Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

selam ben geldimm
durumlar biraz düzeldi sayılır ama henüz kesileşmedi :(

kilom 68.3 olmuş ayran detoksu yapıyorum
yarında devam etsem mi bilmiyorum
acaba 2. günün etkisi çok oluyormu?

merhabalar..

mantıcınız geldi hanım .:37:
mantı yaptım geldim ögrencilere yardım için . helali hoş olsun .:16:

buralardayım aplam...
geldim baktım akşam banumdan haber varmıdır diye ama yok:50::43:
bende endişeleniyorum,cumartesi günü gelir diye ümit ediyordum ama gelmedi:50::14:
umarım herşey yolundadır...:14:

benim her şey hep aynı işte aplacım bildiğin gibi...okul-ev-çocuk-özel öğrenciden ibaret olan koşturmacama devam ediyorum....
aslında benimde tadım tuzum hiç yok...depresyona giresim var ama o bile olmuyor çocuk olunca..:44: her işe at gibi koşmak istemiyorum.alemi görüyorum sinr oluyorum.valla ne kadınlar var bende mi bi problem var anlamadım gitti...
millet çalışmadığı halde eşleri işten çıkıp birde pazara markete gidiyor..bizde her işe ben yetişiyorum.eşime kızamıyorumda adam hastaneden çıkıyor (çoğu zaman hep geç çıkıyor heyet toplantıları sebebiyle)ordan dükkana gidiyor eve gelene kadar 7'yi geçiyor.çocuğu parka götürüp eve gelmeleri 8 oluyor neredeyse..yemek ye topla vs..derken bi bakmışsın gece oluyor.çocuğu uyut,ütü vs..ertesi gün herkesin ne giyeceğini hazırla derken gece bitiyor..ne bir tv izleyebiliyorum ne bişiy...eşimde aynı aslında kızacak şey bulamıyorum yani..oda geliyorölmüş bitmiş bi halde ve çocuk eğlendirmeye gidiyor eve gelincede mutfağı toplamaya bulaşığa vs..yardımcıda oluyor.yada ben ütü yapacaksam oğlumu uyutuyor vs..ama eskisi gibi(çocuksuz günlerdeki gbi yani)hiç bir birbimize vakit ayıramaz olduk.ne bi film izleyebiliyoruz birlikte ne sinemamız kaldı...ne gezmeler tozmalar ....hayat telaşesiz hepsini engelliyor ..ve ben robotlaşmaktan çok sıkıldım...:14: öle işte...
çok şükür başka büyük sıkıntımız yok allahtan....rahatmı dürtüyor ne ...:18:

öznur sen nerelerdesin cnm yaw...

bende pazara gideyim,dönüştede eczaneye uğrayıp omega3 ve üzüm çekirdeği extresi ve keten tohumu şeysi alayım...kafamı toparlamaya yardımcı olur bari...:44:
zilim bak ne güzel aşinda yardımcı oluyor . tabi olmak zorundada sende çalışıyorsun .
ben kendimi ve eşimi anlatsam kendine şükredersin .:9: evin, mutfagın ,çoçuklarım ,alış verişin . çarşı pazarım . veli toplantılarının çoçukların dersana işleri vs vs aklına gelecek ne varsa buna ev tamiratıda dahil hepsi bana bakıyorrr:24: eşim ise iş için proglanmış bir makine gibi.:27: gerçkeden tam bir iş kolik bu adam . yine senin aşinin eve gelecegi saat belli benimkinde oda yok . iş dışında sanki işi yetmezmiş gibi birde siya... daldı.. onun bu halini gördükse sesde edemiyorum .:26:
anlıycan al bendende okadar . ama rabbım can saglıgı versin derdimiz bu olsun rabımın hergününe bin şükür .:16:

banum yok gelemedi annesinden .:26:

Merhaba,

25 yaşında 1.70 boyunda tahmini 75 kiloyum 5-6 senedir kilolarimdan rahatsizdim hep 5-6 kilo verip geri aldim bundan 3-4 sene once diyetisyen yardimi ile 15 kilo kadar verip 59.6 kg yi gormustum, sonra arata ozel sorunlar girince koruma yapmadan birakmak zorunda kaldim, 2 ay oncede hipoglisemim cikti, internette arastirdim, bu yontem bana yakin geldi, kendimce bir liste olusturdum değerlendirirseniz sevinirim, ayrica hipoglisemi icin tavsiyeleriniz varsa benimle de paylasmanizi rica ederim.

Sabah 06.00
1 sb süt
(uyanınca hemen kahvalti yapma imkanım yok isyerinde yapabiliyorum o kadar saat metoyu uykuda tutmak istemedigimden)
Kahvaltı 07.00
2 dilim tam bugday ekmegi 1 dilim peynir 1 yumurta 4-5 zeytin sögüs yeşilçay
Ara 09.30
1 porsiyon meyve + 2-3 ceviz veya 5-6 badem tarcın cayı
Ogle 12.00
1 porsiyon ızgara et 1 kase salata yada 4 yk sebze yemeği 1 kase yogurt/ayran yeşilçay
Ara 14.30
1 porsiyon meyve + 2-3 ceviz veya 5-6 badem tarcın cayı
Ara 17.00
1 porsiyon meyve + 1 kase yogurt tarcın cayı
Aksam 19.30
1 porsiyon sebze/kurubaklagil yemeği(6-8 yk) 1 kase yogurt/ayran yeşilçay

Hergun 40-45 dk fiziksel aktivite

Hipoglisemim oldugu icin meyveleri tek basına yememem gerekiyor ya süt urunu ya girisini gibi birsey yada kuruyemisle yemeliyim, bende ogunlerde sut urunu oldugundan kuruyemisi tercih ettim hem cay keyfi yapıyormusum gibi geliyor bana :)

Sanırım bir kahvaltıda ekmek olunca yumurta olmuyor ama et fazla sevmedigimden ve hergun tuketmedigimden yumurta ve kurubaklagili duzenli tuketmeye çalışıyorum.Listem montiye uygun mu?Ozellik aebencim sen liste hakkinda neler dusunuyorsun?
merhavba poli,.:16::16:
canım hipo okadarda korkulacak bişi deyil bukadar endişelenme . bende hipoglisemiyim .

mönün genel anlamda güzel fakat montiye uymayan yerleri çok .
öncelikle ögün sayısı . biliyorum dr. her 2 saatde bişi yemen gerekdigini söyledi dimi. banada .
ama montişye uygun beslendiginde zatten şeker düşmen omadıgından bukadar ara ögün yapmana gerek yok . tabi sen bilirsin ben sadece önerimi ve yaşadıklarımı söyleyebilirim .:16:
kuru baklagilere gelince her gün yersen kilo veremessin . montide haftada 3 gün 1 er ögün yenebiliyor . akşamları sebze terçih et.
bu mönünde ikindi aranın birini geceye kaydırsan ve hergün baklagil yemessen montiye yaklaşırsın .:16:
boyun uzun o yüzden çok fazla kilo fazlagın yok bence . tabi yag oranınıda degerlendirmek lazım .

mönülerin ve sorularını yazarsan yardımcı oluruz .:16:
tekrar hoşgeldin .

selam ben geldimm
durumlar biraz düzeldi sayılır ama henüz kesileşmedi :(

kilom 68.3 olmuş ayran detoksu yapıyorum
yarında devam etsem mi bilmiyorum
acaba 2. günün etkisi çok oluyormu?

ay gelmişin banum .

iyi bari güzel haberlerinde devamı gelir inşallah .:46:

banum bizin kilo verememe sorunuzmuz uzun suluklu diyet yapmıyoruz artık 3.5 günlük 2 haftalık sonra bırakıp yan yolara dalıyoruz .:19:

bende ayran ve lapa ilk gün etkili olur 2 .gün çok az .

