öncelikle hoşgeldin melis..aebenim gelene kadar cvpliim sorularını dilimin döndüğü kadarıyle...
Cevabınız için çok teşekkürler.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sabah 2 dilim ekmek tüketim daha sonra ekmek yemiyoruz. Peki öğlen ve akşam öğünümüzde bulgur, kuru fasulye, barbunya ve nohut var mı?
Çereze izin var mı?
Glisemik indeksi düşük meyvelerden kuru kayısıya günde kaç adet izin var.
Kivi, elma, şeftali benim bildiğim en az glisemik indeksi düşük meyveler.
Sebzelerden ise yeşil fasulye, domates, salatalık ve yeşillikler.
Yanlış biliyorsam lütfen beni uyarınız.
Süt ürünlerine, yumurta ve et ürünlerine ne diyorsunuz?
Aeben, siz kaç ayda kaç kilo verdiniz.?
madde madde yazayım senin yazdığın gibi...karışmasın cvplar...
sadece sabah ekmek tüketiliyor cnm,öğlen akşam ekmek yenmiyor..bulgur ilk etapta çok önerilmiyor cnm ama baklagillerin tamamı serbest..
çereze izin var,ama çok tuzlu olursa su tutar biliyorsun.tuzsuz yada az tuzlu yersen sorun yok.çerezide aralarda değilde öğünlerde yiyiyoruz..
kuru kayısı günde 3-4 tane yenebilir.özellikle sabah kahvaltıdan önce yersen sinidirim sisteminede iyi gelir...

kiwi,elma ,şeftalide yenebilir cnm.muz,karpuz,kavun,üzüm gibi çok tatlı meyveler tavsiye edilmiyor..
sebzelerin neredeyse tamamı serbest cnm.sadece havuç yasak...
süt ürünleri komple serbest,öğünlerde özellikle öneriliyor hatta yoğurt..
yumurta ve et ürünleride(salam-sosis-sucuk hariç) serbest cnm.ama yumurta yediğin kahvaltıda ekmek yenmiyor..

bu diyetle aebenimin dediği gibi kilona,yaşına ,fizksel aktivitene göre değişiyor verilen kilo miktarı..
ben 40 kg verdim.13-14 ay gibi bir sürede cnm...

yardımcı olabilmişimdir umarım,sormak istediğin ne varsa sor,herkes seve seve yardımcı olur burda sana...
şinciiiiiik gelelim aebenim ve banum sizeeeee.....
abenim şu eşlerin geniş canlı olması konusunda nasıl muzdaribim biliyorsun aplam..dünyanın yükü omuzlarımda gibi hissediyorum kendimi bazen(hatta her zaman)
evimin,çocuğumun tüm sorumluluğu,alacak verecek işleri,bunlarda yetmiyor gibi eşimin işlerinin sorumluluğu,alacağı vereceği,geleceği gideceği hepsi benim sırtımda dönüyor..ve ben bunu en az 38485867578493485857576697 kez söyledim eşime..
cvp aynen şu:üzülme hayattım hallederiz,- kafana takma cnm dert edilecek bişey değil hallolur...

hallet o zaman be adam

bak en yakın örnek daha geçen hafta oldu.tatilden döndük arabaların vergisinin son günü..tatildeykende hep dedim,yatır şunları bari netten yatır cezaya kalacağız diye en az 20 kere söyledim.artık surat asmaya başladı üstelememde dolayı..
sonuç bu sabah gittim ikimizin arabasınınkini cezalı bir şekilde ödedim

durduk yere ne gerek var ama ...yok adam on dönüm bostan misali...hiç sıkıntıya mahal vermiyor...ona yalvara yalvara tükeniyorum,kendim yapacağım bişeyse zaten haber bile vermiyorum..ama yoruldum hem erkek hem kadın olmaktan..wallahi usandım...eğer bizim elekt-su -doğlagaz,tel vs..bunlar otomatik ödemede olmasın her ay keserler walla..hep tamam cnm yaparım,tamam cnm halledereim...(hallederiz kadir diyorum kızdırmak için artık)
o öyle rahat davrandıkça küplere biniyorum,kafamdan dumanlar çıkacak duruma getriyor bazen..bende tammm tersi,dakikmi dakik..
kışlıklar konusunda bende kışlık çok şeyle uğraşmak istemiyorum ama eşim kışın ne lahana ,ne pırasa,ne karnıbahar yediği için mecbur her yaz günlerce uğraşmak zorunda kalıyorum..yoksa kışın dön dolaş kuru fas. ve nohut pişir....
banum sen neler yapıyorsun cnm,tatile az kaldı sizinde dimi?