Astoria bu iliskide cok dikkatli ol.
Bunlar seni sindirmeye yonelik hareketlerin baslangici.
Cok ornek biliyorum boyle.
Once hesap odemeler hediyeler benzin fullemelerle baslar, sonra kendini iyice yetersiz hissetmeye ve bu adama muhtacmis gibi yasamaya donusur.
Beni yanlis anlama ama kiymet verdiginden yapsa sana kendini kotu hissettirmeden yapardi.
Bu defa senin begendigin yere gelirdi
Bir dahakine "bu sefer ben seceyim" der yapar plani, oder ve gotururdu.
Bu ilk tatiliniz olacağı için "elti" ile gitmek güzel bir anı olmaz diye düşünüyorum. Erkek arkadaşınıza bundan bahsedebilirsiniz.
Diğer konuda ise bazı insanlar fazla cömert olmaya çalışıyor belki davranışlarının sebebi budur. İlişki oturup, seni tanıdıkça anlar demek istediklerini belki. Mutluluklarrr...
Sevgili astoria konunu biliyorum ve size sadece şunu demek isterim istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın.
Madem de ciddi düşünüyorsunuz o da size ayak uydursun sonra ilerde bunlar birikir ve siz bazı şeylerden rahatsızlık duyabilirsiniz. Örneğin siz şimdi eltiyle tatile gitmek istemiyorsunuz bunu söyleyin sevgilinize, örneğin bende eşimle rahat ediyorum tatillerde.. daha rahat samimi olurum canım ister sarılırım canım ister öperim ama başka birileriyle gitsem bunu yapamam kısıtlanırım ki o da tatil olmaz.
Yapmayın ya. :/ Şimdi ben de nasıl anlatsam bilemiyorum durumu böyle yazınca savunuyormuş gibi oluyor ama objektif bir şekilde anlatmaya çalışıyorum, haksızlık etmiş de olmayım. Bu tatilin kendi içinden geldiğini söylüyor ve lüks bir yer seçmek istediğini söylüyor, yani lüks de demiyor da "Benim beğendiğim otel burası bak çok güzel" diyor. Ben de "İyi güzel de ben bunun yarısını ödeyemem başka bir otel baksak" deyince sinirlenip "Ben senin için bir şey yapamaz mıyım, içimden gelemez mi?" falan diye sinirlenip bozuluyor. Yani olay benim otel beğenip beğenmememden ziyade benim parasını ödemeye ortak olmayı teklif etmem ve onun bunu kabul etmemesi. Yoksa ben hayır bu otele gideceğiz desem tamam, zaten benim beğenmemi istiyor. Sadece benim para ödememi istemiyor, sıkıntı bu. Ben ise kendi payımı ödemek istiyorum.
off diğer sayfaları sonradan okudum, bu doktor benim düşündüğüm gibi çıkmadı bu konuda ona çok kırgınım.
ne demek tavuklu pilav isteyince zeynel çilliye gitmek? bilkent centerdaki meşhur şubesine öğle yemeklerinde hep "bmw 4.20si olan, babası müteahhit" çocuklar sevgililerini yemeğe götürürler oraya. biz de aynı avmde burger kingden alıp okulda yerdik hatta menüsünü bedava büyütmedi diye sevgilimi döverdim "ya sen yemiyorsan ben yerim bedavaydı niye almadın" diyeyukarıda da yazmışlar bu doktor egosu çok fena, bence biraz sesini çıkart hatta tamamen değiştim şu an tatilde de bastır senin istediğin yere gidin veya gitmeyin. ay adamda babamı gördüm yeminle tüylerim ürperdi, şu an biraz dizginlemezsen ilerde önünü alamazsın ki. doktorlarla nasıl yaşanır 101 filan şeyapabilirim sana, ben bildim bunu bu klasik "aman doktorum beyim paşam" sendromu.
ayrıcaaa canın dışarıda yemek yemek istediğinde ki bu dışarıdan kastım sokak oluyor, uludağ göbekteki ilhami ustaya götür, bilkent doğu kampüsün kapısında esat var orada bir kaşarlı antrikot filan yedir doktora birkaç kez. ucuz değil zeynel çillide ne ödediysen bir tık fazlasını ödersinizhem o bakımdan çenesini kapatmış olursun hem de sen yön vermiş olursun bir şeylere. nedir yani sürekli zincir şubelerde mi yemek yenir? hatta birkaç kez de bir şeyler içelim diye çıkıp biraları al bilkent veya beysutepede için doktor kalpten gitmesin ama, merak etme çakallarla dolu değil millet bmw,mercedes hatta porschesinin içinde bira içiyor. bilmiyorum ne kadar zengin olursa olsun doktorda garip bir hava var şimdiden önüne geçemezsen ileride biraz sıkıntı olacak gibi.
