Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın, hayırlı günler dilerim .:16:

mesajlar birikmiş cevaplayım hemen .

kıslar duvar kagıdı hakında bildikleriniz yadsa önerilerinzi varmı ? kore malı alman ve italyan ürünler var en iyisi italyan ve alman malıymış . ama fiyatları el yakıyor ne pahalı . evi tümden yaptırmak için 6.7. milyara yakın fiyat çıkar dediler .:52: fiyatlar arasında uçurum var .

banum telden girmiyorsun kaç gündür merak ettim .:26:

uzun bir mesaj .:)

slm millet...:16:
banum sen olmayınca eksik kalıyor burası yaw...gelsin artık şu pc tamirden...sayfamızda aşağılara düüşüyor bak yazan az kişi olunca..bende çok giremiyorum eskisi gibi...sabah bi başlıyorum koşturmacaya,öğlen 1'i geçiyor kendime gelmem...

aplam oğluş okulunda çok mutlu,demekki zamanı gelmiş okul için...sınıfta kuduranları sakinleştirip,ağlayanları susturuyormuş.sınıfın en en miniği olarak(ay olarak diğerlerinden küçük) arkadaşlarını teselli etmiş,sınıfı düzene sokmaya çalışmış aklınca sıpam...
öğretmeni çok memnun şimdilik bakalım..

beetle bu seşiklde bile kilo veriyorsan süüüper bir bünyen var demektir cnm,kıymetini bil..çok iyi hatırlıyorum bir lokma kaçamak yüzünden bir hafta kilo vermesi duran arkadaşlar vardı burda..senin bünyenin maşallahı var cnm...
betlecim zilime katılıyorum . ama sende bu durum rehahet yaratmış anlaşılan .:4:

bak zilim boşuna kaygı çekmişsin 2 senedir kreş için .:34:
hoş buldum beetlee, Evet tavuk salata yapmıştım hepsini geri aldım. Hatta üzerine 1 kilo da fazla aldım. Aslında diyetin suçu yok ben o kadar yedim ki almamam imkansızdı valla. Bu arada hala tavuk ve salatadan vaz geçemedim. :1:
bende denemiştim . hep aynı sonuçlar çabuk verip geri geliyor . aslında su kaybı çogu karbnhidrat yenince tekrar geri geliyor ..
böyle diyetlerden sonrada iştah patlamıası oluyor sezen sadece sen deyilsin yani tozutan :)
Öncelikle çok hoş buldum. Bu hepinizeydi.

Aeben& elimdeki kitap "yedikçe zayıfla" olanı. Faceden indirmiştim. Aynı zamanda da yaklaşık 1 yıldır falan sürekli sizin topikteyim, sıkı hayranınızım yani. sizin ve montinin.

Ben 3. takımdayım. Daha önce yapmadığım hiç bir diyet kalmadı, dukan, karatay, isveç, lahana, 5 gün, günde 5 kilo (uydurdum) vb. hepsini yapım. 5-6 kilocuk yağım kaldı sadece. monti bana kilo koruma içinde çok ideal geldiği için buna başlayayım dedim. Zaten hep aklımdaydı. Kitabı geçen sefer tam bitirememiştim. Genel olarak mantığını kavradığımı düşünüyorum ama.
demek bizi sessiz takip edenlerdensin .:9:
hangimişz denemedik bir çok diyet :26:ama hala burdaysam ve tavsiye ediyorsam montiden daha güzel bir beslenme bulamadıgım içindir .
24.09

Sabah
Kuru erik+ kayısı
Yarım saat sonra
8:00
2 dilim entegral ekmek
peynir, zeytin, domates, salatalık (peynir az yağlıyıdı ama yine de %7 falan yağı var. yemiycem ama bundan sonra ekmekle, arada kaçırabilirim ama)

13:00
Haşlanmış tavuk
salata
1 kase yoğurt

20:30
Fırında kağıtta balık
az soğan
Sonrada ne yazık ki 1 çatal ucu ile helva

bugün
Mandalina
8:00
2 yumurta,
domates, salatalık, biber, maydonoz, peynir

Öğlen
1 tavuk but
1 yk menemen
yoğurtlu lahana

akşam (inşallah)
tavuklu salata ve yoğurt yemeği düşünüyorum.
mönülerinden kitabı iyi okuyup anladıgını görüyorum sezen . çatal ucu helvayıda görmedik say :34:
ekmekla yaglı peynire gelince .ilk başlarda bukadaer sıkma baktın kilo vermen iyi bir sorun olmaz .
yaşın kaç bu arada ? küçüksen kilo vermen daha kolay olur .

