ben yazarken banunun yazdıklarını görmemişim sonradan farkettim gelmiş yazmış,düzeltme yaptım ama aebenim alıntıyı ben düzeltene kadar yapmış bile
benim tarhanamda nemliydi aplam ama anneme de veririm bu yıl yapamaz diye 4 kf kırmızı biber ve 2 kg domatesten yaptım yaklaşık olarakta 7-8 kg un aldı toplamda..koca bi leğen hamur oldu anlayacağın..serekenden ufalarkende kimseye çaktırmadan yarısını komple atsammı diye bile düşündüm inan..hamur olmasa atacaktım yani o derece canım acıdı....bitsin diye baktım...hiç bu kadar çok yapmamıştım.2 kg biberle 1 kg domattan yapardım ancak onu halletmeye yeterdim.ama bu yılki acaip çok oldu aplam...seneye bilmem yaparmıyım

her yıl böyle diyorumda...yaza kadar unutuyorum bu dediklerimi....sofra bezininin içinde hala terasta masanın üstünde duruyor..kavanoza koymadım nem falan yapar püsküllenir diye...katladım kapattım dört bir tarafını bezin duruyor ama yarın falan doldurayım artık kavanozlara....
bende domatesi fazla yaptım bu yıl 15 kg toplamda...ilk defa bu yıl şişelere koydum ama artık hep şişelere koyarım.dolabımda parmak girecek yer kalmıyor domateside dolaba atınca..ve dolap kokusu oluyor gibi geliyor dmateste bana...böyle daha iyi gibi geldi...
kahvaltılık yapacak hal kalmadı valla bu yıl...
aplam benim avuç içlerimde çok soyuluyordu bir kaç yıl öncesine kadar,eşim yurt dışına sempozyuma gitmişti orda bir profla tanışmış adamın elleri de benimkiler gibiymiş.eşimdede var falan diye bahsetmiş eşim..adam benim daha feciydi su topluyordu yeni yeni geçiyor demiş.ve kendisi için hazırlattığı karışımdan bahsetmiş.eşimde nerde yaptırdığı öğrenip banada yaptırmış getirdi sağolsun..o gün bu gün soyulma kalmadı...ama cildim acaip hassas..tüm vücudum öyle yani,sadece ellerim değil.kurdeşenide ondan döktüm dediğin gibi..
tarhanayıda çok ince un gibi olsun diye bayağı bi ovaladım ellerimin derileri fazlasıyla inceldi galiba...
yarında 8-10 yumurtadan bir posta daha erişte kesicem..pazarteside dolmalık biber alıcam onları atıcam donduruya,belki (o anki psikolojime bağlı kafama eserse)biber domates alıp biraz salça denemesi daha yaparım

önceki salça denemem hüsranla sona ermişti ya hiç iştah kalmadı bende salça için....
20 kg domatesten sadece 1 kg salça elde edebilmiştim çünki...şimdiki domatesler malum hormon ve ilaç yükü...etli gibi görünsede sırf su

ama biberle olunca belki biraz daha fazla çıkar..
aebenim aplam ve diğer arkadaşlar,hiç domates biber karışık salça yaptınızmı ne kadar malzemeden ne kadar salça elde ettiniz?
uğraşmaya değermi acaba bilemedim...benim yaşıtım olupta bu kadar köy işiyle uğraşanda yok valla çevremde..okuldan arkadaşlar bile kızım sen naaptın bu kadar,uğraşılacak şeymi at hazır boşveeeer diyorlar...ama hiç içim el vermiyor artık hazır şeyler yemeye..zaten o kadar çok zararlı şey yiyip içiyoruzki...yediğimiz ekmeğin yapıldığı buğday bile zehirli ilaçlarla dolu ve boğday yıkanmadan ekmek oluyor malesef...daha bunun gibi görmeden nelere göz yumup yiyiyoruz....

:18: