Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

slm canlar...
tatil bitmiş herkes kürkçü tükkanımıza geri dönmüüüüüüş... eferim sizeeee...:13:

öznurcum gaza gelmene sevindim cnm.allah daim etsin,sıkı sıkıya devam et diyetine....oğluşa mantı yaparsanda şu şekilde yap cnm.bir tek yapma şekli var zaten bildiğim kadarıyle bende onu uyguladım,bekarken anneme yardım ederken öğrenmiştim...

un,tuz,su: sertçe bir hamur yoğur,15 dk.dinlendir...oklavayla lavaş kalınlığında aç.nasıl kapatacaksın bilmiyorum ben üçgen olacak şekilde kapattım.kayseri mantı gibi olunca birleşme yerleri hafif sert olduğu için benim kıl abi oğlum yemiyor.. sonra onları piş.kağıdı serdiğim tepside hafifçe fırınlayıp doldurdum poşetlere attım dolaba.fermuarlı poşetler varya onlara koydum ,pişireceğim kadarını kaynar suya salıp pişiriyorum...o kadar...çok pratik oluyor..ama yaparken sırtım tutuldu valla....

aebenim aplişkom tatil tatillikten çıkıyor çocuklarla,,helede kendi aracınla çıktıysan yola...hiç gitme daha iyi nerdeyse...ben usandım bu yaz...ne düğünler bitti,ne hastalıklar derken yaz tatilim bitti gitti..birde kış hazırlıkları derken valla bi gün dinlenemedim inan...
az evvelde 3 kg patlıcanla,3 kg kırmızı etli biberi közledim.salata olacak gibidoğradım,kavanozlara sırayla yerleştirdim,en üstünede çarliston közledim doğradım.sarmısak,sirke tuz,z.yağ da ilave edip kapadım.kaynattım.soğuyorlar şu an kuzu kuzu
eşi ve oğlu yemek konusunda kıl abiler olarak, ben tüm yazımı onlara konserve yada sağlıksız katkılı şeyler yedirmiim diye helak oldum her yaz olduğu gibi....
az evvel terasta közmatiğin başında mesai yaptım,sonrada közlediklerimi soydum,doğradım,kavanozladım,pişirdim ..derken öldüm bittttiiim... kışında iyi geliyorda yazın telef oluyorum walla dediğin gibi.....

izmirde annemlerin evi karşıyakada aplam...yazlıkları ve bizim yazlığımız kuşadasında...alaçatıda çok yakın bir arkadaşım var...ılıcadada askeri kamp var çok sık gideriz yazın...ama izmirin sıcağıda zor çekilir yazın..nem-sıcak.....
bayramda babam bahçeden patlıcan toplamış fazla gelen kısmını oyduk astık 2.gün takır takır kurudular..burda olsa haftayla dursa zor kuruyor çoğu zamanda nemden küflenmeye başlıyor....

bu arada bu hafta domates acaip pahalılaşmıştı farkettinizmi bilmem.uzun domatesler salça yaptığım hafta 50 kuruştu,dün 1,5 tl gibi...buruşukları bile 1 tl diyorlardı almadım. bayramda kimse tarlaya toplamaya gitmemiştir ve salça haftası ondan böyle diyordu kadınlar konuşurken duydum..bir tek domateslerim kaldı şişeye konulacak..ucuzlasın alıcam onlarıda...ucuzlamasada alıcam hoş..oğluma kışın taze taze çorba yapacağım şişe domatesleriyle...20 kg falan yeter umarım...

banum çocukla tatilde uyuman bile lüx zaten biliyorsun cnm..hiç değilse dinlenmiştir biraz kafan...
bu yaz valiz toplama ve boşaltma rekoru kırdım gerçekten ,bu hafta sonu değil bi dahaki hafta sonu yine düğün var kuzenin oğlu sünnet oluyor...yine kıyafet,yine yollar,yine valiiz derdi sardı bile...allahım okul başlasada kurtulsam şu git gellerden...oğlumu araba tutuyor birde gidene kadar midesi mahvoluyor,ağlıyor anne baa bişeyler oluyor,karnım acıyooo,başım dönüyooo anne kurtar beniii diye..o ağladıkça ben ecel terleri döküyorum..indiğimizde ikimizde koma durumda inip uyumadan kendimize gelemiyoruz...

ben şimdide dolam biberleri temizliycem ,işler beni bekler...birde terası silmem lazım her yer kül oldu....

