Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın ...:16::16::16::16:

teşekkür ederim ben de sizinle buluştuğumuza sevindim.Menümü yazayım
sabah kalkınca.yarım litre ılık su 1 saat sonra küçük çavdar ekmekli sandviç( bol tereli,rokalı,az light peynirli)
öğlen: kereviz yemeği, yoğurt
yarım saat sonra çok az badem,ceviz,1 kuru kayısı
arada 1 elma
akşam: karnıbahar fırın, çok az kabak y.( 2 yemek kaşığı),tavuk göğüs tavada ,brokoli haşlama( erken yedim)
ara. 1 kuru kayısı, az badem:34:
afiyet olsun takyim güzel mönü.:46:

günaydınn herkeseee

zilimm
nasılsın cnm yine yogunsunnn , özledimmm seni vallahi yaa
evet cnm ben kilo aldımmm yani bildigin gibi 64 ün altına inemedigm gibi
yukarısınaa çıktım 67-68 kiloya kadarr işte sıkıp sıkıp bırakmanın kötü sonuçları oluyor budaa
çiş olayını ne yaptınızz?:26::26::26:

abennn ablaaa
senidee özleidm artık gelmiyorsunuzz hiççç, gün de bitmişş gözün aydın:24::24::24:
bende iyi diyelim iyi olsunn anneme gidicme bu akşam ehliyetimi almak için emniyete gidicem ordanda
kalori hesabı yapıyorum çok sıkmadan kendi çapımd abişiyler yapıyorum iştee
yürüyüşe başlamıştım ama hava bozdu birden gidemedim iki ç gündür evde mekik çekiyorum ama :))

sen nasılın ablam
naz nerelerde göremiyorum oda mı kilo aldı?
günaydın banuşum ... havalar çok ilginç sanki sabah kar atıştırıyordu burda:53: bende bekliyorum havanın ısınmasını .
nazlım 1. takımdaya bende ordan bakıyorum ona . geçen hafta 5. gün diyeti vardıya onu yapmıştı . tekrar montiye döndügünü okudum dün . burya yazmıyor cadı :4:
ehliyetinde hayırlı olsun vın vınnn :32: sende kl sayıyormuşun okudum işe yarasında ne yaparsan yap banum artık bizim bünyeler tık .:9:
Banummm bize spor sart diyorum ve bu esnasa oglumun elimr tutusurduu ipi alip atliyorum :) bakti anasi saldi cayira destek olayim dedi kendince
:9: hafta sonundan sonra toplayamadınmı ocdim .:6:

cnm ben her sabah yürüyorum sonra eve gelip mekikk çekiyorum ve plates topuyla iç bacaklarımı çalıştırıyorum:)
spor olmazsa biteriz bizzz 300-400 mekik çekiyorum mekik aletiylee

:46:
spor gerçekden diyete adepte ediyor insanı . kaçamak yapmana engel oluyor .:9: madem bukadar tepindim bogazımıda tutayım dediriyor .:9:

tünaydın herkese:16:
bahar yüzünü bir gösteriyor bir kayboluyor:26: sabah kalın giyinip çıkıyorum öğlen yanarak geliyorum,ince giyinip çıkıyorum donarak geliyorum şaşırdım artık ne giyeceğimi...
cuma gününden sonra işim dahada berbat,eşim arabamı satıyor cuma günü...bir hafta 10 gün kadar taksiyle gidip geleceğim işe:50: eşim yıllık izne çıkacak zaten oğluma o bakacak sabahları bende gelirken yüyürüm hava güzel olursa ..yürüyüşümde aradan çıkmış olur...

