Beni düşündüğünüzü biliyorum abencim sagolsun, iyi ki varsınız. Ben sadece yanlış anlaşıldıgım için üzüldüm. her insan gibi benimde takıntılarım var işte. safişin bahsettiği mükemmelliyetçilik gibi. kafama koydugum illaki olacak, illaki o hedefe varacam. olmazsa hendimden hoşnutsuz oluyorum malesef.kafayı 60 a taktım ya, iki kiloda fazladan verecem ya, artık gözüm başka birşey görmez. huy işte can çıkmadan çıkmazmış. ama şunu söyliyim devamlı bir yol deniyorum. önce yürümeyi azalttım ( her daim bu kadar yürüyemem) olmadı. yürümeyi arttırdım tekrar 1 dilim fazla ekledim. hatta kuru yemişlerden de 3 er 5 er ekledim. şimdi çaktırmadan günde 5 leblebi ekliyorum, her gün 1 tane arttırıyorum
deep freze de bakliya dolu haşlanmış vaziyette ama birkaç denememde ters tepti abencim o yüzden şimdilik denemeyi bıraktım. hatta onlarla z.yagı pırasa vs pişirdim ama dedim ya olmadı, vardır bir hikmeti. aman çok ta sevmem zaten
ama bulgur pilavinı özledim sehriye pilavını özledim, makarnayı özledim. bu yüzden de çaktırmadan k.yemişi arttırırken, ekmegi de baz alıyorum. şu konuda rahat olmanızı isterim. asla az yemiyorum, hatta artık porsiyonlarım kl. düşük bile olsa daha fazla. sevgiler canım ben kaçar
![]()
O takıntılar bende de vardır montig ablam seni çok iyi anlıyorum
Aynen seninde tarif ettiğin gibi, kafama koyduğum şey düşlediğim şekilde gerçekleşmezse acayip mutsuz oluyorum
amannn boşver olduğu kadar demek lazım... Kendimize çok haksızlık etmeden....
Bende üç yıl önce 68 kiloda monti beslenme şekli ile tanıştığımda ilk hedefim 59 kilo olmaktı... oldum mu evet...
hatta doymadım kilo vermeye bu kezde 55 olacağım dedim...
fakat o 59 kiloya indikten sonra gidenler sadece gram oldu haftalarca ve acayip sinir bozucu idi
en nihayetinde 56 kilo ile diyet işini sonlandırarak ömrüm boyunca artık 56 kilo olacağımı düşünerek uzaklaşmıştım buralardan... Bu ne polyanna ruhu bendeki de yahu
Tabii ki de pembe gözlüklerim yok benim ama bekarlığı boyunca hep 50 kiloda olan ben (üç öğün hamur yediğim halde)
diyetle bu kiloya inince özüme döndüm sandım
ben yine 68 kiloda ile buradayım
Diyet yaparken hep kilo vermenin zor olduğunu düşünürüz ya işte en büyük hatamız aslında bu...
Asıl mevzu o verilen kiloyu korumak ve almadan yada çok az alarak hayatımıza devam etmek
gerçi ben daha kilo veremediğim için o evreye henüz gelemedim maalesef... Ama umutluyum olacak biliyorum
Bu defa hedefime ulaşsam dahi koruma sürecinde bile buralardan ayrılmayı düşünmüyorum
Çünkü kendimi kontrol edemiyorum
göz açlıgı derken safişim tam olrak nefisle alakalı deyil . hipoglisemi olunca bir kısır döngü gibi bazan elinde olmadan oluyor . dün kahvaltıyı güzel diyete uygun yaptıgım halde 3 sat sonra titredim sanki . normal göz açlıgı deyil yani. iyce bi gl endekse döneyim biriki gün bakalım o zamnda devam ederse dr. gitmem gerekecek .endokrine .
Anladım ablacım.... Anlatmak istediğim buydu zaten....
Dilerim birde bunun için doktora gitmene gerek kalmadan kendi kendini düzene sokarsın ve herşey yoluna girer ablam...