Senin icin konu otel begenip begenmeme meselesi degil farkindayim. Senin de onayinla secilecek.
Ama gercekten sana kiymet verse davranis bu olmazdi. Tamam maddi yonunu o karsilayacak. Ama bir insana butcesinin uzerinde bir sey onerip onu mahcup etmek dogru bir davranis degildir.
Aynen maddi durumun cok uzerinde bir hediye almanin da adap kurallarina aykiri olmasi gibi.
Sevgiliniz henüz cicim aylarında olduğunuz için jest yapma olayını abartmış ama bana masum geldi, belki hayallerinde sevdiği kadına olabildiğince lüks tatiller hediye etmek filan vardı, şimdi size bu kadar düşkün olunca elinden ne geliyorsa yapıyordur. Yalnız elti ile tatil korku filmi gibi geliyor, yabancılar sonuçta, erkenden aile içine sokulmaya çalışılmak... Başbaşa romantik tatil yapmak istediğinizi cümle aralarına sık sık serpiştirerek bu durumu savuşturmak iyi olur.
Yapmayın ya. :/ Şimdi ben de nasıl anlatsam bilemiyorum durumu böyle yazınca savunuyormuş gibi oluyor ama objektif bir şekilde anlatmaya çalışıyorum, haksızlık etmiş de olmayım. Bu tatilin kendi içinden geldiğini söylüyor ve lüks bir yer seçmek istediğini söylüyor, yani lüks de demiyor da "Benim beğendiğim otel burası bak çok güzel" diyor. Ben de "İyi güzel de ben bunun yarısını ödeyemem başka bir otel baksak" deyince sinirlenip "Ben senin için bir şey yapamaz mıyım, içimden gelemez mi?" falan diye sinirlenip bozuluyor. Yani olay benim otel beğenip beğenmememden ziyade benim parasını ödemeye ortak olmayı teklif etmem ve onun bunu kabul etmemesi. Yoksa ben hayır bu otele gideceğiz desem tamam, zaten benim beğenmemi istiyor. Sadece benim para ödememi istemiyor, sıkıntı bu. Ben ise kendi payımı ödemek istiyorum.
Senin beğenmen öncelikliyse, onun seçtiklerini çok lüks bulduğunda bozuluyorsa, fiyatını öne sürmeden daha mütevazi yerlerden hoşlandığını belirtebilirsin. Belki hediye gibi düşünüyordur bu tatili. Gideceğiniz yeri sen seçersen daha çok içine sineceğini söylersin, böylelikle yaptığı harcama da seni çok rahatsız etmeyecek bir yer seçmiş olursun en azından.Yapmayın ya. :/ Şimdi ben de nasıl anlatsam bilemiyorum durumu böyle yazınca savunuyormuş gibi oluyor ama objektif bir şekilde anlatmaya çalışıyorum, haksızlık etmiş de olmayım. Bu tatilin kendi içinden geldiğini söylüyor ve lüks bir yer seçmek istediğini söylüyor, yani lüks de demiyor da "Benim beğendiğim otel burası bak çok güzel" diyor. Ben de "İyi güzel de ben bunun yarısını ödeyemem başka bir otel baksak" deyince sinirlenip "Ben senin için bir şey yapamaz mıyım, içimden gelemez mi?" falan diye sinirlenip bozuluyor. Yani olay benim otel beğenip beğenmememden ziyade benim parasını ödemeye ortak olmayı teklif etmem ve onun bunu kabul etmemesi. Yoksa ben hayır bu otele gideceğiz desem tamam, zaten benim beğenmemi istiyor. Sadece benim para ödememi istemiyor, sıkıntı bu. Ben ise kendi payımı ödemek istiyorum.
Tavuklu pilav çekti canım diye götürdü ayol başka yer var mıydı tavuklu pilav yapan böyle. Esat'ı da biliyorumSokaktan yedirmeyi bi istemedi niyeyse, "Ne vardır bunların içinde" falan diye burun kıvırdı sanki Zeynel çok iyi de. Benim de yönlendirdiğim oluyor gel sana bir şeyler ısmarlayayım diye ona ses etmiyor da yani böyle durumlarda da "Düşünceli erkek" tarzıyla "Sevdiceğimin midesi bozulmasın yeaa" diye sokaktan falan bir şey aldırıp yedirmiyor bana. Ben de sokaktan yemeyi çok severim, adamın yanında varoş kalıyorum şu an İçmeye Eymir'e gidiyoruz biz, sen de gel :) Bu arada doktorlarla nasıl yaşanır 101 hatta 102 bile alabilirim senden.