Selammmmmm

nasilsinizz aben ablam tadilat isine girmissinn kolay gelsin
Zilim oglun okula baslamis hayirli olsu.n
vvalla bayram sonrasu bende verip ise basliycam ewde oturamiyorum
artik cok bunaliyorumm kres parasi icin hemde sosyallesmek icin
calismak istiyorummm

sali gunu bi gorusmemiz var bakalimm bisiy cikar belki
esimde isine alisti daha iyiiii.

Abla bende duvar kagidi yaptirsammi diyorum ama bide soyle bur ay var
esyalari degistiremiyorzzz maddiyat yuzunden seneye rsya alirmen yaptirayim diye
dusundumnm

Şimdi hemen aklımdaki soruları sorayım

1- Ben yağsız yoğurt yerine normal yoğrt yesem çok fark edermi? Light ürünleri kullanmak istemiyorum çok fazla. Bide herşey karışan eşim çok laf ediyor light bir şey aldım mı :50: Bi de mesela şimdi benim aldığım ve tadı en düzgün peynir %7 yağlı bunun yerine ben %1,5 yağlı sütle kendim yapsam (tabii ki peynir yapma marifetim yok) lor peyniri bununda yağı %1,5 mu olur dersiniz. Yoksa o %1,5 değeri 100 ml için olupta benim light diye yapacağım peynir %10,5 yağlı mı olur. Çok karışık dime. :44:
1. sezencim yagsız yogurt yemeni kim söyledi .:44: normal yogurt kulanıyoruz kendin mayalarsanda daha süper olur .:34: peynire gelince % 7. yaglı peynirri kulanabilirsin bir sorun yok . yememen gereken çok yaglı peynirler . lor seviyorsan az yaglı lorlar var zaten bim'e bak % 1.5. yaglı lor var . kafanın karışmasına gerek yok yane .:9:
2- Zeytinyağı serbest genel olarak ölçülü falan diyor ya. Mesela salataya 1 yemek kaşığı ölçülü mü oluyor.
2. z. yag konusunda illa bir ölçü yok ama gidipde yaga boymayacan tabiki. yag konusuna nerde dikkat edeceksin biliyormusun . ekmek, baklagil ,spageti gibi .karbonhidratlı yemekler yanında . bu tür gl endeksi biraz yüksek yiyecekler yanında yagı mümkün oldugunca kısıtla z.yagda olsa .
3- Yeni keşfettim kendilerini ŞALGAM . Kalorisi çok düşük ve içtiğimde hiç acıkmıyorum ve bende kendi kendime GI'i düşük diye düşünmeye başladım. Sizce ? Bilmediğin şeyleri yapma ilkesini biliyorum ama yine de merak ediyorum işte. Hem tok tutuyor, hem tadı güzel, hem çok sağlıklı, hem kalorisi düşük, valla cezbediyor.
3.he işde en can alıcı soru :9:sezencim içtim diyince şalgam suyu anladım yanlışım varsa düzelt . normal turp gibi şalgamı yiyebilirsin . ama şalgan suyundan bahsediyorsak .o çok ayrı bişi . şalgam suyu nedir? kırmızı havuç .ve işlem görmüşmayalanmış . montide yasaklar arasında havuç. yani üzgünüm. madem yeni keşfatmisssin ayrılmasıda kolay olur inşallah :9:

sorularının yanıtını mesaj içinde bulabilirsin sezen .

Selammmmmm

nasilsinizz aben ablam tadilat isine girmissinn kolay gelsin
Zilim oglun okula baslamis hayirli olsu.n
vvalla bayram sonrasu bende verip ise basliycam ewde oturamiyorum
artik cok bunaliyorumm kres parasi icin hemde sosyallesmek icin
calismak istiyorummm

sali gunu bi gorusmemiz var bakalimm bisiy cikar belki
esimde isine alisti daha iyiiii.

