Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

cephe tavsiyesi için tşk ederimm aben ablamm
ve eylüll

eylül
benim evimde kuzey dogu ve çok soguk oluyor yaltımı biz içten yaptırdık ama
yinede ısınamıyoruz birde altım ve üstüm yanmıyor
yakmadna naısl duruyorlar bilemiyorum

birde en kötü tarafı evimin odanın bi tanesi salona açılıyor
aslında asıl sebep bu evi degiştirmemizdeki
sonra tadilatı var ve bıktım tadilat yaptırmaktan
veee sogukk
hepsi birleşincee iştee degiştirmek şart oldiii:)

evet ev değiştirmek için haklı sebeplerin varmış gerçekten de
ama içten yalıtım o kadar işe yaramıyor
binanın tamamının dışarıdan bohçalanır gibi yalıtılmış olması lazım
yeni yapılan binalar genelde iyi yapılmış oluyor
biz aralığın ortasından sonra yakmaya başladık kombimizi
ve de evde 16 aylık kızım olduğu halde
inşallah gönlüne göre bir ev bulursun
benim kendimce tavsiyem yaz güneşini mutlaka düşün sıcaktan pişmenin pek çaresi olamıyor
ama eve güneş girmesi de gerekli mutlaka

hadi ya aralık ortasındamı yaktın?
hangi şehirdesin sen peki ben ankaradayım bu pek mümkün degil

yaz sıvagından bend ekorkuyorum aslında güney batı cepheleir hep pişiyor genelde
inşş kafamıza göre bir yer buluruzz cnm saol

Sabah10'da: ceviz içi(1 adet) , tuzsuz badem(En fazla 10 kadar)
11:00 da: 1 kuru kayısı
12:00 da: 2 dilim kadar ekmek arasında yağsız peynir ve tere,roka, şekersizçay
15:00: 1 kuru kayısı
18 çevirme tavuğun göğüs etinden,tere-roka-turp-nane-maruldan oluşan salata,ayran(yağsız yoğurt ile)
3litre su
saat 22 gibi 1 meyve

Günler sonra nihayet bugün bozmadım diyetimi.

bende yeni kasfettim aslında koy peynirini cok seviyorum ama kızartarak denememiştim hiç gecem yumurtalı kahvaltı yaparken omlet yapayım dedim once peynirlei kızarttım cok lezzetli oldu benim aldıgım fazla tuzlu gelmedi bana birde ben bitraz tuzlu yemek yemeği severim normal geldi bana ama teyzem bu peyniri azcık suda bekletip yiyor oyle kullanabilirsin canım

bildiğimiz koy peyniri banucum ben peynirciden alıyorum azıcık azıcık taze peynir ya cok alınca fazla bekletmeye gelmiyor kızartınca nefiss oluyor tavsıye ederim

Diyarking teşekkürler desteğin ve yorumların için. Zilim sana da çok teşekkür ederim. Ben de öğretmenim.(sınıf öğretmeni) İstanbulda aynı okulda 10 yılı aşkın bir süredir çalışıyorum. Seninle meslektaşız.Sen de okulda yemek yeme sorunlarını anlatmışsın. Aynı sıkıntıları ben de yaşıyorum. Herkesin içinde yemeklerimi çıkarıp yiyemiyorum. Herkes bir yorumda bulunuyor. Bu da insanı rahatsız ediyor.Yemekhanedeki yemeklerin yağ oranı malum.

taykii
diyet yaparken çalışmak zor olsa gerek özelliklede monti yaparken
onu onla yeme bunu bunla yeme durumu var
brde çevredekilere anlatma durumuu varki o insnaı sinir ediyor gerçekten:)

zilimmm
nerelerdesin cnm yaaa yarın tavuk gögsü yapıcma öglenede
senin bi tarifin vardır mutlaka montiye uyan leziz bir tarifff
paylaşı verrr benim içinn

menümü yazayım
sabah 2 kaysı,2 bardak su

kahvaltı
2 yumurta,yeşillik,peynir,zeytin,

öglen
4 köfte,(ekmeksiz),salata,ayran
(minicik bir kase tarçınlı keten tohumlu yogurt)

ara
1 elma

akşam
1 tabak kapuska,ayran,salata,1 ceviz içi

ara
hurma ve çay sanırım

3lt su 5 fincna bitki çayı

kızlar tüm günüm okulda geçti desem yeridir.bir milli eğitime bir okula.oğlumuda sefil ettim yollarda....okuldada öğretmen odasına bir bıraktım ordan oraya koştururken dersi boş olan ilgilendi çocukla...akşama kadar evrak işlerimle ve oluşturulan sınıfın öğrencileriyle neyi nasıl yapacağımza ait planlar vs..derken akşamı ettik okulda.eve geldim 5:15 falandı bacaklarım totoma vuraraktan yemeği ısıtıp yedim eşim içeri ben yallah dışarı...bu saat oldu ancak geldim...oğlum beni beklemiş uyuyamamış biraz onunla oynadık vs...ancak işte burdayım...