iş arasında sizlere bakayım dedim nete sınav sonuçları için girmiştim ... aklımdayken öznurum rabım kolaylıkla geçmeni nasipetsin inşallaah.
bende 14 dersden 10'unu geçmişim . kaldıgım derlerde matematik, ingilize tarih ve geometri . bunlardan umudum yokdu zaten muaf olsunlar diye girmiştim ...
bekledigimden iyi kredi aldım çok şükür hiç çalışmadan hemde

ben kıbrısa gittin sanıryordum banum ... marmaris dahada uzakmış .. aynen bende bi dah bukadar uzak yere arabayla gitmem daha yoprgunlugunu atmadım diyebilirim .:18:
hel valiz konusunu hiç açmayalım . otelda bile sürekli valiz toplamkdan gına geldi ben istiyorumki ateldede aynı getirdigim gibi düzenli dursunlar koca arabanın bagajında yer kalmadı valizlerden yolda incir üzüm vs koyacak zar zor yerkaldı eşim dalga geçiyor tüm dolabi yükleseydin diye ordada şunu aldınmı nerde demesini biliyorlar bu erkek milleti .
neyse hala çamaşır yıkıyorum üytlenip dolaba yerleş
çeklerin hadidi hesabı yok . kıslarada bişi diyormuyorum kursa başladılar hemen geldigimiz gün . büyük kzım dersane dişında birde hızlı okuma ve okudugunu anlama kursuna gidiyor artık maratom başladı bizim evde buı sene iki kızmında sınavar rabbım yardıcımız olsun ..

bu valiz işinde sana kolaylıklar zilim Allah yardımcın olsun ..

BENDE KENDİME GELEYİM DOMATES ALIP KONSERVE İŞİNE BAŞLIYCAM (PARDON büyük yazmışım )

zilimm kolay gelsin cnmm

sıcak sıcak koyup kapatmıyormusun sen, kaynatıyormusun kavonozları
bende kırmızı biber ve patlıcan közlüycem kahvaltlık sos için
yarın akşam üstü pazara gidip bakıcam

selamlar hatunlar.

zilim aşagıda seni görüyorum canım mucuks.

tünaydınlar efeniiim...
her yaz olduğu gibi bu yazda konserve ,kışlık vs..yapmaya tövbe etmiş durumdayım..çünki dün yaptığım patlıcan konservelerimin kapaklarından sadece bir teki tutmuş.ağlıycaktım valla bu sabah.eğer bi temizleyen olsaydı hepsini mutfağın duvarına birer birer fırlatıp aşağı doğru süzülüşlerini seyredecektim wallahi...

bu gün akşam üstü bir kokteyle katılmamız gerekiyor.ilaç firmasımı medikal firmasımı tam bilmiyorum sabah sinirden soramadım bile eşime tel.de açılışmı ne varmış.eşiminde çok yakın bir arkadaşıymış firma sahibi.kokteyl var katılmassak olmaz dedi.çocuğu bırakacak yer aradım durdum.zar zor buldum.2 saat bırakacak birini..çok varda güvenemiyorum.paranoyalarım yüzünden...tv'de gazete göre göre iyice cozuttum zaten..sapıklar,katiller vs....:18::18::18:

aebenim aplam tebrikler ,hakikatten azim örneğisin..üniv.bile okuyacak sabır ve dirayette insansın aplam..brawwoooooo

banum ben domatesleri yada kaynatılan şeyleri(komposto vs..)sıcağı sıcağına kapatıyorum cnm.ama közlenen şeyler haliyle soğuk olduğundan onları mecbur kaynattım..tutsalardı içim gam yemeyecekti...onca uğraş...moral bozukluğuyla sonuçlansın.....

eşime öğle arası kapak getir dedim,almış getirmiş tekrardan kaynattım.bu sefer tutarlar inşallah.iyice bombe yaptılar kaynarken.dünkiler pek bombe yapmamıştı.bombe yaparsa kaynama esnasında sonradan o bombeliliği içine çekerken vakkumlanıyor demişti annem.umarım bu sefer tutarlar..yoksa kaynaya kaynaya içindekiler eriyecek:18:
millet bulaşık mak.konserve yapıyormuş.tutacağını bilsem atıcam makineye ama sanmıyorum hiç...100 derecede kaynarken tutmayan kapak 65 derecemii tutacak..yine risk..yine üzüntü....