banum biz wc olayını hallettik tatlışım...gezide ve yolculukta korkmuştum üstüne başına yapar diye ama çok şükür öyle olmadı...oğlum yaparsan kıyafetlerin kirlenir ıslanır herkes görür utanırsın vs..diye anlattım sürekli..bir damla bile kaçırmadı yawrum..geceleride hiç yapmadı..yani biz artık yarım kalan bez paketimizi oğlumun arkadaşlarına vericez teyzesi..2,5 yaşını 1 ay geçti wc olayı çözüldü artık...:nazar:
geceleride hiç bağlamıyorum,onu yatırırken ve kendim yatarken tutuyorum yapıyor..gün içindede annneee tuvalete geeeel diye koşarak gidiyor.yoldada eşofmanlarını indirmeye başlıyor:1: kolzetin kapağını değiştirdik üç katlı bir kapak aldık tekzenden.bir katı çocuk için dizayn edilmiş.birde üzerine basıp klozete oturabilmek için basamak vazifesi görüyor .onu aldık onu hemen klozete yanaştırıp kapağı kaldırıp oturuyor yapıyor..walla sandığımdan çok kolay oldu...çok rahat ettik..eğer sen söylemeseydin ben hla bir gecede 10 defa uyanacaktım cnm..allah senden razı olsun...

sporsuz kilo gitse bile 1 kg versen 1 kg vermiş gibi duruyor sporla giden 1 kg 2 kg vermiş kadar sıkılaştırıyor insanı...spora devam edin mutlaka kıslar....:8:

ZİLİMMM
ne demek cnm faydam olduysa ne mutlu bana işte geç wc egitmi vermenin faydaları yıpranmıyor ne çocuk nede annee
darsı digerleirnin başınaaa..

bizde wc kapagı alcazzz cnm ya olmadı alayım tekzenden taşınırkende götürürüm artık basamakta iyimiş ya biz götürüyoruzz hala oturtuyoruz filan ben eşime diiymde baksın bii fotosuu filan vamı?

herkese iyi akşamlar,bugün biraz limiti aştım ama...
sabah: uyanınca yarım litre ılık su
Yarım saat sonra küçük bir çavdar ekmekli sadviç( peynirli ve tere-rokalı ,avuç içi büyüklüğünde)
öğlen: 1 lahmacun-salata:17:
ara :1 küçük boy ekşi elma
akşam :dünden kalan bir parça tavada yağsız pişmiş tavuk göğüs,
2 kaşık kabak yemeği,( sarımsaklıyoğurtlu), az brokoli, göbek marul, 2 tane acı küçük biber(turşu) 1 bardak şalgam suyu:17:
günde 3 litre su
yemekleri 1tatlı kaşığı zeytin yağ ile pişiriyorumve iki gün yiyorum.

Yarım saat sonra küçük bir çavdar ekmekli sadviç( peynirli ve tere-rokalı ,avuç içi büyüklüğünde)
2 kaşık kabak yemeği,( sarımsaklıyoğurtlu), az brokoli, göbek marul, 2 tane acı küçük biber(turşu) 1 bardak şalgam suyu:17:
günde 3 litre su

Aebenimle zilim söyler zaten ama görünce dayanamadım lahmacun listenin nazar boncuğu olmuş takyi ya ama başlarda oluyor böyle şeyler canın sağolsun:1:şalgam suyuna da pek sıcak bakıcaklarını sanmıyorum ama bakarlarsa Allah derim yarın hemen bende alırım:1:

Aebencigim yok hayatim bildigin monti yapiyorum ama aciktigimdada hurma yada elma yiyor.iki gundur cok asabiyim sekerim dusuyor neden anlamadim.hurmadan olabilir mi ki acaba offf bilemiyorum cok dikkat gerekiyor bu isin yasliligida var

ZİLİMMM
ne demek cnm faydam olduysa ne mutlu bana işte geç wc egitmi vermenin faydaları yıpranmıyor ne çocuk nede annee
darsı digerleirnin başınaaa..

bizde wc kapagı alcazzz cnm ya olmadı alayım tekzenden taşınırkende götürürüm artık basamakta iyimiş ya biz götürüyoruzz hala oturtuyoruz filan ben eşime diiymde baksın bii fotosuu filan vamı?

banuşkam resmi varmıdır nette diye baktım ama bulamadım sanırım yeni bi ürün cnmcım,hani klozetin bir halka şeklinde birde kapak şeklinde 2 kapağı varya işte onlrın üç tane olduğunu düşün.büyükler için olan kapağın ortasındaki delik kısmın daha küçük olduğunu yani...büyüklerin kullanacağı kapağın üstüne indiriliyor.çok pratik bişey...
basamak olan plastik şeyde aynen bir tabure gibi ama daha küçük ve alçak..belki milyoncularda bile bulunur.çocuklar lavabod el yıkarken üstüne basması için yada klozete rahat oturmak için yapılmış.

