s.d diyete kaç kilo ile başladığını biliyorsan sorun olmaz cnm.arada merak edersende gir bi eczaneye tartıl.geçen haftamıydı daha öncemiydi A101'de dijital tartı görmüştüm.kırmızı diye hoşumada gitmişti ama tartım var diye almamıştım.kaç lira olduğuna bakmadım ama ucuz oluyor A101'de bimde falan öyle şeyler..
tartılmasanda mezura ile evde ölçülerini al cnm mutlaka aebenimin dediği gibi...mezurayla da kontrol edersin.zaten giydiğin kıyafetlerinden de belli olur...
annenin hamur tuzaklarına sakın düşme...biraz kilo verdiğinde çok canın çekerse tam buğday unuyla gözleme yaparsın kendine ıspanaklı..ama şimdi değil.en azından 1 ay sık dişini...haızr bu kadar motive olmuşken..
kıslar montide bi çok çorbaya izin yokya unlu havuçlu patatesli olduğu için çoğu çorba...
bu akşam kendime ıspanak çorbası yaptım.alternatif olsun size diye yazayım..mayhoş çorba sevenler mutlaka denesin derim.biz çocukken annemin ıspanak yedirmek için yaptığu bir çorba ..çok severim...
5-6 kök ıspanak(yıkanıp ince ince doğranmış)
bir küçük kurusoğan (ince doğranmış)
3-4 diş sarmısak ( ezilmiş)
bir kase yoğurt(birbuçuk su bardağı falan yani)
bir yumurta sarısı ama bu montiye uymuyor konulmayabilir.tad farkı olmuyor konmayınca.
bir avuç içi kadar pirinç ama ben buğdayla yapıyorum.
salça-kırmızı tatlı toz biber,tuz,nane
azıcık sıvıyağda soğanı kavurdum,az salça ve az kırmızıbiber ekledim,ıspanakları ekledim sönünceye kadar kavurdum.haşlanmış buğdayını ekledim ,kaynamış suyunu ,tuzunu ekledim pişene kadar 15-20 dk altını kısıp kapağını kapadım.
sarmısakları gelişigüzel doğradım ben blendır kabında çırpacağım için.üstüne yoğurdu ekledim.yumurta sarını koydum(siz koymayın) daldırdım blendırı çırptım.çorbadan bir iki kepçe alıp ılıttım yoğurdu sonra çorbaya döküp karıştırdım.1-2 dk daha karıştırdım kesilmesin diye kaynadı kapadım hemen.nane ekledim.kaseme aldığımda üstüne karabiberde ekledim içtim güzelce...
oğlumda çok sevdi.başka türlü yemiyor zaten ıspanağı...
yarın sabah görüşürüz ..haydin ben kaçar.....