MOBBİNG

bende ondan çekiniyorum işte kimse şahitlik yapmaz şirret birşey çünkü en güzeli demekki doğumdan sonra istifa edip başının çaresine bakmak onuda Allaha havale etmek.

En iyisi arkadasim. Sahitler cok saglam cok güvenilir olmali. Kimsede sahitlik yapmak istemiyor acikcasi. Problem benim degil diye düsünüyor insanlar, belki hakli olarak, cünkü bazilarinin o ise gercekten ihtiyaci var.

Bu mobbing yapan kisi sürekli birilerine takiyordu. Biri isten ayrilinca baska birini bulyordu ve en kötüsü mobbing yaptiginin farkinda degildi. Sevmedigi insanlara basit isler veriyor, sürekli kontrol ediyordu. Kizcagizin biri wc'ye bile gidemiyordu düsünün, icine mi düstü nerde diyordu.

benden önceki çalışanla bayağı uğraşmış kız 3 sene katlanabilmiş artık buna ama o sessiz kalmamış çok kavgaları olmuş en son kızın departmanını değiştirdiler şimdi huzurlu o kadar huzurlu ki 10 senedir çocuğu olmuyormuş şimdi HAMİLE :)

Ayrica birde su var. Davayi acipta kaybederseniz, daha sonra is bulmakta zorlanabilirsiniz.Referans isteyebilir bir sonra ki is yeri, sizde "ben onlara dava actim" derseniz hakliyken haksizliga ugrarsiniz. Malesef bu dünyanin adaleti yok. Koskoca mahkeme hic demedi, ya bu 6 kis neden ayrilmis, hepsi ayni seyi söylüyor demediler. Sahitler saglam olmali, yoksa siz 30 kiside dava acsaniz kimse sahitlik etmese hic bir sekilde ispt edemiyorsunuz. Mail atarkende felan oluyor mu, yoksa sadece sözlü mobbing mi? Gerci arkadasin biri yazili kanit bile topladi, yine fayda etmedi. Görmedim tabi yazili olan seyleri, ne yaziyordu direkt bir alay etme söz konusumuydu bilmiyorum, ama mahkeme onuda kabul etmedi ki kaybettiler.

Sizde farkli bir departmana gecmeyi isteyin? Acik pozisyonlari takip edin, farkli departmanda tanidiklariniz varsa size bu konuda yardimci olsunlar. Firsati buluncada gecin hemen.

Özel hayatında sorunlar vardir. Böyle hırsını aliyor insanlardan işte. Ben en çok bunlara ses etmeyen yönetime kızıyorum. Az kalmış doguma, bebekten sonra baska iş bakarsın artık.
Hakkında hayırlısı olsun

Sizde farkli bir departmana gecmeyi isteyin? Acik pozisyonlari takip edin, farkli departmanda tanidiklariniz varsa size bu konuda yardimci olsunlar. Firsati buluncada gecin hemen.

öyle yapıcam artık yada doğum iznine çıkmadan önce konuşacağım İK müdür ile departmanımı yada firmamı dönüşte değiştirmesi için

öyle yapıcam artık yada doğum iznine çıkmadan önce konuşacağım İK müdür ile departmanımı yada firmamı dönüşte değiştirmesi için

Evet en iyisi öyle yapin. Bu aradä dogum izninde olan birini isten cikartabiliyor mu sirktler, bunu tam bilmiyorum?
Eger öyle bir haklari varsa, dogum izninden sonra konusun IK müdürü ile.
Eger yoksa, dogum iznine cikmadan konusmaniz daha iyi olur, geldiginizde farkli bir yerde baslarsiniz.
IK müdürünüz nasil biri? Bizimkisi cok iyi ve anlayisliydi, eger sizinkide öyleyse neden departman degistirmek istediginizi ona anlatin bence. Ama dava acmayin, hic sicak bakmiyorum o ise. Kisiye bir ders vermis olursunuz belki ama kendi geleceginiz acisindan hos olmayan durumlarla da karsilasabilirsiniz. Allah'a havale edin, birde IK müdürüne olayi sakince anlatin.

