Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

olur banum neden olmasın,ama kızartırken kolay pişmeler ve içlerinin sert kalmamalır için küçük küçük al patlıcanları cnm...
bende ek minikleri seçtim,büyük olunca bir tanesi fazla geliyor insana zaten..hemde estetk dursun tabakta dimi.:34:

normal zamanda yemek yapmak zor gelmiyor şu ramazanda acaip zorda kalıyorum yaaa:18:eşim fena helde yemek seçen biri.ramazanda sevdiği şeyler bile yemek istemiyormuş canı,hep soğuk yoğurtlu şeyler yiye yiyede içim kurudu :19:walla sıcaktada yemek istenmiyor ama ne yapacağımı şaşırdım ,ne yapsam ne yesek acep?:26:

Bu diyet hakkında kısacık bilgi verir misiniz? Ben tam anlayamadım.
1 ayda ortalama kaç kilo veriliyor?

merhaba . bu beslenme gl endeks yani kan şekeri dengesi üzerine bir beslenme ... ayrıca saglıgına kavuşmak isteyenler içinde ayrıca tavsiye edilir..
sabah ekmek yiyorsunuz . diger ögünlerdede ekmek yok . yasaklı gıdalar var, kanşekerini yükselten kilo aldıran ve saglıgı bozan besinler yenmiyor, digerlerinide porsiyon hesabı olmadan tüketilebiliyor .tabi aşırıya kaçmadan . günde 3 ana ögün mutlaka yeniyor .. arlarda açıkırsan meyve tüketebilirsin fakat ögün aralarında en az 3.4. sat olmalı . yediklerini sindirmeden diger ögün yenmiyor

kilo verme süreci işe kişiden kişiye göre degişir .
ayrıntılı bilgi ilk sayfada var.. kilo verenlerin haftalık listeside var 2.3. mesajlarda ve 2000 li sayfalarda . ayda 5 kilo verende var daha az yada daha fazla verende oluyor ..bu tamamen kişiye göre digişir.

selam kıslar:16:

misafirlerim gitti dün gece .:18:
bende temizlige koyuldum azcık .. eşimde hasta yatıyor ceyranda kalmış ..

kışlıklar hazırlanıyor ne güzel, kolay gelsin hepinize .. ben öyle çok kışlık yapmıyorum nedense . çok yaptıgım tek kışlık menemen .
kışın yazlık sebzeleri pek pişirmiyorum nedense ..
zilim salça işi zor . iyi markalar var piyasada salça için bence ugraşma derim :50: tarla başında olsan neyse ama evlerde yapmak zor .

...benimde canım sıkın biraz . dün tatil gününü tam ayarlamak için aramıştı eşim . söyledim şu günler diye . akşamda demesinmi dolmuş diye .:27: peki daha evvel hatırlatıklarımdada merak etme her şeyin zamanı var halederim niye diyordun .. :52: şuan uyuyan eşimin gidip gırtlagını sıkmak geliyor içimden , sonrada hasta halini görüp yanagına busa kondurmak istiuorum :9: nedir bu yaman çelişki ..:9: hakkat kıslar tatile gitmek vs deyil benimm çanımı sıkan .ben çok dakikimdir ve eger bu yapılacak dediysem o anda ayarlarım ve zamanı geldiginde herşey hazırdır . eşimin bu düzensizligi beni çok üzen . zilim benim eşimde ikizler düzen tertip hastasıdır fakat bu zamanında iş yapma konusunda beni verem ediyorrr:22:
neyse hayırlısı olsun bakalım görelim zaman neyler neylerse güzel eyler .:16:

mrb abenn ablamm
geçmiş olsun enişteyeee, nasıl dolmuş oteller yaa bizde gidicez yeni ayarladık marmarise gidiyoruz bizz
siz nereye gidicektiniz?

kışın yazlık sebzeleri bende öyle ok sevmiyorum yapmayı bi fasulye yaqpıyorum birde bezelye
ama bu yıl zilimden özendim karnıyarıklık patlıcan koyucam kızartıp
birde tatil dönüükahvaltılık sos hazırlıycam közleme patlıcandan

mrb abenn ablamm
geçmiş olsun enişteyeee, nasıl dolmuş oteller yaa bizde gidicez yeni ayarladık marmarise gidiyoruz bizz
siz nereye gidicektiniz?

kışın yazlık sebzeleri bende öyle ok sevmiyorum yapmayı bi fasulye yaqpıyorum birde bezelye
ama bu yıl zilimden özendim karnıyarıklık patlıcan koyucam kızartıp
birde tatil dönüükahvaltılık sos hazırlıycam közleme patlıcandan
bir kurumun 5 yıldızı oteli vardı banum dışardan kişi almıyorlardı kuruma özel .hende uygundu fiyatı . balıkesirdeydı sanırım .

merhaba . bu beslenme gl endeks yani kan şekeri dengesi üzerine bir beslenme ... ayrıca saglıgına kavuşmak isteyenler içinde ayrıca tavsiye edilir..
sabah ekmek yiyorsunuz . diger ögünlerdede ekmek yok . yasaklı gıdalar var, kanşekerini yükselten kilo aldıran ve saglıgı bozan besinler yenmiyor, digerlerinide porsiyon hesabı olmadan tüketilebiliyor .tabi aşırıya kaçmadan . günde 3 ana ögün mutlaka yeniyor .. arlarda açıkırsan meyve tüketebilirsin fakat ögün aralarında en az 3.4. sat olmalı . yediklerini sindirmeden diger ögün yenmiyor

kilo verme süreci işe kişiden kişiye göre degişir .
ayrıntılı bilgi ilk sayfada var.. kilo verenlerin haftalık listeside var 2.3. mesajlarda ve 2000 li sayfalarda . ayda 5 kilo verende var daha az yada daha fazla verende oluyor ..bu tamamen kişiye göre digişir.
Cevabınız için çok teşekkürler.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sabah 2 dilim ekmek tüketim daha sonra ekmek yemiyoruz. Peki öğlen ve akşam öğünümüzde bulgur, kuru fasulye, barbunya ve nohut var mı?
Çereze izin var mı?
Glisemik indeksi düşük meyvelerden kuru kayısıya günde kaç adet izin var.
Kivi, elma, şeftali benim bildiğim en az glisemik indeksi düşük meyveler.
Sebzelerden ise yeşil fasulye, domates, salatalık ve yeşillikler.
Yanlış biliyorsam lütfen beni uyarınız.
Süt ürünlerine, yumurta ve et ürünlerine ne diyorsunuz?

Aeben, siz kaç ayda kaç kilo verdiniz.?

öncelikle hoşgeldin melis..aebenim gelene kadar cvpliim sorularını dilimin döndüğü kadarıyle...

Cevabınız için çok teşekkürler.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sabah 2 dilim ekmek tüketim daha sonra ekmek yemiyoruz. Peki öğlen ve akşam öğünümüzde bulgur, kuru fasulye, barbunya ve nohut var mı?
Çereze izin var mı?
Glisemik indeksi düşük meyvelerden kuru kayısıya günde kaç adet izin var.
Sebzelerden ise yeşil fasulye, domates, salatalık ve yeşillikler.
Yanlış biliyorsam lütfen beni uyarınız.

Aeben, siz kaç ayda kaç kilo verdiniz.?

madde madde yazayım senin yazdığın gibi...karışmasın cvplar...
sadece sabah ekmek tüketiliyor cnm,öğlen akşam ekmek yenmiyor..bulgur ilk etapta çok önerilmiyor cnm ama baklagillerin tamamı serbest..
çereze izin var,ama çok tuzlu olursa su tutar biliyorsun.tuzsuz yada az tuzlu yersen sorun yok.çerezide aralarda değilde öğünlerde yiyiyoruz..

kuru kayısı günde 3-4 tane yenebilir.özellikle sabah kahvaltıdan önce yersen sinidirim sisteminede iyi gelir...:34:
kiwi,elma ,şeftalide yenebilir cnm.muz,karpuz,kavun,üzüm gibi çok tatlı meyveler tavsiye edilmiyor..
sebzelerin neredeyse tamamı serbest cnm.sadece havuç yasak...
süt ürünleri komple serbest,öğünlerde özellikle öneriliyor hatta yoğurt..
yumurta ve et ürünleride(salam-sosis-sucuk hariç) serbest cnm.ama yumurta yediğin kahvaltıda ekmek yenmiyor..:34:
bu diyetle aebenimin dediği gibi kilona,yaşına ,fizksel aktivitene göre değişiyor verilen kilo miktarı..
ben 40 kg verdim.13-14 ay gibi bir sürede cnm...:34: yardımcı olabilmişimdir umarım,sormak istediğin ne varsa sor,herkes seve seve yardımcı olur burda sana...

