günaydınnnn .
ilahi kızlar tabiki iç organlar yada bagırsak dışarı çıkmıyorama şöyle düşünün .örnek alakasız olcak ama idare edin .
bir spagetti tenceresi düşünün bir kapça alın . tencere içindekiler aynı kalırmı ? aslında benım kastım tam sezaryan olayıyla deyilde karın içindeki ameliyatlarla ilgiliydi sanırım . af edin
açık karın ameliyatlarından sonra rabibim yerleştirdigi gibi eski haline getirmek ne mümkün .
tuzlu limonlu sodayıda deneyin bence . atıpda 1 kş tuz atın dimedik dimiama çok farklı bir tad bende ilk urfada içmiştim .
spor yapmam lazım kzılar, pc yide bu yüzden açtım .
elif sen artıkın hamiş olduguna göre listeri kim yapacak. ilk mesayını yapmadan emekli oldun .safiş bu iş sana göz kırpıyor sanırım
yada perşembeden bir liste yapayım herkes güncek ve geçen haftaki kilosunu vede başlangıcını eklesin ne dersiniz?
Ben anladım seni ablam.... sabah sabah ne muhabbet yaaa....
illa ki ameliyat öncesi gibi olmaz her şey lakin bünyeden bünyeye değişiyor dediğin gibi....
kişinin kendisi ile alakalı bir durum bu....
Listeleri tabiikide yaparım ablacım yeterki herkes bildirim yapsın seve seve
cadılar sizi ,nerdeyse bende sezeryan yaptırasım geldi
kızlar normal dogum ve sezeryan bir çok açıdan özelikle anne ve çoçuk saglıgı açısından tarşılmaz bile
dogum sonrası naza gelince bu kşiden kişiye degişiyorsonuçda sezeryan bir amaliyat bir yerleriniz kesiliyor ve onun bir iyileşme süreci var . normal dogumla kıyaslanamaz bile . mecbur kalmadıkca Sezeryana HAYIR
DOGUM ACILARINA GELİNCE dogum sonrası ne acısı safişim ???????? ben 3 tene dogurdum hiç bilmem.
dogum acısına gelince . 10 tane normal dogum acısını çekecegimide bilsem yine normal dogumu tercih ederim .
ya ablam kimse sezeryani tavsiye etmez tabii.... adı üzerinde normal doğum.... bende sonuçta normal doğum sancıları ile gitmiştim hastaneye, 10 saat sancı çektim ve 9 cm açılma ile (ki biliyorsunuz açılma 10 cm e ulaştığında doğum başlar) ameliyata girdim.
neden çünkü benim narin kızım çıkacağı deliği bulamadı
yani ben gözüm kapalı ameliyata girmedim, çok uğraştım normal doğsun normal olsun diye bel fıtığı hastası olmama rağmen fakat dediğim gibi minik kız doğum kanalına giremeyince o tarifi bile imkansız sancıların arından sezeryana gittim... Pişmanmıyım hayır...
doğum acılarına gelince, ben normal yapmadım yapanların şikayetlerini söylüyorum... Doğum anında olan acılar zaten kaçınılmaz... Fakat doğum sonrasındaki hayıflanmalar ;
popo üzerine oturamama
doğum anında narkozsuz canlı canlı kesilme
ve aynen canlı canlı dikiş...
ardından eş ile olan münasebetteki sıkıntılar (ilk ilişkide acı, ardından laçkalaşma... ay daha açık konuşmayayım anlayın)
Hatta bir arkadaşım Almanya da normal doğum yaptı ve doğumdan sonra tam 3 defa özel bölgeden ameliyat oldu...
Doğum sırasında atılan kesik çok fazla imiş aylarca çekti... İlla ki herkes böyle olmaz fakat her doğumun kendine özgü sıkıntıları da var işte...
Mesela ben doğumdan 1 hafta sonraki ilk doktor kontrolüne gittiğimde kontrol sonrası sorduğum ilk şeydi
ben şimdi tekrar hamile kalırsam ne olacak?
doktorun ise "ne olacak doğurtacağım" demişti.
ben şimdi sezeryan oldum ya, ikinci çocuğumu normal doğuramam mı diye sormuştum bile....
Fakat doktorum bunun mümkün olduğunu normal doğum yapabileceğimi lakin böyle bir riski hiç bir doktorun almayacağını söylemişti... Malum artık ameliyatlı bir karnım var... ve normal doğumdaki sancılarla kasılmalarla iç karında ciddi yırtılmalar hasarlar oluşabileceğinden, bu büyük risk... demişti...
yaa aman nereden geldik bu konulara şimdi
neyse durum bu işte
o çocuk içeri girdiyse bir şekilde çıkacak yani orada kalamayacak
ha küçük bir delikten, ha koca bir yarıktan
gerildim valla....