• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirler

programımıda biliyolar, yakın oturduğumuz için ne zaman evdeyim ne zaman değilim, ne zaman çıkmış gitmişim ne zaman dönmüşüm biliyolar yazın balkonlardan çıkmıyolar hiç :-)

Yalnız değilsin , bizimde başımıza geldi, bütün işler kalıyor öylece , işi vardır kalkayım çok oturdum rahatsız olmasın yok , kaygısız gibi oturur muhabbet biter tv izler öylece... sonra taşındıda kurtulduk :KK6:

acaba bizdemi taşınsak yaa

banım yeni açıldı herkese merhaba :KK50:

bu benim bilgisizliğimmi yoksa kültür çatışmasımı? uzun süre yurtdışında kaldığım için bazı şeyleri eksik biliyor olabilirim. ama bu benim için gerçekten bir sıkıntı olmaya başladı çünkü misafirden soğumaya başladığımı hissediyorum.
sanırım burda adet böyle : birini kahvaltıya davet edersin gelir kahvaltı yapar, oturur.öğlen yemeğini yer, oturur, akşam yemeğini yer, oturur, akşam 11 oldumu evine gider.
öğlen yemeğine çağırırsın aynısı. akşam yemeğine çağırdınmı 12 den önce gitmez.
sırf oturmaya çağırırsın bi çay içemeye aynı şekilde. 11-12 den önce gitmezler.
ben artık birilerini eve davet etmeye korkar oldum. hoş benimde çok arkadaşım yok, kendi arkadaşlarım geldiklerinde zaten 2 saatten fzla durmuyolar. ama konu komşu, akrabalardan böyle oluyor yaa. uzaktanda gelmiyolar, yan sokaktan.ve sık geliyorlar.
bir insan neden komşusunun evinde , kahvaltıya çağırılmasına rağmen, gece 11-12 ye kadar durmak isterki? ben birini kahvaltıya çağırdığımda o gün başka hiçbişey yapmıyorum. o gün komple yanıyo benim için. bundan sonra galiba herkesi sadece akşam yemeğine çağıracam...
Adet değil tabikide :) Ya sen çok iyi ağırlıyorsun yada misafirlerin günü kurtarmanın yolunu bulmuş. İnsan rahat ettiği yerden gitmek istemiyor sanırım.

En iyisi akşam yemeğinden sonra çaya çağırmak :) 10 da gelip 12 de gitsinler
yada kapıya yazı as Giriş 22.00 çıkış 23:30 :cool:

ama ben çatlıyorum.
bi kaç defa yine öle geldiler yemek yapmıştım ous işten gelecek diye. ous geldi ne yemek vardı ne ekmek kalmıştı. sonra dedim böle böle diye oda diyoki iki lokmayı çokmu gördün, sen bilmiyosun dedim onlar taa sabahtan beri burdalar kaç öğün yediler.

bazı insanlar malesef öyle

desinler desinlerdeeeee
dünde bi tanesi demişki ben Carriye oturmaya gidecem. (aynı gruptan) kaynanamda demişki gitme carrie ders çalışıyor sınavları yaklaştı. oda demişki bu beni alakadar etmez ben anlamam.
bakalım bekliyorum :KK70:[/QUOTE onuda çalıştır. Başkası okuyunca da güzel anlıyom ne iyi ettin geldin de .

benimde kardeşim geliyordu cuma gelip pazar gidiyordu 2 kızıyla aynı şehirdeyiz ankaradayız inanın bıkmıştım
bazen yolda sıkıştırıyolar beni ne zaman gelelim diye bazende çat kapı geliyolar çay içmeye. ee gece 11-12 ye kadar durduklarına göre sadece çay olmuyor

musait olunca ben size dönerim dersin ve akşam 8 den sonra kapıyı açmazsın :))))