Son düzenleme:
ay gelmişin banum .

iyi bari güzel haberlerinde devamı gelir inşallah .:46:

banum bizin kilo verememe sorunuzmuz uzun suluklu diyet yapmıyoruz artık 3.5 günlük 2 haftalık sonra bırakıp yan yolara dalıyoruz .:19:

bende ayran ve lapa ilk gün etkili olur 2 .gün çok az .

o halde bende bugün yapayım bir tek
yarın yapmaya niyetimde yok gücümde:) hemen kaçış yolu buldum
düzenim okadar bozulduki zatenn kilo almış almak şaşırtmadı beni
cuma günü 1 tabak makarna ,c.tesi pilav yedimm:)

yarın sabahtan itibare yürümek istiyorum..

banuuuuuuummmm:48::48::48::48::48::48::48::48::48:
hoşgeldin cnm,valla çok sevindim geldiğine ve moralinin birazda olsa düzelmesine...:48: inşallah devamındada çok daha sevindirici haberler alarak murlu olursun cnm...:16: ama burdan uzak kalma cnm valla özlüyoruz seni...

aebenim ablacımm:48: walla adın cabbar'a çıktımı bir kere tüm işler senin üstüne yıkılıveriyor hemen.bilmiyorum demek çok basit ..bir kere söyledimmi bir daha o işten temelli sıyırıyorsun ama bizim gibi tiplerin yapabileceği bi şey değil işte..
bizim okulda kendi maaşını çekemeyen arkadaşlar var:53: eşime verdim kartımı o hallediyor diyorlar..bizdede durum tam tersi.eşimin bile maaş kartı bende..o harçlık alır gider..:20: zaten ameliyathanede üstünde para bulundurmuyor hijyen açısından,poliklinikte de parayı napçak..hep çantasında duruyor cüzdanı..eve gelirken bişey ısrmarlarsan alır ...onuda on kere sorar arayıp arayıp..(bir domestosu bile alırken bahar kokulumu? çam kokulumu ?yoksa kokusuzmu? olsun diye sorar)
napalım tek kusuru bu olsun dediğin gibi...bazen acıyorumda garibime :14: yemek yerken bile düşünceli hep,kafası meşgul..birde vakit bulabilirse çocuktan ve bana yardım etmekten ha bire ders çalışıyor sınavları var ara sıra girip çıkıyor..(büyük adam olacak büyüyünce:27:
bazen dirseklerinde kurumuş kanları bile görmüyor eve geliyor öylece..:14:hayal gailesi işte herkesin farklı farklı...

mantılar içinde ellerine sağlık,hayrınıda allah kabul etsin aplam...:34:

poli hoşgeldin cnm...burda hipolu çok arkadaş var.monti tam sana göre bi diyet...:34:

ben şindik yemek koyayımda yiyelim yoksa düşüp kalıcam ,sabah (11'de )ettiğim kahvaltıylayım...:56:

Aebenim persembe seker yuklemesi.canim bisey coktugu yok oglanla cok vakit geciriorum.hic bisi yapmasam bile yaninda oturuyorum bol bol yemek yiyip koklasip uyuyoruz beraber.nasil bi azman ailesiyiz dun surrkli alisveris yaptigimizkuru yemisci bile yenge abide istahli masallah diyor oglandan bahsedince.mutluyum masallah takiliyoruz bebemle.diyet persembeyekadar yok.hic dikkat etmiyorum zaten etme dediler bol karbonhidrat tuket vs bende keyfini suruyorum.

kızlar merhaba,hastayım,işe bile gidemedim. 2 gündür akşam bile yiyemedimama kilo falan verememişim.
bugün ilaç içebilmek için sabah sadece haşlanmış yumurta ,küçük parça salatalık yedim. öğlen çilek,akşam et kavurma ,patlıcan közleme,yoğurt,3 litre su.
Takviye olarak aldığınız bir vitamin var mı? solgar ıtavsiye eder misiniz?kendimi çok yorgun hissediyorum, okulda da çok yoruluyoruz,bir de bahar yorgunluğu eklenince tam oluyor.bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

merhaba kızlar ben geldim . aeben ablacığım nasılsın ben kürkçü dükkanına geri döndüm . dünden itibaren tam anlamıyla karar verip montiye başladım . akşamları yürümeyede başlayacağım halkoyunları çalışmalarımızda başladı akşamları ben 2 ekipte eşimde 5 ekipte oynuyor ( artık canı çıkacak adamın :14:) bende benim çalışmalarımın olmadığı günler eşimin çalışmalarını izlemek için yürüyerek gideceğim yanlarına nerdeyse 45 dk lık yürüme yolu var benim için süper olacak . ve gelelim dünki menüme

sabah
1 adet haşlanmış yumurta
domates
salatalık
kk kadar beyaz peynir

öğlen
1 adet haşlanmış yumurta
1 kase cacık

ara
1 adet salatalık

akşam
1 tabak pırasa yemeği
yoğurt

2 fincan yeşil çay ve 2 litre su içtim :3:

günaydın ilk defa yaptıgım ayran detoksundan bi sonuç alamadım
kilom hala aynı 68.3 :(
bugün regli başladı ondna olabilirmi? bilmiyorum

günaydın ....

