Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

aebenim nasilsin?ben oruc tutmadim henuz hipoglisemiden dolayi korkuyorum isin asli cocukla evde yalnuzim aksam 18 00 e kadar sen etkilenmiyor musun?bi diyorum rabbim guc verir sen basla bi diyorum bisey kursa cocuk o saate kadar yalniz ne yapar.2 saatte bir obiseyler yeeezsem elim ayagim titriyor icimden sinir kupu bi caaavar cikiyor

ocdim canım sana tek kalimeyle özetleyebilirim durumu .. inan ben eşimden çoçuklarda daha çok dayanıyorum oruca ,hipo olmamam ragmen .özelikle akşam üstleri masus yarım saatlik yere sıcak pide almaya gidiyorum yürüyerek .:34: allah şükür turp gibiyim bir şikayetim yok ..
ama senin durumunu bilemem canım her bünyenin durumu farklı olabilir. sen kendini daha iyi bilirsin .bayoılma derecesinde oluyor ve kendine güvenemiyorsan tabiki tutma dinimiz zorlama dini deyildir insana dayanabileceginden fazla yük yüklemez.
eminim dr. danışsam tutma diyecek .ama ben kendimde orucumu tutmayacak bir durum göremiyorum .. tutanada tutmayayada saygım var . fakat şu mübarek günlerde sokakda su şişesini tepesine dikenlerede ancak hayır duası ediyorum rabbım hidayet ver diye :19:

kışlkık meselesine gelince .
zilim domatesleri dolaba koymuyorum ben . hatta hiç bir yemekigimi dolaba koymuyorum istisnalar dışında ...
ben konserveyide ocdimin dedigi gibi yapmıyorum öyle ekşimsi oluyor ..
uyutma yöntemi fovorım hem lezzet hemde kolaylık açısından benim için 1 numara ..
ankarada ayaş domatesleri çıkar banumbilir yerli domatesdir çokda lezetlidir .. bolca alırım bazısısnı biberle kavururum bazısınıda sade pişiririm .somrasında sıcagıyla koavanozlara doldururum . uyutma yöntemi anlıycan .. inan her şeye kullanılabilir .. sos olarakda menemen olarakda çorbalık olarakda yemeklerede ..
yemeklikleride aynı şekilde yapıyorum lezeeti aynen taze gibi oluyor konservenın ikşiligi olmuyor uyutunca .
dolaba koyduklarım ise kavurdugum bamya . madımak pişmiş yaprak dolması pişirdigim böreklerim vs. dolaba çigden pek bişi koymuyorum ben soguk almış gibi kokuyor bana ..

ama ben senin kadar kışlık yapmıyorum senin kesin derin dondururu ayrı bir sogutucuya ihtiyacın var . vardırda büyük ihtimak herşeyei dolaba koyduguna göre :9:

ocdim ay ne güzel benide götürsene tarlaya ..:9: eker diker biçerdim .:32: ne güzerl imrendim valla...:32:

lilişim mucuks aşagıda gördüm seni.

Son düzenleme:
ocdim canım sana tek kalimeyle özetleyebilirim durumu .. inan ben eşimden çoçuklarda daha çok dayanıyorum oruca ,hipo olmamam ragmen .özelikle akşam üstleri masus yarım saatlik yere sıcak pide almaya gidiyorum yürüyerek .:34: allah şükür turp gibiyim bir şikayetim yok ..
ama senin durumunu bilemem canım her bünyenin durumu farklı olabilir. sen kendini daha iyi bilirsin .bayoılma derecesinde oluyor ve kendine güvenemiyorsan tabiki tutma dinimiz zorlama dini deyildir insana dayanabileceginden fazla yük yüklemez.
eminim dr. danışsam tutma diyecek .ama ben kendimde orucumu tutmayacak bir durum göremiyorum .. tutanada tutmayayada saygım var . fakat şu mübarek günlerde sokakda su şişesini tepesine dikenlerede ancak hayır duası ediyorum rabbım hidayet ver diye :19:

cumartesi günü temizlik yaptım çocuklarda annemdeydi yemek yemeye gittik eşimle avm ye
ikimizde niyetli degilizz ama iftara 10-15 dk var, insanlar oturmuş bekliyorlar masalarındaa
bizde oturduk hemen menü geldi sipariş vs ben deidm iftar yemegiyle gelsin bizimkide çorba servisi için sormuşlardı
iftar menüsümü diye o yüzden hayır dedik ama yemegi herkesle birlikte istedik neyse yan tarafta 4 kişilik bir masaa
allahım nasıl yiyorlarrr oruç tutmu7yorsannn bile saygın olsun degil mi?
ama yok nerdee...