Bak simdi panpa burda tavir gormuyorum ben sonuca bakiyorum.
Adam her sey ultra dahil, kaliteli bir yere gitmek istiyor ki basi agrimasin. Ben de ayni sekildeyim. Baligi, eti, mezesi her seyi tam olsun, yiyecegi kaliteli olsun, servisi iyi olsun, bir de musteri profili de iyi olsun; tatile gitmisken en konforlusunu istiyorum. Adam da oraya gitmek istiyor, sen de alim gucum disinda diyince o da onemli degil demis. Burda seni kucumseme yok, iyi bir yer olsun da parasi cok da onemli degil demis yani ben de o kafada oldugum icin hak veriyorum.
Saglik hizmetinde, tatilde, bir de kozmetikte:) masraftan kacinmam her zaman fiyattan bagimsiz takilirim. Hele tatilden hic odun veremem:)
Ama işte bu sefer de ben kendimi kötü hissediyorum, nasıl eğleneceğim ki içim rahat etmez. Kardeşim çok kızıyor "Abla Yeşilçam dizilerindeki kadınlar gibisin arabesk arabesk davranma" diyor banada elimde değil işte. Ya bu arada ben de öyle ölücü bir tip değilim yani dışarıda yemeğimi de yerim, kozmetik ürünlerim bellidir, tatilimi yaparım ama işte 13 bin liralık yerde yapmam da 4-5 bin liralık yerde yaparım ya da yurt dışına giderim düşük segmentte yerlerde kalabilirim gerekirse. Erkek arkadaşım onu yapamaz, kurlar ne kadar uçarsa uçsun ayırtır yerini güzelce, gider. Her yeri beğenmez benim gibi "Ha idare ederiz"ci değil.
Ya sokaktan yeme mevzusuna bu kadar takılma bence...
Ben çok iğrenirim mesela... param yoksa bile evde yerim burgerda falan bile hiç yemedim bugüne kadar...
Ama arada arkadaşlarım alınıyor mesela bana. Çünkü ben bi tık üst segment restaurantları seçiyorum, alışverişe çıkıyoruz onlar kıyafet falan alıyor ben hiç almıyorum mesela çünkü ben oralardan giyinmiyorum...
Yanlış anlaşılmasın hiç Zengin değilim öğrenciyim kıyafetlerde ucuz alacak kadar Zengin değilim diye düşünüyorum, yeme içmede de midem kaldırmıyor vallahi. Bu yüzden birkaç arkadaşım bana kırılmıştı, grup olarak bi yere gittiğimizde zaten bi tek benim istediğim yere de gitmek mümkün olmuyor çoğunluğa uyuyorum, çok olmuştur arkadaşlarımı kırmayayım diye gittiğim yerlerde bir yudum alıp bıraktığım kahveler, bi çatal alıp bıraktığım yemekler... bazı şeyler hatır gönül için de yenmiyor, sağlık söz konusu :)
Senin beğenmen öncelikliyse, onun seçtiklerini çok lüks bulduğunda bozuluyorsa, fiyatını öne sürmeden daha mütevazi yerlerden hoşlandığını belirtebilirsin. Belki hediye gibi düşünüyordur bu tatili. Gideceğiniz yeri sen seçersen daha çok içine sineceğini söylersin, böylelikle yaptığı harcama da seni çok rahatsız etmeyecek bir yer seçmiş olursun en azından.
(Elti için bir fikrim yok)
çukurambarda köftehor var, bir köfteci için baya büyük bir yer orada da var tavuklu pilav, yani ben bu sabaha karşı yedim sanırım her zaman vardır :) ne kadar paran olursa olsun ben bazı tripleri gereksiz buluyorum sonuçta genç bir insanım babamla yediğim yemek ve sevgilimle yediğim yemek bir zahmet bir olmasın, içim çekilir.
bu içinde ne vardır konusu şimdi konuştuğumuz yerler için geçerli değil, çoğu yerden iyidir yani bir kez denese doktor da sever
eymir sevmeyiz bizim doğal yaşam alanımız bilkent, bilkent sınırlarından çıkınca panik atak tutuyor bizi
doktorlarla yaşamak konusunda ben kendimi master degree görüyorum her türlü sıkıntıda buradayım. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?