diyarım aşagıda seni görüyorum nasılsın fıstık ...

banum ayran biliyorsun su atırır, reglinde olcaksan gitmemiştir . üzülme reglden sonra inersin .

....bu arada ebrunun sitesi yenilenmiş platses videolarını bir daha dene belki takılmadan çalışır ...

geçen hafta hem yurüyüş hemde ardın pilates yapıyordum gerçekden etkilemişti .bu hafta o madu yakalıycak fırsatım olmadı :)

Son düzenleme:
Aebenim persembe seker yuklemesi.canim bisey coktugu yok oglanla cok vakit geciriorum.hic bisi yapmasam bile yaninda oturuyorum bol bol yemek yiyip koklasip uyuyoruz beraber.nasil bi azman ailesiyiz dun surrkli alisveris yaptigimizkuru yemisci bile yenge abide istahli masallah diyor oglandan bahsedince.mutluyum masallah takiliyoruz bebemle.diyet persembeyekadar yok.hic dikkat etmiyorum zaten etme dediler bol karbonhidrat tuket vs bende keyfini suruyorum.
iyi olda ocdim . gelmeyince merak salıyoruz biliyorsun :)
evet ya yüklemeden testinden önce migden bayram etsin :)
kızlar merhaba,hastayım,işe bile gidemedim. 2 gündür akşam bile yiyemedimama kilo falan verememişim.
bugün ilaç içebilmek için sabah sadece haşlanmış yumurta ,küçük parça salatalık yedim. öğlen çilek,akşam et kavurma ,patlıcan közleme,yoğurt,3 litre su.
Takviye olarak aldığınız bir vitamin var mı? solgar ıtavsiye eder misiniz?kendimi çok yorgun hissediyorum, okulda da çok yoruluyoruz,bir de bahar yorgunluğu eklenince tam oluyor.bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
çok geçmiş olsun takyim .
yemeyince kilo veriliyor .
takyim kan degerlerini hiç ölçtürdünmü malum kadınların çogunda demir eksikligi kaynaklı kansızlık var o yapar halsizlik . saglık ocaklarında bile yapıyorlar bu türlü testları birde B. 12 ölçtür
takviye olrak ben omega 3 kulanıyorum birde demir hapım var . 3 aydır kulanıyorum ama bu ay arada sırada alıyorum degerlerim normale dönmeye başlamış depolarda dolsun diye biraz daha kulan dedi dr. bu gerçekden halsizlik sebebbimmim baya toparladım kendimi .. aynı şey büyük kzımdada varedı dr. onda demir takviyesi verdi 1.2. aydır oda kulanıyor yüzne renk gelsdi yavruşumun .

aslında en güzel takviye bira mayası ec. var monti amcem kitapodada çok bahsediyordu ..ama alıp kunamadım hiç ..

aa zilim sen neden kulanmıyorsun bak kilo sorununda yok .. açilen bira mayası al ve kulan zilim apla tavsiyesi bak niye aklımıza gelmedi şindiye kadar .:16:

Son düzenleme:
merhaba kızlar ben geldim . aeben ablacığım nasılsın ben kürkçü dükkanına geri döndüm . dünden itibaren tam anlamıyla karar verip montiye başladım . akşamları yürümeyede başlayacağım halkoyunları çalışmalarımızda başladı akşamları ben 2 ekipte eşimde 5 ekipte oynuyor ( artık canı çıkacak adamın :14:) bende benim çalışmalarımın olmadığı günler eşimin çalışmalarını izlemek için yürüyerek gideceğim yanlarına nerdeyse 45 dk lık yürüme yolu var benim için süper olacak . ve gelelim dünki menüme

sabah
1 adet haşlanmış yumurta
domates
salatalık
kk kadar beyaz peynir

öğlen
1 adet haşlanmış yumurta
1 kase cacık

ara
1 adet salatalık

akşam
1 tabak pırasa yemeği
yoğurt

2 fincan yeşil çay ve 2 litre su içtim :3:

:46:

hoşgeldin nazlım ...:38:
mönün herzmanki gibi güzel nazlım ....
seni görmek çok güzel ..
spor içinde buldugun bahaneler harika . halk oyunları çok efor sarfetitiyor dimi?
kilon nedir umarım kilo almadın hala 58 lerdesindir .:16:
bu aradada eşine kolaygelsin :)

diyar kaçak seni yazmadan kaçtın dimi.. nesliş gibim bulsam dövücem artık sizi ..:4:

:46:

hoşgeldin nazlım ...:38:
mönün herzmanki gibi güzel nazlım ....
seni görmek çok güzel ..
spor içinde buldugun bahaneler harika . halk oyunları çok efor sarfetitiyor dimi?
kilon nedir umarım kilo almadın hala 58 lerdesindir .:16:
bu aradada eşine kolaygelsin :)

hoşbulduk ablam birazcık aldım abla kilo 60 ım şuanda . evet ablam halk oyunları inanılmaz hareket ettiriyor . benim 1 yöre izmir zeybek su yavaş sakin bir oyun birde van yöresinde oynayacağım bu bol hoplamalı zıplamalı ... 2 ekiptede eşimle beraber oynuyorum en çok ona seviniyorum . eşim gösteri sonuna kadar iğne ipliğe döner herhalde onun izmir zeybek hariç hepsi hareketli

bugünki menümüde yazayım sonra değiştirmemiş olurum ..

sabah
1,5 dilim ekmek
kk kadar beyaz peynir
domates+salatalık
6 adet yeşil zeytin

öğlen
menemen
kk kadar beyaz peynir

ara
1 adet salatalık

akşam
1 avuç fındık
1 kutu light süt

akşam zeybek çalışması var onun için bu akşamı bu şekilde geçiştireceğim

bugünki menümüde yazayım sonra değiştirmemiş olurum ..

sabah
1,5 dilim ekmek
kk kadar beyaz peynir
domates+salatalık
6 adet yeşil zeytin

öğlen
menemen
kk kadar beyaz peynir

ara
1 adet salatalık

akşam
1 avuç fındık
1 kutu light süt

akşam zeybek çalışması var onun için bu akşamı bu şekilde geçiştireceğim
akşamına birde meyve eklesen daha güzel olur nazlım .:34: yokmu kuru kayın vs yada taze meyven yanında

tünaydın herkese..:16:

banum regl öncesi şişliğidir bu cnm..ödemdir..reglin 3.gününden sonra kalmaz bişeyin..ayran detoxuda ondan fayda etmemiştir cnmcım..

nazlış hoşgeldin cnm...

aebenim bira mayasını nasıl içicem aplam:26: yani ne kadar mayayı nasıl içmek lazım..suyamı karıştırıcaz kuru içip ardındamı su içiçez vs?

gerçi benim midem acaip hassastır nasıl içicem onuda bilmiyorum...sabah dişlerimi fırçalarken bile öğüre öğüre içim çıkar resmen:37:

dün oğlum pazarda civcivleri görünce tutturdu anne nolur alalım diye..kıramadım aldık 2 tane civciv.akşam yere sladırlar babasıyla ,o sırada eşime tel.geldi civciv parkenin üstüne pisledi eşime sildiremedim,kendim kağıt havluyla sildirirken bile öğürdüm:25: odayı komple vileda yaptım:20: nerden aldık başa bela..bu sabahta mutfakta yere saldı masanın altına kaçtı ben çığlık çığlık tut oğlum tut kaçıyor diye sandalye tepesinde..oğlumda anne korkma bişey yapmaz dye masanın altında tutmaya çalışıyor...:27: halimizi görseniz....:35: bunlar büyüyünce ne yapçaz nereye koycaz yada vericez muamma..:44:

Back
X