Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

selam banuşum.. niyen mesajını sildinki ..
nasılsın nasıl gidiyor .. meraklı ben :9:

bu arada unutmuşum yazmayı...

Melis çavdar ekmeği yerine tam buğday yiyiyoruz,ve kepekli makarna yerine az pişmiş spagetti yeniyor ama oda ilk etap için çok tavsiye edlmiyor..(az pişmesinin sebebi nişastasının açığa çıkmaması için)..
ne güzel özetlemişsin zilim .:38:
hafta sonu oruç oruç temizlğe giriştim ama pestilim çıktı walla..:14:

daha kapılar var silinecek,bir düzine kapı sil sil ne kol kalıyor ne bilek..titriyor insan bitirene kadar...

yarında pazardan domates vs..alıp yapmak istiyorum.bakalım yapacak gücüm olursa alıp onları bari yapayım...

şey soracaktım kıslar size....hani şı çocukların içtiği küçük cam şişelerde meyve suları varya.onlardan alsam bir koli(içleri dökeceğim oğluma hazır m.suyu içirtmiyorum) şişelerine birer yemeklik yada çorbalık diyelim domates doldurup sıcakkken kapatsam o kapaklar tutarmı?

bir dünya küçük kavanozu(geçen yıl kırmızı biber koymak için almıştım) dolapları temizlkern afakan bastı attım hepsini bir hışımla.şimdi şişe alıp zaptetmektense biteni atarım gider diye düşündüm.koca mutfakta ve koca evde şişeleri koyacak yerim yok inanın..inşallah tayini falan çıkmaz eşimin yoksa kamyon paklamaz bizi tır tutmak gerekecek..mutfak dolaplarında sıkışıklığa tahammülüm olmadığı için bazen lazım olabilecek şeyleride anında fırlatıp atıyorum:20: sonradan kendimede kızıyorum ...
eğer o şişeler tutmaz derseniz mecbur yine gidip küçük kavanozlardan alıcam.hiç aldıklarımın kavanozlarınıda biriktirme huyum yok..ne bulursam atıyorum:20:

birde şişe domates için o uzun(erik domatesi yada salçalık domates diye geçiyor sanırım) onlardanmı alayım yoksa normal bildiğiniz domatesmi?

zilim salçalık domatesler etlidir o yüzden salçalık zati ama menemen için sulu domatesler terçih ediyorum ben hemde daha lezzetli olur menemen .. aha ah yakın olsan 2 kasa ayaş domatı yolardım sana ..:38:
kavonozlara gelince zilim zaten o meyve suları için para ödeyeceksin onun yerine küçük kavonozlara ver paranı .hemde risk almamış olursun .... yer konusuynda 500 metre kare evde olsa dolduruyoruz canım merak etme .:9:. zamanında 80 metre kare evdede aynı sorularla yaşıyordum şimdi 180 mt. evdede aynı ,yer bulamıyurom .:27:

aynen walla aplam..her gün bişeyler ekleniyor evdeki fazlalıklara..bazen dellenip lazım olacak şeyleri bile fırlatıp atarken bazende saçma sapan şeyleri tuttuğumu farkediyorum evde...

hele çocuk olduktan sonra ıvır zıvır doldu ortalık,bir zamanlar çalışma odasıydı eşimin yuardaki odalardan biri ,şimdi hurdalık gibi.kapısını açmaya korkuyorum.oğlumun ilk arabası,yürüteci,mama sandalyesi,scotteri,bisikleti,sallanan atı,bebek arabası,taşıma puseti,beşiği,ev içi salıncaği,anakucağı....bizim fazlalıklar ıvır zıvır derken...bir oda dolusu hırdavat işte...birde alaturka wc'yi iptal etmiştik alt katta eşimin takım takalavat,alet çantaları,arabanın parçaları vs..üfff ..ev çöp ev oldu walla billa...:14: evde kiler tarzı bişeyin olmaması çok fena:14:

şişe işinide riske atmiim dediğin gibi yapayım ben aplam..yer kaplamaz diye öyle düşünmüştüm ama kapakları tutmaz mutmaz durduk yere üzülmiim şimdi..bu gün 20 kg domates aldım.yıkadım doğradım şu an süzülüyorlar bakalım bez torbada..umarım iyi bi salçam olur..
ayaş domatesi nasıl bi domates applam?yakın olsak keşke walla,hem görüşürdüm ne güzel...:16:

banum nerelerdesin yaw?