kendi başına otursa da bende her seferinde gidiyorum cnm yanına..eşofmanını ve iç çamaşırını tam olarak indiremiyor bazen çünki..o onları inderene kadar yapar falan diye bende koşuorum peşinden...ve ellerini yıkarken suyla çok oynuyor gitmessem dirseklerinden akan sular yerleri göl yapar:1:

lahmacun ve şalgam yasak kısçeler...şalgam havucun bir türü,şeker oranı yüksek yani ve tuzluda bir şey bildiğim kadarıyla şalgam suyu..hem su tutar hemde içeriğindeki şekerden dolayı cısss gurubunda..lahmacunda beyaz un olduğundan dolayı yasak etle birlikte hepten yasak oluyor kendileri efendim..ama bende bayılırım özelliklede cevizli lahmacuna...ama malesef piyasada kıyma diye kaktırdıkları lahmacunlara soğan ve bulguru şişiriyorlar...:20: benim bildiğim bir yer var orada gerçekten kıymalı yapıyorlar ama evime yakın değil..her zaman gidilmiyor ...:19:

sülümanda bittiğine göre ben yatar...haydin yarın sabah görüşürüz....:10:

bu arada unutmadan banum mekik aleti ile kendin mekik çekmenin arasındaki farklılar + ve -'leri yazabilirsen sevnirim.eşimin medikal dükkanı varya onlar getiremişler bir kaç tane istersen bi ara gel al yada getireyim kullancaksan dedi...birde şu kalça eriten spor ayakkabılar varya orta kısımları kütük gibi onlardan kullanan varmı ?varsa yorum yazarsanız seviinirm...onlardanda getirmişler,denemedim,iyi bi şeyse deneyip alıcam...

Gunaydin,
Tam gaz montiye devam :) hipoglisemiden dolayi resmen birakamiyorum :) Allahin sopasi yok derler ya o misal korkumdan cok dikkat ediyorum.yakinda ziligurti gibi zayiflarsam kimse sasmasin :)) kahvaltimizi ettik birazdan hazirlanip pazara gidecegiz bebegimle.he bu arada sanirim pilatese baslayacagim dik duramadigim icin.

Merhaba,

Bende de insülin direnci var yaklaşık 8 ay boyunca glifor kullandım 1000 mg kullandım (doktor verdi)
En son bu ay başında yine doktora gittiğimde (rutin sağlık kontrollerim var, her 2-3 ayda bir kan tahlilleri yaptırıyorum) insülin direncim normalin 2,5 katı çıktı...
Ve doktorum ilacımı sabah/öğle/akşam olmak üzere günde 3'e çıkardı (850 mg)
Ayrıca acilen kilo vermem gerektiğini söyledi...
Zaten 2 aydır diyet yapıyordum ama çok yavaş kilo veriyordum,
Doktorum insülin direncim kırılmadan kilo vermemin çok zor olacağını söyledi ve ilaçlarımı düzenli kullanmamı, diyete devam etmemi ve sporda yapmamı söyledi...
Ve beni kahreden cümleyi de sarfetti... "Tatlıdan ve tatlı olan herşeyden uzak dur... Vücudunun şu anda buna hiç ihtiyacı yok" (((((

2 Ay önce 88,6 kiloydum...
Şu an 79,400 kiloyum...
Ve tahminen haziran ayına kadar 60 kilo olacağım...
Ve gerçekten olacağım ))

Eğer insülin direncin varsa öncelikle doktora görünmeli ve mutlaka ilaç kullanmalısın, aksi takdirde yaptığın hiç bir diyet işe yaramayacaktır..
Çünki vücudun direnişe geçecek ve yediğin herşeyi önce şekere sonrada yağa dönüştürecek...
Bu da hem karaciğerine hemde pankreasına zarar verecek...
İlerde yaşayacağın sorunları sanırım tahmin etmişsindir?
Yani sadece zayıflamayı takma aklına...
Önceliğin sağlığın olsun lütfen !