şinciiiiiik gelelim aebenim ve banum sizeeeee.....

abenim şu eşlerin geniş canlı olması konusunda nasıl muzdaribim biliyorsun aplam..dünyanın yükü omuzlarımda gibi hissediyorum kendimi bazen(hatta her zaman)
evimin,çocuğumun tüm sorumluluğu,alacak verecek işleri,bunlarda yetmiyor gibi eşimin işlerinin sorumluluğu,alacağı vereceği,geleceği gideceği hepsi benim sırtımda dönüyor..ve ben bunu en az 38485867578493485857576697 kez söyledim eşime..
cvp aynen şu:üzülme hayattım hallederiz,- kafana takma cnm dert edilecek bişey değil hallolur...:47::47::47::47::47:
hallet o zaman be adam:47::47::47::47::47::47:
bak en yakın örnek daha geçen hafta oldu.tatilden döndük arabaların vergisinin son günü..tatildeykende hep dedim,yatır şunları bari netten yatır cezaya kalacağız diye en az 20 kere söyledim.artık surat asmaya başladı üstelememde dolayı..
sonuç bu sabah gittim ikimizin arabasınınkini cezalı bir şekilde ödedim:47:durduk yere ne gerek var ama ...yok adam on dönüm bostan misali...hiç sıkıntıya mahal vermiyor...ona yalvara yalvara tükeniyorum,kendim yapacağım bişeyse zaten haber bile vermiyorum..ama yoruldum hem erkek hem kadın olmaktan..wallahi usandım...eğer bizim elekt-su -doğlagaz,tel vs..bunlar otomatik ödemede olmasın her ay keserler walla..hep tamam cnm yaparım,tamam cnm halledereim...(hallederiz kadir diyorum kızdırmak için artık)

o öyle rahat davrandıkça küplere biniyorum,kafamdan dumanlar çıkacak duruma getriyor bazen..bende tammm tersi,dakikmi dakik..

kışlıklar konusunda bende kışlık çok şeyle uğraşmak istemiyorum ama eşim kışın ne lahana ,ne pırasa,ne karnıbahar yediği için mecbur her yaz günlerce uğraşmak zorunda kalıyorum..yoksa kışın dön dolaş kuru fas. ve nohut pişir....

banum sen neler yapıyorsun cnm,tatile az kaldı sizinde dimi?:54:

zilimm evet cnm tatile az kaldı ve benim reglim yine geciktii ve sanırım tatil haftasına denk gelcekk:43::43::43::43::43::43::43::43:
çarşambaya kadar olmazsam eger ilaca başlıycam söktürücü ilaca tatil boyunc aiçerim geldigimde regli olmuş olurum

öncelikle hoşgeldin melis..aebenim gelene kadar cvpliim sorularını dilimin döndüğü kadarıyle...

madde madde yazayım senin yazdığın gibi...karışmasın cvplar...
sadece sabah ekmek tüketiliyor cnm,öğlen akşam ekmek yenmiyor..bulgur ilk etapta çok önerilmiyor cnm ama baklagillerin tamamı serbest..
çereze izin var,ama çok tuzlu olursa su tutar biliyorsun.tuzsuz yada az tuzlu yersen sorun yok.çerezide aralarda değilde öğünlerde yiyiyoruz..

kuru kayısı günde 3-4 tane yenebilir.özellikle sabah kahvaltıdan önce yersen sinidirim sisteminede iyi gelir...:34:
kiwi,elma ,şeftalide yenebilir cnm.muz,karpuz,kavun,üzüm gibi çok tatlı meyveler tavsiye edilmiyor..
sebzelerin neredeyse tamamı serbest cnm.sadece havuç yasak...
süt ürünleri komple serbest,öğünlerde özellikle öneriliyor hatta yoğurt..
yumurta ve et ürünleride(salam-sosis-sucuk hariç) serbest cnm.ama yumurta yediğin kahvaltıda ekmek yenmiyor..:34:
bu diyetle aebenimin dediği gibi kilona,yaşına ,fizksel aktivitene göre değişiyor verilen kilo miktarı..
ben 40 kg verdim.13-14 ay gibi bir sürede cnm...:34: yardımcı olabilmişimdir umarım,sormak istediğin ne varsa sor,herkes seve seve yardımcı olur burda sana...
Çok teşekkürler ederim.
Anladığım kadarıyla karbonhidratlı yiyecekleri hayatımızdan çıkaracağız. Glisemik indeksi düşük sebze ve meyve tüketimi sınırsız. Aslında güzel bir diyet.

