Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Kıslar kadınlar günüz kutlu olsun ...
Niye erkekler günü yok diyemlere tümsenenin günleri onlarında ondan :37::9:

Vaktim çok az az önce girdim eve . Bişiye bakmak için pc açtım .. Sonra zamanın olursa gelirim ...
Mesajları hepsini iyce okıyamadım sonra bi daha okurum ...

Tarifler için sagolun . Kajum tabiki isterim kurabiye tarifi bir i,ki bişi buldum zatten ama başka önerileride açıgım .
Zilim küçük kostebek pastası zatten listemde canım onu yapıcam mutlaka kıs kardaşimden ögrenmiştim . Birde yeşil mercimek deyilde barbunya salatasını çok önerdim kız kardeşim . Birde çiz kek tarzı ama çiz kek deyik bal kabaklı bişi onuda yapıcam . Yaprak sarma . Bide kolay baklavamdan yapıcam sanırım .
Hazır baklava hamurumdan içine pasta kreması koyulup yapılıyor oda ilginç geldi bana .

Son düzenleme:
aben abla nasılsınn?

yogun ,yogun ve bide yogunum .:9:
Seni sormalı banuşum .. Nasılsın nasıl digiyor ayça kaya bugün yine lapadamısın ?
Bende bişiler yapmaya çalışıyorum ama evde çok durmayınca olmuyor .:27:

iyiyim abla bendee:) yarın benimde misafirler var ne yapsam diye düşünüyorum...
ayça kaya nın listeisni uygulayamıyorum daha az yiyorumm dengelyerek herşeyden yemeye çalışıyorum evet bugün lapa yapıyorum.
2 gün annemde biraz dagıldı düzenimm ama iyi gidiyorum bakalım yarın tartı ne diycekk
hiç tartılmadım bu hafta:) az pro aldım kilo vermiş olma ihtimalim düşük..

iyiyim abla bendee:) yarın benimde misafirler var ne yapsam diye düşünüyorum...
ayça kaya nın listeisni uygulayamıyorum daha az yiyorumm dengelyerek herşeyden yemeye çalışıyorum evet bugün lapa yapıyorum.
2 gün annemde biraz dagıldı düzenimm ama iyi gidiyorum bakalım yarın tartı ne diycekk
hiç tartılmadım bu hafta:) az pro aldım kilo vermiş olma ihtimalim düşük..

banum kilo vermek için illa çok pro alacaksın diye bir şey yok ..o şeçenekleden biri ...
yemeni çok azlatmasaydın .
misafirin içinde kolaygelsin . akşama yaparsın bi pilav, ana yemek ,salata, çorba .:34:

banum kilo vermek için illa çok pro alacaksın diye bir şey yok ..o şeçenekleden biri ...
yemeni çok azlatmasaydın .
misafirin içinde kolaygelsin . akşama yaparsın bi pilav, ana yemek ,salata, çorba .:34:

yok abla az yemiyorum azalttıkça veremiyorum kilo bir çok kez yaşadım bunu
ekmek yiyorum her ögünde yada ona eş degee bişiyler:)
ama herşeyden yiyorum gözüm kalmıyor bişeyde

kızlar hayatımın en kötü dogumgününü geçiriyorum:14: dün akşam kedimin gözüne birşey oldu sabaha kadar kapalı tuttu gözünü bende uyuyamadım sabah dogru veterınere gittik oradanda veterınerlık fakültesine yolladılar erkek olan kedim dişi olanın gözünü çizmiş orada anlaşıldı kör olabılırdı:43: ilaçlar yazdılar p.tesi ve perşembe bıdaha gidecegız kesin net birşey demedi görme kaybı falan olacakmı bılemıyorum. kafasına gözünü kaşımaması için birşey taktılar onunlada durmuyo. başında bekliyorum gözünü kaşımasın dıye.

minnoşu sahiplendirecegım ama güvenılır bı aile bulamıyorum. bütün zamanımı onlar alıyo sosyal hayatım kalmadı bi yere gidemıyorum anlaşamıyolar bırını bı odada digerini bi yerde bakıyorum. sırayla dışarı çıkarıyorum gerçekten çok yoruldum 1.5 yıl oldu halen alışmadı bundan sonrada alışmaz dedi veterıner. inşallah tez zamanda güvenılır bı aile bulurum.

