Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

slm herkese...
dün geldik,akşam burayada yazmıştım ama çıkmamış nedense...
gelir gelmez işe güce daldım tabiisi,yıkanacaklar ütülecenekler derken gece yarısı oldu...
birde gelirken yoldan tazecik fasulyeler aldık,domates,kavun,salatalık,patlıcan,biber vs...bir yandan evi temizliyorum,bir yandan onları hallediyorum.kışlık olarak dolaba atıyorum..
az sonrada sahur için hazırlık yapacağım ama artık iyice yoruldum wallahi...yarında dr.kontrolüm var,midem için....

neslişim hoşgeldin cnm,hayırlısı olsun bebiş için...şu müberek günlerin hatrına rabbim dua için açılan ellerimizi geri çevirmesin inşallah...

diyar uğramaz oldu bu aralar,nerelerde neler yapıyor acep:44:
hepinizi özledim valla...

bu arada bamya mevsimi geçmedi,yeni başladı bile denebilir..alın atın dolaba bol bol...

Selam kızlarr
Opersyonumu geçirdim geldimmm..

Çok iyiyimmmmm...Çok korktum hatta çok stres yaptım narkozu yiyene kadar ama hiç de korkulacak birşey değilmişş
zaten hiçbirşeyi duymuyorsun:)))

TYüplerim açıkmış..Perde varmış onuda almışlarrr..
Rahmi düzelttiler mi bilmiyorum sormayıda unuttummm..
İlaçlardan sürkli uyuyorummm...
Operasyonda çok iyi geçmişşş..
Valla Hastanede süperdi iyi geldi..
Doğumhane katında yattımm..
inşallah birdahakine bebek için doğum için giderimmm..
Rabbim hakkımda hay. versinn....

Kızlar bu arada annem diyor uyanırken narkozdan tam 1.5 saat boyunca önüme gelen herkeze Seni, sizi çok seviyorum Allahıma binlerce şükürler olsun deyip durmuşum:)))Sevgi kelebeği koydular ismimi:))))

neslişim sevgi kelebegim :38:inşallah buda bebişe vesile olur. geçmiş olsun :16:

zilim hoşgeldin ... yarında güle güle git demeyelim yine :9:
bahçeden toplanmış tazecik sebzenin yerini ne tutar oh mis gibi.güle güle ye :29:

tünaydın herkese:16:
gece 2 dilim uno lıght ekmekten yağsız bir tost ve burnumu tıkayarak içmeye çalıştığım yarım bardak sütle ayakta durmaya ve oğluma yetmeye çalışıyorum..başım ağrıyor ve sersem gibiyim.:37::36::50:
uykumu açamadığım için yiyemedim ama akşam zor olacak gibi duruyor şimdiden...

neslişim çok geçmiş olsun cnm..3 yıl önce bir arkadaşımda bu operasyonu geçirdi cnm.2.ayına gebe kaldı..şimdi 2 yaşında çok tatlı bi kızı var...rabbim bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine tüm şifa bekleyenlere şifalar versin inşallah...kimsenin yüreğini darda koymasın...

seneye burda uykusuzum,hiç uyutmuyor geceleri diye yawruşundan konuşursun inşallah cnm..:48::emir_bebek:

bizim kızımızda(kardeşimin kızı)21 günlük oldu bile..çok özledim,bayramda göreceğiz ,bakalım kara gözlü böcüğü...:emir_bebek::9:

aebenim aplaaaam neler yaparsın?ramazanda hepimizin sesi soluğu kesildi yaw..

öznur kayınvalidesine gitti ,yerini sevdi galiba gelmiyor.bayramıda orda yapıp gelecek herhalde...

benm ne kayınvalidem var ne köyüm..:26: oğlum dün anne köyümüze gidelim köyü çok özledim dedi doktorun yanında:37: oğlum ne köyü bizim köyümüz yokki,nerden aklına geldi dedim..

hani sen gittiğimiz yere tatil köyü demiştin ya dedi,(göl kenarında bi yerde yemek yemştik,ördekler tavşanlar vardı,burası neresi diye sorunca tatil köyü demiştim:))

bayramda sizler nerelere gideceksiniz hanımlar? biz fix ...annemlere...köüyümüz ve babannemiz olmadığı için...

selamlarrrr kimsecikelr yok sanırımm bayram sonu herkes burada olur inşşş.

neslihancım geçmiş olsun cnm,inşş kısa zmanda anne oluyorum dersin bizlere:34:
zilim aben abla sizler neredesinizzz.

