Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Bugünkü menüm.

Sabah
NE yazık ki meyveyi unuttum. Sabah sabah biraz aksiyon yaşadık da.

2 yumurta
peynir,
domates, salatalık

Öğlen
ton balıklı salata yemeği düşünüyorum

Ara
1 şeftali (sabah meyve yiyememiştim)

Akşam
büyük ihtimalle sebze yemeği yiycem yoksa salata, yoğurt falan yerim herhalde.

Bu aralar biraz iştahsızım sanırım.
Geçen hafta Pazartesi sigarayı bıraktım ilaçla. 15 senedir içiyordum ne yazık ki. Sigarayı bıraktıktan sonra acayip iştahım kesildi. Nerdeyse hiç acıkmıyorum. Ama hiiç şikayetçi değilim. Bir süre daha böyle gitsin de, kilo almadan hatta vererek bu dönemi atlatmak istiyorum. Kendimi hiç bir şeye de alıştırmak istemiyorum, sakızdı, şekerdi, kuruyemişti falan. Gerçi yine akşamları falan kuruyemiş yiyorum ama o alışkanlıkta önceden beri var bende. Tabii onu da azalttım.

günaydınlar kızçeler

dünkü menüm

sabah
2 adet haşlanmış yumurta
2 adet salatalık
kk kadar beyaz peynir

öğlen
4 adet köfte
salata
ayran

ara
1 adet nektarin

akşam
1 tabak taze fasülye
yoğurt

tünydın herkese....
koşturmaktan bacaklarım totşime vurdu resmen bu sabahtan öğlene kadar..oğlumu okuluna bıraktım,ilaçlarınıda verdim öğretmenine.2 saat geçmedi öğretmeni aradı iyi değil gelin alın isterseniz dedi:(( antibiotik midesini bozmuş(her zaman böyle oluyor ant.içince)atladım gittim aldım kendi okuluma getirdim..öğleden sonra 3'te oğlumun okulunda,akşamüstü 5:30'da da kendi okulumda toplantım var..eşiminde öğleden sonra ameliyatları varmış.oğlumu nereye bırakıcam bilmiyorum.hasta mız mız....offf allahım ağlıycam valla yaaa...kurdeşen dökücem yine stresten..eşim bana bırak poliklinikte dursun hemşiremin yanında oyalar o onu dyor.ama hastane hastalık yuvası..çocuk zaten hasta...okuluna birlikte gitsek ben toplantıdayken o sınıfta dursa diye düşündüm...işin içinden çıkamadım...bi an evvel duş alıp çıkmam lazım..geç kalmadan...akşam görüşürüz...aebenim sanada çok kolay gelsin aplacım...zor işler....sezen,ocd,nazlım,beeticim ve unuttuğum kim varsa herkesi öptüm vede kaçtım....hayatı soluk soluğa yaşamaktan bıktım walla...:10:

tünydın herkese....
koşturmaktan bacaklarım totşime vurdu resmen bu sabahtan öğlene kadar..oğlumu okuluna bıraktım,ilaçlarınıda verdim öğretmenine.2 saat geçmedi öğretmeni aradı iyi değil gelin alın isterseniz dedi:(( antibiotik midesini bozmuş(her zaman böyle oluyor ant.içince)atladım gittim aldım kendi okuluma getirdim..öğleden sonra 3'te oğlumun okulunda,akşamüstü 5:30'da da kendi okulumda toplantım var..eşiminde öğleden sonra ameliyatları varmış.oğlumu nereye bırakıcam bilmiyorum.hasta mız mız....offf allahım ağlıycam valla yaaa...kurdeşen dökücem yine stresten..eşim bana bırak poliklinikte dursun hemşiremin yanında oyalar o onu dyor.ama hastane hastalık yuvası..çocuk zaten hasta...okuluna birlikte gitsek ben toplantıdayken o sınıfta dursa diye düşündüm...işin içinden çıkamadım...bi an evvel duş alıp çıkmam lazım..geç kalmadan...akşam görüşürüz...aebenim sanada çok kolay gelsin aplacım...zor işler....sezen,ocd,nazlım,beeticim ve unuttuğum kim varsa herkesi öptüm vede kaçtım....hayatı soluk soluğa yaşamaktan bıktım walla...:10:

Allah kolaylık versin. Allah yardımcın olsun valla. Çocuklar hasta olunca zaten her şey çok zor oluyor, insanın canı yeterince acıyor, birde şimdi hasta hasta bırakacak yer aramak eminin çok daha zordur. Geçen ay kızım hastalandığında kızımı eşimin iş yerine bırakmak zorunda kalmıştım ama akşama kadar içim içimi yemişti ve her aklıma geldiğinde gözlerim dolmuştu. Allah acil şifasını versin. Hemencecik sağlığına kavuşsun.

ziligurti birde aklıma geldi gerçi benim kızımda kulakla ilgili bir şey yoktu ama ağzının içi komple yaraydı ve 3 gün su içerken bile ağlamıştı. Doktorlar antiyotik vermemişlerdi o zaman. Ben ona kaşık kaşık dut pekmezi içirdim, aynı zamanda böğürtlen suyu çok iyi geliyormuş. Benimkinin yaraları onlardan sonra düzelmeye başladı ve çocuk en azından süt falan içebilmişti. Bilmiyorum belki aynı şey olmayabilir ama aklıma gelmişken yazayım dedim.

Kim merak etti okumadim telefondan giriyorum kacirmis olabilirim :((
Bu arada bugun o kadar cok tatli yemisimki sekerimi dusurdum oglan kucagimda uyumusum 10 dk. Agzimdan burnumdan tatli sokasim geliyor bu ne yaaaa

slm millet...sızıp kalmadan önce kk'ya bakmak farz oldu her akşam..hatta her fırsatta...:))

Allah kolaylık versin. Allah yardımcın olsun valla. Çocuklar hasta olunca zaten her şey çok zor oluyor, insanın canı yeterince acıyor, birde şimdi hasta hasta bırakacak yer aramak eminin çok daha zordur. Geçen ay kızım hastalandığında kızımı eşimin iş yerine bırakmak zorunda kalmıştım ama akşama kadar içim içimi yemişti ve her aklıma geldiğinde gözlerim dolmuştu. Allah acil şifasını versin. Hemencecik sağlığına kavuşsun.
hiç sorma sezencim,fiziksel yıpranmayı bir taraf ettim ama psikolojik yıpranma olayı fena ediyor insanı..halsizlikten kafasını kaldıramayan çocuğumu ordan oraya kedi yawrusu gibi taşıyıp sefil etmek psikolojimi alt üst etmeye yetip artıyor..eşim eskiden arada bir (hatta sıkça)2.çocuktan bahsederdi..şimdi fikri tamamen değişti..lafını bile etmiyor.arada bi ben yokluyorum ağzını aman boşver baksana buna zor bakıyoruz ordan oraya sürükleyerek diyor..haklı...şu an 2.bir çocuğum olduğunu hayal etmeye çalışıyorum...edemiyorum bile...benim okul hayatım sona erer muhtemelen..:50:
dediğin gibi cnm çalışıp çocuklu olmaz sadece çalışmaya benzemyormuş..4 yıl önceki halimle şu ankinin arasında dağlar kadar fark var...canları sağolsun ne yapalım ana olmak zor meslekmiş..:14:

ziligurti birde aklıma geldi gerçi benim kızımda kulakla ilgili bir şey yoktu ama ağzının içi komple yaraydı ve 3 gün su içerken bile ağlamıştı. Doktorlar antiyotik vermemişlerdi o zaman. Ben ona kaşık kaşık dut pekmezi içirdim, aynı zamanda böğürtlen suyu çok iyi geliyormuş. Benimkinin yaraları onlardan sonra düzelmeye başladı ve çocuk en azından süt falan içebilmişti. Bilmiyorum belki aynı şey olmayabilir ama aklıma gelmişken yazayım dedim.
dur pekmezini bende duymuştum cnm,aldım hatta geçen yıl ama yazın ekşimiştir diye attım..şükür ağzında yara olmadı ama aklımızda bulunsun,unutmuştum hattırlattın,sağol cnm...

Kim merak etti okumadim telefondan giriyorum kacirmis olabilirim :((
Bu arada bugun o kadar cok tatli yemisimki sekerimi dusurdum oglan kucagimda uyumusum 10 dk. Agzimdan burnumdan tatli sokasim geliyor bu ne yaaaa
hepimiz merak edyoruz cnm...arada bir gir yaz,diyette olsanda olmasanda sohbete gelin yaw...

banum yaptırın şu pc'yi kızım yaaa...senin koca pc ile ilgili bir ş yapmıyormmuydu yalnış hatırlamıyorsam...terzi söküğünü dikemezmiş misali:)) yaptırın artık şunu cnm...özledik walla...