Forumları okuduğumda bir çok arkadaşın hep sağlıktan bahsettiğini ama yine de akılalmaz diyetler yaptıklarını okuyorum...
Önce sağlık
Sonra form...
Sevgilerimle...

çok teşekkurler bilgin için.evet benimde aynı şekilde vücüdun direnc gösteriyor dediğin gibi kilo vermek bu durumda zor.bende 1 sene önce dr.gitmiştim banada senin ilacından farklı bir ilac verdi 6 ay kadar kullandım ve o dönemde gerçekten kilo verdim fakat dış gebelik yaşadım ve bu yuzden ilacı kesmek zorunda kaldım ama yenıden dr.gidip başlamam gerekiyor sanırım.doktor bana ileride seker hastası olmaya potansiyelin var dedi :(( aynı şekilde banada tatlı olan herşeyden uzak duracaksın ama çok canın isterse sütlü tatlılar yiyebilirsin dedi ama pasta ve şerbetli tatlı asla yok ve bu diyeti yaşam standartın haline getirmem gerektiğini görsel değil sağlığım için yapmam gerektiğininde bilincindeyim
6 aylık ilac dönemimde çokta sıkı olmayan bir diyet uyguladım ve 8 kilo vermiştim.en iyi yenıden dr. gitmek olacak:((

herkese tünaydınlar efenim...
niye kimse geliip yazmıyor bakalım??:26: yeni başlayanlar da çabuk mu kaçtınız noldu kıslar,nerelere kaçtınız bakem?
banum sen nerelerdesin cnm?ocd 'im pazarola cnm..bizde gezmeye çıkıcaz az sonra karnını doyurduktan sonra beyefendinin...A101'in kataloğunda hikaye kitapları görmüş oğlum ..her ne kadar onlar daha sonra gelecekmiş vs..diye kandırmaya çalıştıysamda okumayı bildiği içüin hayır diye tutturdu.alıyoruz vır vır vır akşama kadar kafamı şişiriyor ne yapacağımı şaşırdım kaldım..kitaptaki ördek neden çirkinmiş diye duygusala bağlar,ağlar zırlar...üfff..valla yaz tam olarak bi gelsede dışarılara açılsak tam olarak..birde eşim işten erken dönecek o zaman saat 5'ten sonra oğlumun zimmetini eşime yükliyceğim günleri bekliyorum...7/24 çocukla iç içe olmak çok yoruyor insanı...evde çalışmam lazım oğlumla olmuyor çok zorlanıyorum....:18: allah sağlık versin ama 2.çocuk defterini dürdüm kaldırdım ben...:14:

günaydın ...:16::16::16::16:

afiyet olsun takyim güzel mönü.:46:

günaydın banuşum ... havalar çok ilginç sanki sabah kar atıştırıyordu burda:53: bende bekliyorum havanın ısınmasını .
nazlım 1. takımdaya bende ordan bakıyorum ona . geçen hafta 5. gün diyeti vardıya onu yapmıştı . tekrar montiye döndügünü okudum dün . burya yazmıyor cadı :4:
ehliyetinde hayırlı olsun vın vınnn :32: sende kl sayıyormuşun okudum işe yarasında ne yaparsan yap banum artık bizim bünyeler tık .:9:

:9: hafta sonundan sonra toplayamadınmı ocdim .:6:

aeben ablam kulaklarım çınladı ve geldim . nasılsınız bakalım . ablam bu aralar işler yoğun biraz 1. takıma bile fazla giremiyorum . işler hafiflesin tekrar menülerimle burdayım

Gittik geldik bebeyi uyuttum bi dus aldim yemek isitmaaya erindim kahvaltilik gevrek yedim bir bardak sutu boca ederek simdi yesil cayimi iceyim accik dinleneyim isler beni bekler