öznur bazen yorumlar çıkmıyor cnm, sıkıntı var sanırım..

bu arada kilom 66.4:24::24::24::24::24:

banuşum çok sevindim canım darısı daha aşagılara inşallah ...:34:

neslişim zilimin dedigi gibi seneye inşallah uylkusuzun me zormuş bebiş büyütmek der durursun inşallah .:9:

zilim iyiyim çanım çok şükür . benim gün tam şöyle geçiyor . ben genede 9 gibi kalkıyorum ama yavrular öyle ezanına ancak kalkıyor oda ben kaldırıyorum camiye gitmek için.onlar kalkana kadar kitap okuyorum genelde . öyleyi camide kılıyorum bazan... sonrasında mukabelemiz oluyor kıslarıda alıp gidiyorum .. sonra yemekdi ikindiydi derken zaman geçiyor . akşam üstü bir tur atıyorum merket pideçi derken . sonra iftar telaşi işte sonrada terafiye gidiyoprum kızları alıp .rabbım kabul ederse... sonrada genelde dışarda olan eşimi bekliyorum bu sıralar genelde dışarda iftarda oluyor .yardıma ih. olanları dolaşıyorlar . bazanda part. iftarları toplantıları oluyor . yani anlıycam çogu akşam babamız olmadan iftar açıyoruz :26: canı sagolsun neyapalım sahurda görüyoruz genelde :9: hafta sonlarıda evde olursa dışarı çıkıyoruz iftara .. böyle işde benim ramazan..:6:ama bu ramazanı gerçekden özlemiştim .bitmesin istiyorum :31:
bayramda net olarak henüz bişi yok zilim ama tatile gitmeyi planlıyoruz.. eşime baglı malum eşimin yarınki acanndasında ne yazdıgı belli olmaz.:)

Son düzenleme:
banuşum çok sevindim canım darısı daha aşagılara inşallah ...:34:

neslişim zilimin dedigi gibi seneye inşallah uylkusuzun me zormuş bebiş büyütmek der durursun inşallah .:9:

zilim iyiyim çanım çok şükür . benim gün tam şöyle geçiyor . ben genede 9 gibi kalkıyorum ama yavrular öyle ezanına ancak kalkıyor oda ben kaldırıyorum camiye gitmek için.onlar kalkana kadar kitap okuyorum genelde . öyleyi camide kılıyorum bazan... sonrasında mukabelemiz oluyor kıslarıda alıp gidiyorum .. sonra yemekdi ikindiydi derken zaman geçiyor . akşam üstü bir tur atıyorum merket pideçi derken . sonra iftar telaşi işte sonrada terafiye gidiyoprum kızları alıp .rabbım kabul ederse... sonrada genelde dışarda olan eşimi bekliyorum bu sıralar genelde dışarda iftarda oluyor .yardıma ih. olanları dolaşıyorlar . bazanda part. iftarları toplantıları oluyor . yani anlıycam çogu akşam babamız olmadan iftar açıyoruz :26: canı sagolsun neyapalım sahurda görüyoruz genelde :9: hafta sonlarıda evde olursa dışarı çıkıyoruz iftara .. böyle işde benim ramazan..:6:ama bu ramazanı gerçekden özlemiştim .bitmesin istiyorum :31:
bayramda net olarak henüz bişi yok zilim ama tatile gitmeyi planlıyoruz.. eşime baglı malum eşimin yarınki acanndasında ne yazdıgı belli olmaz.:)

aben ablamm allah kabul etsinn, tüm yaptıklarınızıı...

bizde bayram sonrası tatile çıkıyoru sanırım
bana kalsa gitmiycem maddi olarak evin borcu vs derken 2000 tl ye maal olcak bi tatil lüks geliyor bana amaa
gelde bunu eşimee anlat:19::19:

slm hatunlar:3: nasılsınız,?

