Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın .. hayırlı günler dilerim :16:
dün çok yorulmuşum 3 kere pazara gittim düşünün ..
akşam ancak bamyayı yapabildim dolaba koydum 6 poşet . 1.2. kilokadarda salatalık aldım şu gevrek uzun olan salatalıklardan onların turşusu daha kıtır oluyor ..
sos içinde patlıcam bib vs . birde 15 kilo domates .ama bugün onları yacak güçde hihhetmiyorum kendimi. pek bir uyuşugum bugün :18: birde öyleden sonra ev gezmam var . ne yapcaksam diyetimi inşallah bozacak bişi çıkmaz .yada yiyecegim bişiçıkar diyeyim . genelde öyle yemegini yiyip gidiyorum ama orda ayıp oluyor bişi yemeyince . yani sorun bogazımı tutamamak deyil :37:

banum yaptır artık şu pc'yi :19:

linkin ilk sayfasına baktımda kimler gelmiş kimler geçmiş:ssz:
ben çok yanlızımı ketum ve refi çok özledim . diyar, nevkuşum ,nevracım ve daha sayamıycam bir çok arkadaşı .ne çok monti yapan olmuş bu 4 sene zarfında . ketum özelikle seni ve refi çok merek adiyorum inşallah hayatınızda herşey yoluna girmiş güzel olmuştur .

....onlar daha ilk sayfadakiler daha arada yaptımız listelerdeki arkadaşlar. nerdesiniz yahu insan bazan selam yazar .:ssz:

Son düzenleme:
tünaydın herkese...
aebenim kolay gelsin aplam...şimdi hazırlaması zor oluyor çok yoruyor insanı ama yemesi ve pratik oluşu çok iyi geliyor kışın...helede benim gibi hem çalışan hemde fazlaca misafir ağırlayan insanlar için...bende on yumurtadan on yufkayla bir kez daha erişte yapmak istiyorum hafta sonu..oruçluykende bitkin oluyor insan..eşim yuflakarı azıcık büyütene kadar merdaneyle açarsa yaparım hafta sonu...
yumurtalı yufka çok zor açılıyor lastik gibi açtım sanıyorsun bıraktığın gibi küçülmeye başlıyor:(( 15 yufka açmıştım önceki seferde ama tüm kış yetmez oğluşuma..

ben bu bitkinlikle bile biber salçası yapsammı diye düşnüyorum..geçen gece yemek yiyyorum terasta sahur için sandviç yaptım teras nasılsa kapalı dur orda oturayım değişiklik olsun manzaraya karşı yiyeyim dedim..yan apartmanlardan birinin bizim gibi üst iki katı dublex sanırım ve ben gibi organik delisi biri oturuyor olmalı ki,koca bi tencerede fokur fokur salça kaynatıyor iki kadın..anne-kız yada k.v gelindi sanırım..karıştırdıkça koku yayıldı mis gibi..neredeyse sandvicimle gibip azıcık sürermisiniz banada diyesim geldi:))

domates biber karışık yapmışlar sanırım öyle kokuyordu..yutkunarak kapadım panelleri girdim içeri...içimden hep diyorum şu evi almaktansa şehir dışında müstakil, bahçeli bir ev mi alsaydık acaba diye....eker dikerdim bahçeme...mangalımız yapardık gönül rahatlığıyle...eşimde arsa alalım üstüne prefabrik küçük bi ev dikelim yazın orda kalırsınız oğluşla ben akşamları gelirim yanınıza diyor ama artık borç ödemekten sıkıldım...her sene ya ev ya dükkan ya araba ...illa bişey alınıyor ve borç üstüne borç ödüyoruz...ve şehirden uzak yaşayamam gibi geliyor...
ama herçeyi organik yapanlara yiyenlere hayran olmaktan alıkoyamıyorum kendimi..:18:

banuş hakikatten yaptırın şu bilgisayarı yaw....özledik valla....:29:

günaydın güzeller ... hayırlı cumalar olsun inşallah .
dün öyleden sonra hem baş saglıkgı hemde ev oturması vardı .
istemeyerek 1 yaprak 1de mercimek köftesi yedim . ev sahibinin yogun ısrarlarıylada 1 çt tatlı aldım .. sonuç + 300 gr.:27:yedigim 100gr gelmez yahu :9: yedigimden deyil aslında karbondan dolayı kaslara su tekrar dönüyor ondan yarın toparlarım umarım .. ne güzel günlük azda olsa gidiyordu hem gideni engelemiş hemde artı .. üzüldügüm yarın akşamda devetliyiz çigköfteye ne yapıcam bilmiyiyorum yemsemde olmaz yersem sonuç motivosyon bozucu .. diyet yaprken hücreyemi kapatsam kendimi aceba :27:

tünaydın herkese...
aebenim kolay gelsin aplam...şimdi hazırlaması zor oluyor çok yoruyor insanı ama yemesi ve pratik oluşu çok iyi geliyor kışın...helede benim gibi hem çalışan hemde fazlaca misafir ağırlayan insanlar için...bende on yumurtadan on yufkayla bir kez daha erişte yapmak istiyorum hafta sonu..oruçluykende bitkin oluyor insan..eşim yuflakarı azıcık büyütene kadar merdaneyle açarsa yaparım hafta sonu...
yumurtalı yufka çok zor açılıyor lastik gibi açtım sanıyorsun bıraktığın gibi küçülmeye başlıyor:(( 15 yufka açmıştım önceki seferde ama tüm kış yetmez oğluşuma..

ben bu bitkinlikle bile biber salçası yapsammı diye düşnüyorum..geçen gece yemek yiyyorum terasta sahur için sandviç yaptım teras nasılsa kapalı dur orda oturayım değişiklik olsun manzaraya karşı yiyeyim dedim..yan apartmanlardan birinin bizim gibi üst iki katı dublex sanırım ve ben gibi organik delisi biri oturuyor olmalı ki,koca bi tencerede fokur fokur salça kaynatıyor iki kadın..anne-kız yada k.v gelindi sanırım..karıştırdıkça koku yayıldı mis gibi..neredeyse sandvicimle gibip azıcık sürermisiniz banada diyesim geldi:))

domates biber karışık yapmışlar sanırım öyle kokuyordu..yutkunarak kapadım panelleri girdim içeri...içimden hep diyorum şu evi almaktansa şehir dışında müstakil, bahçeli bir ev mi alsaydık acaba diye....eker dikerdim bahçeme...mangalımız yapardık gönül rahatlığıyle...eşimde arsa alalım üstüne prefabrik küçük bi ev dikelim yazın orda kalırsınız oğluşla ben akşamları gelirim yanınıza diyor ama artık borç ödemekten sıkıldım...her sene ya ev ya dükkan ya araba ...illa bişey alınıyor ve borç üstüne borç ödüyoruz...ve şehirden uzak yaşayamam gibi geliyor...
ama herçeyi organik yapanlara yiyenlere hayran olmaktan alıkoyamıyorum kendimi..:18:

banuş hakikatten yaptırın şu bilgisayarı yaw....özledik valla....:29:
ykjkaraki satırlarında aynı kendimi gördüm zilim ..:ssz:
eşimde bahçeli ev hastası . bizim buralardada göl başı tarafı çok güzeldir .hep bahçeli evler villalar var .ama bir türlü sıra ona gelmiyor :37: hayırlısı olsun bakalım oda olur rabbım can saglıgı versin

beetle cim nerelerdesin mönülerinde yok kendinde yok bırakdınmı yoksa montiyi ?

bendeniz kaçar bugün ezme ve menemen günü ilan ettim . dün sabahda turşuyu basmıştım akşamda suyunu koydum .:37:

Son düzenleme:
selamm pc ne zamn geli bilmiyorum
ama cnm cok skkin moralim bozukk
esim is degistirmisti pisman oldu daha yogun calisiyor
bize zaman ayiramiyor ve en kotusuu pisman oldu eski is
yerine donecekkk aradi hbr bekliyoruzZz eger geri cagirmazlarsa
asilllzor gunler ozanann basluycak.......

Merhaba herkese. 2-3 gündür yazmadım.Montimi bozmadım yazmadığım günlerde. Sadece bugün öğle yemeği yemedim yerine sakızlı muhallebi yedim canım çok çekti. Kilom 61 geldi kızlar. 3 kg verdim ama bu tartıya yansıyor sadece. Görünüşte bir değişiklik yok sanki :( Acaba kastan mı gitti? 61'e düştüğümde bayaa süzülürdüm sanki bu sefer fark etmedi. Ya da bana öyle geliyor.

