Mounjaro Deneyimim 🏵

Burayı tedavi günlüğü gibi görüyorum. Biraz da iç dökme yeri belki de. Senelerce pcosla savaştım. Gebe kalamadım. Her gittiğim doktor kilo ver dedi. Tedavi ile gebe kalsan bile bu kilo ile gebelik sağlıksız dedi. O kadar ağır bir süreç yaşadım ki.(Mental olarak)
Sanki her şeyin sorumlusu bendim. Sırtımdaki ağır yük her geçen gün canımı yakıyordu.

Başkalarına kalsa kilo vermek bu kadar mı zordu?
Çok şey denedim. Ne diyetisyenler ve haplar ne kürler...
Ama hicbirisi ise yaramadı.
Bu bir dönüm noktası belkide benim için. Evet çok kilo verdim şu ana kadar. Evet hala daha zayıf değilim. Ama büyük bir kilo verdim ve devaminin gelmesini temenni ediyorum.

Ama artık bu da yük oldu bana. Kilo verdim peki artık ne değişecek bende. İse yarayacak mı bu? Yoluna girecek mi bir şeyler...

Nereye gittiğini bilmediğim bir yol bu. Umarım sevinç gözyaşları dökeceğim günler de gelir.
Biliyorum ki bu yoldan geçen binlercesi var. İlk değilim, sonuncu da olmayacağım.

İnşallah hakkında hayırlısı olsun. Merak etme herşeyde vardır bir hayır.

Pcos'lu olup gebe kalan bir sürü hikaye okudum, özellikle yabancı forumda, mounjaro ile. En son 25 kg vermiştiniz, misler gibi, kendizi kutlayıp devam edin,bedeninize teşekkür edin, moral bozmak yok. Ne değişecek ? çook şey...daha rahat hareket edilecek, rahat giyinilecek, kendimizi daha iyi hissedeceğiz, moralimiz düzelecek, sağlığımız iyiye gidecek.... çocuğumuza da böyle rol model olacağız.. nasipse o da bir gün gelecek, değilse de vardır bir hayır, o zaman kendimizi severek yolumuza devam edilecek...
Çook gençsiniz hem, herşey çok güzel olacak, her gün yeni bir gündür Mutlu anılar biriktirin gerisi boş :)

Çok gözyaşııı Ne kadar motivasyon edici bir konuşma. Teşekkür ederim inceliginiz için. Bazen insan başkasından güzel şeyler duymak istiyor. Allah'tandır ne gelirse kabul. Ama en güzelini yaşayalım gönlümüzde geçenin insallah umarım bende sürecim bittiğinde başkalarına umut olacak bir hikaye yazarımm...

selamlarr, umarım sağlığınızla istediğiniz kiloya ulaşırsınız. ben de 5 gündür yeni kullanmaya başladım, sizdeki gibi bende de pcos var. kilo verme süreciniz yavaşlamıştı, şu an ne durumdasınız?

Merhabalar 7,5 mg a geçince daha fazla etki ediyor mu acaba ben 2.5 la başladım kilo da verdim ama daha sonra 5 E geçtim çok etki etmedi bi süre ara verdim tekrar 2.5 başladım çok hafif etki yaptı o yüzden acaba 7,5 nasıl olacak diye soracaktım

Ne kadar süre 5etki etmedi. Vücut doza alışınca kilo verilmiyor galiba. Bende öyle oldu. 5lik dozu 6 bir süre kullandım ve sonrasında kilo veremeyince 7.5a geçtim. 5lik dozu ne kadar kullandım hatirlamiyorum

Suan çok yavaş. 10 günde neredeyse 2 kilo gitmişti ve sebebini anlamadığım şekilde o iki kiloyu geri aldım. haftaya kontrolüm var. Gebelik isteminiz var mi

Merhabalar bende ignenin fiyati nedir acaba endokrine gittim hormonal bir sorunum yok doktorum bu igneden kullanabilecegimi soyledi ama birkac ay devam etmeye gucum yeter mi maddi olarak bilmiyorum

Suan çok yavaş. 10 günde neredeyse 2 kilo gitmişti ve sebebini anlamadığım şekilde o iki kiloyu geri aldım. haftaya kontrolüm var. Gebelik isteminiz var mi

evet var ancak henüz şu an için düşünmüyorum. ilaç bittikten sonra artık bakacağım

Merhabalar bende ignenin fiyati nedir acaba endokrine gittim hormonal bir sorunum yok doktorum bu igneden kullanabilecegimi soyledi ama birkac ay devam etmeye gucum yeter mi maddi olarak bilmiyorum

herhangi bir eczaneye gitseniz fiyatı hemen verirler. 11-14k arası aylık fiyatı var sanırım şu an