:-):-):-):-):-)

bazende ousla bu konuda tartışıyoruz. ne zararı var kadıncağızların sana diyor sen yap işini.
ulan dedim bundan sonra sen duracan misafirlerle. snein için hava hoş hiç erkek olmadığı için geçiyosun odaya pc nin başına

acaba bizdemi taşınsak yaa
Mesafe koy araya , yada program yap kendine öğleden sonra şuraya gitçem de baktın olmadı taşın :-)
Benim annem temizlik hastası hergün yapar , komşu sabahtan gelip akşam giderdi hergün , annemde bu yüzden depresyona girmişti, ben kadın anlasın diye battaniyemi alır odada uyurdum , o da programını izlerdi :KK70:

desinler desinlerdeeeee
dünde bi tanesi demişki ben Carriye oturmaya gidecem. (aynı gruptan) kaynanamda demişki gitme carrie ders çalışıyor sınavları yaklaştı. oda demişki bu beni alakadar etmez ben anlamam.
bakalım bekliyorum :KK70:

Şaka dimi bu :KK57::KK57::KK57:

Neyi anlamazmış acaba ............ ................ .............. (küfür küfür küfür:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:)
Senin evine geliyor ama hanımefendiyi alakadar etmezmiş illede gelip oturacak..
İşsiz güçsüz olmak ne zormuş yaw kime kapak atsam diye düşünmek zor işşş:KK14:

benimde kardeşim geliyordu cuma gelip pazar gidiyordu 2 kızıyla aynı şehirdeyiz ankaradayız inanın bıkmıştım

musait olunca ben size dönerim dersin ve akşam 8 den sonra kapıyı açmazsın :))))
anlarlarki evde olduğumu :confused:

Adet değil tabikide :) Ya sen çok iyi ağırlıyorsun yada misafirlerin günü kurtarmanın yolunu bulmuş. İnsan rahat ettiği yerden gitmek istemiyor sanırım.
çoğu ev hanımı, 30-55 yaş arası ve sanırım evde canları çok sıkılıyor.

öle misafir olmaz ki... nüfusunuza aldırın direk... utanmasalar yatacaklar herhalde...

çoğu ev hanımı, 30-55 yaş arası ve sanırım evde canları çok sıkılıyor.
Ee tamam işte, evde yapacak işleri yok, seninde hizmet de güzelse günü orda öldürüyorlardır. Ben sıkılırdım o kadar saat ama bazı insanlar rahat ediyor demek ki.

Kuru kuru cay mi verdiniz ayol :KK50:
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, ev tamtakırdı o vakitsiz geldi aramızda mesafe var 2 saatlik. Mecbur ağırlamak zorundaydım, öyle geçiştirmiştim. Kötülüğümden değildi yani. Şimdi hiç çağırmıyorum o laftan sonra.

En iyisi akşam yemeğinden sonra çaya çağırmak :) 10 da gelip 12 de gitsinler
yada kapıya yazı as Giriş 22.00 çıkış 23:30 :cool:

:KK53::KK53::KK53:

10 dan sonra hayatta gelmezler. oturduğumuzdan bişey anlayalım.
geçen dedem için kuran okuttum saat akşam 5 te çağırdım diyolarki neden böle geç hiçbişey anlamıcaz oturduğumuzdan. o zaman müsaitim başka işlerimde var dedim. yine 11 e kadar oturdular az buldular

peki napabülürüm.. :KK64: kötü insanlada değiller aslında çok tatlı insanlar, niyetleride kötü değildir diye düşünüyorum
ama ben sıkılıyorum yaaa :mad:

kötü değiller ama işte düşüncesizler diyelim..
biraz da kültürle alakalı,mesela benim eşimin tarafı da öyle..
benim kendi kültürüme çok ters, hele ki yeni evli bi çiftin evinde en fazla 2-3 saat falan kalınır,çok geç olmadan da çıkılır bize göre..
ama işte doğuda saatlerce misafirlik çok anormal değil..ya da en azından benim gözlemlediğim kadarıyla eşimlerin köyünde öyle..
peki ben nası çözdüm bunu: tabiki misafirler gittiğinde "amannn bacağım, yookkk g.tüm ağrıyooo,boynumda tutulmuş aşkoomm" diye diye eşimi altdan doldurdum..
bi de misafirlerin yanında çok uykusu gelmiş ama onların hatrı için sesini çıkarmıyo görüntüsü çizdim..
eşşek değillermiş anladılar çok şükür..
artık benim gözler gitti mi kalkıyolar, hatta eşim şakayla karışık " hadi gidin evinize yeter uyyacaz" bile diyo sağolsun..:KK53::KK53:

Back
X