Sabahları yumurta yerdim hep. Bu diyete başladığımdan beri tercihim ekmekten yana oluyor. İkisini birlikte yemiyorum. Bir de şunu paylaşayım sizle. Ben geçen sefer kilo verdiğimde göbek ve basen bölgeme her gün düzenli olarak biberiye yağı sürmüştüm. Hergün 3 bardak yeşil çay içtim. İçine 1-2 damla biberiye yağı eklemiştim. Sanırım o çok faydalı oldu göbeğim nerdeyse yok gibi olmuştu. Üstelik aynı şimdiki gibi 61 kiloyken. Görüntüde farketmemesinin sebebi bu demekki. Çünkü eskisi gibi düzenli yeşil çay içmiyorum ve biberiye yağını sürmüyorum. Tekrar başlayacağım gerçekten işe yarıyor çünkü.

oyyy annem oyy...ölü gibiyim walla...akşam saah birde elimin içi kadar bir sancdviç yaptım ekmeğin içini çıkartarak ,bekleyecek halim kalmamıştı.yedim yattım..ama bu gün zor ayaktar duruyorum valla..öğlene kadar okul,öğleden sonra da oğlumu oarka götürdüm bitkin düştüm resmen..ezan okunsada yesem azıcık kendime gelsem...

aebenim aplam:48: benim geçen haftalardaki tempo bu hafta sende...ama üst üste olunca insan başladığına bile pişman oluyor...eşim her yıl yardım ederdi,bu yıl işleri çoktu.toplantılar,seminerler vs..derken hepsi başıma kaldı...birde hafta sonları 10 saat yol çekip bu işlere yorgun olrak başlayınca canıma yetti valla...birde dün oğlum tarhana istedi yaptım yemedi,hiç güzel olmamış dedi delirdim resmen..:37: ona tarhana yapacağım diye telef ettim kendimi,beyefendi beğenmemiş...seneye yapmıycam zaten yemesse...kışlıkların en uğraştırıcı olanı tarhana..ovalarken ellerimin derileri mahvoldu ...

banum hakkınızda hayırısı olsun cnm..inşallah eşin eski işine geri döner cnm...
allah bir kapıyı kapatır diğer kapıyı açar.....
yeni işin maaşı daha mı fazla olduğu için iş değişikliği yaptı eşin cnm?

bettle'cim montide küçük bir kaçamak kilo vermeni engeller cnm..bilgin olsun..ince görünmemenin sebebide aebenimin yukardaki msj'da dediği gibi kasların karbonhidrattan dolayı su tutuyor olabilir cnm...bu kadar dikkat ediyorsun madem,bir tatlı yüzünden sabote etme bence diyetini...

Son düzenleme:
iyi akşamlar.
ancak bitirdim kısşlıkları.:27: dahda mutfak toplanacak .kıslar pc açışken bakayım size dedim

selamm pc ne zamn geli bilmiyorum
ama cnm cok skkin moralim bozukk
esim is degistirmisti pisman oldu daha yogun calisiyor
bize zaman ayiramiyor ve en kotusuu pisman oldu eski is
yerine donecekkk aradi hbr bekliyoruzZz eger geri cagirmazlarsa
asilllzor gunler ozanann basluycak.......
banuşum rabbım hakınızda hayırlısını versin canım .inşallah istediginiz gibi olur sonuç:26:
Merhaba herkese. 2-3 gündür yazmadım.Montimi bozmadım yazmadığım günlerde. Sadece bugün öğle yemeği yemedim yerine sakızlı muhallebi yedim canım çok çekti. Kilom 61 geldi kızlar. 3 kg verdim ama bu tartıya yansıyor sadece. Görünüşte bir değişiklik yok sanki :( Acaba kastan mı gitti? 61'e düştüğümde bayaa süzülürdüm sanki bu sefer fark etmedi. Ya da bana öyle geliyor.
beetlecim selam .
canım düşünki iyi bir bünyem var kaçamak yaptıgın halde kilolartın gidiyor :nazar: birazda yaşından dolayı. bu güzel bir fırsat:31:
canım montide kas'dan gitmez kiloların . ilk 1.2. kilo belki sudur ama ondan sanrası yagdan gider montide. bu konuda biraz sabırlı olmalısın :34:
Sabahları yumurta yerdim hep. Bu diyete başladığımdan beri tercihim ekmekten yana oluyor. İkisini birlikte yemiyorum. Bir de şunu paylaşayım sizle. Ben geçen sefer kilo verdiğimde göbek ve basen bölgeme her gün düzenli olarak biberiye yağı sürmüştüm. Hergün 3 bardak yeşil çay içtim. İçine 1-2 damla biberiye yağı eklemiştim. Sanırım o çok faydalı oldu göbeğim nerdeyse yok gibi olmuştu. Üstelik aynı şimdiki gibi 61 kiloyken. Görüntüde farketmemesinin sebebi bu demekki. Çünkü eskisi gibi düzenli yeşil çay içmiyorum ve biberiye yağını sürmüyorum. Tekrar başlayacağım gerçekten işe yarıyor çünkü.
biberiye yagının mettini duymuştum hata not almışım maranki demişti sanırım . gece sürüp streçle sarardanız 1 ayda 1 beden incelizsiniz demişti. ama yamadım ben böyle şeyleri 3 gün yapar aksatırım hep. yeşil çayıda zatten herkez tavsiye ediyor betlecim . ikisinede başlaman iyi olur tabi.
betlecim eger zorluyorsa sabah ekmekle yumurta yiyebilirsin . zaten kaçamaklıda olsa verebiliyor bünyen . bu okadar sorun raratacak bir monti kuralı deyil .:34:

oyyy annem oyy...ölü gibiyim walla...akşam saah birde elimin içi kadar bir sancdviç yaptım ekmeğin içini çıkartarak ,bekleyecek halim kalmamıştı.yedim yattım..ama bu gün zor ayaktar duruyorum valla..öğlene kadar okul,öğleden sonra da oğlumu oarka götürdüm bitkin düştüm resmen..ezan okunsada yesem azıcık kendime gelsem...

aebenim aplam:48: benim geçen haftalardaki tempo bu hafta sende...ama üst üste olunca insan başladığına bile pişman oluyor...eşim her yıl yardım ederdi,bu yıl işleri çoktu.toplantılar,seminerler vs..derken hepsi başıma kaldı...birde hafta sonları 10 saat yol çekip bu işlere yorgun olrak başlayınca canıma yetti valla...birde dün oğlum tarhana istedi yaptım yemedi,hiç güzel olmamış dedi delirdim resmen..:37: ona tarhana yapacağım diye telef ettim kendimi,beyefendi beğenmemiş...seneye yapmıycam zaten yemesse...kışlıkların en uğraştırıcı olanı tarhana..ovalarken ellerimin derileri mahvoldu ...

banum pc'yi yaptıramadı galiba,gelmediğine göre...:44:

zilim yemene biraz dikkat etsen diyorum bi abla olrak kızmaya başladım haberin olsun ..:20:
tarhaneda neden zorlandınki yoksa çokmu kuruttunda sonra ovaladın . benim aovalamam 1.2. saatde bitti hemde hep başında durmadım .. aklında olsun tarhanayı nemliyken ovmaya başlayacaksın .
eger çok kururdu ise at robota çeksin bu kadar ugraşmana gerek yok :6:.
bu sene biraz az yapayım dedim ama evi yinne domatla doldurdum:9: menemen . patlıcanlı sos serken birde kızartma üstüne sosluk yaptım . baya oldu ya kim yiyecekse okadar şeyi :9:

banum pc'yi yaptıramadı galiba,gelmediğine göre...:44:

zilim yemene biraz dikkat etsen diyorum bi abla olrak kızmaya başladım haberin olsun ..:20:
tarhaneda neden zorlandınki yoksa çokmu kuruttunda sonra ovaladın . benim aovalamam 1.2. saatde bitti hemde hep başında durmadım .. aklında olsun tarhanayı nemliyken ovmaya başlayacaksın .
eger çok kururdu ise at robota çeksin bu kadar ugraşmana gerek yok :6:.
bu sene biraz az yapayım dedim ama evi yinne domatla doldurdum:9: menemen . patlıcanlı sos serken birde kızartma üstüne sosluk yaptım . baya oldu ya kim yiyecekse okadar şeyi :9:

zilim birde senin derin hassas ondan olmuşdur .. geçenlerde oglanı cildiyeye götürdüm . bir hastalık varmış 10 kişiden 2 sinde mutlaka oluyormuş ve ırsiymiş .. eşimde var stres oldumu kaşınır durur. kurur çildi. oglanında öyle kızlarında ellerinde oluyor iç kısımları soyuluyor azcık . ömür boyu cildi nemli tutmak lazımmış . bi ton krem verdi ama baya etkilitmiş hemen geçirdi . sanırım senin ciıttede o var kut deşenlerin ondan kayaklı olabilir . vucudunu sürekli nemli tut :38:

ben yazarken banunun yazdıklarını görmemişim sonradan farkettim gelmiş yazmış,düzeltme yaptım ama aebenim alıntıyı ben düzeltene kadar yapmış bile:1:

benim tarhanamda nemliydi aplam ama anneme de veririm bu yıl yapamaz diye 4 kf kırmızı biber ve 2 kg domatesten yaptım yaklaşık olarakta 7-8 kg un aldı toplamda..koca bi leğen hamur oldu anlayacağın..serekenden ufalarkende kimseye çaktırmadan yarısını komple atsammı diye bile düşündüm inan..hamur olmasa atacaktım yani o derece canım acıdı....bitsin diye baktım...hiç bu kadar çok yapmamıştım.2 kg biberle 1 kg domattan yapardım ancak onu halletmeye yeterdim.ama bu yılki acaip çok oldu aplam...seneye bilmem yaparmıyım :1:her yıl böyle diyorumda...yaza kadar unutuyorum bu dediklerimi....sofra bezininin içinde hala terasta masanın üstünde duruyor..kavanoza koymadım nem falan yapar püsküllenir diye...katladım kapattım dört bir tarafını bezin duruyor ama yarın falan doldurayım artık kavanozlara....
bende domatesi fazla yaptım bu yıl 15 kg toplamda...ilk defa bu yıl şişelere koydum ama artık hep şişelere koyarım.dolabımda parmak girecek yer kalmıyor domateside dolaba atınca..ve dolap kokusu oluyor gibi geliyor dmateste bana...böyle daha iyi gibi geldi...
kahvaltılık yapacak hal kalmadı valla bu yıl...

aplam benim avuç içlerimde çok soyuluyordu bir kaç yıl öncesine kadar,eşim yurt dışına sempozyuma gitmişti orda bir profla tanışmış adamın elleri de benimkiler gibiymiş.eşimdede var falan diye bahsetmiş eşim..adam benim daha feciydi su topluyordu yeni yeni geçiyor demiş.ve kendisi için hazırlattığı karışımdan bahsetmiş.eşimde nerde yaptırdığı öğrenip banada yaptırmış getirdi sağolsun..o gün bu gün soyulma kalmadı...ama cildim acaip hassas..tüm vücudum öyle yani,sadece ellerim değil.kurdeşenide ondan döktüm dediğin gibi..
tarhanayıda çok ince un gibi olsun diye bayağı bi ovaladım ellerimin derileri fazlasıyla inceldi galiba...
yarında 8-10 yumurtadan bir posta daha erişte kesicem..pazarteside dolmalık biber alıcam onları atıcam donduruya,belki (o anki psikolojime bağlı kafama eserse)biber domates alıp biraz salça denemesi daha yaparım:1:
önceki salça denemem hüsranla sona ermişti ya hiç iştah kalmadı bende salça için....
20 kg domatesten sadece 1 kg salça elde edebilmiştim çünki...şimdiki domatesler malum hormon ve ilaç yükü...etli gibi görünsede sırf su :19::19::19::19::19: ama biberle olunca belki biraz daha fazla çıkar..

aebenim aplam ve diğer arkadaşlar,hiç domates biber karışık salça yaptınızmı ne kadar malzemeden ne kadar salça elde ettiniz?
uğraşmaya değermi acaba bilemedim...benim yaşıtım olupta bu kadar köy işiyle uğraşanda yok valla çevremde..okuldan arkadaşlar bile kızım sen naaptın bu kadar,uğraşılacak şeymi at hazır boşveeeer diyorlar...ama hiç içim el vermiyor artık hazır şeyler yemeye..zaten o kadar çok zararlı şey yiyip içiyoruzki...yediğimiz ekmeğin yapıldığı buğday bile zehirli ilaçlarla dolu ve boğday yıkanmadan ekmek oluyor malesef...daha bunun gibi görmeden nelere göz yumup yiyiyoruz....:19::18:

günaydın iyi hafta sonları dilerim ..