Bugün öyle yaşa ki, RABBİM tüm dualarını, amellerini, ibadetlerini kabul etsin, hanen, işin huzur, bereket, hayır, neşeyle dolsun, öyle bir tövbe etki tüm geçmiş günahların af olsun, bundan böyle yolun aydınlık ve açık olsun, 1000 aydan daha hayırlı bir gün yaşayıp; ailenle, dostlarınla, tüm sevdiklerinle manevi huzura eresin, KADİR GECENİZ mübarek olsun, tüm islam alemi ve insanlık adına hayırlara vesile olması dileğiyle.

Bugün öyle yaşa ki, RABBİM tüm dualarını, amellerini, ibadetlerini kabul etsin, hanen, işin huzur, bereket, hayır, neşeyle dolsun, öyle bir tövbe etki tüm geçmiş günahların af olsun, bundan böyle yolun aydınlık ve açık olsun, 1000 aydan daha hayırlı bir gün yaşayıp; ailenle, dostlarınla, tüm sevdiklerinle manevi huzura eresin, KADİR GECENİZ mübarek olsun, tüm islam alemi ve insanlık adına hayırlara vesile olması dileğiyle.

aminn.................

bugün öyle yaşa ki, rabbim tüm dualarını, amellerini, ibadetlerini kabul etsin, hanen, işin huzur, bereket, hayır, neşeyle dolsun, öyle bir tövbe etki tüm geçmiş günahların af olsun, bundan böyle yolun aydınlık ve açık olsun, 1000 aydan daha hayırlı bir gün yaşayıp; ailenle, dostlarınla, tüm sevdiklerinle manevi huzura eresin, kadir geceniz mübarek olsun, tüm islam alemi ve insanlık adına hayırlara vesile olması dileğiyle.

amin nazlım tüm dularına amin , amin .

Rabbım bu geceyi vesile etsin tüm hayırlar güzelikler adına ....:16:

Banuşum yazdıkarın beni üzdü cevap yazdım ama içindekileri anlatmaya kelimeler yetmez .:26:
Bu gecenin yüzü suyu hürmetine rabbım gönlüne serinlik versin inşallahki hata yapmayasın . Rabbım hakımızda hayırlısını versin ..

şu an içimden geldi bu satırlar :16:
Başda nefsim adına belki bir pay çıkarırım .:16:

Daraldım rabbım kıskaçdayım sen kurtar beni.
Hani derlerya aşagı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık .
Sabrımımı deniyorsun sana baglılıgımımı ?
önüme koydun iki yol . Sanırsın labirent
sen çıkaracaksın rabbım ışık olarak nurunu
göndererek beni bu labirentten

bazan agır gelir bana sorumluluklar
kaçasım gelir ıssız daglara kolayını şeçerek .
Avazım çıkdıgı kadar bagırasım gelir neden diye .
Sonra otururum göge bakarak .
Içimi bir huzur kaplar
ne gelirse ondan . Biz bilirmityiz hangisi şer hangisi hayır ?
Rabbım yardım et nurunla aydınlat beni ,çıkayım bu labirentden .