Son düzenleme:
kızlar hayatımın en kötü dogumgününü geçiriyorum:14: dün akşam kedimin gözüne birşey oldu sabaha kadar kapalı tuttu gözünü bende uyuyamadım sabah dogru veterınere gittik oradanda veterınerlık fakültesine yolladılar erkek olan kedim dişi olanın gözünü çizmiş orada anlaşıldı kör olabılırdı:43: ilaçlar yazdılar p.tesi ve perşembe bıdaha gidecegız kesin net birşey demedi görme kaybı falan olacakmı bılemıyorum. kafasına gözünü kaşımaması için birşey taktılar onunlada durmuyo. başında bekliyorum gözünü kaşımasın dıye.

minnoşu sahiplendirecegım ama güvenılır bı aile bulamıyorum. bütün zamanımı onlar alıyo sosyal hayatım kalmadı bi yere gidemıyorum anlaşamıyolar bırını bı odada digerini bi yerde bakıyorum. sırayla dışarı çıkarıyorum gerçekten çok yoruldum 1.5 yıl oldu halen alışmadı bundan sonrada alışmaz dedi veterıner. inşallah tez zamanda güvenılır bı aile bulurum.

KUJUM ne zamndır kedilerin var
tercih meselesis tabiki ama bana çok ters bu olaylar yaa..

KUJUM ne zamndır kedilerin var
tercih meselesis tabiki ama bana çok ters bu olaylar yaa..

2.5 yıldır var masum. ben çok severım tüm hayvanları sokak hayvanlarına falan dayanamam 2 ayda 3 ayda bı kez mama alır site çevresine aşagıya ındıkçe dökerim. asla kalan yemeklerımı çöpe dökmem hepsi hayvanlara gider yazlarıda site çevresıne su koymayı unutmam yani anlayacagın hayvanları çok sevıyorum belkı bana sitede kedici ayla diyolardır bilemıyorum:)

sabahtan beri 1 kase pudingle duruyorum canım hiç birşey isstemıyo morelım berbat

benimde alt komşumun var kedisii ama eskiden daha sevecendi insanlara karşı şimdi bi tuhaf oldu
insan düşmanı gibi... ben sevmeyi geçtim çok korkarım kedi-köpekten
send eöylemisin bimiyorum ama artık çocugu gibi görüyor kedisini resmenn
demekki aile bireyi gibi oluyor zamanla

benimde alt komşumun var kedisii ama eskiden daha sevecendi insanlara karşı şimdi bi tuhaf oldu
insan düşmanı gibi... ben sevmeyi geçtim çok korkarım kedi-köpekten
send eöylemisin bimiyorum ama artık çocugu gibi görüyor kedisini resmenn
demekki aile bireyi gibi oluyor zamanla

hayvan severler genelde insanlarla iletişi çok daha güzel oluyo benım gözlemıme göre ama senın komşu istısna galiba :)) evet çok sevıyoruz ailenın bireyı onlar

hayvan severler genelde insanlarla iletişi çok daha güzel oluyo benım gözlemıme göre ama senın komşu istısna galiba :)) evet çok sevıyoruz ailenın bireyı onlar

ya inanki degişti yani kedisi olmadna önced etanıyordum
mesela çocukalrdan filan nefret ediyorr....
birde nasıl desem bi tartışma halinde insanlarlaa hayvan sevgisi hakkınd ayani kimi sever kimi sevmez bu kimseyi baglamaz sonuçtaa
valla korkumm dahada arttı onun sayesindee...ilgim hiç kalmadı hayvanlara karşı..