zilim çok yapmışsın tarhanayı gerçekden . bence o tarhana sana 2.3. yıl yeter :)
salçana gelince salça yapacak domates ayrı bir domatestir .bilirsin hani şu uzun ince domatesler varya işde onların salçası çok çıkar .etlidir o domatesler... keşke sorsaydın daha evvelden . mesela benim ayaş dedigim domatesin salçası pek çıkmaz çünki suludur . az çokmış 20 kilodan 1 kilo salca:44: ben evde pek salça yapmadım ama yapan arkadaşlarım var ordan biliyorum .salçayıla çok ugraşmamak için ilk domatesleri yarıp güneşe koydugunda susyu süzülecek bir şekilde koy . mesela bir patates çuvali gibi bişşiiyin içine koy suyu her daim süzülsün dursun ..

ellerinde aynen benim kıslarım elleri gibi .büyük kızımınki daha çok digerlerininkide sanırım büyüdükçe fazlalaşaçak .hele bu sene sınavları var birde terlemede ekleniyor ,oda bu hastalıkdanmış dr. dedigine göre .. canım eger o dedigin ilacı burda bulmamız mümkünmü? eşine bir sorarmısın ?

dolaba koymakdan iyiyidr uyutma menemen zilim daha lezzetli olur birçok yiyecek dolabın soguk almış kokusu siniyor ben pek sevmiyorum özelikle menemene..
helede önümüz kurban . etleri koymak lazım o yüzden dolaba fazla düşmüyorum . 10 kilo geçenlşerdse yaptım 15 kiloda dün yaptım . menemen sos patlıcan sos derken . baya bir kavanoz doldu .

. bum nasılsın yahu .hayırlı haber gelmiştir inşallah .:26:

öznur sanada hasret kaldık bacım arada bir okuyorsun görüyorum ama sesede ver kıı:38:

SULAK'CIM SANADA SELAM CANIM :38:

Bii hbr yok bekliyoruz
cocuklar iyicr ustume kaldihafta sonu bile calisiyor.
Salakkkkk kafamm basmadi cikma isinden demeyi.
aglayip duruyorumm sinirlrrimmm tavan yapti. P.ts gelicek
haber ama umudumuz pek yokkk:((((((((((

Haftasonunuz iyi geçsin inşallah selam herkese :) aeben ablacım arada kaçamak yaptığım halde veriyorum gerçekten. Benim sıkıntım zaten 60 a gelince kilo vermemin durması. Sabah aç karnına tartıldım 60.5 geldim. Bu sefer yılmayacağım o 55 i göreceğim. En güzel şey başladığımdan beri beyaz ekmek ve çikolata yemiyorum. Tabi arada başka kaçamaklarım oldu:1: Annem bugün yüzün süzülmüş dedi bayaa mutlu oluverdim. aeben abla biberiye yağını gerçekten tavsiye ederim. Eğer sürmeye üşenirsen şöyle de yapabilirsin. Yeşilçayını içerken içine 2-3 damla damlatıver. Öyle de etkili oluyor. Yağı yoksa biberiyenin yapraklarındanda atabilrsin.

selam kıslar ..
banum her şeyin hayırlısı canım. önceden belli deyilmiydi ? yeni işinin nasıl olacagı sonradanmı kattılar haftasonunu vs.?:26:
üzülüyorum ,aklımdasın kaç gündür inşallah hayırlısı neyse o olur.

Haftasonunuz iyi geçsin inşallah selam herkese :) aeben ablacım arada kaçamak yaptığım halde veriyorum gerçekten. Benim sıkıntım zaten 60 a gelince kilo vermemin durması. Sabah aç karnına tartıldım 60.5 geldim. Bu sefer yılmayacağım o 55 i göreceğim. En güzel şey başladığımdan beri beyaz ekmek ve çikolata yemiyorum. Tabi arada başka kaçamaklarım oldu:1: Annem bugün yüzün süzülmüş dedi bayaa mutlu oluverdim. aeben abla biberiye yağını gerçekten tavsiye ederim. Eğer sürmeye üşenirsen şöyle de yapabilirsin. Yeşilçayını içerken içine 2-3 damla damlatıver. Öyle de etkili oluyor. Yağı yoksa biberiyenin yapraklarındanda atabilrsin.