offf:14: bu ne sıcak yahu..oturduğumuz yerde terliyoruz,birde nem...:14:yapış yapışız..

bir yandan kışlıkları yapmaya çalışıyorum oruç oruç,sersem gibiyim..yarın yine pazardan eve taşı dur,eve gelince ayrı telaş..

kışın okula giderken iyi geliyor,hazır yemek..ama yazında yap yap bitmiyor yaw..:18:

bayramdan önce anneme gidip onunkleri de yapıcam,kolunu yormasın diye..

haftaya da tarhana ve erişte işine girişirsem bu iş tamamdır..annemden taze yaprak getirmiştim,onlarında hepsini sardım attım dolaba...

karınca misali,yazın yap kışın rahat et:1:

siz neler yapıyorsunuz kışlık hanımlar?
birde şeyi sorucam bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.ben domatesi dondurucuya atıyorum,şişelere yapan varmı,yemeklik yada çorba vs..için..sirkesiz yani...?

gunaydinlar hanimlar,
ziligurti canim kislik kavonozda tarifler soyle canim.menemenlik icin domatesi kup kup dogruyorsun biberide dogruyorsun kavanozlara koyuyorsun kapaklar yeni olacak ama.pasabahce tavsiye ederim.biberler domatesi karistitup kavanozlara koyup sikica kapatip kaynayansuda 1 saat kadar kaynatip cikarip ters koyoyorsunki sizdirma yapip yapmadigini anliyorsun.sogudugunda kaldirabilirsin.yemeklik icinde yine ayni sekilde ister kup kup ister rendeleyerek rondodanda gecirebilirsin tabi bbber faaan kogmayarak kavanozlara koyup kaynatip ters ceviriyorsun.
aklimdayken murdum eriginden hosaf yaptik tarifi soyle erikleri yikayip cekirdeklerini cikariyyrsun sonra bi kazan gibi derin tencerede kaynatip sicakken kavanozlara koyup yine ters cevirip sogutuyorsun.seker yok.hosaf yapacaginda arzuya gore ekleyip bi kere kaynatabilirsin.
kizlar pazardan visne aldim recel yapmak icin cumartesi uzerine seker ekleyip buzdolabina koydum fakat yeni aklima geedi.o dilapdakini hala recel yaoabilir miyim?
birde zilim pisirmeden buzdolabina boregi nasil koyuyorduk 2 tane minik tepsim var yufka aldim onlari yapip dondurucuya oyye atayim diyorum.
birdeee bu hafta domates ve erik kurutmaya calisacagim bakalim nasil olacak.
14 kadar corum sinop aile buyuklerimizi ziyaret ettik oglum remen cennetini yasadi toprakda denizde bag bahce tarla gezdik.
hayatimda ilk deda bamya tarlasina ggrip bamya topladim.ayrica fasulye yapraginin insanin vuxudunu nasil kizarttig8ni ogrendim :) corumu seviyorum

aebenim nasilsin?ben oruc tutmadim henuz hipoglisemiden dolayi korkuyorum isin asli cocukla evde yalnuzim aksam 18 00 e kadar sen etkilenmiyor musun?bi diyorum rabbim guc verir sen basla bi diyorum bisey kursa cocuk o saate kadar yalniz ne yapar.2 saatte bir obiseyler yeeezsem elim ayagim titriyor icimden sinir kupu bi caaavar cikiyor

günaydınnnn ooo topike kış gelmiş hazırlıklar başlamış
yaz ne çabuk geçiyor anlamıyorum işte sonbahar geldi sayılır artıkk..

bende kayısı koydum dolaba,fasulye ve bamya sırada, bezelye koydum
domates,erişte ve tarhanamı annem yapıyor.

zilim annem domatesleri pişirip kavanozlara koyup ters çeviriyor cnm dolaba koyma çünkü yer kalmaıyor
kışaa dogruu tıkış rıkış oluyor o yüden kavanozlara koy eger biber koymazsan çorba ve soslarda kullanabilirsin

Back
X