geçende bana ha hayvan bakmışsın büyütmüşsünn ha çocuk diyince tepemin tası attıı yeminle.

ya inanki degişti yani kedisi olmadna önced etanıyordum
mesela çocukalrdan filan nefret ediyorr....
birde nasıl desem bi tartışma halinde insanlarlaa hayvan sevgisi hakkınd ayani kimi sever kimi sevmez bu kimseyi baglamaz sonuçtaa
valla korkumm dahada arttı onun sayesindee...ilgim hiç kalmadı hayvanlara karşı..

geçende bana ha hayvan bakmışsın büyütmüşsünn ha çocuk diyince tepemin tası attıı yeminle.

çocuklar hayvana karşı meraklı ise tüylerini çekmesinden zarar vermelerinden korkuyodur ama yıenede bu çocuklardan nefret etmesıne açıklık getirmiyo. benım ablalarımda korkarlar kediden ortancaablam kedim yanına yaklaşınca bile kaçarr. halbukı kedimin ıssırma tırmalama huyu yok canını yaksan bıle ıssırmaz yınede korkuyo ben onları eleştiremem hayvan sevmiyorlar dıye onlarda öyle en azından zarar vermıyolar ben durduk yere hayvana taş atan insanlar görüm.

hayirli aksamlar arkadaslar,hepinizin kadinlar gununu kutluyorum:16:

cok yogunum herzaman giremiyorum ama devam ediyorum montiye... :34: yalniz bu 3 kilo zor gidicek onu anladim ama yaza kadar basaricam..

masumcum saclarini boyatmissin eminim cok yakismisdir gule gule kullan canim...
aebencim ,zilim sizlerde iyisinizdir insallah ,ne guzel sohbetler etmisiniz imrendim valla size ..:nazar:havalar azcik daha isinsa cocuklar bisikletleriyle her yere gidip gelebiliyorlar o zaman banada daha fazla zaman kaliyo hem sohbete hem kendime:34:

iyi akşamlar kıslar .

çamlıcam hoşgeldin çok az geliyorsun ya fırsat yarak biraz .:)

kajum çok üzüldüm kedinin başına gelenlere . geçmiş olsun . geçen sene kaplumbaglarımız vardı . ölünce çok üzüldük ondan sonrada bi daha aldırmadım eve . oglan da köpek meraklısı ama ev içinde asla düşünenem. bahçeli bir evim olsa belki.
kedilerden nedense bende tırsıyorum , küçükken sanırım tırmıklarını yedimdi ondan .:9:
banuşum komşuna gelince deseydinya madem bir fark yok yatimhaneden çoçuk al ve onu büyüt .:23:
bencede kajuma katılıyorum hayvan sevgidi olanlarım insan sevgiside daha iyi olur . komşun bir istisna :)

yaradanı sevmek lazım yaradandan ötürü . onlarımda çanı var üstelik agızları yokki sıkıntılarını söylesinler . ayrıca yanlız insanlara bir yoldaş bu birgerçek . bazan insanlardan daha vefalılar .... ama bir insanla kıyaslamak ne demek ...

Son düzenleme:
zilimmm fırında makarnayı hiç yapadımm :( ilk kezde misafire yapmayım şimdii ya olmazsaaa
karnıyarıktaaa eşime söyleirm ancak gelirken alır oda geç çıkarsa yata o iştee:(

bende acaba fırında tavuk mu yapsam dedimmm amaa onu onun yanındaa yapmak zorundayım...

