valla şekerim bi portakal düşün. derinin altına yerleştiğini. sırt üstü yattığında o portakalın yüzeye yaklaştığını ve eline geldiğin. ilk anlarda biz bunu bebek sanmıştık ve baya bir süre oğlumuz diye sevmiştik. bir gece (ilk büyüdüğü zaman) göbek deliğimde koca bir kitle fark ettik. ilk önce fıtık oldum sanırım dedim. gece hastaneye bile gitmeyi düşündük. sonra kendi doktorumun muayenes,nde, ele gelen o kitlenin myom olduğunu ve 6.5 cm olduğunu anladık.
şu an onunla yaşıyorum. takmamaya çalışıyorum. sırtüstü yattığımda bariz ortaya çıkıyor. yan dönüyorum ki kaybolsun diye. yoksa sinirimi bozuyor. eğer bi deformasyon olmazsa yani myom kendi içinde kanamazsa, doğuma kadar o ben ve oğlum bu şekilde yaşayacağız. doktorum doğumdan sonra hissetmeyeceksin dedi. çünkü şu an rahim onu itiyor ve daha da belirgin hale geliyor. belki hissetmesem (karşıdan bakıncada görülebiliyor)
bu kadar sorun etmeyeceğim. ama eşimin ve doktorumun telkinlerri ile son 2 ayı iyi geçirmeye çalışıyorum.
bir an beni anlatıyorsun sandım aynı durum bendede vardı.şimdi 6 ayına girmiş bir oğluşum var darısı başına..
allh allh bana öyle bişey olmuyo anlamadım şimdi acaba benimki daha mı derinde peki doktorun bebege veya gebeliğine bi zararı olacagından bahsettimi?
mesajın beni çok mutlu etti. içim açıldı diyebilirim. doğumda aldılar mı myomu? normal mi sezeryanmı oldun. sanki bu myomla normal doğum yapamayacakmışım gibi geliyor da. o kadar ıkınıp zorlanmaya, derimi yırtar çıkar sanırım :)
oğluşunu öp benim için
mesela benim 3.5 cm'lik olan myomumu hissetmiyorum. yeri ile alakalı sanırım. doktorum myom içerde herhangibir kanama yapmazsa, bana yada oğluşuma zararının olmadığını söyledi. kanama olursa da erken doğum olacak. ama aklımıza bile getirmek istemiyoruz. şu an 29. haftadayız. yüzdük yüzdük kuyruğa yaklaştık anlayacağın.
doktorum doğum yapınca hissetmeyeceksin çünkü o içerde kalacak diyor. zaten hissedersem, iyileştiğim an gidip aldıracağım. çünkü hayatımın sonuna kadar göbeğimde bir portakalla yaşayabileceğimi sanmıyorum.
ilk 3 ay bende kanama yaptı korkuyorum işde gene yapar erken doğum olur diye ama hastaneye yatırıp çıkarıyoruz dedi doktor yani doğum eylemini durduruyolarmış nasıl oluyorsa anlamadım ben daha 22 haftanın içindeyim inş 37. haftadan önce doğmaz meleklerimiz hep korkuyorum birde miyomun verdigi agrılar çok şükür geçti bende demekki büyümesi durdu dimi?ben ona yordum ama bilemiyorum?
epidural sezeryan oldum canım 7 tane miyomdan en büyük ikisini aldılar. küçük olanlar duvara yapışık şimdilik zararları yok birde kanama çok olur diye onları bıraktı doktorum.4 ay sonra kontrole gideceğim. normal doğumda alınamıyor miyomlar..