Abla bende duvar kagidi yaptirsammi diyorum ama bide soyle bur ay var
esyalari degistiremiyorzzz maddiyat yuzunden seneye rsya alirmen yaptirayim diye
dusundumnm
banum hoşgeldin . nerelerdesin özledik iyce nerdeyse telden arayacaktım bişimi oldu diye .:26:
iyi olşmana sevindim ..:38:

canım duvar kagıdın bence bu sene dursun . yeni ev temiz olur boyası kullan 1.2. sene:34: sonra hemde yeni eşyaların maddiyet sorunu geçmiş olur daha rahat karar veririsin istedigini yaptırırsın . baya maliyetli geldi banada :26:

hadi bakalım iş konusuda hayırlısı olsun .

Haklısın aeben abla canım çok çekti dayanamadım içtim. Montiye uymadı hatta 3 gündür uymuyorum pek. Bugünde mahvettim arkadaşıma gittim bir sürü şey yapmış. Yedim bende dayanamayıp. Tekrar düzene sokmam lazım kendimi. Az yiyorum ama zararlı şeyler yiyorum kaç gündür...
beetlecim buna kilo veriyorum diye kendini salma sondromu diyorlar .:9:
Zilicim benimde kilo vermem durdu bu aralar abarttığım için. 60'ta takıldım kaldım yine. Hep benim hatam yaptığım spora güvenip tutamadım boğazımı... Toparlıcam kendimi vermeliyim şu 5 kiloyu.

beetlecim bu dedigin durumda kilo artışın olmamasıda güzel :nazar:. bu senin için bir avantaj . bu kaçamakları yaptıgımızda ertesi gün baskül fırlayıp 1.2. hafta onu vermeye ugraşşan çok kişi var ziliminde dedigi gibi.
ama sen okadar yakınıyorsun 60 altını göremiyorum diye .tam sınıra gelince tozutuyon tabiki göremessin .:4: hadi bakalım toparlan, bu hafta sonuna kadar kaçamak yapma montide :34::4:

Günaydın aeben ablacığım nasılsın . Ben bişey sorucam sabah yumurtalı kahvaltı yaptım ama yağsız peynirim kalmamıştı bende sütaşın süzme peyniri var abla ondan yedim bişey olurmu . Yanlış hatırlamıyorsam yumurtalı kahvaltılarda yağlı peynir yiyebiliyorduk . Yanlışım varsa düzelt abla

Ablacığım duvar kağıdı için seri sonlarına bakabilirsin . Defosu olmuyor ama daha sonrada gelmeyek kağıtlar oldu için ucuza veriyorlar ben 2 duvarımı duvar kağıdı yaptım . Hatta topunu 30 tl ye aldım . Istanbula gelip bakma imkanınız olurmu bilmiyorum ama unkapanı imç nin içinde duvar kağıdı satan çok yer var ve fiyatlarda uygun

Günaydınlar,

Aeben& önce bilemedim herkes abla diyor sana ama benimde yaşım 30, ben ne diyim.
Şalgam suyunu dün akşam araştırdım. Çiğ kırmızı havuçtan, bulgur mayası, sirke ve tuz ile yapılıyor. Yani turşu aslında bana kalırsa. Ve GI'i düşükmüş. Zaten havuçta çiğ olduğu için bana da öyle gelmişti. Neyse evdekini bitereyimde sonra içmeyeyim bir süre. Yanlız gerçekten bu şalgam benim iştahımı kaptıyor kızlar.

Dün akşam yediklerimi yazayım.
Ton balıklı salata ama çoookkk azz. 3-5 çatal anca yiyebildim
Çeyrek kase mercimek
1 bardak şalgam
2 kayısı
1 ceviz

Aslında az yedim ama iştahım yoktu
Sonra da yarım saat twist&shape yaptım.

Günaydın aeben ablacığım nasılsın . Ben bişey sorucam sabah yumurtalı kahvaltı yaptım ama yağsız peynirim kalmamıştı bende sütaşın süzme peyniri var abla ondan yedim bişey olurmu . Yanlış hatırlamıyorsam yumurtalı kahvaltılarda yağlı peynir yiyebiliyorduk . Yanlışım varsa düzelt abla
yanlışın yok nazlım .:38:
Ablacığım duvar kağıdı için seri sonlarına bakabilirsin . Defosu olmuyor ama daha sonrada gelmeyek kağıtlar oldu için ucuza veriyorlar ben 2 duvarımı duvar kağıdı yaptım . Hatta topunu 30 tl ye aldım . Istanbula gelip bakma imkanınız olurmu bilmiyorum ama unkapanı imç nin içinde duvar kağıdı satan çok yer var ve fiyatlarda uygun

