gibi kizlar bekarlar ben agirlayim diyebilirsin.cozum bu olur. ama yatak odanida mahremiyetine saygi versin herkez. gun icinde bile kilitle, ne olur ne olmaz...gerildim kusura bakma. aklima geldide yapilanlar.. saygilar kolay gelsin

Tanimadigim insana neden vereyim yatagimi? Ha akraba benim akrabamdir veririm. Teyzemin oglu gelir her yaz veririm yatagimi esiyle kendisine. Veya ben teyzemin kizina gittigimde mutlaka verirler odalarini. Ama ilk kez gordugum insanlara ne munasebet. Yoksa yatak odasini yatagi kutsallastirdigimdan degil.

Ayrica evinizi birakip gitmenize gerek yok. Siz odanizda kalin,misafirlerinizi de diger odalarda agirlayin. Kp cok biliyorsa kendi yatagini versin kizin anasiyla babasina. Hem cimri bir otel odasi tutamiyor hem de cok bilmis,gelininin evinde yataginda kim yatacak ona karisiyor

Yatak odami bende vermem. Ya ne bileyim eğer başkası yatağımda yatarsa mutsuz olacağım gibi geliyor

Artık bu işler en geleneksel ailelerde bile otelle hallediliyor. Biz de o şekilde yaptık. Birinin evinde onca kişi kalıp ev sahibine yük olmak garip, evini elaleme teslim edip gitmek daha da garip. Acaba daha neler okuyacağız bu forumda!?

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Evet tam olarak oyle diyeceksiniz, elalem niye yatsin benim yatagimda. Esiniz hakli degil bence..kimseye vermeyin yataginizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…