En son bir kaç ay önce toplu slmistim. 10mg lik olanı 16bine almistim. 4 şişe vardı içinde. Ama zam gelmiş güncel fiyatı bilmiyorum. Söyle soyleyeyim 5 Ay falan oldu 64bin TL'lik ilaç aldım şu ana kadar

Mounjaro kullanimim hakkında bilgilendirme yapayım belki okuyan vardır. En son 7.5 kullanıyordum ama artık etki etmiyordu bir kiloda takılı kalmistim. Zaten doktor kontrol zamanım da gelmişti. Dozumu 10mg ya çıkardık. Son bir kutu daha kullanacağım. 4 hafta yani. Ondan sonra tedaviyi bitireceğiz. Ama iğne kullanimim bittikten sonra da kan ve ultrason isteyecekmis doktorum. 10mg lik ilk dozumu kullandım ve aşırı bir tokluk yaşadım 2 gün hiçbir şey yiyemedim. Bu beni çok kotu etkiledi. Resmen açlıktan şekerim ve tansiyonum düştü. Baş dönmesi halsizlik yaşadım. Ama bunlar yaşanabilecek şeyler. Zamanla geçeceğini düşünüyorum.

Kilomu bir hafta sonra güncelleyeceğim. Pcos sebebi ile kilo vermek istiyordum. Doktorla bunu da görüştük. İğnenin gebelik üzerinde çalışmaları olmaması sebebi ile kullanım sürecinde ve iğne bittikten sonra 6 hafta gebelik olmamalı dedi. Bunun hakkında bilgisi olan yoksa belirteyim bunu da. Mounjaro

Aşırı tokluk sebebiyle bir şey yiyemiyorum. Ama bunun yararı değil zararı olacağından kendimi bir şeyler yemeye zorluyorum.

D vitamini ve b12 vitamini kullanimim devam ediyor. Saç dökülmesi için doktor normal dedi. Birde kadın doğum doktoru önerisi ile regenesis max adlı bir takviye kullanıyorum. İçinde folik asit omega3 ve bir çok şey var. Bunu kendime gebelik hazırlığı gibi düşündüğüm için kullanıyorum. Süreç bittiğinde bir süre kendiliğinden gebelik oluşmasını bekleyeceğim. Eğer olmazsa da bir hekim ile yol çizeceğiz. Rabbım herkesin gönlündekini en hayırlı vakitte versin insallah.

Aşırı tokluk sebebiyle bir şey yiyemiyorum. Ama bunun yararı değil zararı olacağından kendimi bir şeyler yemeye zorluyorum.
Şu an durumunuz nedir?çok güzel kilo vermişsiniz..Ben de başlayacağım..kilom 79..diyetle sporla başaramıyorum..15 kilo versem harika olacak..peki bırakınca nolacak,iştah ve kilolar geri mi gelecek?

Şu an durumunuz nedir?çok güzel kilo vermişsiniz..Ben de başlayacağım..kilom 79..diyetle sporla başaramıyorum..15 kilo versem harika olacak..peki bırakınca nolacak,iştah ve kilolar geri mi gelecek?
Suan -31 kilodayim. Söyledi tehlikesi de var bu iğneleri kullanmanın. Tamamen yan etkisiz değiller. İnanın kilom çok yüksekti ve hiçbir türlü veremedim kilo. Birde amacım bebek sahibi olmak olduğu için hızlı bir şekilde bunu seçtim. Kilonuz 79 çok değil açıkçası ama herkesin bi kilo endeksi var sizin için fazla olabilir. Yani risklerini göze alarak ve bir doktor kontrolünde başlayın lütfen. Çünkü hızlı kilo vermenin zararı çok fazla. Ve bu igneler pankreası yorarak zarar verebiliyor devamlı kontrol şart.

6 ay kadar oldu ben iğne kullanalı ve midem çok küçüldü. İğne sonrası da dozunda yiyerek bunu korumaya çalışacağım. Ve tabikide egzersiz. İnsülin direncim olduğu için bu tekrarlayabilir.
Dikkat edilmezse maalesef tüp midede bile verilen kilonun tamamını alanlar var. Ameliyattan korkmasaydim tüp mide olacaktım ama cesaret edemedim. Kıyas yapınca iğne tedavisi çok daha maliyetli oldu benim için.

Biraz daha fazla kilom olsa ameliyat olurdum galiba,şimdi bu ameliyatları daha güvenli kaçak olmayacak şekilde yapıyorlar..peki hep aynı dozda düşük dozdan devam etsem,doz artırımı yapmasam olur mu acaba?yarın düşük dozundan başlamayı planlıyorum

`