ıstanbula eşim gelecek ama iş için . oda bensiz haledemez nazlım o yüzden burdan bakmalıyız .. aklımda olsun seri sonları ..:16:

Günaydınlar,

Aeben& önce bilemedim herkes abla diyor sana ama benimde yaşım 30, ben ne diyim.
Şalgam suyunu dün akşam araştırdım. Çiğ kırmızı havuçtan, bulgur mayası, sirke ve tuz ile yapılıyor. Yani turşu aslında bana kalırsa. Ve GI'i düşükmüş. Zaten havuçta çiğ olduğu için bana da öyle gelmişti. Neyse evdekini bitereyimde sonra içmeyeyim bir süre. Yanlız gerçekten bu şalgam benim iştahımı kaptıyor kızlar.

Dün akşam yediklerimi yazayım.
Ton balıklı salata ama çoookkk azz. 3-5 çatal anca yiyebildim
Çeyrek kase mercimek
1 bardak şalgam
2 kayısı
1 ceviz

Aslında az yedim ama iştahım yoktu
Sonra da yarım saat twist&shape yaptım.
sezencim montinin kurallarında birde et türüyle baklagili ekmegi bir araya getirmemekdir .
merçimekle balık olmaz . akşam az yemişsin zatten ama genel olarak bir hatırlatma olsun önemli çünki .. sadece monti içinde deyil, etle ekmek türevini karıştırmayın bu saglık açısındanda oldukça önemli.:34:

kayısıyı yemekle yemedin umuyorum . ara olrak tükettin sanırım . dün beetleye yazdıklarımı okuşusundur .
şalgamıda bir süre içme derim bence montide olmaz . çig havucuda önermiyopruz zatten . sen ilk kitabı okudun 2.sinde kadına özel kitabında çig havuçda yasaklar arasında . o yüzden dikkat et .

abla demende bir mahsur yok 37 yaşındayım :16:

küçük kzımın dersane hocası gelecek öyleyin onu bekliyorum

Son düzenleme:
sezencim montinin kurallarında birde et türüyle baklagili ekmegi bir araya getirmemekdir .
merçimekle balık olmaz . akşam az yemişsin zatten ama genel olarak bir hatırlatma olsun önemli çünki .. sadece monti içinde deyil, etle ekmek türevini karıştırmayın bu saglık açısındanda oldukça önemli.:34:

kayısıyı yemekle yemedin umuyorum . ara olrak tükettin sanırım . dün beetleye yazdıklarımı okuşusundur .
şalgamıda bir süre içme derim bence montide olmaz . çig havucuda önermiyopruz zatten . sen ilk kitabı okudun 2.sinde kadına özel kitabında çig havuçda yasaklar arasında . o yüzden dikkat et .

abla demende bir mahsur yok 37 yaşındayım :16:

küçük kzımın dersane hocası gelecek öyleyin onu bekliyorum

Valla çok teşekkür ederim bilgiler için. Bunları hiç hatırlamıyordum. Uyarım mutlaka bundan sonra.

Öğlen levrek buğlama yedim, üzerinde biraz kaşar vardı mantarlı falan yanına da salata yedim. Umarım kaşar sorun olmaz.. Gerçi azdı. Ama azı da çoğu da aynı olmalı.

bu arada gerçekten yağsız yoğurt yemiyormuyuz. Benim aklımda öyle kalmış ya. Bana da o çok zor geliyordu. Hadi yağsız sütü alıyoruz arada da yağsız yoğurtu pek almıyoruz. Bende evde mayalanan yoğurta bayılırım. Ama işte her zaman sütçümüz denk gelmiyor. Geldiği zaman mutlaka yaparım. Ben en iyisi şu kitabı bi daha okuyayım.