Çok teşekkürler ederim.
Anladığım kadarıyla karbonhidratlı yiyecekleri hayatımızdan çıkaracağız. Glisemik indeksi düşük sebze ve meyve tüketimi sınırsız. Aslında güzel bir diyet.

hayır hayır kesinlikle karbonhidratı hayatımızdan çıkarmak yok . monti ne karataya nede dukana benzemez . düşük gl endeksli karbonhidratlar yenilir yani ekmek ve baklagil baş tacımız .ama zamanında yenecek . ekemk sadece sabah . baklagilde haftada 3 ögün yenecek ..yasak olan karbonhidratlar sedece gl indeksi çok yüksek olan şeker beyaz un patates gibi gıdalar .
karbonhidrat yemeden saglıklı ve kalıcı kilo verilmez.

geri sayfada zilim açıklamış ayrıntısıyla .. vaktim yok çok ayrıntıya giremedim.

Son düzenleme:
zilim canım hefüflerin hepsinin derdi ayrı ayrı tam tersi benimkide fatura vs dakikdir .ama bizim sosyal hayatıız ve ev ilşleriyle hiç ugraşmaz onlarda bana güveniyor ..
şu an yahana yana tatil yeri arıyoruz :9: malum her ötele gidemiyoruz tesetürden ötürü fiyatınada razı olduk ama yeryok hiç bir yerde . her an çatabilirim bizimkine ama gerginlik olmasın diye içimi yiyorum şu an .:27: 1 ay önce aynı durumu yaşadık son günler oldugundan yer bulamadım . ramazan öncesi aradı adam tamam dedi zaman belirmediginden .şu an yeryok daha geçen gün adama zaman söylemiş . ve her sezon bunu yaşamakdan bıktım hatırlatmasan gam yemiycem 1 ay öncede defalarca anımsattım aynen dedigi şuydu hanım enimde bildigim var merak etme ayarlarım .:27: şimdi desem senin ayrladıgım bu muydu disem . ne olur şimdi:9:

cevabınız için çok teşekkürler.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sabah 2 dilim ekmek tüketim daha sonra ekmek yemiyoruz.evet

peki öğlen ve akşam öğünümüzde bulgur, kuru fasulye, barbunya ve nohut var mı?
bulgur hariç var ama baklagiller haftada 3 ögün
çereze izin var mı?
evet var ama tuzsus ve çig olursa daha iyi
glisemik indeksi düşük meyvelerden kuru kayısıya günde kaç adet izin var.
meyveler günde 3 porsiyon enebilir . Fazlası kilo vermeyi engeleyebilir .. Yasak meyveler yenmiyor ama .
sebzelerden ise yeşil fasulye, domates, salatalık ve yeşillikler.
yeşiliklerin hepsi, serbest
yanlış biliyorsam lütfen beni uyarınız.
hepsi yeniyor .özelikle yogurt her ögünde yenebilir .

aeben, siz kaç ayda kaç kilo verdiniz.?
Canım ilk sayfada var benim hestelık kaç kilo verdigim .:16:
Daha öncede dedigim gibi kişiden kşiye degişir kilo verimi. Ama ben montiyi kilodan çok saglıgım İÇİN yapmayı istiyorum hep .

...........................................kırmızılar cevap olmuştur umarım .:16:

Son düzenleme:
aeben cevapların için çok teşekkürler.
Glisemik indeksi küçük karbonhidratlı yiyecekler bildiğim kadarıyla kepekli makarnalar ve çavdar ekmeği.

Benim insülin direnci problemim var. Bu nedenle diaformin kullanıyorum. Endokrin doktorum ömür boyu kullanacaksın dei.
Hastalığımdan dolayı glisemik indeksi düşük besinleri yemem gerekiyor ki yediklerim anında kana karışıp beni acıktırmasın.

Örneğin doktorum meyvelerden kuru kayısı , kivi ve elma senin için en idealleri demişti.
Mantar, yeşil fasulye, domates, biber, salatalık, kabak ve patlıcan ise sebzelerden en ideal olanlar.
Yoğurt her öğün ye ki yediklerinin şeker oranını azaltsın demişti. Şimdi sizleri okuyunca aynı diyet diye düşündüm.
Bana şeker, patates, muz, pirinç, incir(kuru ve yaş) yasaklamıştı.

hafta sonu oruç oruç temizlğe giriştim ama pestilim çıktı walla..:14:

daha kapılar var silinecek,bir düzine kapı sil sil ne kol kalıyor ne bilek..titriyor insan bitirene kadar...

yarında pazardan domates vs..alıp yapmak istiyorum.bakalım yapacak gücüm olursa alıp onları bari yapayım...

