mthfr c677t homozigot olan arkadaşlar :(

Kızlar selam..
Bende 1 senede 2 düşük yaptım ve her ikiside 1 er hafta 5 gün falan geriden geliyodu.. 2. Hamileligimde doktor nolur nolmaz diye clexane 0.4 iğne vermişti ama yinede düştü.. gen testi yaptırdık ve bu rahatsızlık olduğunu öğrendim..
Sormak istediğim bu işte en önemli şey gerçekten iyi bir doktor.. istanbul da bu konuda uzman tavsiye edebileceğiniz bi doktor varmı?
Birde bu işte yeşillerin çok önemliymiş,özellikle hamileyken.. bilinçli doktorlar bazı yiyecekleri kesinlikle yasakliyor gerekirse diet listesi veriyo,bu konuda bilgisi olan varmı?
Allahm hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin..

Benimde METAFOR1298C heterozigot ve PAI-I 4G 5G heterozigot çıktı aradaki fark ne bilmiyorum homozigot ile bilen varsa yazabilir mi lütfen doğuma yakın bebeğimin kalbi durdu doğsa şimdi 2 aylık olacaktı çok çaresiz hissediyorum hamilelik öncesi asprin içmem gerekiyomuş sonra da iğne başlıcaz demişti doktor ama normal asprin yazmış herkes coasprin kullanıyo acaba ben mi yanlış aldım şimdilik sadece folbiol içiyorum günde 1 tane..ne yapmalıyım bilmiyorum

Çok geçmiş olsun canım. Homozigıt daha fazla kan pıhtılaşması sebebi heterezigota göre yani 4g / 4g benimki ve pıhtılaşma fazla. senin ilk Bebeğin bundan öldü şimdi yine hamilesin doğru mu anladım.

İlk bebeğimizdi ilk hayallerimiz umutlarımız onunla birlikte hepsini kaybettimşimdi hamile değilim çok korksamda çok istiyorum anne olmak içimdeki acı başka türlü geçmeyecek çünkü biliyorum doktorum 6ay korunun dedi ama şimdi 3. Adetim yeni bitti bu ay başlıcaz denemeye inşallah Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza alıp büyütebileceğimiz kolay hamilelik geçirip sağlıklı hayırlı doğum yapacağımız evlatlar versin..amin

trombofili testi canım.

OTE="MehlikaAzra, post: 37676844, member: 560605"]İyi akşamlar. Ben de 15 Eylülde 26 haftalık bebeğimi kaybettim. Test sonucu mthfr c677t homozigot çıktı.
Cok büyük geçmiş olsun. ..benim de c677t homozigot..Hamile kalmadan 1-2 ay folik asit kullan hamile kalınca coraspirin ve iğne demişti doktorum. ..biz uzunca bir ara verdik bedenen ve ruhen dinlenmek için. .şuan yeni hamileyim..ilk 10 gün hibor 3500 kullandim şimdi clexane 4000 e basladim tabi her gün coraspirin ve folik asite devam...hayirlisiyla yavrularimizi kucagimiza alırız inşallah hepimiz...[/QUOTE]
Amin inş.. Hayırlısıyla hepimiz alalım bebeklerimizi. Ben de artık istiyorum.

gebelikten önce yaptırsanız daha iyi ona göre önlem alırsınız tedaviye başlarsınız.

Değerlerimiz birebir aynı. Ne durumdasın?

merhabalar ben de 2 ay evvel daha çok yeni 19 haftalık bebeğimi kaybettim erken doğdu pırtılaşma testi hamile kalmadan yaptırmıştım sonuç da MTHFR C677T Homozigot Mutant olduğu tespit edilmiş genetik danışma önerilmiş ti ancak doktorum günde 1 tane akşamları coraspirin dışında birşey vermmeişti şimdi çok sinirliyim neden bir iğne vurulması gerekiyorduda bana verilmedi .benim 3 hamilelğimin en uzun ilerleyeni buydu şimdi ellerim bomboş öfkeli ve çaresizce burdaki örnek yazıları okuyorum ..tavsiyeniz nedir ve bunun olması nedemektir.b
en 3 hamileliğimide iğne vurulmadım diyemi kaybettim hele sonuncusu çok ağır geldi 5 ay lık olmuştu ..

I/D GENOTIPI
MTHFR C677T HOMOZIGOT MUTANT
4G/4G GENOTIPI..........................................Genetık taramam..Bir tup bebek denemem negatıftı ve hamıle kalamadım normal yollla...mthfr pıhtılasma ..4g/4g de oyle ı/d genotıpı nedır bılgısı olan varmı arkafü-daslar??*

Canim gebelik sonlanma sebebi neydi

Bana acil cevap verebilir misiniz
iki gün önce hamile olduğumu öğrendim beta hcg 131 çıktı
iki gündür evden testler yapıyorum artış var mı diye ama düşüşe geçti resimdeki gibi
kan testi verdim bugün yeniden saat üç buçuk gibi çıkacak
Kan pıhtılaşması için kan vermiştim Bugün sabah öğrendim değerlerim aşağıdaki gibi

FAKTÖR II NORMAL
904.530 FAKTÖR V LEİDEN NORMAL
MTHFR (A1298C) NORMAL
MTHFR (C677T) HOMOZİGOT

şimdi bende kan pıhtılaşması var herhalde çünkü homozigot çıkmış
sorum şu şuandaki bebeğimi kurtarma şansımız var mı yani düşüşe geçtiği için iğne kullansak bile artık sağlıklı olma ihtimali var mı
Ya da biz bir sonraki bebeğimiz için mi önlem alarak başlamalıyız

Eklentiler

• PhotoGrid_1432891190568.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 135
Slm yaşadı mi bebegin igneye başla coraspin kullan yaşasın inş ya çok zor ((

Ay çok sevindim benimde iki kez kalbi durdu yavrularimin suan hamileyim bende hergün ıgne oluyorum

Heterozigot olduğum için 0.4 clexane kullanıyorum 3 ay önceden de folbiol ve coraspin kullanmaya basladim

Heterozigot olduğum için 0.4 clexane kullanıyorum 3 ay önceden de folbiol ve coraspin kullanmaya basladim
bendede aynen heterezigot var.darısı başıma artık hayırlısıyla.ayrıca coraspini doktormu önerdi sana bana bişey vermedide.folbiol kullanıyorum bende.

Doktor 3 ay öncesinden başlattı herkes böyle kullanıyor sakin tek doktora guvenme .

aynı şeyleri bende yaşadım 19 haftamdı ve erken doğum kese aşşağıya düştü dediler 4 gün zor dayandık ve doğdu bende sonrasında doktorlarla konuştum neden iğne verilmedi dedim değerlerim düşükmüş iğne her hastaya verilmez dedi her insanda olması gerektiği gibi imiş pırtılaşmam güya iğnede zararlıymış bende 3 tane kayıp yaşadım şimdi napıcam nereye gidicem?

özel bir hastaneye git cnm kaç düşüğün var söyle testlerin hepsini istiyorum de 1000 liraya filan mal oluyor olsun . sonra ona göre ilaç veriyorlar devlet hastanesine güvenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…