Misafirlikte ev sahibine yardım eder misiniz

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Kızlar dun bir arkadaşıma gittik.Hepsi evli tek.ben bekardım .Erkekler salonda kadınlar da mutfakta oturduk.Tabaklara servis yaparken yardım ettim.Erkeklerin çatını evin beyi gelip tazeledi hep.Ama bulaşık yıkarken ev sahibi bayan da diğer kadınlarda sohbet ediyorduk.Yardim ediyim mi diye sormak.bile aklima gelmedi.Ev sahibi de o an.makineye.dizerken o da sohbet ediyordu. Sohbete daldık gitti.Sonra da çok utandim hep bulaşıklar ona kaldı diye . Ayıp mi ettim
Sizler nasılsınız.gittiginiz evlerde ,yardım edilmeli mi?Genelde yardım ederim ama çok ayıp mi ettim çok uzuldum de cunku

Biraz daha abart:)
Sonuçta yemek yenmemiş ki çay ve ikramlıklar vs.
Ayrıca makineye dizmiş elinde yıkasa zaten içgüdüsel olarak olaya atılma "dur bende durulayayım" deme olayı var bizde:)
Takma kafana yani, bu saate kadar bu yüzden uyuyamadım deme sakın

Ah keske valla
Elime bi bez ver camlari bile silerim gıkım cikmaz

Adresi atıyorum özelden
Şaka bir yana biraz ben de öyleyim. Hatta yerde kırıntı da kalmıştır bir süpürge de açıp evi havalandırsak diye böyle aklımdan deli deli şeyler geçer :)
neyseki çocukların peşinde koşmaktan artık Abartmıyorum.
standartım zarar vermeyelim yeter seviyesine düştü. :)

Genelde öyle olur zaten, ev sahibi mutfağı toplarken digerleri sohbete eşlik eder bence sorun yok

Canım bu kasar şeye takılma lütfen gidilen yere göre yardım edilir ben de yakın arkadaşlara gidince hemen yardım ederim ama mesafe varsa biraz dururum o anlamıştır senin çekindiğini

Üzülmeyin ben severim sizin gibi misafirleri =) çünkü birilerinin mutfağıma dalmasından hiç haz etmem, kendi usulüm dışında mutfağımın başka biri tarafından toparlanması hiç hoşuma gitmez. Misafirliğe gittiğim yerde de masanın toplanmasına yardımcı olurum ama kimsenin mutfağını karıştırmam, kendim hoşlanmıyorum çünkü

Ben kendi evimde misafirim olduğu zaman oturmalarını keyiflerine bakmalarını istiyorum kimseye birşey yaptırmam . Çünkü onlar misafir ben ev sahibiyim düzen benim sonuçta. Başkasının evine gittiğim zamanda çok büyük birşey olmadığı sürece yardımcı olmam . Orası onun evi onun düzeni çünkü . Evimde yeterince misafir ağırlayıp ev sahipliği yapıp yoruluyorum gittiğim yerde birisi de elime çay versin ben dinleneyim

ben teklif ediiyordum eskiden yardım lazımmı diye evet yada hayır derse ona göre hareket ediyordum.. şimdi oğlum küçük ve yaramaz ona göz kulak olmaktan ev sahibine yardım edemiyorum..

Vallahi eskiden ben kirk yilin basinda gordugumuz insanlarin evine bile gitcek olsak atilir cayi ben koyar bulasiklari ben yikardim . Takilirlardi bana ne guzelmis ya falan diye. Sonra bu hareketimden vazgectim . Niye ben yapayim. Misafir gitmisim. Kalksinlar yapsinlar. Icimden gelirse elbet ama orda o kadar insan varken sadece bekarim diye boyle birsey de yapmam yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…