Misafirlikte ev sahibine yardım eder misiniz

Sabah erkenden gider evi temizler, yemekleri yapar, sofrayı kurar kendimi de kendim karşılarım. Akşamda sofrayi kaldirir, bulaşıkları yıkar, ortalığı toplar, ev sahiplerini uyutur, üzerlerini örterim. Sabah da onların yerine ben işe giderim. Sonuçta misafiriz di mi. Ayıp olmasın

Ben ederim bulasiklari makineye dizerim dagitilqn oyuncaklari toplarim. Benim böyke bir arkafasimda var canim benim o bana geldimi ben hic is yapmam

O da biraz şans işi bazılarına hiç yardım edilmez.Bazıları da misafire çay koymaya edinir. Herkes onun mutfağına doluşur nasıl yardım etsek diye..

Evime gelene is yaptirmam ve misafirlige gidince de yapmam bence olmasi gereken bu tabi benim dogrularima gore .

siz oturma odasında otursanız da o mutfakta makinaya dizse bulaşıkları, sizlerle iletişim halinde olamadığından yardım etmeniz hoş olurdu. Ama dediğiniz gibi zaten aynı yerdeyken halletmiş işleri. Yani iletişim halinde 2 saniyelik iş gibi gelmiştir ona. Fazla takılmayın, bence arkadaşınız da takılmamıştır. Evli veya bekar fark etmez şu durumda

Mutlaka masayı kurmaya ya da toplamaya yardım ederim ama bulaşığa pek girmem ve misafirime de yaptırmam o biraz detay gibi geliyor bana belki herkesin kendine göre düzeni vardır örneğin benim süngerim el bezim ayrıdır kendim hemen makineye yerleştiririm.

Misafir adi ustunde is yaptirilmasi da hosuma gitmez. Kendi gittigim evlerde canigonulden teklif ederim kabul ederse yaparim fakat misafire is yaptirmak cok sacma geliyor bana. Kendi evimde bu durumu anormal karsiliyorum. Soyle de bir gercek varki yediler ictiler gittiler olmasin diye hepimiz yapmaya calisiyoruz. Bu biraz da yetisme tarziyla alakali. Siz is yapmadiniz diye arkanizdan soylenilecekse bir daha o ortamda bulunmak da istemezsiniz zaten . Vicdan azabi cekilecek bir durum yok.. oyle birseyi illaki hissederdiniz. Demekki sorun olmamis. Bu kadar takmayin.

Ben teklif ederim isterse kalkıp yaparım bulaşık sofra temizliği hata çayı bile bırakırım tabi bazıları da demez kişilere göre değişir ben yardım etme taraftariyim

Hahaha yanımdakilere okuyup çok güldük,neyse merak etmeyin etrafımda pipisi olan yoktu

Yemekli gitmissek ve sofra hazir değilse salataya yardim ederim. Masayi hazirlamasina yardim ederim. Kücuk bebek cocuk varsa onlarla ilgilenir ayakaltinda dolasmalarini engellerim. Sofranin toplanmasina yardim ederim.

Ben gittiğim yerde ev sahibinden daha çok iş yaptığım için bir şey diyemeyeceğim ama bulaşıkları makineye dizmiş sonuçta. Elde yıkamış olsa tamam. Yani ne kadar yardım edebilirdiniz ki?

Bana gelen hicbir misafirden yardim beklemem o yuzden kafaniza takmayin kimse beklemez alinmaz ayip olmamis

Bir şey olmaz Ama ben gittiğim yerde yardim ederim bana yardımcı olan insanları da çok samimî bulurum yardim etmiyorsa sanki çekiniyor gibi gelir.

Eve gelen misafirden özellikle yardım beklemem. Hatta başkası bulaşığımı yıkadığı, mutfağımda bir şeyler yaptığı zaman inanılmaz rahatsız oluyorum. Sanki özel alanıma girilmiş gibi hissediyorum ve hoşlanmıyorum. Bazı tatsız deneyimler yaşadım. Misafir olarak gelen misafirliğini bilmeli bence, ev sahibinin dolapları çekmeceleri karıştırılmamalı. Ben buna çok dikkat ediyorum.Ama eğer bir yardım beklentim varsa bunu dile getiririm açık sözlülükle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…