öglenee; mercimek köfte,şantili kurabiye vee patatsli börek yapıcam akşama onları koyamam tekrardan..
ayy kafam karıştı tavauk pattets, pilav ççorba nasıl olur?
banum her şeyin bi kolayı var canım benim.fırında tavuğuda şu şekilde pratikleştirebilirsin.
ben kuru olmasın diye poşette yaparım tavuğu.patateslerini soy doğra,istersen havuçta doğra uzun uzun bir kaç tane,hatta bezelye bile ilave edebilirsin.sabahtan tavuğunu parçala baharatlandır tuzla doldur poşete ağzınıda bi paket lastiğiyle öte beri kapat.buzdolabının kokusunu almasın yani içine.patates ve havucu sabahtan soy doğra suya koy kararmaması için.akşama doğruda poşeti aç içine patates ve havuçları at yallah 200'derecelik fırınaaaa...

zilimmm peki başamel sosuu yapıpp makarnanın iiçine mi döküyorsun direkk sonrada fırına?
canım acaip pratik bişey fırın makarna.hem çocuklar bayılırlar..boru makarnayı iyice yumuşamıycak şekilde haşla.süz..
öte yandan yarım litre süte 2 yemek kaşığı tepeleme un,1 tepeleme yemek kaşığı margarin yada tereyağ koyup pişir muhallebi gibi.en son tuzunu atarsın göz kararı.ilk sıcaklığı çıkan sosa bir su bardağı kadar kaşar rendesi(evde kalan tüm peynirlerde olabilir)koyup karıştır makarnaya ekle harmanla bi güzel.yağlı borcama ser.soğuyuncada tekrar kaşar rendele üstüne.at dolaba.yemekten 1 saat önce ver fırına...çok basit yani.
mama pişirir gibi ama şekersizi yani beşamel.birde kaşar ekleniyor yani o kadar...
hayirli aksamlar arkadaslar,hepinizin kadinlar gununu kutluyorum:16:

cok yogunum herzaman giremiyorum ama devam ediyorum montiye... :34: yalniz bu 3 kilo zor gidicek onu anladim ama yaza kadar basaricam..

masumcum saclarini boyatmissin eminim cok yakismisdir gule gule kullan canim...
aebencim ,zilim sizlerde iyisinizdir insallah ,ne guzel sohbetler etmisiniz imrendim valla size ..:nazar:havalar azcik daha isinsa cocuklar bisikletleriyle her yere gidip gelebiliyorlar o zaman banada daha fazla zaman kaliyo hem sohbete hem kendime:34:

çamlıcam ...gazozoum benim....nerelerdesin yahu....
özletiyorsun kendini..daha sık gel...kilonda fazladan bişey yok gibi...yaza kadar oda gider merak etme cnm...

kujum bende hayvana dokunamayan biriyim ama oğlum sayesinde aldığımız bi ekmeği eve gelene kadar yolda gördüğümüz tüm kedi köpeğe ikram ediyoruz:))evde asla bakamam,fazla titiz bi tipim ama hayvana zulmüde asla gözüm götürmez...
kendinede çok geçmiş olsun cnm..hayvanda olsa can taşıyorlar,insanın gözü götürmez yanında canı acıyan hayvanda olsa insanda olsa yürek dayanmıyor....iki yıl önce eski evimin balkonuna kediden kaçtığını sandığımız kanadı kırık bir serçe gelmişti..5.kata kadar atmış kendini zavallım ama son nefesini veriyordu gördüğümde ,debelene debelene tükenmişti iyice.elimlede tutamadım korkudan kürekle zldırdım içeri getirdim.eşimi aradım ağlayarak çabuk gel ölücek bu hayvancağız diye..eşim gelene kadarda dua ettim ölmesin diye..gözlerini kısa kısa titriyordu....:43: eşim geldi aldı götürdü tamir etmiş kanadını.ince plastik bi çubuk gibi bişeyle atel yapmış kanadına,bandajlamış falan.vitaminlerle besledik ..iiyileşti 1 hafra içinde ..uçtu gitti...ama içimin acısından hayvancağıza bakarken bile ağlayasım geliyordu..bende ayşen guruda gibi çok sulu zırtlak bi tipim:43: hayvancağız iyi oldu gittide rahatladım..ölseydi içim iyice bi ezilirdi....:44:

banum her şeyin bi kolayı var canım benim.fırında tavuğuda şu şekilde pratikleştirebilirsin.
ben kuru olmasın diye poşette yaparım tavuğu.patateslerini soy doğra,istersen havuçta doğra uzun uzun bir kaç tane,hatta bezelye bile ilave edebilirsin.sabahtan tavuğunu parçala baharatlandır tuzla doldur poşete ağzınıda bi paket lastiğiyle öte beri kapat.buzdolabının kokusunu almasın yani içine.patates ve havucu sabahtan soy doğra suya koy kararmaması için.akşama doğruda poşeti aç içine patates ve havuçları at yallah 200'derecelik fırınaaaa...

canım acaip pratik bişey fırın makarna.hem çocuklar bayılırlar..boru makarnayı iyice yumuşamıycak şekilde haşla.süz..
öte yandan yarım litre süte 2 yemek kaşığı tepeleme un,1 tepeleme yemek kaşığı margarin yada tereyağ koyup pişir muhallebi gibi.en son tuzunu atarsın göz kararı.ilk sıcaklığı çıkan sosa bir su bardağı kadar kaşar rendesi(evde kalan tüm peynirlerde olabilir)koyup karıştır makarnaya ekle harmanla bi güzel.yağlı borcama ser.soğuyuncada tekrar kaşar rendele üstüne.at dolaba.yemekten 1 saat önce ver fırına...çok basit yani.
mama pişirir gibi ama şekersizi yani beşamel.birde kaşar ekleniyor yani o kadar...

çamlıcam ...gazozoum benim....nerelerdesin yahu....
özletiyorsun kendini..daha sık gel...kilonda fazladan bişey yok gibi...yaza kadar oda gider merak etme cnm...

kujum bende hayvana dokunamayan biriyim ama oğlum sayesinde aldığımız bi ekmeği eve gelene kadar yolda gördüğümüz tüm kedi köpeğe ikram ediyoruz:))evde asla bakamam,fazla titiz bi tipim ama hayvana zulmüde asla gözüm götürmez...
kendinede çok geçmiş olsun cnm..hayvanda olsa can taşıyorlar,insanın gözü götürmez yanında canı acıyan hayvanda olsa insanda olsa yürek dayanmıyor....iki yıl önce eski evimin balkonuna kediden kaçtığını sandığımız kanadı kırık bir serçe gelmişti..5.kata kadar atmış kendini zavallım ama son nefesini veriyordu gördüğümde ,debelene debelene tükenmişti iyice.elimlede tutamadım korkudan kürekle zldırdım içeri getirdim.eşimi aradım ağlayarak çabuk gel ölücek bu hayvancağız diye..eşim gelene kadarda dua ettim ölmesin diye..gözlerini kısa kısa titriyordu....:43: eşim geldi aldı götürdü tamir etmiş kanadını.ince plastik bi çubuk gibi bişeyle atel yapmış kanadına,bandajlamış falan.vitaminlerle besledik ..iiyileşti 1 hafra içinde ..uçtu gitti...ama içimin acısından hayvancağıza bakarken bile ağlayasım geliyordu..bende ayşen guruda gibi çok sulu zırtlak bi tipim:43: hayvancağız iyi oldu gittide rahatladım..ölseydi içim iyice bi ezilirdi....:44:

kuşun ölmemesine çok sevindim ALLAH razı olsun sizden ıyıkı ilgilenmişsin çok mutlu oldum kurtulmasına.

aeben abla çok dogru söylüyorsun hersöylediğine katılıyorum

YARATILANI SEV YARATANDAN ÖTÜRÜ..

günaydın kızlar hepinize hayırlı cumalar bu hafta 100gr gitmiş çok şükür 60,9 gördüm :)

Son düzenleme:
günaydın hanımlar :49:

bugünkü menüm:
sabah:
2 dilim cavdar ekmeği
bir dilim kaşar
salatalık
zeytin

Back
X