myom dejenerasyon yani kendi içinde kanamazsa korkma. o da inanılmaz karın ağrısı ile kendini belli edermiş. ve myomlar sürekli büyümezlermiş. hatta büyüyen kişi sayısı büyümeyenden daha az. büyüselerde bir noktada dururlarmış. benimki bir anda 2 katı oldu ve öyle kaldı. her muayeneye gittiğinde doktorun ölçüyordur zaten endişe etme. myomunla alakalı farklı doktorlara gitmemeni öneririm. beynin karışıyor. birde internette erken doğum haberlerini falan okuma. yazılanlar hep en kötüsü. insanın aklına gelmeyecek şeyler yazıyor ve daha çok moral bozuyor. şu an morale en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. benim doktorum artık myom yok gibi davramıyor bana. buda myom mu sen myom görmemişsin diyor. içini rahat tut. inşallah sağ sağlim bebişlerimizi kucağımıza alacağız
evet ölçüyor cnm işde banada artık miyomun büyümez bize sorun çıkarmaz bak artık bebek büyüdü ultrasonda gözükmüyor bile miyomun diyordu işde geçen gittigimde gördü ve erken doğum falan dedi ben korktum ve doktoru tutarsız konuşuyor buldum bi doktora daha gitmeyi düşündüm ama eşim hem istemiyor hemde gidebilecek daha iyi bi doktor bulamadım 1 tane buldum 2 ay sonraya gün verdi dua ediyorum inş bişey olmaz diye bakalım ahh bi 37. haftamıza gelebilsek:dance::dance:
benim doktorumu sana önerebilirim. ferhat uysal'a gidiyorum ben.inanılmaz ilgili ve moral kaynağı bir insan. madem sende istanbuldasın bi git derim. o olmasa ben bu portakal kılıklı myomla kafayı yerdim. :)
cnm istanbulda nerde ve muayene ücreti nasıl ya benim için faretmez ama eşim illa bayan olsun daha rahat edersin diyor ondan erkek doktor hiç bakmadım ama bende gökmen bey diye bi iyi doktor buldum onada gitmeyi düşünüyorum herşeyden önemli çünkü bebeğimin sağlıgı sen bana telinide yazarsan sevinirim cnm çok sağol:içelim:
cvp için sağol cnm ilk 3 ay yasaktı işde ama sonrasını bilemiyorum cinsel ilişki aaçısından belki bizde ekeriz böyle sorarız o zaman nasıl olcak bilemiyorum ama:) doktorun bana çok uzakta ya oraya nasıl gitcem bilemem eşimin arabası olsa gidebilirdim ama ben istanbulun girişindeyim nerdeyse pendik tarafıa yakınım kartalda oturuyorum ama genede bi eşime danışayım birde sende hamilelik öncesi cinsel ilişkide miyom agrı yada vb bişey yapıyormuydu?
peki normal doğum yapmana myomlarmı engel oldu. bende normal epidural düşünüyorum. sezeryan epidurali içim kaldırmaz. kendi kendime genel anestezi olurum :) sezeryan olursam direk bayıltsınlar. valla tebrik ederim cesaretini.
nerde yaptırdın sen. istanbulda mısın
Merhaba arkadaslar. Bir haftadir surekli yatiyorum. Gecen hafta kanamam olmustu su anda kesildi ama doktor dusuk riski var 3 hafta daha yatacaksin dedi. Myomum rahim agzinda ve 7 cm. Su ana kadar buyume yapmadi yani hamilelik onceside ayniydi. Bebegim 2.5 aylik.Ucuncu aydan sonra tehlike gecermi yoksa myomlu gebelikler herzaman risklimi. Bir de sizin myomunuz buyume yapmismiydi. Bebegim icin endiseleniyorum.
cnm benimde senin gibi kanama yaptı ilk gebe kalmadan 2,5 cm di sonra 8. haftada kanama yaptı 4 cm di sonra 12. haftada kanama yaptı 6 cm. di 3. aya kadar kanama yaptı yani sonra allha şükür lekelenme harici bişey olmadı şimdi 6. aydayım sağ böbreğimde büyüme yaptı miyomda 8 cm. olmuş durumum böyle benim cnm bebekle beraber büyüo ama inş bişey olmaz seninkinede benimkinede allh onları bize bağışlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?