aebenim bu yazmmayı unutmuşum,okulda toplantıda geldi aklıma:))
oğluşuna geçmiş olsun aplam..erkek çocukları daha mı asi oluyor ne,hiç dinlemiyorlar insanı....
benim bacak kadar sıpam her sabah kendisi beğeniyor giyeceği şeyleri...bazen kısa şort beğeniyor giyicem diye tutturuyor anlatana kadar boğazım çatlıyor..sesim artık hiç düzelmez oldu zaten,evde oğluma okulda çocuklara laf anlatmaktan...eşime takılıyorum..gırtlak kanserli hastaların kullandığı cihazlardan getir sen bana bi tane lazım olacak diye...3 aydır çatal sesle dolaşıyorum.travesti gibi çıkıyor bazen, hepten bozuk düdük gibi..hafta sonu tam düzelecek gibi oluyor hoop pazartesi tekrardan gidiyor...:14:

bu arada diyar gelmez oldu y,ne,birde ketum apla 1 yıldır ortada yok:44:iyidirler umarım..:26:

Günaydın herkese,

Sanırım bu aralar monti yapan pek kimse yok. Neyse ben devam etmeye çalışıyorum hala oturtamamış olsam da. ama sanırım insülin dengem mi sağlandı nedir anlamadım. Arada kaçırıyorum ama hala acıkmıyorum. Yoksa sigarayı bırakmaktanmıdır.

Sabah
Gayet güzel
Bir parça kuru erik pestili yedim.
2 dilim entegral ekmeğe incecik kaşar koyup tost yaptım.
yanına domates, salatalık, biber 2-3 zeytin yedim.
Ama sonra masa da duran kekten ince bir dilim yedim. :18:

Aslında bu ara canım istemiyor gerçekten bir şey. Dün bankada arkadaş bana minik turtalı pastalar varya tek kişilik ondan almış (sırf diyet yapmamayom diye bu arada ) canım istemedi, eve götürdüm kızıma doğum günü yaptım. tadına dahi bakmak istemedim ve bakmadım. Yanımda sürekli eşim çikolata, tatlı falan yiyor hiç bir şey canım istemiyor. Valla çok güzel bir duygu.

merhaba kızlar,
ben diyet kısmında yeniyim. hayatım boyunca hiç diyet yapmadım.hep zayıftım. ne zamanki tüp bebek denemelerimiz oldu her denemede 2 şer 2 şer aldığım kilolar kalıcı oldu. 63 kiloyum, çok değil belki ama 4-5 ay sonra yeni bir deneme daha var. bir de olumlu sonuç olursa hamilelikte de çok kilo almadan bitirmek için diyete başlamak istiyorum. bu diyet anladığım kadarıyla az ama sık yemeyi gerektiriyor. bir de tahılla et karıştırmadan yapmak mı gerek? bana da yarımcı olursanız çok sevinirim.

hayırlı hafta sonları dilelerim ..

dün erişte yaptık komşuylarla tüm gün ordaydım . diyet yine olmadı inanın artık asabım bozuldu iyce . 3.4. gün güzel gidiyor sonra gitti .. artık evden dışarı çıkmak istemiyorummmmm. mecburen diyetimi bozmakdan artık gına geldi.:27: kış gelsede eve kapansam :37:

bu arada benim evim işi bu haftada kaldı sırf eşimin iş yogunlugundan .. avazım çıktıgı kadar bagırmak istiyorum yaaa:52:

merhaba kızlar,
ben diyet kısmında yeniyim. hayatım boyunca hiç diyet yapmadım.hep zayıftım. ne zamanki tüp bebek denemelerimiz oldu her denemede 2 şer 2 şer aldığım kilolar kalıcı oldu. 63 kiloyum, çok değil belki ama 4-5 ay sonra yeni bir deneme daha var. bir de olumlu sonuç olursa hamilelikte de çok kilo almadan bitirmek için diyete başlamak istiyorum. bu diyet anladığım kadarıyla az ama sık yemeyi gerektiriyor. bir de tahılla et karıştırmadan yapmak mı gerek? bana da yarımcı olursanız çok sevinirim.

hoşgeldin :16:
rabbım hayırlısıyla versin kucagına inşallah :emir_bebek:

hi,ç diyet yapmadı isen tam yerine gelmişsin . monti dahda etkili olur böyle bünyelere ..

