bırı çalışırken oturamam işime geldiği gibi davrnırım bazende.dağınık olan yerı ben duzeltırım .duzene sokarım.evı toparlarım hiç çekınmem iş konusunda.ama bana gelenlere dokundurtmam hiç bişeyi.çünkü evde misafir varken evde bulaşık toplanmaz ,temızlık yapılmaz.misafir gttıkten sonra isterse evi kaldırsın.
bır keresınde ilk defa bırının evıne iftıra gittik.yeni tanışma aşamasındayız.neyse yemekler yendı güzel geçti herşey..kadının kv,eşi var. bizde eşim ben ve kardeşim gittik.sofradan kalktık yardım ettık sofrayı kaldırırken.koltuklara geçtik.çok az konuştuk,çay koyupda geleyım dedi..arkasından kv de gitti.5 dk oldu yok..10 dk oldu yok.abartısız soyluyorum kv ve kadın bır saat gelmedi içeriye.kardeşim ve ben sus pus kalakaldık. kımıldayamıyoruz yerımızden ilk mısafirlik. en sonunda kalktım gttim mutfağa bı baktım haşur huşur bulaşık yıkıyor mutfağı temızlıyor tencereleri dizmiş tezgaha kvsiyle muhabbet edıyorlar mutfakta.bende gelmeyınce merak ettım dedim.aa bulaşıkları topluyordum dedi.halandaha yıkamaya davem etti.bardakları alayım içeriye götureyım dedim.
dıyorumkı mısafır varken bulaşık yıkanmaz.kendı suçlu hissetme.ağırlayan ınsanda kabahat.zorunda değilsin bulaşık yıkamaya.