aben abla annem ve kv de uyutma yntemini yapıyor işte aklıma gelmedi adı
bende patlıcan közleyip koysam diyorum nasıl koyarımm?
bi fikrin varmıı , domatesi bibersiz yapınca herşeyde kullanıyorum bend ekızartmalarda
,çorbada vssss

kışımı özledik ne...

bi fikrin varmıı , domatesi bibersiz yapınca herşeyde kullanıyorum bend ekızartmalarda
,çorbada vssss

kışımı özledik ne...

ben özlemedimmmmm .. henüz tatilde yapmadım güneş kum istiyormmm:9:

banuşum patlıcanı közlersim ama soyana kadar sogur .kapak belki tutmaz . ama soyup dogradıkdan sonra tekrar ısıtırsın çabucak kapatırsın ozaman tutar kapak .. ben bu uyutma yöntemini ögreneli hiç normal kaynatma konserve yapmadım ...

aklımdayken hatunlar bana birkaç günlügüne yatılı misafir geliyor . girmessem heberiniz olsun :16:

abla bizde bayrama tatile giidyoruzz maddi açıdan gitmiycektik ama
eşim gitmek istiyorr, bugüler bir daha gelmezz fırsatları kaçırmıycakmışım.. öle diyor kendilerii
marmaris tarafına gidiyoruz biz.

abla bizde bayrama tatile giidyoruzz maddi açıdan gitmiycektik ama
eşim gitmek istiyorr, bugüler bir daha gelmezz fırsatları kaçırmıycakmışım.. öle diyor kendilerii
marmaris tarafına gidiyoruz biz.

eşine aynen katılıyorum banum ....:9:

banum esine ve aebene katiliyorum hemde cokkkk
aeben yaf anlamadim ben patlicani nasil yapiyorsunuz :( az once visne receli yaptim oglusum dogal dogal yesin diye

slm kıslar:3: sahuru beklerken ancak bakabiliyorum buraya...

acaip yorgunum,hayatımda ilk kez bu ünki kadar zorlandım oruç tutarken..gece çok yiyemiyorum,midem rahatsız oluyor diye..2 dl lıght ekmekle kahvaltı ediyorum.süt içemiyorum,yumurta yiyemiyorum kokularından dolayı:25:
dolayısıylede gündüz acıkmasam bile çok halsiz düşüyorum,birde çarşı pazar işi varsa,oğlumu çekiştire çekiştire hepten harap oluyorum.rabbim kolaylığını versin ,az kaldı.yarıdan fazlası gitti...

kışlık tarifler için hepiniz çok sağolun,elleriniz dert görmesin..:54:

bende bu gün 4 kg taze fasulye yarım kg bamya aldım ayıkladım,attım dolaba..kavururken içine koymak üzre dünyanın domatesini soydum doğradım küp küp..ocağın başında baygınlık geçirecektim az daha valla.susuzluktan ağzımı açamadım,dilim damağıma yapıştı resmen..:18:

tam bitti dinleneceğim dedim.eşim işten geldi,bahçesi olan bir hasta yakını eşime 4-5 kg patlıcan getirmiş:14:

karnıyarık için 4 kg atmıştım zaten,közleyemek içinde çok fazlaydılar,tek seferde yapamıycam diye aldım oyacağı bi güzel yıkadım oydum,tuzladım dizdim ipe.astım terasa..ama tüm gün fazlasıyla düşen şekerim ve tansiyonum hala kendine gelemedi sanırım,başım ,şakaklarım sızlıyor ağrıdan...hele akşam üstü iftara 1 saat kala abuk sabuk konuşmaya başladım iyice:37:

eşim oturma odasında halının üstünde oğlumla oynuyor,tüm camlar açık diye ceryan yapar tutulursun diyeceğime.elektrik geçiyor halıya uzanma,çarpar dedim..:27: adamcağızda açıkta kablo falan var sanıp oğlumuda aldığı gibi koltuğa fırladı:27::27:
beynim elektrikle ceryan'ı nasılsa aynı şey deyip ortaya bi karışık yaptı sanırım..:36::36::36::36:

oğlumu gündüz halsizlikten çıkaramıyorum diye akşamları parka götrüyoruz,dışarı çıkarken elbise ütülerken ütü olduğu gibi koluma yapıştı..iyice allak bullak oldum ...ayakta zor duruyorum ,2 lokma yiyip yatayım bari...:14:
haydin görüşürüz....:10:

,çorbada vssss

kışımı özledik ne...

masum eger patlıcan közleyip saklamak istıyorsan şu şekilde yapabılırsın ben geçen senede yapıp yedim lezzetınden hiçbirşey kaybetmıyor süperr :))
patlıcanı mangal közünde patlat daha çabuk oluyo hem ev batmaz sonra buz dolabı poşetlerine koyup derindondurucıya at lezzeti hiç değişmiyo geçen hafta 10 kılo patlatıp attım dolaba bı 10 kılo daha patlatacagım

bu arada hayıtı içtin mi?

slm millet...gecelerin kadını oldum ramazanda iyice:14: gündüzde sersem gibi dolaşıyorum..

bir yandan da kışlıkları hazırlamaya çalışıyorum...

ocd'im patlıcanlar dolaba soyulmadan atılmıyordur bence..yoksa kapkara olurlar kabuklarıyla kalırlarsa.kujum o kısmı nasılsa yapılacak diye yazmayı atlamıştır bence...

bende şu şekilde yapıyorum patlıcanı ve mikemmel oluyur erman bayıla bayıla yiyiyur:27:

patlıcanları mutlaka közde közeyip(fırında hem haşlama gibi oluyor,hem tuhaf kokuyor,hemde kararıyor) eğer yoğurtlu salata olarak,yada alinazik vs..olarak tüketeceksek sadece tuzlayıp azıcıkta z.yağı ekleyip kavanoza(tek seferlik olsun boazulmasın diye küçük kavanoza)koyup kavanozu kaynatıyorum.açtığında taze yapılmış gibi oluyor...

eğer közlenmiş kırmızı biberli(yerken soğan-maydonoz-sumak-limon-yağ vs)salata yapacaksam bu seferde hem közlenmiş kırmızı biber hemde közlenmiş patlıcanı doğrayıp az sirke bir diş sarmısak ve az yağ ile koyup kayntatıyorum şişelerini...açında köz kokusu duruyor hala..o derece güzel oluyor..hemen üstüne maydonozu,soğanı,sarmısağı,limonu gezdirip ohh mis gibi salata oluyor 2 dk.da...
okuldan eve gelince dolaptan bir barbunya veya bezelye çıkart,yanına bu salata bunlar olurkende bi pilav al sana 3 çeşit yemek hazır işte 10 dk'da..

kışın rağbetini görmek için yazında ne eziyeti varsa çekiyoruz.alet edevat,kurulu düzenimizde yokki bunları yapmak için köy evi gibi ...
yazlıkta yapmaya kalksam buraya getirene kadar kavanozlar sallanmaktan havaları kaçıyor.burda yaparken batmadık dağılmadık yer kalmıyor.ama mecbur yapıyoruz işte..bu yıl salçada yapmayı çok istiyorum ama ne kazan var,ne öyle bü
yük süzgeç vs.nasıl yaparım bilmiyorum.ama annemin ameliyatından sonra sanayii ürünü hiç bir şeyi evime sokmak istemiyorum artık..oğlumun meyve sularınıda babamın bahçesinden (bayramda)topalayacağım meyvelerle yapıcam.hep annem yapardıama bu yıl kendim yapıcam bakalım...
bu sıcak oruç oruç durduğum yerde hararet yapıyorum ağzım kuruyor resmen,rabbim kolayını verir inşallah...:14:

zilim bende 7 cekmeceli derin dondurucu var birde buzdolabini 2 cekmecesi bulunuyor bu nedenle kavanoz isine girmemeyi tercih ediyyrum zaren sanki kavanoz yapsam bozulacailar gibime geliyor.koydeyken sagolsun kv ve kardesleri konserve fasulye, menemenlik ve murdum erigi hosafimi yaptilar.yine sagolsun corumdaki akrabalarimiz tarhanami koymuslar kaldiki esim halalarinin yaptigi tarhanadan baska kimsenin tarhanasini begenmez.pirincimi de corum kargidan 1 cuval halalar halletti bende oranin pirincini severim.kv incir receli teyze bogurtlen recelini halletti he bide cok az bb tursu koydurttum pek yenmez bizde.meshur firincik armut pekmezi aldim.geldim buraya pazardan domates biber patlican aldim yufka aldim.domatesleri rondodan geciril buzdolabi posetlerine koydum.kirmiii biberreri kozledim bugun oglum rahat verseyddi patlican ve biberreri kizartacaktim aaa uyumadi raaatda birakmadi haylazim.yarina artik.visne receli yaptim. seftakiden biseyler yapmayi dusnuyorum ayroca domates ve murdum erigi kurutmayi planliyorum.yarin bi pazara gideyimde bu hafta tamamlayayim bi isleri.borek kek kurabiyede yapip atacagim dondurucuya sonra tim vaktim8 2 dersime vermeliyim eylulde sinavlarim var gecmem lazim 2 dersi verirsem mezun oluyorum insallah.
oruc tutan herkeze rabbim guc kuvvet versin bu sicaklar oruclulari daha bi yoruyor

günaydınnnn

yazılarınızı okuyunca pazara gidip ne var ne yok alıp gelesimmm geldi yanii.
maşallah herkes kışlıklarını yapmışş bree:21::21::21::21:
bende bezelye koydum, bu hafta bamya koyucam,5 kilo fasuly koydumm
ben öle abartı miktarda koymak istemiyorum çünkü yazın ye aynı şeyi kışın ye sıkıyor insnaı biraz özlemek lazım.
ama patlıcann yapcma bende, zilim kapagını kapatıp kaynatınca tutuyormu
ben dolaba koymaktansa konserve gibi yapmayı seviyorum çünkü daha güzel oluyor.:34::34::34::34:.

karnıyajrık için nasıl koydun zilim?
bend ebu hafta patlıcan alıp kurutucam,biber alıp kurutucam birazda ipe asıp giderim tatile
birde kırmızı biberli domatesli patlıcanlı kahvaltılık sos yapıcam
patlıcan patlatıpp,şişelere koyucamm,birazda kırmızı biber yapıcamm :6::6::6::6:

üfff baya bi işim varmış beyaaa:)))):ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

bu arada kızlar kilom 66.2 regliolmayı bekliyorumbiran önce olmam lazım çünkü
kıl tüy işleriyle ugraşmalıyımm bu gidişle yetişmiycek gibi 9 gün kaldı gitmeye umarımd aha fazla gecikmezz:18::18::18::18::18::18:

kujum nasilsin uzun zamandir gormedim seni buralarda be ya :)
patlicani soymadanmi koyuyorsun posetlere?

patlıcanı patlatıp kabukalrını soyup soguyunca buzdolabı poşetlerine koyup derindondurucuya atıyorum lezzetinden bişey kaybetmıyor. yaa pek gelmıyorum topige diyet yapamıyorum bı 63 oluyorum bı 64 65 veremedim bır türlü sporu yapıyorumda yemegıme dıkkat etmıyorum

tünaydın kısçeler:16:

ramazan sindirim sistemimi fena vurdu bu yıl..hiç bu denli sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum,banum sana çare ararken şimdi ben fenalardayım cnm..ekmek yemiyorum iftarda,nasılsa sahurda yiycem diye ve yatana kadar incir,karpuz,nektari vs..allah ne verdiyse yiyiorum.ama ııh...insanın sinir sisteminide dumur eden bi durum:37: dün iftardan sahura kadar 3 lt su içtim ama hala sıkıntı çekiyorum...

kışlıklar konusuna gelince bende bıktıracak kadar koymadım,geçen yıllarda kıştan yaza bile kalanlar olduğu oldu bu yıl tadında bırakmak istiyorum.yazlıkları kışında yiyince yaza hiç hevesli olmuyor insan..ama közlenmişler (biber-patlıcan vs.)bıktırmaz gibi geliyor..ben tam bir salata canavarıyım çünki..

közlenmişleri kavanoza koyup kaynatınca tutuyor banum hiç sorun olmuyor.onları sıcak sıcak kapama imkanımız olmadığı için bu yöntem garantili oluyor tatlım..

birde minik bir parantez açayım hemen.köz kırmızı biberi koyarken içine bir çay kaşığı kadar şekerde ekleyin,tadı nefis oluyor...