fakat monti azve sık yemek deyildir tam tersidir aslında . 3 ana ögün ve doyana kadar yersin porsiyon hesabı yok . çok acıkırsan arada yaparsın ama ögünlerden 3.4. saat sonra olmak şartıyla. dikkat etmen gereken yiyeceklerin gl endeksleri yani kan şekeri dengen .
bünyen buna alışır ve kan şekerin düzene girerse hem saglıgına kavuşursun hemde istedigin kilona :16:

Günaydın herkese,

Sanırım bu aralar monti yapan pek kimse yok. Neyse ben devam etmeye çalışıyorum hala oturtamamış olsam da. ama sanırım insülin dengem mi sağlandı nedir anlamadım. Arada kaçırıyorum ama hala acıkmıyorum. Yoksa sigarayı bırakmaktanmıdır.

Sabah
Gayet güzel
Bir parça kuru erik pestili yedim.
2 dilim entegral ekmeğe incecik kaşar koyup tost yaptım.
yanına domates, salatalık, biber 2-3 zeytin yedim.
Ama sonra masa da duran kekten ince bir dilim yedim. :18:

Aslında bu ara canım istemiyor gerçekten bir şey. Dün bankada arkadaş bana minik turtalı pastalar varya tek kişilik ondan almış (sırf diyet yapmamayom diye bu arada ) canım istemedi, eve götürdüm kızıma doğum günü yaptım. tadına dahi bakmak istemedim ve bakmadım. Yanımda sürekli eşim çikolata, tatlı falan yiyor hiç bir şey canım istemiyor. Valla çok güzel bir duygu.
sezencim günaydın ..:16:
güzelim sanırım seni bir konuda aydınlatmam gerekiyor ..
betlenin metosunun maşalahı oldugundan ona kaçamak yapmasında göz yumuyoruz . çünki öyledede kilo verebiliyor :nazar:
ama bir çok bünye böyle deyil ..
montinin etkili olabilmesi için kaçamaksız yapılması lazım . çünki insülin dalgalanması olmassa pankreas düzene girer ve kilo verirsin hemde saglıgına kavuşursun . monti kl. sayımı yada başka diyetlerdeki gibi kaçamak kaldırmaz . her kaçamagın insülin dengeni bozar ve montinin etkisini alıp götürür .. zamanında 1.2. ay hiç kaçamak yapmadıgımı hatırlıyorum . burdaki birçok arkadaşda öyle .
mesela 3. gün monti yapayım 4. kaçamak sonra tekrar 1.2. gün yapayım yine kaçamakla monti etkisini göztermez .çok nadir bünyeler dışında ..
bir çok tatlı şeye karşı çıkman güzel tebrikederim .bu şeker dengenin normala döndügünün bir göstergesidir .. eger böylede kilo veriyorum diyorsan eyvallah . ama kilo veremessen bunun sebebi sık yapılan kaçamaklardır :16:

monti yapan var nazlım yapıyor bu sayflarda benimle yıllarını geçirdi .. mönüleri tam montidir ...
betlecim yapıyor..
zilimin diyete ihtiyacı yok artık :nazar: kilo verme serüvenini linkin ilk sayfasında var okumanı tavsiye ederim .
benimde eskiye oranla kilom yok . 80 dayanmıştım 4 sene önce . 58 leri gördüm şükür şu anda ise 65 civarlarında gziniyorum bir aşagı bir yukarı . fazlalık olan 3.5. kilomla çabalayıp duryorum işde. burdan kopmama sebebimde arkadaşlarım ve yeni gelenlere yardımcı olmak . yani yanlız hisetme kendini. 4 senedir aktif bu link :31:

Son düzenleme:
Merhabalar. gayet güzel giden diyetimi bugün itibariyle bozmuş bulunmaktayım:1: bu sabah ailemle küçük çaplı ege turuna çıktık, yolda gözlemeler, dondurmalar, kolalar of of offffffff. Yemesi güzel de sonra bir de pişman olması var bu işin. Yarın da sözlüm bana süpriz yapacakmış. Doğum günümü 3 gün önceden kutlayacak galiba yarın tatil günü diye. Yarın da bozulacak diyet:1:

günaydın ,hayırlı sabahlar dilerim
yogun bir hafta sonuydu yine :18:
sizler nasılsınız kıslar :38:

gunaydinnnnn artik pc gelsin istiyorummm ozledimmmm siziii::)
banum bu mesajın için ne kadar begeni butonu kulansam azdır :9:

kilo durumun nedir bu arada . bu günlerde diyet yapmam pek mümküm olmuyor benim . 2 gün yapsam 3. bozuluyor mecburen .
dünde yakın bir komşumun yakını vefat etti onu defnetmeye gittik onların memleketine tüm gün dışardaydım
Merhabalar. gayet güzel giden diyetimi bugün itibariyle bozmuş bulunmaktayım:1: bu sabah ailemle küçük çaplı ege turuna çıktık, yolda gözlemeler, dondurmalar, kolalar of of offffffff. Yemesi güzel de sonra bir de pişman olması var bu işin. Yarın da sözlüm bana süpriz yapacakmış. Doğum günümü 3 gün önceden kutlayacak galiba yarın tatil günü diye. Yarın da bozulacak diyet:1:

afiyet olsun betlecim . senin kilo durumun nedir ?almadın inşallah ..

dogum günde kutlu olsun yarın galiba :3:

hoşgeldin :16:
rabbım hayırlısıyla versin kucagına inşallah :emir_bebek:

hi,ç diyet yapmadı isen tam yerine gelmişsin . monti dahda etkili olur böyle bünyelere ..

fakat monti azve sık yemek deyildir tam tersidir aslında . 3 ana ögün ve doyana kadar yersin porsiyon hesabı yok . çok acıkırsan arada yaparsın ama ögünlerden 3.4. saat sonra olmak şartıyla. dikkat etmen gereken yiyeceklerin gl endeksleri yani kan şekeri dengen .
bünyen buna alışır ve kan şekerin düzene girerse hem saglıgına kavuşursun hemde istedigin kilona :16:

inşallah aeben. mesajından sonra dün ilk sayfaları okudum. nasıl yapmalıyım kavradım az çok.
daha doğrusu ben hipoglisemiyim o diyetime de çok benzediğini farkettim. arada nüans farkı var tabi. bu sabah bismillah başladım. başlangıç kilom 63.500 hedefim 55kg:)

Son düzenleme:
günaydınlar kızlar . hepinize hayırlı haftalar diliyorum . bugünkü menümüde yazayım hemencik sonrasında kaçamak yaomayayım

sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates
salatalık
5 adet yeşil zeytin

öğlen
taze fasülye
1 kase yoğurt

ara
1 adet nektarin

akşam
1 kase salata
yoğurt

abla ben diyeti yine bıraktım malesef yeni bişey duydum ona başlıyorumm karatay bide onu deniycem bakalım nolcak :)

kızlar,
ilk menüm şu şekilde;
sabah :1 bardak su, yarım armut yarım saat sonra 1 yumurta, peynir(henüz light peynir alamadım tam yağlı hatamın farkındayım), zeytin, domates, salatalık, kırmızı biber, maydanoz,nane, 3-4 tane badem, şekersiz çay.
arada 1 şeftali
öğlen: mercimek çorbası, et döner(pilav üstü ama pilavı almıcam), yoğurt, salata
arada 1 elma
akşam:yeşil fasulye, makarna, salata, yoğurt

sabah ekmek yemedim yumurta var diye. öğle yemeği de işyerinde, tam bugday ekmeğim yok yanımda, akşam da makarna yanına ekmek olmaz di mi? tek eksiğim ekmek bugün.

Son düzenleme:
kızlar,
ilk menüm şu şekilde;
sabah :1 bardak su, yarım armut yarım saat sonra 1 yumurta, peynir(henüz light peynir alamadım tam yağlı hatamın farkındayım), zeytin, domates, salatalık, kırmızı biber, maydanoz,nane, 3-4 tane badem, şekersiz çay.
Arada 1 şeftali
öğlen: Mercimek çorbası, et döner(pilav üstü ama pilavı almıcam), yoğurt, salata
arada 1 elma
akşam:yeşil fasulye, makarna, salata, yoğurt

sabah ekmek yemedim yumurta var diye. öğle yemeği de işyerinde, tam bugday ekmeğim yok yanımda, akşam da makarna yanına ekmek olmaz di mi? Tek eksiğim ekmek bugün.

sabahları ekmeksiz kahvaltı yaptığımızda yağlı peynir yenebilir fakat öğlen pek olmamış baklagilleri etle beraber tüketmiyoruz . Mercimek çorbasının içinde neler var onlarıda bilmek lazım içinde patates ve havuç varsa onlarda olmuyor malesef . Ekmeksiz kahvaltıda yapmış olsan makarna yasak canım . Onun yerine 8 dk haşlanmış spagetti olabilir ama ilk etapta onuda tüketmesen daha iyi olur

Back
X