- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
Teşekkür ederim öncelikle anlayışınız için. İşte tam olarak da söylediğim bu. Herkesin konuya reaksiyonu farklı olabiliyor. Benim dert diye gördüğüm ya da görebileceğim bir başkasına ovvvv bu da dert mi ya dedirtebilir. Benim konu başlığında ki amacım, yeni çocuk yetiştirmeye başlayan arkadaşlarımın buna dikkat etmeleriydi.aslinda bu tarz bir seyi bir pedagog da soyluyordu,
tam hatirlayamiyorum simdi.
ama ozellikle kiz cocuklarinin gunumuzde kimseye guvenmeyeceksin diye yetistirilmesi sonucu ciddi aile ici guven problemi yasadiklarina dair,
tabi verisi olan bir soz olmadigi icin ben cok hak vermemistim.
ama siz de boyle hissettiginize gore dusunmek gerekir.
ben sahsen annem tarafindan kimseye muhtac olma denilerek yetistirildim. Ama babam farkli kafadaydi, her zaman sey derdi, ben sizi meslek edinin diye okutmuyorum, kendinizi iyi ifade edebilin diye okutuyorum, yoksa insan her isi yapar yine kendine bakar. Ben de boyle dusunuyorum, her sekilde kendime bakarim, cocuklarimi da zaten belirli bir birikimim olduktan sonra yaptim, yani onlara da bakarim. Elbet dunyanin binbirturlu hali var da gerekirse en dusuk islerde de calisilir yani. Saglik sihhat izin verdigince.
siz de bence biraz daha rahatlamaya calisin,
ve elinizden geleni yaptiktan sonra elinizden gelmeyen icin de "Let it go" diyeceginizi dusunun sadece, zaten baska da yapilacak bir sey yok. Bunu kabullenince daha rahatlarsiniz umarim.
Elbette kimseye muhtaç olmayacaksın diye konuşulsun ama bu konuyu çocuğu büyütürken hayatının merkezine koymasın. Sonrasında sürekli bu endişeyi yaşıyor insan. Hayatında herhangi bir süreçte aksaklık olduğunda ruhen yerlere kapaklanabiliyor. Ben bundan bahsediyorum.