Bilirimki herşey senden :16:

Son düzenleme:
tüm mülüman aleminin kadir gecesi hayırlara vesile olsun inşallah.rabbim gönlümüzden geçenleri versin..semaya dua için kalkan elleriniz bu gecenin bereketinden ve rahmetinden payına düşeni alır inşallah...

aebenim ne güzel yazmışsın aplam,ağzına diline ,kalemine sağlık...ve diğer dediklerin içinde sonuna kadar katılıyorum sana...

iftar soframızı kurayım ben ,çamaşırlarda var toplanacak haydin görüşürüz....:10:

selam sevgili monti topiğinin güzelleri:3:
bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum
dualarda buluşmak umuduyla...
sevgiler...:16:

iyi akşamlar,
buradan yazamda bi sakınca yokk aben ablam zilim msj atamadım ikinizede

zilimm maddi manevi her yönden düşündük ama bi çıkış yolu bulamadık
birde dün gittigimde gelişimi geri demişti dr htta bebek hiç görünmemişti
6 haftalıkmış şuanda görünmesi lazım mış ama göremedi dr.
başka bir drdaha baktı oda göremedi.
olsada saglıklı br gebelik degilmiş sanırımm. kalp atışlarıda gözlenmedi
yarın tekrr gidicem bakalım hayırlısı diyorum artık

sahura kadar gece gece salçayla uğraşan tek varlık benimdir herhalde:17:
gündüz oruçlu oruçlu uğraşmiim diye sıktım kevgirden geçirdim bakalım,süzülüyorlar,ama bi damlacık kaldı yaa.oğlumun bana kızdığı zaman dediği gibi "bu hiç adil değiiiil":19: onca uğraştan sonra azıcık kaldı,birde fırınlanacak daha..:18::19:

banuşum gelelim sana..
eğer doktorların dediği gibi sağlıklı bir gebelik değilse kendini riske atmanın anlamı yok tabii cnm..benimde 5.haftada duyulmamıştı oğlumun kalp atışları ve ultrason muayenesinde..kese bile yok büyük ihtimal dış gebelik demişti dr.bebek düşünmediğim halde ağlaya zırlaya gelmiştim eve..bayram geçince bi daha gel bakalım demişti arifeden bir gün önce gittiğimde.bayramı bayram bilmedim..ama gebelik çok küçük ve tarih yalnış bakılmış yada söylenmişse böyle olabiliyormuş..siz yarında bir gidin ondan sonra karar verirsiniz cnm.hakkınızda hayırlısı...gün doğmadan neler doğar...:48:

çok çok ters bir zaman zilm
ikizlerden sonra tek tek büyüttügüm iki bebek olsa daha kolay gelirdi eminim.
evin kredisi ,çocuklar, kimse yok yanımda yaniii okadar zorki durumlar
ben çalışıp çocuklarıda kreşe vericektim kalan 200-300 le eve destek olcaktım.
kayra ve denize tahammülüm yokken 3. bege nasıl anne olucam bilemiyorumm
şu saat oldu aglamaktan gözlerim şişti

hayırlı günler dilerim :16:

iyi akşamlar,
buradan yazamda bi sakınca yokk aben ablam zilim msj atamadım ikinizede

zilimm maddi manevi her yönden düşündük ama bi çıkış yolu bulamadık
birde dün gittigimde gelişimi geri demişti dr htta bebek hiç görünmemişti
6 haftalıkmış şuanda görünmesi lazım mış ama göremedi dr.
başka bir drdaha baktı oda göremedi.
olsada saglıklı br gebelik degilmiş sanırımm. kalp atışlarıda gözlenmedi
yarın tekrr gidicem bakalım hayırlısı diyorum artık