takyi'ciğim okul noraml okul olunca gerçekten çok zor çıkarığ yemek yemek...her kafadan ayrı soru ayrı yorum çıkıyor.herkese ayrı dert anlatmak yoruyor insanı...benim okulum güzel sanatlar,bizim normal ders ööğretmenleri gibi toplu sınıfımız olmuyor...çocukların normal sınıfları var,yani şube şube ...brannş öğretmenleri (mat,edebiyat,fizik,kimya vs...)orda ders veriyorlar..müzikçilerin odaları ayrı..öğrencilerin tek tek geldiği bireysel çalışma odamız ve o odadan geçilen şahsi eşyalarımızın olduğu dolaplı bi oda var.ben o odada neler yapmıyorumkiiii valla bi dolma yapmadım desem yeridir...ama senin ilkokul olduğundan öyle bir imkanın olmaz cnm.sende sabah evde kahvaltı ediyorsan proteinli kahvaltı yap.2 yumurta ye ,peynir domates salatalık çay vs.. okulada tam buğday ekmeğiyle sandviç yap götür.en temizi....arasına peynir,domates salatalık koy.birde ayran al yanına ohh misss...yada diyarımın dediği gibi tavuk falan diycem ama çıkarıp yemek kolay olurmu bilemiyorum?kuru köfte dalan yada??(tüm günmüsün bu arada)

masumum tavuk göğsünden kastın tatlı tavuk göğsü değil sanırım.ben tavuğun başka yeri yenmediğinden dolayı sürekki göğsünü pişiriyorum zaten...değişik olrmu bilmiyorum ama şöyle yapıyorum...(aslında montiye uymayan o kadar çok versiyonunu yapıyorum ama son zamanlar bunu çok sık yapıyorum)
küp küp doğruyorum önce,sonra teflon tencereye azıcık zeytinyağı koyup 2-3 diş sarmısak,1-2 çarliston biber,daha önceden doğrayıp haşladığım mantarları ve tavukları aynı anda atıyorum tavaya...önce kısık ateşte suyunu salıyor ,sonra doğradığım bir domatesi ekleyip biraz daha açıp ocağı kızarana kadar kavuruyorum arada karıştırarak.en son indirmeden önce bol karabiber,köri,kekik(köri yoksa kimyon) ve tuz ekleyip kapatıyorum.biberler fazlaca kavrulduğundan karamelleşiyor eşim çok beğeniyor..siz karamel sevmesseniz sonra eklersin biberi...mantarıda düdüklümde 4-5 dakika haşlıyorum.kavururken kararmasın diye..

tavukla çok değişik şeyler yapıyorum noramlde ama siz uymuyor.galeta unu yada beşamel sos olduğundan...
gözümden uyku akıyor yorgunluktan ben kaçar kıslar yarın sabah burda olucam ..bye

aebencim, canimmm...nolur kusura bakma, bugun ara ara okudum ama yazamadim, bu saat oldu daha yeni yazabiliyorum, siz hepiniz misil misil uyuyosunuz simdiii, burda daha yeni aksam olduu, disarda kar yagiyoo, yarin yollar kapanabilir uyarisi yaptilar.. belki evde mahsur kaliriz yarin, o zaman butun gun yazabilirim
gelelim monti'yeeee aebencim, ben de seni cok sevdim, dobra dobra geliyo bana konusman, severim dobra insanlari, bide sen ve buradaki herkes cok tatli dilli
tatlandiriciyi pazar gununden sonra karbonhidratlarla almiycam, soz! ama monti demisti ki proteinlerle zarari yok yani benimle ayni fikirde oldugundan emin olmak istiyorum, protein varsa tatlandirici serbest dimi???
soyayi hemen soruyorum, 10 gune kadar cevap gelir
avocado...sebze grubuna giriyor diye kalmis aklimda, benim icin bir kitaba goz atarmisin, artik kitabim bilem yok, buradan edinmeme de olanak yok
karnibahar olayi da soyleydiiiiii ben senin eski bir tarifini bulmustum, hazine bulmus gibi de sevinmistim, karnibaharlari haslamissin, 2 kasik yagda kavurmussun, sarimsakli yogurtla yemissin... tam onu yapmaya baslamistim, sonra dedinki, karnibaharin boyle yapilmis hali bana hep kilo aldirirdi oteki turlu karnibaharlari da ben yiyemiyorum simdi ben o kavrulmusu yersem kilo veremezmiyim sence:44:
bu arada mujde...beyaz leblebi ve yagsiz peynir buldurttum esime, ama simdi bir soru daha cikti, ogunde ne yersem yiyeyim, arada acikinca leblebi yiyebilirmiyim?
yeter guzincaaaannnn, dus yakamdaaaaan deddigini duyar gibiyim..banane banane dusmicem
sen demedinmi artik kacis yok bana diye, tutun beni kolumdan soooooole sonra ben 60 kilo oliyim
butun gun konusamadim yaa, simdide cenem dustu, cevap vercek kimse de yok, ooole yaziyorum iste, ben sabah uyaninca size ogleden sonra olmus olucak
optuuuummmm

