MOBBİNG

bu kişinin oradaki konumu nedir<? sizin üstünüz mü,çalışma arkadaşınız mı anlamadım?
üstelik bu kişi yüzünden herşeyden vazgeçecek duruma geldiyseniz,siz de aynı şekilde karşılık verin..

sadece çalışma arkadaşım üstüm falan değil. üstlerimle bu konuyu paylaştım huyu bu deyip çıkıyorlar işin içinden ama benim dayanacak gücüm inanın kalmadı

iyi anlaşıyor görünüyoruz demişsiniz iyi anlaşmayın ozaman sizde kötü kız olun dava etmiycekseniz bile dava ediceğinizisizinle uğraşmaması gerektiğini söyleyin tehdit edin yani. Dişinizi gösterin ve işinizi bırakmayın diğer koşullardan memnunsanız. Allah yardımcınız olsun çok zor iş hayatının stresli olması özel hayatı herşeyi etkiliyor

Söylendi mi bilmiyorum sayfaları tam okuyamadım ama alo 170 'i arayıp bilgi alabilirsin

sadece çalışma arkadaşım üstüm falan değil. üstlerimle bu konuyu paylaştım huyu bu deyip çıkıyorlar işin içinden ama benim dayanacak gücüm inanın kalmadı
bakın bu durumda kimse kimseyi ezemez..üstelik böyle bir manyak için işinizden olmayın..üstelik doğum sonrası iş bulmanız çok zor..
öncelikle alıp karşınıza konuşun;kaybedecek birşeyiniz kalmamış zaten..bana düzgün konuşacaksın,zaten hamileyim,laflarına dikkat et diyeceksin.
aynı şekilde devam ederse,duymuyormuş gibi yapın..benimle düzgün konuşana dek duymayacağım diyin..
müdürler bile alttan alıyorsa ,alışmıştır herkes beni çekiyor diye..özür dileyerek söylüyorum;it iti ısırmaz diye bir laf var..aynı şekilde karşılık verib göreceksiniz size bulakşmayacak bundan sonra..
ama lütfen işinizden ayrılmayın böyle insanlar için..

ayrıca dikkate almazsa,mobbing hattını arayıp şikayetçi olacağınızı söyleyin.dediğim gibi işten çıkmayı bile göze almışsınız,birşey kaybetmezsiniz..

çalışmaya ihtiyacım olduğu gırtlağa kadar borçta olduğum için iyi anlaşıyor gözükmek zorundayım maalesef

sabir haksizliga susmak degildir; mucadele etmektir.. Hz.Ali
dava ac bu kadar ileri gittiyse... susturup sindirmeye alismasin, haddini bilsin..

güzel bir fikirmiş öyle deneyeceğim birdaha

bende ondan çekiniyorum işte kimse şahitlik yapmaz şirret birşey çünkü en güzeli demekki doğumdan sonra istifa edip başının çaresine bakmak onuda Allaha havale etmek.

Sende ona şirretlik yap
Onun yüzünden ne diye ekmeğinden olasın
Sana bulaştığı zaman ver ağzının payını
Onu görmezden gelen yönetim, seni de görmezden gelmek zorunda
Madem o öyle kabul edilecek, seni de öyle kabul edecekler
Gittiği yere kadar, görsünler bakalım el mi yaman, bey mi yaman
İlla işten çıkman gerekiyorsa o da işinden olsun

olan bana olur bence o yine devam eder. hamileliğime bile laf ediyor.. uyuklama kendine gel kendini işine ver beddua edecem etmek istemiyorum ama içimden geçiyor ne yalan söyliyim.

olan bana olur bence o yine devam eder. hamileliğime bile laf ediyor.. uyuklama kendine gel kendini işine ver beddua edecem etmek istemiyorum ama içimden geçiyor ne yalan söyliyim.
Ben de cok deyisik insanlarla calistim. Ustlerim tarafindan mobing gordum, ama bunun sebebi patrondu, sabirla arayi duzelttim.
Sonra da simdiki isimde altimdaki
Eleman beni uyuz etmeye basladi baya baya. Bana mobing cok yapamiyordu ama hayati cok zorlastiriyordu. Once sabirla anlamaya ilayi deyistirmeye calistim. Kendinden alttakilere de direk mobing yapiyordu.

Turnaklarini cikardim, canavar tarafimi gosterfim. Kuyrugunu bi sure kisti. Sonra bu tipler gene baslar, aynen oyle
Oldu, gene ayari verdim ihtiyac hissettiginde.

Ayar vermekten baska caren yok. Deneme yanilmayla canini en cok ne acitoyor bulucaksin, devamli karsiligini alayci bir sekilde ver. Kimse caninin yanmasini istemez. Eninde sonunda susmasa da sen rahat nefes alabileceksin.