çok çok ters bir zaman zilm
ikizlerden sonra tek tek büyüttügüm iki bebek olsa daha kolay gelirdi eminim.
evin kredisi ,çocuklar, kimse yok yanımda yaniii okadar zorki durumlar
ben çalışıp çocuklarıda kreşe vericektim kalan 200-300 le eve destek olcaktım.
kayra ve denize tahammülüm yokken 3. bege nasıl anne olucam bilemiyorumm
şu saat oldu aglamaktan gözlerim şişti
banum daha çok küçük oldugundan görünmemesi normal bence .. zilim dediklerine katılıyorum .bu konuda hemen karar verme .
hani derlerya evdeki hesap çarşıya uymaz diye .işde budur her zaman herşey planladıgın gibi olmaz
bence yukardaki saydıkların sadece bahane :34:yazdım defaLARCA , ben 3 hamileligi ögrendigimde eşim işsizdi .diger yavrum daha bebekdi. rabbım yaratırken nasibiyle verir. biz sanarızki rızkımızı kendimiz kazanırız ama öyle deyildir .. hangimiz yanımızda biriyle çoçuk büyüttükki????????????. kendi yavrularını büyütürken dadimi lazımki .:4:
analıgı sana anlatmaya haddim yok tabiki . ama ne demek tahamülüm yok .
seni çok iyi anlıyorum aslında . ama hak verdigim söylenemez... oglanları büyüttüm diyorsun kendime geleyim çalışayım rahatlayım hayatımı yaşayım .
sana tekbir soru kendine sor ve kendine cevapla !
. kendi hayatını yaşamak isterken . başka bir hayata son vermek adilmi sence . hemde kendi yavruna .

......belki çok açık yazıyorum kırarsam kusuruma bakma . belki haddim olmadan ablan olarak yazıyorum bir büyügün olarak , affeyle .:26:

merhabalar:3:
dünden beri az buçuk okuduğum yorumlara bakarak anladım ki banu hamiş:49: öyle mi?
ve bu bebeğin hayatına sürpriz bir şekilde gelecek olma ihtimali banucum seni sanırım biraz sarsmış durumda...
ben evli değilim ve bu konuda çok bilgi sahibi olmadığımdan yorum yapmam ne kadar doğru bilemiyorum ama şu geldi aklıma... Allahım bana memuriyeti kazanamamanın o kadar da kötü olmadığını ve sabrın ne kadar da öenmli olduğunu bir kez daha vurguluyor
hani ben kendi açımdan düşündüm olayı... herkes kendi sorununa göre algılayabilir
şu an öyle bir sıkıntıdayım ki... işim yok param yok evdeyim tüm gün her işte çalışmam sakıncalı zira ameliyatlıyım ama onca yıl okduum evde diploma sertifika namına gereğinden fazlası var ve ben işsizim, umutsuz ev kadını gibi bulaşık çamaşır, ütü, temizlik hatta zilinin dediği gibi salçalarla uğraşıyorum
bir arkadşaım yok çat kapı gideyim ya da o gelsin birer çay içip sohbet edelim vs...
ama şimdi daha iyi anladım ki zamanı değilmiş demek ki memur olmamın...
hani ne alaka diyebilirsiniz öyle yazasım geldi...
demek ki senin için de bu sıkıntı ve düşünceleri yaşaman gerekiyor banucuğum... sorunlar aynı değil tabii ki ama herkesin bir derdi var bu hayatta ve hep bir mücadele içindeyiz...
ama şu var ki... sağlığımız yerindeyse... gerisi boş arkadaşlar...
banucuğum kendi bedenin, ailen ve geleceğinizle ilgili bu kararı sen vereceksin buna kimse birşey diyemez lütfen yanlış anlamanı istemem baskı falkan da yapmaya uğraşmıyorum ama ben bu platformda evlat edinme sürecindeki annelerle yazışıyorum topikte... neredeyse 1 yıl oldu.. onların evlat edinmedeki prosedür işleri, koşuşturmaları, ev ziyaretleri, karı koca ikisinin herşeyinin didiklenip kayıtlara geçirilmesi, dosya kabul sürecinde acaba kabul mü ret mi diye endişeli bekleyişleri, prosedür işleri sonrası 1 yıldan fazla bekleyişleri... evlatlarına kavuştukları zamanki hisleri... telaşeleri, napacağını bilememek... sevinç, hüzün bir arada... etrafın bakışları baskıları, işin dini hukuki sosyal ve psikolojik kısımları çok ama çok zor... bir yanda evlat sahibi olamk için dökülen gözyaşları diğer yanda da beklenmeyen hamilelik... senin açından da zor elbette ki... nolur bana darılma kırılma ama ben onlarla devamlı temasta olduğumdan yazılanları okuyunca gözümde o anneler canlandı
Rabbim hakkında ne hayırlıysa onu versin cnm
zorluklar varsa elbet ardından onu kolaylaştıracak şeyler de beraberinde gelecektir inşallah
hepinize sevgiler....:16:

sabah kanama başladı ve bebegi kaybettik.
bu kadar acı çekecegimi tahmin etmemiştimm
hıçkırıklara boguldummm...
allahd enizle kayraya uzun ömürler versin.

süpriz gelmişti bu bebek:(

sabah kanama başladı ve bebegi kaybettik.
bu kadar acı çekecegimi tahmin etmemiştimm
hıçkırıklara boguldummm...
allahd enizle kayraya uzun ömürler versin.

süpriz gelmişti bu bebek:(

banucuğum çok geçmiş olsun canım . çok üzüldüm ALLAH hayırlısı neyse onu nasip etsin canım .

selam aeben ablam ve diğer kızlar nasılsınız . bu ramazan baya koşturmacalı ve yorucu geçti kendi evinde misafir ağırlamanın keyfi paha piçilemezmiş bunu gördüm kayınvalidemle oturduğumda kimseyi rahatlıkla çağıramıyordum . kendi evin kendi düzenin süper bişeymiş . bebek çalışmalarınada başlamıştık ama şimdilik yarım kaldı . kontrol için doktora gittiğimde rahim ağzında yara olduğunu ve dondurulması gerektiğini söyledi doktor ve bu şekilde hamile kalma dedi bana bende adetimden bir iki gün sonra gidip yarayı donduracağım . internettende çok araştırdım bazıları yaptırın bazıları yaptırmayın diyor . sizce ne yapmalıyım kızlar

hayırlı günler dilerim :16:

banum daha çok küçük oldugundan görünmemesi normal bence .. zilim dediklerine katılıyorum .bu konuda hemen karar verme .
hani derlerya evdeki hesap çarşıya uymaz diye .işde budur her zaman herşey planladıgın gibi olmaz
bence yukardaki saydıkların sadece bahane :34:yazdım defaLARCA , ben 3 hamileligi ögrendigimde eşim işsizdi .diger yavrum daha bebekdi. rabbım yaratırken nasibiyle verir. biz sanarızki rızkımızı kendimiz kazanırız ama öyle deyildir .. hangimiz yanımızda biriyle çoçuk büyüttükki????????????. kendi yavrularını büyütürken dadimi lazımki .:4:
analıgı sana anlatmaya haddim yok tabiki . ama ne demek tahamülüm yok .
seni çok iyi anlıyorum aslında . ama hak verdigim söylenemez... oglanları büyüttüm diyorsun kendime geleyim çalışayım rahatlayım hayatımı yaşayım .
sana tekbir soru kendine sor ve kendine cevapla !
. kendi hayatını yaşamak isterken . başka bir hayata son vermek adilmi sence . hemde kendi yavruna .

......belki çok açık yazıyorum kırarsam kusuruma bakma . belki haddim olmadan ablan olarak yazıyorum bir büyügün olarak , affeyle .:26:

yok ablam kusur bakılacak bişiy, seninn sözlerin tecrübeleirn küpedir kulagıma
nasip degilmiş zaten baksana:43::43:
seninde haklı yönlerin var ama bugünkii olayı anlatayım sana
acil hasteneye gidince tabi kv leri aradık gece kv annesi hasta kb geldi çocukların yanına
biz hastaneye gittik o arada annem geldi eve kb evine gitti, dr seni bugün bırakamam dedii gitcem eve başka şansım yok dedim. çünkü yanımda kalcak kimse yok annem yanıma gelse çouklar kv gidemez hasta var. neyse işlem bitti
geldim eve annem 2 sat durdu gitti.

