Misafirlikte ev sahibine yardım eder misiniz

Ederim yerine gore bazen.. burda dert edilecekbirsey goremedim. Bulasik 10kisiyle yikanmaz sonucta

Ev sahibi kendisine iş çıkacağını bilerek davet ediyor zaten. O yüzden sorun olmamıştır merak etmeyin.

Ama tabi ki birdahakine yardım etmek hoş olur , yükü azalmış olur kadının.

Hele ki çocuklu evlere gittiğinizde lütfen ev sahibine yardımcı olun , o kadar büyük sevaba girersiniz ki :))

şöyle nazik ince insanlar çıksa ya karşıma benim de nolur ki:)
benim karşıma da höt höt tipler geliyor ya sabır ya

Ben olayin dozunu kaciriyorum maalesef
Bi tane bulasik birakmam tezgahi da komple siler oturdugum yeri bile duzeltir oyle giderim evime
İlk geldigimde ev nasil derli topluysa giderken de oyle olmazsa uyku uyuyamam
Tek değilmişim :)))
Konuya gelince sorun olmaz. Ben yardımlaşmayı tercih ediyorum. Daha çok sohbet imkânı kalıyor. Yoksa ev sahibi işten güçten kimseyle ilgilenemiyor

Şahsen misafir gelince iş yaparken yalnız olmalıyım yardım istemem.. misafirliğe gidince boş tabakları götürürüm sehpayı kaldırırım

Misafirlikte mısır patlatmışlığım bile vardır
Hamile,bir de çocuğu olan,kardeşten öte birisi için yaptım bunu.
Diğer durumlarda da teklif ederim,gerekliyse yaparım.Biraz da ev sahibiyle samimiyetime göre değişiyor.

Ben amele ruhluyum,duramam. Hele de bebekli evde hayatta bulaşık bırakmam. Çocuklarımın dağıttığı ne varsa da toplarım. Gittiğim yerde bana hizmet edilsin mantığında değilim.
Hayatımın şokunu kayınvalidemlerle gittiğim misafirlikte yaşamıştım.
Ev sahibi,gelini,kızı misafirlere hizmet etmekten ne oturup sohbet edebildi,ne de yemek yiyebildi. Herkesten sonra mutfakta hizmetçi gibi yemek yediler bir başlarına.
Gelen misafirler g.tünü yerden kaldırsaydı öyle olmazdı.
Kızım sürekli ağladığı için yardım edememiştim.

Ederim eger samimi oldugum biriyse kalkıp tabagımıda yıkar koyarım makineye
Ama yeterince yardımcı olmussunuz
Bana gelen biri tabagını mutfaga bıraksa ona bile sükrederim makineye dizmedi diye arkasından düşünmem bile o yüzden cok önemsemeyin yapacagınızı yapmıssınız zaten

sofra kurmaya kaldirmaya, cay servisine yardim ederim, ev musaitse cayimi zaten her zaman kendim alirim.
cocuklarimla her zaman ben ilgilenirim, onlarin sofrasi icecegi oyuncagi vs ve sonra muhakkak toplarim.

ama bulasik yikama olayina cok yakinim degilse girismem.cok yakinimsa zaten misafir gibi de olmuyorsun ya.

ilk kez gittiysem toplamaya yardım ederim ama başka birşey yapmam en azından sormadan belki rahatsız da olabilir bazı insanlar hoşlanmaz tek yapmayı sever..

ama tanıdığım hep gittiğim arkadaşımsa mutfağa da girerim bulaşığı da hallederim ev süpürülecekse yaparım etrafı toparlarım öyle çıkarım evden

Yardım ederim ama bana edilmesini hiç istemem
Sizde takmayın boşverin

1 cisi ev sahibi asla misafir yanında bulasık dizmemeli bana göre 2 csi asla ve asla yardım almamalı en sevmedigim seydir bii mutfagıma girsin kimsenin mutfagına girmem teklif etmem kimseden de evime geldigimde is yaptırmam bana göre saygısızlık birine is yaptırmak

Gecenin 5 i , akla düşen dert :) Allah başka dert vermesin ..

Yardım ederim ama bu biraz da samimiyete de bağlı , ev sahibinin düşüncelerine de bağlı .. çok da şaaaapmamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…