Ya ben yanılıyormuyum yoksa bu diyet Karatay'a çok mu benziyor arkadaşlar. Eminin daha önce de söyleyen olmuştur. Sanki ikisi aynı diyet gibi ya. Aralarında çok ufak farklılıklar gördüm. Meyve konusunda mesela

Merhabalar. Bugün toparladım kendimi sonunda. Annemin tahriklerine rağmen o güzelim çok sevdiğim patates kızartmasından yemedim:3: Bugünkü menümü yazayım hemen:
Sabah: 1 dilim light ekmek, peynir, domates, salatalık, zeytin.
Öğlen: Tavada tavuk, salata, ayran.
Akşam: acıkmadığım için 1 kaşık et sote, az salata, 1 bardak ayran.
aeben ablacım çok haklısın. pazar gününe kadar kaçamak yok. artık kaçamağımı 1 gün yapıcam sadece. Öyle 2-3 gün abartmıcam. Madem o kadar uğraşıyorum, spor yapıyorum 2 lokma şey için bozmamalıyım:47: Ayrıca bugün 40 dk lık sporumu da yaptım.

iyi akşamlar herkese...:14::14:

çok yorucu bir gündü .pestilim çıkmış vaziyette, yattığım yerden kucağımda laptop size bakayım dedim azıcık...

dün gece oğlum boğazında batma ve ağrı hissiyle sabaha kadar uyuyamadı,hafta sonu düğünde koşup terledi ve üşüttü sanırım:14:

sabah babasıyla hastaneye gönderdim,kendi okulundan zaten pazartesi günü izin almıştım tekrar alamam diye:((birde regl oldum üstüne üstlük.. ilaç yazmış çocuk doktoru.boğazlar fena,kulaklar öyle...antibiyotiği içtikçe kusuyor yarın nasıl gidicem okula onu o halde kreşe bırakıp bilmem...:43:

nolurdu anneme biraz yakın olabilseydim.....:14:

banum özletme kendini canıım...valla yokluğun hemen belli oluyor...çocukları kreşe vermek istiyorsan ver gitsn cnm..hem sana hem onlara iyi gelir..oğlum benii görünce anne gitmeyelim biraz daha durayım nolur diye yalvarıyor..
ama kreş işi gerçekten çok büyük masraf canım,işini ayarla önceden..zaten senin maaş komple kreşe gider 2 tane olunca..ama olsun herşey onlar için değilmi zaten...

aebenim aplam...

kağıdı tüm eve niye kaplatıyorsun.çok abartı olmazmı..artık bir duvarı yapıyorlar hep...bu eve grerken bende salonda bir duvarı(konsolun olduğu duvar),oturma odasında bir duvarı(ünitenin arkasına kalan duvar),evin girişindeki iki kolonu kaplattık...
ithal kağıttı ve salonda bir duvarla girişteki 2 kolon 3 yıl önce 500tl tutmuştu..oturma odasını sonra yaptırmıştık oda 300 liraya mal oldu bir duvar olmasına rağmen..ama sıkıldım bile..ben çok çabuk sıkılıyorum ne yaparsam yapayım..o an çok beğeniyorum bir yıla kalmadan sıkılıyorum..eşimde başıma noolursun iş çıkarma kullan biraz daha böyle diyor..yeni eve durmadan tadilat yapmaya bıktı adam..tipik ikizler burcuyum ..çabuk sıkılıyorum...halılarımıda beğenmez oldum ama yepyeniler daha..değiştiremem...fakat şimdiki halılara baktıkçada içim gidiyor ,tablo gibi...

almanın ve istemenin sınırı yok walla...imkan olsada hep yenisiyle değiştirsek...

Napaniz kislar vallahi okuyorum okuyorum ama canim hic yazmak istemiyor.ebruyla pilatese basladim hic kacamagim yok.hatta aksamlarida firsat olsa yaparim hemen sonuclaei alinca o denli sarildim yani.

günaydın ,hayırlı bir gün olsun inşallah

Öğlen levrek buğlama yedim, üzerinde biraz kaşar vardı mantarlı falan yanına da salata yedim. Umarım kaşar sorun olmaz.. Gerçi azdı. Ama azı da çoğu da aynı olmalı.

bu arada gerçekten yağsız yoğurt yemiyormuyuz. Benim aklımda öyle kalmış ya. Bana da o çok zor geliyordu. Hadi yağsız sütü alıyoruz arada da yağsız yoğurtu pek almıyoruz. Bende evde mayalanan yoğurta bayılırım. Ama işte her zaman sütçümüz denk gelmiyor. Geldiği zaman mutlaka yaparım. Ben en iyisi şu kitabı bi daha okuyayım.