Korkuyorsun isini kaybetmekten, o ise korkmuyor ve bunu kullaniyor. Onu kovmayanlar seni kovmaz meraklanma, senin patronlarin tek derdi is olsun. Zaten bu gidisle isini kaybedeceksin en azindan son bir defa cik savasa.

Açıkça bu davranışlarına devam ederse mobbing davası açarım diye tehtid edin gözünü korkutun.kimse için ekmeğinizden olmayın ben olsam ona mobbingin allahini yapar onu pişman ederdim

Bu insanlardan çok var özellikle özel sektörde ve oranın eski elemanı oluyor yani oranın kraliçesi patronada söylesen boş bunu bilinçli yapıyor sen fes edip çıkasın diye
ay ne kadar tuaf insanlarmış bir kişi yüzünden kaç kişiyi harcamışlar. sizde ona öyle davranın ozaman altta kalmayın çıkmayın işinizden

Maalesef bir çok şirkette böyle egosu düşük, karakter yoksunu insanlar var. İş hayatına ilk atıldığım yıllarda mahvederdim kendimi böyle insanlar yüzünden, hatta ne güzel işlerden ayrılmışlığım vardır bu tarz insanlarla baş edemeyip pes ettiğim çok olmuştur. Ancak zamanla öğrendim bu karaktersizlere neyin iyi geleceğini :)

Kendinizi asla ezdirmeyin, bu tarz karaktere sahip insanlar güçlü duruş sergileyen insanlardan biraz çekinirler.

Sizi hangi konuda eleştiriyor ? Mesela bu işi beceremiyor musun dedi size, siz de deyin ki sizin de dört dörtlük bir iş becerebildiğinizi görmedim bu güne kadar :) Mesela kıyafetinizi mi eleştirdi, siz de deyin ki siz evdeki aynaları kiraya verdiniz sanırım, kendinize hiç bakmıyor musunuz :) Bunlar sadece örnek tabi... Bir süre sonra göreceksiniz ki, onunla aynı dili konuştuğunuz için tahammülü kalmayacak ve vazgeçecek, tecrübeyle sabit, yıldırdığım çok insan oldu yöntemle...

Maalesef her şirkette ya şirketin ilk elemanıdır, ya yönetimden birinin bi tanıdığı akrabası vs dir, ya şirketin bir açığını biliyordur üst yönetim yaptıklarını görmezden geliyordur vs, her şirkette karşılaşabilirsiniz, işten ayrılmak çözüm değil yani... Siz güçlü duruş sergileyin yeter :)

sende ona onun davrandigi gibi davran. bi süre önce benimde basimdan böyle bi olay gecti, sendika var oraya sikayet ettim ve uyari aldi, personel müdürüde konustu kendisiyle ve suanda bölüm degistirdim.
sakin kendini ezdirme böyle insanlarin özgüveni yoktur ve bunu baskalarini asagilamakla tekrar kazanmaya calisirlar.
lütfen ona bu firsati verme.

quarta arkadasimiz yazmis zaten, aynen öyle konusun, uyarin sert bi sekilde, sikayet edeceginizi vurgulayin, haklarinizin oldugunu ve bunun farkinda oldugunuzu söyleyin.

zaten üstün degilmis. üstlerinede dersin madem öyle bende böyleyim diye.
herkes onu kabul etmis olabilir ama sen etmek zorunda degilsin. böyle bi mecburiyetin yok.

Kesinlikle dava aç. Birgün onun konuşmalarını, seni aşağılayıcı sözlerini telefonuna kaydet (Artık sesler, görüntüler delil olarak kabul ediliyor.) Sonra git dava aç. Mobbing davalarında hakim kesin sonuca götüren delil aramaz, çünkü mobbing artık ciddi suç sayılıyor ve mobbinge maruz kaldığına ilişkin küçük bir delil yetiyor davayı kazanmak için.
Hemen psikiyatriste git, psikolojik baskı altında olduğuna ilişkin rapor al (ki zaten baskı altındasın.) sadece bu yetecek delil olarak.
Allah yardımcın olsun. Hakkını ara...

Aslında korkmayacaksın yapanın yanınada kar kalmasın ister özel sektör olsun ister devlet sektörü böyle egosu bozuk,kişiliksiz insanlarla uğraşacaksın onun yüzünden kaç kişi ekmeğinden oldu ve oturup ağladı belkide akşam uyuyamadı borçlarını ödeyemedi o işine çok güvenmişti bence gücün varsa savaş aynı aşağıda yazıldığı gibi

Bu tavırda tarz da kişiler her yerde karşınıza çıkabilir,ayrılsanız bir diğer işte on dan ayrılsanız bir diğerin de,yani pes etmek işten ayrılmak çare değil.Ben bu tarz insanlarla çok uğraştım ,iyi niyet kesinlikle işe yaramıyor
onun anladığı dil neyse ondan konuşacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…