şu reglim bitsede kalan oruçları mı tutuversem ne iyi olacak....

benim valiz toplama ,yerleştime işim hiç biteceğe benzemiyor bu arada..dün akşam yengem aradı,düğün tarihi koyduk eylülün sanırım 25'indeydi(kafamda kalmıyor hiç bu aralar hiç bişey) ...
allahım dedim içimden 7'sinde gel 25'inde bi daha git..okullar,çocuk,iş güç,valiz,yoll
allahım bana kolaylık ver haftaya seminerler başlıyor.çocuğumu ne yapacağıma karar bile veremedim.hiç kıyamıyorum onu sevgiden mahrum kreş köşelerine ,çocuğu olmayan insanların eliine teslim etmeye..:2:

ah ah zilim çoçuk emeneti zor iş.. rabım yardımcın olsun ..iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah

tekrar kapaklayıp kaynatmakla iyi etmişsin .. ben kapakları senede yenilemiyorum ama hiç tutmadıkları olmadı .. acep narin ellerinle kapatamıyormusun tam olarak ?

bulaşık makinede turşu yapıyorlarmış zilim ama konsetrveyi ilk duydum . aslında olur uzun ve en kaynar programı sececeksin denemek lazım . ama ben genelde kaynatmıyorum bana uymaz .

bana musade yıgınla ütü var nasıl çıkcam içinden bilemiyorum hala yorgunmum desem yeridir .. birde elime bi kitap aldım bitirmeden içim rahat etmiyor elim işe varmıyor . en iyyisi bititrip öyle koyulayım ütüte :18:

günaydınlarrrrrrrrrrrrr

dün anneme gitiştim akaşm geldim yazmayada fırsatımm olmadı nasılsınız bakalım?
bulaşık makinasında turşu- konserve mi ilk kez duydum agzım açık kaldı yawww

aben abla kolay gelsin saanaaa

zilim artık kreşe gidicekd iye üzülme cnm oglun büyüdü sende yarm gün çalışıyorsun zaten,
hem oglun içind eiyi olur kreş arkadaşaları olur sosyalleşir,
bak bend ebu kış kreşe vericem araştırıyorum sonrada işe giricemmm
çalışmayıd aistiyorum iyi olacak benim için

selamlar ..

nasıl gidiyor kıslar

ocdim nerdesin gııııııı?

vallaa ben çok sıkılıyorumm günler geçmiyor evde neden böle oldum bilmiyorum

vallaa ben çok sıkılıyorumm günler geçmiyor evde neden böle oldum bilmiyorum

o dedigin durum tatil sonrası sendiromu banum
benim gibi iş bul yada bol kitap oku bak nasıl geçiyor zaman .. sabah 12 de balkona bi çıktım çiçekler baya yıpranmış haliyle sıcak susuz . bazısısnı söktüm . tatilden gelirken yeniden çiçek aldırdım arabanın ardında getirdim .tabi tam istedigim çiçekleri alamadım bagaja sıgmadı eşim isyan etti tabisi ama işim ucunda kendi birosunun terasınada dikilecekya pek sesini çıkaramadı .adamada kendim gibi çiçek manyagı yaptım ya sonunda
he sonunda bolkonu yeniledim .. domates ,biberlerim yetişmiş baya hasatta yaptım resmini çekmiştim resim koyma zor ya kolay olsa koyardım . yine denerim bi ara .
banum sana yazacaktım ama mesaj sürem dolmamış . ben telden arıyoyom malum benim msn neyin yokk

Son düzenleme:

he valla ondan oldu sanırım tatil sonrası sendrom afedersinde daha gibi yatıyorum ya kalkamıyorumm :)
kitap alıcammm bi ara dışarı çıktıgımdaa.

ablaa msn den konuşmuyorsun hani kendi siteleri varya onun sol tarafında canlı destek hattı var
ona tıkladıgında isim yazıyorsun ve konuşma penceresi açılıyor örnek verm msn diyee yani ku:)

ha bu arada ben bi derin dondurucu almaya niyet ettimm:26::26::26: zilimin keisn vardırrr da snein varmı abla

banum ben dolabı yenileyeli daha sene olmadı .. donduru kısmı baya büyük benim işimi rahatlıkla görüyor .o yüzden tekrar dondurucuya ihtiyacım yok .
.. zilimin kesin vardır çünkü okadar kışılıgı nereye koyacak

msn anladım temam sorcam bişi yok yav tek gelsin yeter .

abla benim dolabın dondurucu kısmı küçük yetmiyor bana alsam diye niyetlendim
birde işe başlarsam börek çörek atarım kuru fasulye-nohut haşlayıp atarım diye düşündümm
ama kararsızımm iştee

dolabın küçük ve eskiyse banum dondurucu deyilde normal dolap alsan daha iyi olur .. şimdi buzdolaplar var ki gardrop kadar büyük .. birde derin donduru için mutfakta yer sorunu yaratma derim
hemde yeni eve yeni dolap derin dondurucu yerine.. bence tabi

aslına bakarsan aklıma o geldi benimde dolabıma 9 yıl oldu 2-3 sene sonra belki degiştrirsemm birde başıma dondurucu kalıcak dedimm
kışın çok dolu oluyorr zaten birdeee artık bi süre daha idare edeyim bari

günaydın herkese...
dün acaip yorulmuşum,bu sbah baş dönmesiyle kalktım,ayağa kalkınca hala dönüyor..sersem gibiyim...
10 kg domates aldım,robotton geçirip pişirdim,küçük kavanozlarla 20 kavnz.oldu.soğumuşlardır birazdan alıp dolaplarda boş yer bulup dizmem lazım...
1,5 kg bamya temizledim,domat.'le soteledim attım dolaba,2 kg kırmzı etli biber alıp doradım attım dolaba,kışın kuru fasulyeye,pizzaların üstüne yada soteleyip yoğurtlamak güzel oluyor..

birde 3-4 poşet menemen yaptımmı bu iş taamdır...önümüzdeki hafta tarhana işinide hallettimmi kışa hazırım demektir..aaa bir kaç poşet barbunyada atıcam sahi unuttum...yap yap bitmiyor yaaaw...

banum benim extra bir dondurucum yok ama doondurucumun kapasitesi dolabım kadar neredeyse cnm..111 lt alıyormuş içi..bir derin dondurucudan fazla yani...eşim bazen kafa buluyor benle..bakkalın fazla dondurma dolabı varmış alayımmı onu eve diye..bende kış sebzeleri yesen bu kadar uğraşmak zorunda kalmıycam al iistersen ancak yetecek diyyorum

dolap alırkende dikket edin duvarları ince iç hacmi geniş olsun..kuzenim evlendi ya geçen ay ..bir dolap almış görsen içi kimbilir ne büyük dersin.o kadar küçük ki içi... duvar kısımları 4 parmaktan kalın ,içi o kadar daralmışki öyle olunca..benim dolabımın duvarları 2 parmak yok biile...ve dondurucumun kapağında cep gbi şeyleri yok.onlar hem az şey alıyor hemde doncurunun içini daraltıyor.ben blerek almadım ama herkes ne kadar çok şey sığıyor dolabına deyince dikkat ettim cnm...benim dolabımmda yıllık hemen hemen..
arçeliğin xxl serisi..sadece bir dönem üretilmiş.arkadaşlarımdan bir kaç yıl önce almak steyenler oldu yok demiş bayiler..oldukça büyük..mutfak dolaplarımın içine zor sığdı.eski evinde sığmıyordu,dolap konacak yerede kapak yaptırıp kiler yaptırmıştık dolap girmeyince ,açık kalmasın kısım diye...bu evde dlap yapan ustaya söyledik ölçülerini ..öyleyken bile milimi milimine ancak yerleştirdik..bzulacak diye korkuyorum walla..hem dondurucusundan hemde dolabının byüklüğünden acaip memnunum..

kalkıp azıcık bişiyler yiyeyim bari başım fena dönüyor...

günaydınlar.
hayırlı cumalar ..

zilim şimdiki dolaplar daha geniş . evet dolap alırken iç hacmine dikkat etmek gerekli ben baya araştırmıştım ... donduru kısmı iç hacmi 143 lt. alt hacmide 420 lt. su gardrop tipleri varya onların hacmi kadar ama şekli gardrop deyil 2 kapılı genişligi 86 cm yanılmıyorsam genel hacmi 600 küsürdü sanırım . gardruplar daha büyük görünüyor ama iç hacimleri fazla büyük deyil . geçen yıl çok araştırmıştım .şu beko'nun reklamda çıkan dolabı.
zilim çok kışlık yaptın nasıl sıgdırki dolaba ? kavonozları dolaba koyuyormusun ?

selamm
pazara gidip geldimm dolabamın iyi bi temizlenmesi lazımdı yarına kaldıartık
şimdiide çocukalrı bahçeye indiricemm bugün dengesiz yediigm için erkenden acıktımm
azcık dışarda duralımda gelip yemek yapayım kendimeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…