Ya ben yanılıyormuyum yoksa bu diyet Karatay'a çok mu benziyor arkadaşlar. Eminin daha önce de söyleyen olmuştur. Sanki ikisi aynı diyet gibi ya. Aralarında çok ufak farklılıklar gördüm. Meyve konusunda mesela
evet benzer ama farklılıkları pek ufak deyil .:9:başda ekmek .montide diger ögünler ekemk yenmesede kahvaltıda baş tacıdır . çünki montiye göre ekmek vazgeçilmez bir gıdadır . meyvede öyle .bünye yapay şekeri kesince en azından dogal şekeri vermek lazım abartmadan . meyvede bence vazgeçilmez bir basin . ekmeksiz ve meyvesiz bir hayat düşünemiyorum . o yüzden karatayı yapamam sanırım .. karayatda ekmek yok ama lahmacun var .buda bir çelişki bence :44:
ama genel anlamda dogal beslenmeyi önerdikleri için bir çok diyete ragmen saglıklı
Merhabalar. Bugün toparladım kendimi sonunda. Annemin tahriklerine rağmen o güzelim çok sevdiğim patates kızartmasından yemedim:3: Bugünkü menümü yazayım hemen:
Sabah: 1 dilim light ekmek, peynir, domates, salatalık, zeytin.
Öğlen: Tavada tavuk, salata, ayran.
Akşam: acıkmadığım için 1 kaşık et sote, az salata, 1 bardak ayran.
aeben ablacım çok haklısın. pazar gününe kadar kaçamak yok. artık kaçamağımı 1 gün yapıcam sadece. Öyle 2-3 gün abartmıcam. Madem o kadar uğraşıyorum, spor yapıyorum 2 lokma şey için bozmamalıyım:47: Ayrıca bugün 40 dk lık sporumu da yaptım.

işde bu beetlecim :46::46::46::46:
mönün harika olmuş :38:

iyi akşamlar herkese...:14::14:

çok yorucu bir gündü .pestilim çıkmış vaziyette, yattığım yerden kucağımda laptop size bakayım dedim azıcık...

dün gece oğlum boğazında batma ve ağrı hissiyle sabaha kadar uyuyamadı,hafta sonu düğünde koşup terledi ve üşüttü sanırım:14:

sabah babasıyla hastaneye gönderdim,kendi okulundan zaten pazartesi günü izin almıştım tekrar alamam diye:((birde regl oldum üstüne üstlük.. ilaç yazmış çocuk doktoru.boğazlar fena,kulaklar öyle...antibiyotiği içtikçe kusuyor yarın nasıl gidicem okula onu o halde kreşe bırakıp bilmem...:43:

nolurdu anneme biraz yakın olabilseydim.....:14:

banum özletme kendini canıım...valla yokluğun hemen belli oluyor...çocukları kreşe vermek istiyorsan ver gitsn cnm..hem sana hem onlara iyi gelir..oğlum benii görünce anne gitmeyelim biraz daha durayım nolur diye yalvarıyor..
ama kreş işi gerçekten çok büyük masraf canım,işini ayarla önceden..zaten senin maaş komple kreşe gider 2 tane olunca..ama olsun herşey onlar için değilmi zaten...

aebenim aplam...

kağıdı tüm eve niye kaplatıyorsun.çok abartı olmazmı..artık bir duvarı yapıyorlar hep...bu eve grerken bende salonda bir duvarı(konsolun olduğu duvar),oturma odasında bir duvarı(ünitenin arkasına kalan duvar),evin girişindeki iki kolonu kaplattık...
ithal kağıttı ve salonda bir duvarla girişteki 2 kolon 3 yıl önce 500tl tutmuştu..oturma odasını sonra yaptırmıştık oda 300 liraya mal oldu bir duvar olmasına rağmen..ama sıkıldım bile..ben çok çabuk sıkılıyorum ne yaparsam yapayım..o an çok beğeniyorum bir yıla kalmadan sıkılıyorum..eşimde başıma noolursun iş çıkarma kullan biraz daha böyle diyor..yeni eve durmadan tadilat yapmaya bıktı adam..tipik ikizler burcuyum ..çabuk sıkılıyorum...halılarımıda beğenmez oldum ama yepyeniler daha..değiştiremem...fakat şimdiki halılara baktıkçada içim gidiyor ,tablo gibi...

