- 18 Nisan 2017
- 2.514
- 3.369
- 63
- Konu Sahibi sstsessizol
-
aaa bi de şimdi aklıma geldi kızlar starbucks kurabiye diye bi tarif var biliyorsunuzdur belki. kurabiye hamuru silindir şeklinde streç filme sarılıp buzlukta bekliyor sonra dilimlenip tepsiye dizilip fırına veriliyor 15 dk da pişiyor zaten. onu mesela hazırlıyorum streç filme sarıp atıyorum buzluğa, ihtiyaç olunca çıkar dilimle pişir, 15 dk da sıcacık taze kurabiye.
tarifi ekliyorum buraya.
http://cafelontano.com/2012/01/arti...arbuckstan-odullu-cevizli-tarcinli-kurabiyem/
Ah aynı benim annem.. Biz kendisini "devlet büyüğü gelmeyecek, alt tarafı falancanın annesi gelecek. Ev zaten temiz, bu kadar abartma" diyerek telkin ediyoruz ama nafile. Kendisine ayak uydurmaktan baska care bırakmıyor bizlere..Kizlar merhaba.
Benim derdim eve gelen misafir kabul aşamalarındaki streslerim ve benim telasli yapim.
Evlendikten sonra ogrendim ev islerini. Birileri gelcek oldu mu tutusuyorum, bir panik, bir stres. Her seyim misafir gelene kadar hazir olsun istiyorum, olmayinca da misafir gelene kadar evde teror estiriyorum...
Esim bikti benim bu mukemmeliyetci yapimdan. Adam eve misafir cagirmaya korkar oldu. Bu mevzular yuzunden kac kere tartistik sayamadim bile.
Bide bi kaç kez evimize gelen yatılı misafirler bize gün belirtmeden uzun süre kaldılar, mesela birilerinin 1 gunlugune geldiğini düşündük ama 3 gun kaldılar, birileri 2 ay kaldı (2 ay olan saglık sebebiyleydi). Artık yatılı misafir gelecek diye ödüm kopar oldu
Benim gibi misafire hazırlık aşamaları aşırı stresle geçenler var mı?
Ya da bana tavsiyelerde bulunmak isteyenler var mı?
Bekar ve dertsiz oldugum gunleri mi ozledim yoksa?
buzluk candır :) buzluk yetmeyince bi ara derin dondurucu almayı bile düşündümBasligin adini buzluk hikayeleri yapsak iyi olacak
ay insallah bi gun sizler gibi olabilirimbuzluk candır :) buzluk yetmeyince bi ara derin dondurucu almayı bile düşündüm
Aynı ben..kendim yazmışım gibi okudum 1.5 yıldır evliyim hâlâ aynı telaş..Kizlar merhaba.
Benim derdim eve gelen misafir kabul aşamalarındaki streslerim ve benim telasli yapim.
Evlendikten sonra ogrendim ev islerini. Birileri gelcek oldu mu tutusuyorum, bir panik, bir stres. Her seyim misafir gelene kadar hazir olsun istiyorum, olmayinca da misafir gelene kadar evde teror estiriyorum...
Esim bikti benim bu mukemmeliyetci yapimdan. Adam eve misafir cagirmaya korkar oldu. Bu mevzular yuzunden kac kere tartistik sayamadim bile.
Bide bi kaç kez evimize gelen yatılı misafirler bize gün belirtmeden uzun süre kaldılar, mesela birilerinin 1 gunlugune geldiğini düşündük ama 3 gun kaldılar, birileri 2 ay kaldı (2 ay olan saglık sebebiyleydi). Artık yatılı misafir gelecek diye ödüm kopar oldu
sstsessizol bana da kolay çiğ köfte tarifini atar mısın
Dün çiğ kofteye 9 lira verince icim acıdı iki durum sadece
misafiri hic sevmem mümkün oldugunca ailem dısındakilerede gitmem helek yatılı cok nadir dügün cenaze dısındaKizlar merhaba.
yumuşamış domatesleri çürüyüp çöpe gitmekten kurtarmak icin blendira kabuklariyla atıp iyice çekiyorum buz dolabi posetine koyup dogruuuu buzluga. sonra onu çıkar ister sulu yemekler icin kullan ister domates çorbası yap vs. hic domates rendelemekle ugrasma hem de tasarruf yaparsin. aklima gelirse baska seyler yazarimay insallah bi gun sizler gibi olabilirim
yumuşamış domatesleri çürüyüp çöpe gitmekten kurtarmak icin blendira kabuklariyla atıp iyice çekiyorum buz dolabi posetine koyup dogruuuu buzluga. sonra onu çıkar ister sulu yemekler icin kullan ister domates çorbası yap vs. hic domates rendelemekle ugrasma hem de tasarruf yaparsin. aklima gelirse baska seyler yazarim
tamamen çözünmesine gerek yok, dilimlensin yeter.bu arada cozulmesini bekliyorsunuz dimi iyice?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?