3 gündür sabah kadar uyumadım,evii desen rezil annem bi çorba yapmış çocuklara okadar
gitmesi gerekti annemin durumları sne biliyorsun yani düşünsene bunun dogumu vardı, bebegin hastalıgı hastanesi vardı iki yavruda evde bişiy olsa 2 dk bırakcak kmse yok

ama çok zor geçti bugün tabi hıçkırarak narkoz aldımm yine aynı şekilde uyandım.
mecbur olmaydık napardık bilmiyordumm belki kıymayımm, feda ederdim kendimii orası ayrı

Son düzenleme:
slm herkese...

banum çok geşmiş olsun cnm,akşam tüm gece dua ederken bile aklımdaydın,allahım hakkınızda hayırlı olanı versin diye dua ettim...

keşke yaşamasaydın bunca yıkımı ,ama göreceğin varmış banum.mukadderat...verende rabbim,alanda..bundada varmış bir hayır...
allah diğer iki yavruna uzun ,sağlıklı ömür versin inşallah..tez toparlanırsın inşallah cnm..üzüldüm ...keşke elimden bişey gelsede yardımcı olabilsem sana ama ....

yalnız çocuk büyütmenin temsili örneğiyim cnm..hepiniiz biliyorsunuz,kedi yawrusu gibi ordan oraya sabahın beşinde kalk,sar sarmala yerde bir karış kar varken düş yollara..çantaları ,benim çantam,kemanım derken kışlaya giden asker gibi yükümle çıktım her sabah evden..
gerçekten yalnız çocuk büüyütmek çok zor bir iş..ve sen ikiz büyütüyorsun..allah kolaylık versin cnm..birde bırakacak,güvenecek bir insanın olmaması insanı psikolojik olarak acaip yıpratıyor..okullar açılacak az kaldı beni yine aldı bir telaş,ne yapacağım diye..yine yanımdamı sürükleyeceğim,yoksa sevgiden yoksun kreşlerdemi büyüyecek oğlum diye...kreşlerde çalışanlarında bir tanesi evli değil yahu..19-20 yaşında kız ne anlar merhametten,çocuk bakmaktan,terlimi değilmi diye...elinde cep tel.zırt zırt msj yazıyorlar nereye gittiysem geçen yıl...:19:

oooofff offff walla ana olacağına dağda taş ol diye boşuna dememişler..her yaptığımdan,her söylediğimden iyi bile olsa verimli oldummu,yetebildimmi,onu bilgi,sevgi,korumacılık açısından tam olarak doyurabildimmi vs...kafamı yiycem bi gün...:14:

nazcım evinin keyfini sür tatlım...bence hemen çocuk işine kalkışma derim ama sizin bileceğiniz iş tabii...

kendi evinde özgürce misafir ağırlamak,istediğin kıyafetle dolaşmak,geç yatıp,geç uyanmak kısacası özgür olmak gibisi yoktur bencede...huzurla mutlulukla oturun inşallah...

liliş memur olmakta zor ama olduktan sonrada oh tamam rahatladım yokki cnm..:50: tayin oluyorsun,hele birde evlenince çocukla mocukla ev taşı dur ordan oraya...sen hangi bölüm için giriyorsun sınava cnm?
sağlık sorunların içinde çok geçmiş olsun cnm...herşeyin hayırlısı allahtan....

herkese slm masum çok geçmiş olsun kısmet değilmiş üzülme benimde biri 8 biri 2 yaşında 2 tane var ve yalnızım dedem hastanede yaıyor yarın taurcu olup köye gidicekmiş gitmeden ziyaretine gidiyim dedim kız büyük neysede oğlan küçük alt kat komşum var sağolsun uyku saatine denk geldi ona bıraktım gittim geldim 2 saatte tek başına çok zor tekrar geçmiş olsun

Back
X