herkese tünaydınlar efenim...
niye kimse geliip yazmıyor bakalım??:26: yeni başlayanlar da çabuk mu kaçtınız noldu kıslar,nerelere kaçtınız bakem?
banum sen nerelerdesin cnm?ocd 'im pazarola cnm..bizde gezmeye çıkıcaz az sonra karnını doyurduktan sonra beyefendinin...A101'in kataloğunda hikaye kitapları görmüş oğlum ..her ne kadar onlar daha sonra gelecekmiş vs..diye kandırmaya çalıştıysamda okumayı bildiği içüin hayır diye tutturdu.alıyoruz vır vır vır akşama kadar kafamı şişiriyor ne yapacağımı şaşırdım kaldım..kitaptaki ördek neden çirkinmiş diye duygusala bağlar,ağlar zırlar...üfff..valla yaz tam olarak bi gelsede dışarılara açılsak tam olarak..birde eşim işten erken dönecek o zaman saat 5'ten sonra oğlumun zimmetini eşime yükliyceğim günleri bekliyorum...7/24 çocukla iç içe olmak çok yoruyor insanı...evde çalışmam lazım oğlumla olmuyor çok zorlanıyorum....:18: allah sağlık versin ama 2.çocuk defterini dürdüm kaldırdım ben...:14:
büyük söyleme zilim .:34:

yasinimvardı ondan gelemedim bu gün . birde hala hastayım toplaymadım tam olarak . havalarda sınmadı bir türlü:36:
aeben ablam kulaklarım çınladı ve geldim . nasılsınız bakalım . ablam bu aralar işler yoğun biraz 1. takıma bile fazla giremiyorum . işler hafiflesin tekrar menülerimle burdayım
:38::38::38:
Gittik geldik bebeyi uyuttum bi dus aldim yemek isitmaaya erindim kahvaltilik gevrek yedim bir bardak sutu boca ederek simdi yesil cayimi iceyim accik dinleneyim isler beni bekler
afiyet olsun ocdim ....

günde 3 litre su
arkadaşlar yorum yapmış takyim . bu günlük afiyet olsun diyelim :34:
şalgamın yapılışıı görmüştüm her nekadar adı şalgam olsada kırmızı havuç suyu
Aebenimle zilim söyler zaten ama görünce dayanamadım lahmacun listenin nazar boncuğu olmuş takyi ya ama başlarda oluyor böyle şeyler canın sağolsun:1:şalgam suyuna da pek sıcak bakıcaklarını sanmıyorum ama bakarlarsa Allah derim yarın hemen bende alırım:1:
üzgünüm cuecam pek soguk baktık şalgama :9:
Aebencigim yok hayatim bildigin monti yapiyorum ama aciktigimdada hurma yada elma yiyor.iki gundur cok asabiyim sekerim dusuyor neden anlamadim.hurmadan olabilir mi ki acaba offf bilemiyorum cok dikkat gerekiyor bu isin yasliligida var
ocdim senin şeker dengen baya bozuk canım benim ya . bıugünlerde bende yatakdan yordun kalkıyorum tabiki sebebi düzensiz ve cısları yemem :19: ama seninki kadar anında bi rahatsızlık hisetmiyorum .. senin ve benimde tabi monti tarsı beslenmeyi hayatımıza uyarlamamız şart.
Gunaydin,
Tam gaz montiye devam :) hipoglisemiden dolayi resmen birakamiyorum :) Allahin sopasi yok derler ya o misal korkumdan cok dikkat ediyorum.yakinda ziligurti gibi zayiflarsam kimse sasmasin :)) kahvaltimizi ettik birazdan hazirlanip pazara gidecegiz bebegimle.he bu arada sanirim pilatese baslayacagim dik duramadigim icin.

evet ya pilates hakaten dik durduruyor . ah ah ben iyce hantallaştım ne spor var ne diyet . yürüyüşü bekliyorum :24:

kajum senden ne haber.. toplayamadınmı kendini sende benim gibi...