Kesinlikle suc yönetimde haklisiniz. Yönetimdekiler biraz adam olacak, kendi cikari icin hareket etmeyecek. Bizimki malesef kendi cikari icin hareket ettiginden dolayi, onun sag kolu olan mobbing uzmanina birsey demiyordu. Bütün islerini ona yikip, kendi ofisin kapisini kitleyip uyuyordu bazen. Ama iste sonra istifa etti, yönetmeyi beceremedi tabi. Biraz vicdan, biraz Allah korusu, biraz merhamet. Bunlar olmayinca, adalette olmuyor.

ik müdürüde bu kişiden muzdarip emin olun. adama bile atarlanıyor o kadar aşmış kendini :) bu akşam tekrar bir konuşmayı düşünüyorum bakalım

Gecen bi yerde görmüstüm, Türkiyede Alo Mobbing Hatti varmis 170 ti sanirim bi arastirin, arayip fikir alin...

ik müdürüde bu kişiden muzdarip emin olun. adama bile atarlanıyor o kadar aşmış kendini :) bu akşam tekrar bir konuşmayı düşünüyorum bakalım

Müdüre bile kafa tutuyorsa pes.
Sizin üstünüz felan mi bu kisi?
Eger sizle ayni seviyede bir calisansa, birdahaki sefere saygisizlik yaptiginda, benimle konusmalariniza dikkat edin diye uyarin.
Gerci öyle dangalaklara fayda etmez, insanliktan zerre nasibini almamis sahsiyetler.
Neyse, fazla takmayin, her yerde var o insanciklardan. En iyisi departman degistirmek.

Aynen öyle. Maalesef göz yumuluyor hele biraz işlerine yarıyorsa mobbing yapan kişi.
Üst yönetimde hatanın büyüğü. Bir çalışan aynı şikayetle hemde 4 kişiyi işinden edip, dayanabileninde psikolojisini bozuyorsa tutmamalilar hala o isyerinde. Kimse alternatifsiz değil, bulunur yani yerine birisi muhakkak.
İş yerinde huzur olmazsa zaten insan işe gitmek istemez. Konu sahibi birde hamile yani. Ne kadar zorlanıyordur. Yazik.

emin ol neler diyorum.. ama anlamıyor. ben buyum işine gelirse tavırlarında

Evet üst yönetimde de cok büyük hata var. Ben suan insan kaynaklari dersi aliyorum, ara bulmak, problemleri cözmek vs vs icin bir sürü teöri var, bunlari uygulamaya almasi lazim sirketlerin IK departmanlari. Ama benim gördügüm IK departmanlari sadece genel kagit isini yapiyorlar, hic sirket calisanlari icin yapilan birsey görmedim - pardon seminerler, kurslar felan düzenliyorlar, ama kursta yanima oturan kisi mobbing uzmaniysa ve kendini degistirmiyor, ona uyari yapilmiyorsa, alin kursunuzu basiniza calin. Is önce departman yöneticisinde, o yapamiyorsa IK'da biter.

biliyorlar hepsini ama yapacak birşey yok oda öyle diyorlar
Madem doğum izinden sonra dömemeyi kafaya koydun al karşına seninle doğru konuşması için uyar. Şu işyerlerinde hamilelere saygısız davrananlara ekstra gıcık oluyorum. Sessiz kalma eğer bir şikayetin varsa bidaha bana gelme patronun kapısı orada de. Karıştırma işine

Mobbing uygulaması bir çalışan tarafından diğer bir çalışana yapılamaz amir tarafından çalışana yapılır ayrıca 4 kişi bu insan yüzünden ayrıldıysa hadi iki kişiyi amirler hatalı buldu ya diğerleri yani bu insanı vazgeçilmez kılan nedir demek ki işini iyi yapıyor dava açsanız bile bu insanın davranışları yüzünden işi bırakmak zorunda kaldım deseniz de anlattıklarınız çok afaki şeyler yani elle tutulur bir kavga tartışma, darp yok o yüzden birşey elde edemezsiniz neden müdürlerle konuşmadınız anlatmadınız durumu. Her işyerinde böyle kişiler var haklıysan cevabını vereceksin yoksa ben de işyerimde kimlere yapmam lazım bunu.

Sana sarfettiği kelime kadar sende ona sarfet. Eğer payronuna şikayet edecek olursa bugüne kadar kaç kişi bu insan yüzden işten ayrılmış siz hala onun huyu böyle diyorsunuz ozaman benimde artık huyum bu dersiniz

bir dönem banada mobbing uygulanmıştı mevcut şefim tarafından bende araştırdım bimere yazmayıda dşündüm ama mobbing davası açmak için bu durumun en az 6 ay devam etmesi gerekiyormuş vazgeçtim şimdi çok şükür iyiyiz ..ama googlede mobbing diye yazarsan detaylı ve sağlıklı bilgi edinebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…