Evet arkadaşlar. Boy ve kilomu bir süre verdikten sonra söyleyeceğim.
İnsülin direnci ve pcos sebebi ile kilo vermekte çok güçlük çekiyorum.
9 Ay kadar önce endokrinoloji doktoru eşliğinde Saxenda kullandım. Fakat çok yan etki yaşadım. Kusma ishal.... artık dayanamayacagim için bıraktım. Ve sonrasında kendim kilo vermeye çalıştım. Başaramadım...
Sonrasında endokrinoloji doktoruma tekrardan basvurdum. Bana mounjaro isimli iğneden bahsetti ama öncesinde vücudum uygun mu bunu öğrenmek için gerekli testler yaptı. Bir çok kan değerine bakıldı ve ultrason ile troid , pankreas ve safra kesesi incelendi. Bir sorun görmediği için ilaca başlayabiliriz dedi. İlaç reçetesiz de alınabiliyor ama lütfen kafanıza göre alıp kullanmayın. 11bin kusur tl ücret ödedim. Haftada bir doz kullanılacak. İlk 1 Ay alışma dozu olarak planladık. Yani düşük toz kullanacağım. Bir kutudan 4 şişe ilaç çıkıyor. İlk 1 Ay her hafta 1 şişenin yarısını kullanacağım. Uygulaması kolay. Bugün 4. Gunum henüz bir yan etki hissetmedim. İştahım zaten bir süredir yoktu onda da belirgin bir fark göremedim. Zamanla göreceğiz.
İnsülin direnci hormonal bir rahatsızlık olduğu için kişinin kilo vermesi oldukça zor. Evet desteksiz kilo verip insülin direncini kıranlar var. Ama herkesin vücudu farklı unutmayalım.
Bana bakan herkes az yememe rağmen neden kilolu olduğumu sorguluyor. Hayatımda hareket de var ama bu hormonal sıkıntı zayiflamayi çok zorlaştırıyor.
Tabi bu iğneyi kullanırken bol su içmek ve her gün en az 1 saat yürüyüş yapmak gerekiyor. Oturduğumuz yerden mucize beklemek de olmaz.
Umarım herkes derdine çare bulabilir.