karnıyarıklık patlıcanı büyük ve yayvan pilav tenceremin dibine yarım parmak kadar sıvıyağ koyup kızartıyorum(önceden soyduğum patlıcanları tuzlu suda bekletip sıkıp kuruluyorum yağ çekmesin ve acılığı gitsin diye,hiç yağ çekmiyorlar)
sonra bir tepsiye kat kat kağıt havlu yayıp kızaran patlıcanları çıkartıyorum.başka bir kağıt havluyla da üstülerine hafif hafif bastırıp yağını alıyprum iyice..hiç yağ kalmıyor neredeyse..soğuduktan sonra üstlerine ve içlerine hafifçe tuz serpiyorum,birde buzluyken nereleri yarık bulamam diye(yapışıyorlar)o kısımları çiğ olarak uzun nce dilimlenmiş birer parça çarliston biber sıkıştırıp 5-6 'şar tane olarak yanyana diziyorum poşete.atıyorum dolaba..bazılarını 3-4 tanede koydum.misafire kişi sayıısına göre çıkartır eklerim diye..

şu erişteyle tarhanayıda yapsaydım pek iyi olacaktı ama ramaanda yapamıycam gibi geliyor..bayramı atlatalımda öyle yaparım artık napiim.

aebenim nerelerde acaba?

zilim bende deneyim bu yıl közlenmiş patlıcan-biberr karışık koyarım bir kaçtanede sadee patlıcan koyarım
ayy daha kısmızı biberr varrr közlenip konacakk abowww
tatil sonrası yaparıma rtıkın kırmızıbiberr çok bol degilz aten henüzz:26::26::26::26::26:

zilim peki bişiy sorcam akrnıyarıkların içini açmadan koysan ne olur

yine sahuru beklerken buraya takıldım..tv'de izlenecek bişeyde yok zaten...

banum patlıcanların içlerini açmasan bişey olmazda cnm,yapışırlar zor bulursun o yardığın kısmını...bu seferde başka bir yerinden yararsın pişipte tepsiden alacağın zaman önceki yarık kısmı aşağı falan gelirse dökülür falan içi yani diye düşündüm..ben piştiklerinde bile soğuduğunda içine biber sıkıştıracağım zaman zor buldum yarık kısımlarını...zaten hafif alacalı soyuyoruz ya her alacanın yanı yarık gibi görünüyor pişince..
ama ben bulurum yarık yerlerini dersen içine biber sıkıştırmak şart değil yani tatlım...ben sadece harç konulacak kısmını aramayayım diye kendimce böyle bi yöntem buldum...

ocd2im yaptıklarınızı afiyetle yiyin cnm ,bayağı bişeyler yapmışsınız..karınca misali...köy gibi yerlerde böyle şeyleri yapmak hem daha kolay hemde pisliği evdeki gibi ortalığı batırmıyor...

bende biber salçası ve domates salçası yapmak istiyorum.hemde çoook istiyorum ama nasıl yapçam 7.katta onu bilmiyorum..

küçücük lavaboda nasıl yıkıycam 50 kg biber yada domatesi:26: .annemde yapsam her şeyi annem yapmak istiycek bu sefer onu kollamaya çalışırken helak olucam.(çok tezcanlıdır)

bu arada biber salçası yapanınız varmı,nette bir kaç yöntem buldum ama yapmış birinden duymak çok daha iyi olur tabisi:34:

annemin komşularından köyde yaptırttıkları birileri varmış ama ben görmediğim tanımadığım birininn elinden hayatta yemem.:50:tanıdıklarımın bile bazılarından yiyemem..:50:
ben kendim tarhana sererken sofra bezi bile kullanmıyorum iptir,tüydür bişey yapışır hamurlara diye.gittim annemn benim çeyizime yorgan diktirmek için büyük hayallerle aldığı (ama benim istememem dolayısle elinde patlayann )ipek kumaşları aldım getirdimonlara seriyorum ...ve sinek minek konar diye terasa bile sermiyorum tarhanaları..çok pis huyum var,bazen kendimi bile çekemiyorum.üfff...:37:

Son düzenleme:
günaydınnn
ziili biberleri niye koydugunu anladımdaaa cnm
diyorumki yarmadan koysak olmazmı diyorum?
buzlu buzlu çokmu zor olur yarmak y6ada erimsini beklesekk
çok mu cıvık olur, bu yıl bende koyayım karnıyarık

Back
X