almanın ve istemenin sınırı yok walla...imkan olsada hep yenisiyle değiştirsek...
ogluşa geçmiş olsun zilim . aynı durum benim oglandada var 2 gündür evdeydi bugün gitti okula bogazı fena olmuş .. geçen gün sırf tşortle gitmişti sabah üşüttü galiba . diyorum ama gel gör işde kendi başlarına hükümetler artık dedigini yaptırmak zor oluyor veledlere.:9:

kagıt içinde zilim tüm ev derken genel olrak demiştim . benimde yaptıracagım kiriş araları .ama çoçukların odasında kriş yok ve zatten dolaplardan vs duvar yok sayılır odada . yatak odasıda boya olacak ,başlıga gelen yeri kırmızı diger kalan duvarlarıda açık renk yaptırmayı düşünüyorum ama hala kırmızı için eşimden onay çıkmadı:27: salona karassızım aslında boyamı ,kagıtmı diye . salonum çok agır bir takım kahve ve borda tonlarında . duvar çok açık renk olmalı çiçekli olursa kasar iyce bogar diye düşündüm . kagır istememdeki sebeb silinir olması . duvarların yukarı kiriş bitimiyle ürülen duvarda hafif bir egriklik var ve orası toz oluyor . şilmeye kalkıncada iz oluyor . boya olunca .2.3. seneye bir boyatmak lazım . kagıt en azından silinir di,ye düşündüm.ama dün bir yere daha baktım fiyatlar çok ucuk . ilk gittigimiz yer daha uygunda orda baya indirim vardı .kore mallarına orası 16 metrelik rouloya 45 tl diyordu diger taraflar 70 cıvarı. onlar alman malına 5 metre karesine 75 istiyorlar diger yerler 125.:27:

Napaniz kislar vallahi okuyorum okuyorum ama canim hic yazmak istemiyor.ebruyla pilatese basladim hic kacamagim yok.hatta aksamlarida firsat olsa yaparim hemen sonuclaei alinca o denli sarildim yani.
şükür kavuşturana öznurr. dimek okuyon, seni merak etigimizi öyle yazıyoruz ,ama senden tık yok emi.

iyi bak ne güzel pilates yapıyorsun . ben 2 gün yaptım sonra uçtu gitti birde fırsat bulamadım . aslında bulmak istemedim sanırım .

hadi bana kolaygelsin bugün çokkkk işim var .

Son düzenleme:
Herkeslere günaydın. :21::21::21:

dün akşam ton balıklı salata yanına haşlanmış brokoli ve yoğurt yedim.

sonra da acıktım ve bir iki ceviz, minik kuru erik, 1 kayısı, 10-15 leblebi yedim.

Sonra da 15 dakika falan Hürremi izlerken twist & shape yaptım. Bayaa yorucu yanlız ya .
Ama sanırım bacaklarımı epey toparlayacak gibi. Gittikçe de arttırırım inşallah. Aslında spor yapmayı o kadar çok seviyorum ki. :8:
Hani beni bırakın sabahtan akşama kadar yüzüyüm, plates yapayım, step yapayım, yürüyüm, hoplayayım, zıplayayım falan. Evde küçük çocuk olunca tabii bunların hepsi hayal oluyor. bir de çalışınca. Akşam eve 8 de gidip, yemek mi yapacaksın, ev mi toplayacaksın, çocukla mı oynayacaksın yoksa spor mu yapacaksın oluyor.
Ben mekik falan çekemiyorum yanlız kıl dönmesi sorunum var. Allahtan da göbeğim yokmuş yoksa mekik de çekemediğimden hepten kalırdı. Benim bacak kısımların kalın. Aslında kilom şu an 53, pazartesi başladığımda 54'tüm. Hani pek ekstra aman aman kilom yok. Ama tabii ideal kilom 48. Ve benimde mutlu olduğum kilo 48.

Ya bu arada duvar kağıtlarını bende çok beğeniyorum. Bence de çok şık oluyor. Ve evet bütün duvarlarda olmayınca daha da güzel oluyor. Fakat pahalı. Acaba onun yerine saten boya olmaz mı? Hem silinebilir, hem renk değiştirilebilir, hemde daha az maliyetli olur diye düşünüyorum.

Back
X