çamlıcam sen nirelerdesin .....

banuşum senin nasıl gidiyor kl hesabı . ?
soruyum diyom hep unutuyorum kl nasıl hesaplıyorsunuz . ben çok karışık beslendigimden ve hiç kl saymadıgımdan zor görünüyor bana .. mesela içinde yeşil mercümek vede başka bir çok çeşit olan bir mercimek salatasının kl nasıl hesaplanır ...?:44:

Son düzenleme:
ben de biliyorum şalgamın yasak olduğunu da dolapta duruyordu gözüme takıldı.Bir de kabızlığa iyi demişlerdi ondan da içtim. Neyse ki işe yaradı.Lahmacun tamamen kendi iradesizliğim.
Bugünkü menümü yazayım.

uyanınca yarım
sabah çavdar ekmekli light peynirli roka ve tereli küçük sandviç- çay
öğlen: kabak yemeği ,yoğurt
akşam:tavuk,2 kaşık semizotu yemeği ,3 çeri domates 4 tane mantar(tavada)
3 litre su-40 dakika yürüyüş

Kocise dun kek yapmistim is yerinde yesin diye birde k.firinin kese kagidina koymustum is yerinde cok begenmisler k.firin urunu sanmislar birden cok hosuma gitti ne yalan soyleyeyim :) keklerim guzel olur ama tanimadiklariminda begenmesi cok hos.he bu arada tadina bile bakmadim hipoglisemi korkumdan.
Aebencigim mahvoluyorum aninda goz altlarim morariyor siyaha donuyor resmen.uyku sinir cabasi.bugun iyiydimcmasallah ama bu defada yorgunluldan bitkinim.oglum zip zip zipaladi tum gun.mutfakdada cok isim vardi.belim agriyor.
Zilim diye diyr yapacaksin ikinciyi bb gidisle korkularini cok dillendirme ayol bende istemiyorum Rabbim olmayanlara versin bizimde evlatlarimiza uzun omur nasip etsin insallah.

hayırlı cumalar ve günaydınnnnn:16::16::16::16:
bim'e gidicem bolkan çiçekleri ve toprak için . gitemeden size bakayım didim .:9: sahi bim kaçda açılıyordu ?

ben de biliyorum şalgamın yasak olduğunu da dolapta duruyordu gözüme takıldı.Bir de kabızlığa iyi demişlerdi ondan da içtim. Neyse ki işe yaradı.Lahmacun tamamen kendi iradesizliğim.
Bugünkü menümü yazayım.

uyanınca yarım
sabah çavdar ekmekli light peynirli roka ve tereli küçük sandviç- çay
öğlen: kabak yemeği ,yoğurt
akşam:tavuk,2 kaşık semizotu yemeği ,3 çeri domates 4 tane mantar(tavada)
3 litre su-40 dakika yürüyüş
süper mönü süper.:46:
takyicim arada olur öyle kazalar . sen yine iyyisin:nazar: bu günlerde ben tozutum iyce :30: kendimi bir an evvel toplayıp yaza bu 5 kilodan kurtulmama lazım :41:

Tovbe ya monti yaparken bu kasar montiye uymuyordum heaaaa :)
:38:
Kocise dun kek yapmistim is yerinde yesin diye birde k.firinin kese kagidina koymustum is yerinde cok begenmisler k.firin urunu sanmislar birden cok hosuma gitti ne yalan soyleyeyim :) keklerim guzel olur ama tanimadiklariminda begenmesi cok hos.he bu arada tadina bile bakmadim hipoglisemi korkumdan.
Aebencigim mahvoluyorum aninda goz altlarim morariyor siyaha donuyor resmen.uyku sinir cabasi.bugun iyiydimcmasallah ama bu defada yorgunluldan bitkinim.oglum zip zip zipaladi tum gun.mutfakdada cok isim vardi.belim agriyor.
Zilim diye diyr yapacaksin ikinciyi bb gidisle korkularini cok dillendirme ayol bende istemiyorum Rabbim olmayanlara versin bizimde evlatlarimiza uzun omur nasip etsin insallah.

elerine saglık .
yav benim göz atllarımda mor hipodanmı bu .?:26: ne yaparsam yapayım düzeltemedim bu göz altlarını . çevreme sorarsan kilo vermekden . kilolu ken fazla belli olmuyor çünki yagla doluyor .:37:

evet ya zili diye diye hamile kalacak faRKINDA DEYİL .:9:

ocdim bende bu güblerde sabah çok halsiz kalkıyorum . tabi nedeni yedigim hamur işleri ve tatlılar .:30::4:
bu gün lapa yapayım dedim en azından şişlik varsa atsın .. ama bugün toplantım var bakalım ne yapcem .:ssz:

Son düzenleme:
Back
X