Misafirler ve Mukemmeliyetci Yapim

16 mııı
Naptın bacım sen

16 mııı
Naptın bacım sen
Kusursuz olmam lazımdıKız anneden ne görürse onu yaparmış imramımız boldur ama gördüm ki millet hazır eklerle hazır çiğköfteyle barbunyala işi götürüyor.Artık akıllandım ama temizlik konusu aynı her yer bal dök yala yapılır misafir gidince ertesi gün yine yapılır.Ben her gittiğim evde sofrayı ben kurarım salatayı yaparım ekmeği keserim evlendiğimden beri böyledir kendimse sadece gelir ellerini yıkarlar ve masaya otururlar.Yine aynıyım ama dediğim gibi menüyü azalttım

canım çiğköfte diyince aklıma geldi. 10 dkda çiğ köfte diye şeyler var internette mesela nefisyemeklerde. Bu ara ona dadandım çok pratik ve lezzetli oluyor.

ay ben de öyleyim yaa. misafir gelecek olunca minik notdefterime önce hazırlayacağım menüyü yazarım (en az 5-6 çeşit meze yaparım mutfakla aram iyi) altına alınacak malzemeleri. mesela eğer misafirler cumartesi geleceklerse perşembe tüm gün ve cuma sabah temizlik yapıyorum. (temizlikten nefret ettiğimden sallana sallana yapıyorum zul geliyor :)) cuma öğleden sonra ve gece mezeleri ve tatlıyı hazırlıyorum. cumartesi de sabah eşimle geniş geniş kahvaltı yapıyoruz sonrasında ana yemek çorba pilav salata, sofrayı kurma son dokunuşlar falan. iki ayağım bir pabuca girmiyor yani.
bunun dışında gündüzleri evde boş otururken yaprak sarıp buzluğa atarım mesela. kayınvalidem mantı yaptı bir sürü, buzlukta pişmeye hazır bekliyor. ya da börek sararım atarım buzluğa. kek yaparım eşimle biz 2şer dilim yedik diyelim kalanı buzluğa. çıkarınca yeni pişmiş gibi oluyor inan ki. aniden çaya gelecek misafire karşı da hazırım yani buzluğum sağolsun :)

ben varım resmen hasta oluyorum stressten çaresini bulamadım şurdan takip edeyim konuyu

blendirla yapılan mi? onu denicektim ama blendiri bozar mi diye korktum

evet canım blendırla yapılan. bende yorumları okuyunca korka korka yaptım ama cok sukur ikisinde de bi şey olmadı. ama ben bulguru suda tutma işini 5 dk degil, 10-15 dk yapıyorum ki iyice yumusasın, blendırımı bozmasın :) bide ara ara durdurup dinlendirip çalıştırın blendırınızı. bidee yarım cay bardagı isotlu olan tarifi yapın bence. ilk yaptıgımda baska tarifi yapmıstım guzel olmamıstı ama bu yarım cay bardagı isotun oldugu tarıf cok guzel oldu

anladıgım kadarıyla siz baya ust levelsiniz
aa bi şey dicem kekte mi iyi oluyor çıkınca buzluktan? of hiç alışkanlığım yok buzluk konusunda

tamam deniyecegim. cig kofte hastasiyim ama disardan tedirgin olarak alıyordum :) musait olunca tarifi atsana bi ara ozelden senin tarifi deniyeyim direk

buzluk tam bir kurtarıcı valla arkadaşlar. haşlanmış nohut, kızarmış patlıcan(karnıyarıklık) hepsini yapıp koyabilirsiniz. hatta ben karnıyarık, oturtma falan yaptığım zaman kıymalı harcı biraz çok hazırlıyorum artanı dondurma kutusuna koyup buzluğa koyuyorum. eğer dışarı gezmeye gideceksem o gün sabahtan buzluktaki kıymalı harcı buzdolabına koyuyorum. eve geldiğimde azıcık tavada ısıtıp patatesin üstüne döküp fırına veriyorum. çok pratik oluyor.
bir de mesela misafirim eğer kahvaltıya gelecekse bir gün önceden yapılabilecek her şeyi yaparım böreği falan geceden sararım, menemene koyacağım soğanı domatesi biberi doğrar kapaklı cam kapta dolaba koyarım. (geceden koyup sabah pişirince bişi olmuyor) kaşarı rendeleyip buzdolabı poşetinde dolaba koyarım. ertesi gün sabah yapacağım şeyleri olabildiğince azaltırım yani.

gayette güzel oluyor inan ki bayramda fazla gelen baklavaları bile attım ben yeni alınmış gibiydi çıkardığımda

vay beee olayi cozmussunuz kizlar helal olsun size

su mesaji defalarca okuyup ezberleyesim geldi resmen

Misafir konusunda değil de ödev konusunda mükemmelliyetçiydim.Bir kelimeyi yanlış yazınca onu düzeltmek için uğraşırdım.Artık yine özen gösteriyorum ama mükemmelliyetçi değilim.Birkaç ufak hatam olunca umursamıyorum.
Sözün özü, özen gösterin ama her şeyin mükemmel olması için streslenmeyin.

aaa bi de şimdi aklıma geldi kızlar starbucks kurabiye diye bi tarif var biliyorsunuzdur belki. kurabiye hamuru silindir şeklinde streç filme sarılıp buzlukta bekliyor sonra dilimlenip tepsiye dizilip fırına veriliyor 15 dk da pişiyor zaten. onu mesela hazırlıyorum streç filme sarıp atıyorum buzluğa, ihtiyaç olunca çıkar dilimle pişir, 15 dk da sıcacık taze kurabiye.
tarifi ekliyorum buraya.

http://cafelontano.com/2012/01/arti...arbuckstan-odullu-cevizli-tarcinli-kurabiyem/

cok yaptigim bir tarif ama vay be bir yasima daha girdim. hic aklima gelmezdi strece sarip atmak buzluga.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…