şey soracaktım kıslar size....hani şı çocukların içtiği küçük cam şişelerde meyve suları varya.onlardan alsam bir koli(içleri dökeceğim oğluma hazır m.suyu içirtmiyorum) şişelerine birer yemeklik yada çorbalık diyelim domates doldurup sıcakkken kapatsam o kapaklar tutarmı?

bir dünya küçük kavanozu(geçen yıl kırmızı biber koymak için almıştım) dolapları temizlkern afakan bastı attım hepsini bir hışımla.şimdi şişe alıp zaptetmektense biteni atarım gider diye düşündüm.koca mutfakta ve koca evde şişeleri koyacak yerim yok inanın..inşallah tayini falan çıkmaz eşimin yoksa kamyon paklamaz bizi tır tutmak gerekecek..mutfak dolaplarında sıkışıklığa tahammülüm olmadığı için bazen lazım olabilecek şeyleride anında fırlatıp atıyorum:20: sonradan kendimede kızıyorum ...
eğer o şişeler tutmaz derseniz mecbur yine gidip küçük kavanozlardan alıcam.hiç aldıklarımın kavanozlarınıda biriktirme huyum yok..ne bulursam atıyorum:20:

birde şişe domates için o uzun(erik domatesi yada salçalık domates diye geçiyor sanırım) onlardanmı alayım yoksa normal bildiğiniz domatesmi?

bu arada unutmuşum yazmayı...

Melis çavdar ekmeği yerine tam buğday yiyiyoruz,ve kepekli makarna yerine az pişmiş spagetti yeniyor ama oda ilk etap için çok tavsiye edlmiyor..(az pişmesinin sebebi nişastasının açığa çıkmaması için)..

iyi akşamlar dilerim .
yogun bir gündü fırsatım olmadı girmeye ..

aeben cevapların için çok teşekkürler.
Glisemik indeksi küçük karbonhidratlı yiyecekler bildiğim kadarıyla kepekli makarnalar ve çavdar ekmeği.

Benim insülin direnci problemim var. Bu nedenle diaformin kullanıyorum. Endokrin doktorum ömür boyu kullanacaksın dei.
Hastalığımdan dolayı glisemik indeksi düşük besinleri yemem gerekiyor ki yediklerim anında kana karışıp beni acıktırmasın.

Örneğin doktorum meyvelerden kuru kayısı , kivi ve elma senin için en idealleri demişti.
Mantar, yeşil fasulye, domates, biber, salatalık, kabak ve patlıcan ise sebzelerden en ideal olanlar.
Yoğurt her öğün ye ki yediklerinin şeker oranını azaltsın demişti. Şimdi sizleri okuyunca aynı diyet diye düşündüm.
Bana şeker, patates, muz, pirinç, incir(kuru ve yaş) yasaklamıştı.

selam melis .:16:

hani ilk başda demiştimya saglık için bu beslenmeyi yapıyorum diye .işde benim sorunumda seninkiyle aynı bende hipoglisemi var .gl endekse dikkat etmem lazım . o yüzden monti biçilmiş kafdan bizler için ... ama gel görki çok uzun süre yasaklara dayanamıyor insan :ssz:gl endeksine dikkat edip montiye tam uyunca inan okdar dinç ve kendimde oluyorumki .. hele hamurlu tatlıları yedigimde ertesi gün bir şişlik ve halsizlik kaplıyor her yanımı :26:

montinin 2. kitabını bulabilrsen al derim hala piyasada var galiba (kadına özel montignac)
linkin ilk sayfasınıda dikkatlice tekrar oku derim baya bir bilgi var çünki.
takıldıgın yerde sor zilim ,banum ben girdikçe cevaplarız .

a unutugum bişi daha yazayım kepekli makarna yenmiyor montide gl endeksi pek düşük deyilk kepek katılmış beyaz un sanırım .. onun yerine beyaz spagetti yiyebilirsin ama çok az hş.mış .. fakat verecek kilon fazlaysa ilk etapda spagetitide olsa pek önermem makarnayı ...
çavdarında gl endeksi az deyil .. tam bugday ekmegini tabsiye ederim montide kulanılan ekmek odur .. ama bulamam diyorsan çavdarda olur .

gıdaların gl endeksi ilk sayfada var ordan yaralanabilirsin . münkünde çıktısını al elinin altında sürekli olsun derim .

Son düzenleme:
Back
X