aebenim ve masumum ben bunlarla doymam yaw, siz uzuuun yillardir yapa yapa alismissiniz
cok seciciyimdir ben, her yemegi tek basina yiyemem, o yuzden de her yemege, yada araya ceviz,badem,kuru meyve sokusturuyorum, o zaman doy,us hissediyorum:84:
ama guzel haber de var, eskisi gibi acikmiyorum, zayifladigimi hissediyorum, zararli yiyeceklere olan zaafim cok azaldi, yanimda yiyolar canim istemiyo, korkunc motive olmus durumdayim, bir de adetim iki hafta gecikmeli geldi, onun tatli krizleri ve siskinligi de gecicek birkac gune kadar, allahin izniyle haftaya daha iyi olucam sekerler :90:

kislaaarrrr bi saattir anlatiyorum, daha bugun yediklerimi yazmamisim

07:00, taze portakal suyu
07:30 bir kase yulaf ezmesi, kuru incir,kuru kayisi,ceviz,ruseym, yagsiz sut,kafeinsiz kahve
10:30 beyaz leblebi
12:00 1 tabak nohut yemegi, maydanozlu,taze soganli,zeytinyagli,limonlu kara borulce salatasi, yogurt, 1 ceviz ici
15:30 pismis tarcinli elmali,azicik cevizli,bademli yogurt(tatli niyetine)
16:30 yarim avuc beyaz leblebi
18:00 izgara tavuk gogsu, peynirli yesil salata,ayran
21:00 cay,1 ceviz,2 badem,2 kayisi
3 bardak su,1 buyuk bardak ayran,bir bardak kahve,bir bardak yesil cay, 4 fincan cay
yarin gorusuruuuuus guzellikler

masumm dün çıkmak zorunda kaldım cevap yazamadım
evet aralık orasında yaktık kaloriferimizi
ben istanbulda oturuyorum
ama şöyle söyliyim etrafımdaki insanlar çookk daha önceleri yakarken ben yakmıyordum
bizim eve geldiklerinde kaloriferlerin yandığını sanıyordu herkes
benim genel fikrim en temizi doğu batı cepheli daireler
tabi öylesibi bulmak herzaman mümkün olmuyor
kolay gelsin size
inşallah en yakın zamanda gönlünüze ve cebinize göre bir daire bulur taşınırsınız

bu arada ben d yediklerimi yazayım
dün akşam bahsettiğim gibi ıspanaklı yumurta yedim
yanında şekersiz açık çay ve iki dilim tam buğday ekmeğiyle
bikaç çatal yoğurtlu patlıcan salatası
saat 21:30 gibi de bir avuçtan biraz fazla beyaz leblebi ve bir bardak ayran
ama bu akşam için yemek hazırlamadım kendime
büyük ihtimalle dışarıda yerim
ızgara tavuk falan söyler, yanındaki patates ve pilav yerine salata ve yoğurt koymalarını isterim herhalde

günaydınnnn
gamzeee ve aben ablam peynir çeşitleir için tşk edeirm sabah bi yedim bi yeidm nasılda özlemişim
kızarttım köy peynirinid süper oldu gamzee

eylül tşk ederim cnm ii dilkelrin için

safinaz günaydın

gunaydın kızlar
kimsecikler yokken menunmu yazayım
sabak yulaf ezmesi 3 kuçuk ceviz bir tatlı kaşıgı marmelet ve yarım yaglı sutle yenildi
oyle yeşil mercimek yemegi salata yogurt getirmeyi unuttum azcık peynir
ara bir ekşi elma
akşam malesef işteyim yine peynirle salata ama ceviz koymayacam bu sefer sabah yedgim için
ara tarçınlı sut ben lor peyniri kullanıyom kızlar hem ekonomik hemde tadını seviyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…