Misafirlikte ev sahibine yardım eder misiniz

Bence bekar kalmaya devam et.
En fazla derdin bu olur.
Evliler için böyle şeyler sıradan.
Ayıp olmadı merak etme.

Ederim. O kadar kadıncağız hazırlık yapmış. Ha ben simetri takıntılı biriyim. Makineye yerleştirirken aynı şeyleri yan yana dizmeye dikkat ederim. Bu sebeple bana gelen misafire el sürdürmem. Çünkü dizerken sinirlerim bozuluyor. Hasta miyim?

Yardim etmeye calisirim ,en azindan yaninda mutfakta dururum ama cok uzerinde durulacak bir konu degil bu .belki hic farkina bile varmadi ev sahibi. Bunun lafini edecek insani da ciddiye almayin bence

Bir keresinde teyzem ben gelicem diye bulaşık biriktirmiş ondan sonra karar verdim gittiğim yerde yerimden kalkmıyorum dert etme misafir ağırlayan temizliği hesap ediyordur.

Ölçüt samimiyet ve kalabalık olma haline göre değişir bana göre.
İlk defa gittiğim evde biraz daha mesafeli dururum. Hem düzenini bilmem hem rahatsız olabilme ihtimalinden dolayı.

Samimiysem düzenini de az çok bilirsem kendi evimde yapar gibi yardım ederim.
Bir tek buz dolaplarını asla açmam istenmedikçe.

Kendi evime gelen misafire bir şey yaptırmaktan hoşlanmam. Kalabalıksa zaten herkes yardım eder.
Yazılı olmayan bir kural gibi :)

Not: keşke ev misafirliği tamamen yok olsa :)

ben etmem sonuçta misafirim
iyilik gerçekten yaramiyor. :)
bende senin gibiydim ev sahibine yardim ederdim...
sonra bi baktim bişey yok.
ev sahibi misafir gibi davraninca kendinden utanmişim bi dahada etmedim...

bırı çalışırken oturamam işime geldiği gibi davrnırım bazende.dağınık olan yerı ben duzeltırım .duzene sokarım.evı toparlarım hiç çekınmem iş konusunda.ama bana gelenlere dokundurtmam hiç bişeyi.çünkü evde misafir varken evde bulaşık toplanmaz ,temızlık yapılmaz.misafir gttıkten sonra isterse evi kaldırsın.

bır keresınde ilk defa bırının evıne iftıra gittik.yeni tanışma aşamasındayız.neyse yemekler yendı güzel geçti herşey..kadının kv,eşi var. bizde eşim ben ve kardeşim gittik.sofradan kalktık yardım ettık sofrayı kaldırırken.koltuklara geçtik.çok az konuştuk,çay koyupda geleyım dedi..arkasından kv de gitti.5 dk oldu yok..10 dk oldu yok.abartısız soyluyorum kv ve kadın bır saat gelmedi içeriye.kardeşim ve ben sus pus kalakaldık. kımıldayamıyoruz yerımızden ilk mısafirlik. en sonunda kalktım gttim mutfağa bı baktım haşur huşur bulaşık yıkıyor mutfağı temızlıyor tencereleri dizmiş tezgaha kvsiyle muhabbet edıyorlar mutfakta.bende gelmeyınce merak ettım dedim.aa bulaşıkları topluyordum dedi.halandaha yıkamaya davem etti.bardakları alayım içeriye götureyım dedim.

dıyorumkı mısafır varken bulaşık yıkanmaz.kendı suçlu hissetme.ağırlayan ınsanda kabahat.zorunda değilsin bulaşık yıkamaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…