beetlecim aklımda olsun . şuan yeşil içmiyorum ama başlayınca deniycem :38:biberiye içm,işytim sanırım bi aralar . ama bünye işte ,taş misali fazla etkilemez beni:)
kilonada :nazar: diyorum .. bu gidişatta 60 takılmam mümkün görünmüyor ,endişe etme bu konuda :34:

aebenim hiç sorma aplma dolap tıkış tıkış oluyor benim kışlıklardan dolayı...börek çörek koyacak kadar yer kalıyor,kurban eti koymuyprum hiç ben..bizde koyun eti yenmiyor,eşim geçen yıl danaya girmişti ondanda 2-3 kg kıyma çektirdik oğluma köfte yaparız bildiğimiz etten olsun diye kalanını verdi eşim ihtiyaç sahiplerine...parça eti bende eşimde yemiyoruz zaten...o sebeple kurban eti koyarım diye boş yer bırakmıyorum dondurucuda...bana kalsa ben hiç et yemesem ve görmesem yıllarca aklıma bile gelmez...ama vücudun ihtiyacı var diye mecburen yiyiyorum.eşimde çok seçici et konusunda hatta kıl bile denebilir.en küçük bir beyazlık görse bu sinirli,bu yağlı yemiycem der bırakır..kendi bile bu huyundan usanmış durumda ,misafirlikte sırf bu huyundan dolayı tabağına et koydurtmuyor ayırırsam ayıp olacak yemesem hiç olmıycak diye...bende köfte ve dönerden başka et yemem.ama oğluma kemik bile kaynattım bu yaza kadar...midem ağzıma gelerekte olsa....

banum inşallah yarın beklediğiniz haber gelir canım hayırlısıyla....benimde canım dün ve önceki gün çok sıkkındı...oğlumdan çıkarttım biraz sonrada üzüldüm.yemek konusunda çok zorladı beni,onu yap bunu yap vs...yaptım yaptım,aaa benim canım bunları istememişti aslında başka bişey istemişti deyince kayış koptu bende...tepesindeki dik duran saçlarına yapıştım(ellerim kökünden kopsaydıda yapmasaydım,it gibi pişman oldum sonrasında tabii)
önceki evimizin dışı mantolacak ve evlere güvenlik kameraları konacak ,çatı aktarılacak,antenler yenilecek ortak anten vs..ileri için para topladılar hane başı 4 bin lira.taa mayısta..peşin verdik(krediyle tabii)bir çivi çakmadılar apartmana...yönetici oyalayıp duruyor eşim oralı bile değil..eski kiramız üstünden elekt. ve su sayaçlarını yenisine devretmiyor borcu olmadığı halde...allahım hepsi bana bakıyor tapusu benim üstüme olduğu için..hoş eşinim üstünede olsa hiç sıkıntı yapmazdı ...
okul,ev,iş güç,hafta sonları düğünler derken acaip gerildim...sataşacak yer arıyorum resmen...
herşeye koşmaktan ve elimden olmadan halledememekten sıkıldım usandım walla.....millet ne gevşek davranıyor anlamıyorum..yoksa ben mi çok titizim..kimseyide kırmadan halledeyim diye kendimi paralıyorum...7 ay oldu çnceki kiracı çıkalı...devret gitsin yaw..bu yeni olan ödemese gene bana saracak devretmediği halde...tövbe yarabbim ...gene cinler tepeme geldi aklıma gelince....üüüüffffff....

dün o sinirle erişte keserken eşim bu ne hız ,makine gibi otomatiğe bağladın,yufkayı resmen silindir gibi eziyorsun diyor...hırsımı kollarına verdim dedim sinirli sinirli....:47:

günaydınlar . hepimiz için hayırlı bir hafta olsun İNŞALLAH ben artık menülerimi yazmaya başlıyorum buraya bugün yiyeceklerim

sabah
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates+salatalık
zeytin

öğlen
taze fasülye
cacık

akşam
tavuk sote
salata
yoğurt

günaydın kızlşar hepinize iyi haftala bugun tam anlamıyla montıye başladım sayılırr yavaş yavaş öğreniyorum galıbaa :)

sabah 2 dilim tam buğday ekmeği 2-3 siyah zeytin közlenmiş kırmızı biber yedim 1tane 1domates 1 salatalık bide roka yedim :) öğlen yemeği mecimek çorbası ve yoğurt yemeyi düşünüyorum salata malzemme yok bugun bid ekızartma varmıskarışık ama yemiycem

Back
X