Zaten arkadaş tamamını ödettirmeyecektir konusunda ısrarla vurguladı. Adamın yapısı ya ilk başta göz boyamaya çalışıyor ya da aşırı cömertlik peşinde. Duruma göre davranacaktır.1 aylık ilişkide tatile çıkmayı veya elti denmesine takmışsınız ama para mevzusunda neymiş bırak centilmenlik yapıyomuş.
paranın gücü diyorum :)
Ben de erkek arkadaşlarıma tatil paramı ödetmedim hiç..
Ama mesela benim için alışveriş yapmasınıda sorun etmedim.
Bence daha büyük sorun ilk tatile elitiyle gitme durumu...
Saçma bence...
Bu tatil ile bundan sonraki tüm tatilleri ipotek altına alacaksınız. Dırdırcı olmakla ne alakası var ayrıca, cümbür cemaat tatil yapmak istememek hakkınız. Ki daha kaç gün olmuş...
Yoo o konuda haklisin ben olsam ben de karsi tarafa tatil parami odetmek istemem, yiyici gibi hissederim.
Bilemedim yani bu isin ortasi nedir
13.000tl bence bir tatile cok, o kadarina da gerek yok diye dusunuyorum. 6-8.000tl araliginda da gayet super luks ultra dahil yerlere gidiliyor.13.000tl bana luksten cok israf gibi geliyor bir yerde. Luksun de bir siniri var yani b.kunu da cikarmamak gerek :)
Ayy evet :))))Hahaha hayırlı olsun, konular karıştı herhalde :)
Erkek arkadasin "berarber olucaz onemli olan bu" dusuncesinde degil. otel konforu gosteris daha onde. Yakinlarina suraya gittik dese agiz bukmelerinden korkuyordur.Hem tatil yeri secimini sana birakmasi gerekirdi. Centilmenlik bunu gerektirir
Evet bu konuda aynı fikirdeyim sizinle. Ama bilerek mi yapıyor yoksa düşüncesizlikten mi onu kestiremedim. Hareketleri öküzce olmadı bunca zamandır. Haa yalnız bak şimdi aklıma geldi acaba ondan olabilir mi? Kardeşim tatile gitmek istiyordu ben de dedim ki erkek arkadaşıma ya kardeşim tatile gitmek istiyor, ne yapsam, kenarda birikmiş biraz param var onu koyayım bizimkiler ne kadar verirler acaba kredi kartına mı çektirsem falan muhabbeti yapmıştım. Çocuk onu yanlış mı anladı acaba yaa Astoria'nın maddi durumu yok diye. Şimdi aklıma geldi hay kafama...
Astoria beni namus bekcisi ablalardan sanma.
Inan bu forumda bunu en son yapacak kisi benim.
Ama sizin iliskiniz maddi manevi her anlamda 1 aylik iliskiye gore cok cok hizli gidiyor.
Yani bir aylik iliskide kredi karti mi ceksem ailem mi destek olsa gibi konular cok yersiz bence. Adam bunlari duyunca seni parasiyla etkilemeye calisir. Cunku ona paraya muhtac bir imaj ciziyorsun.
Sen cok akli basinda bi insansin seni ve her konunu yakindan takipteyim. Ama bu iliskin bana cok tuhaf geldi. Kizma bana lutfen
Onu hallediyoruz inşallah söyledim erkek arkadaşıma dedim böyle olmaz, vurdum yumruğu masaya ehehe. Tamam abimi arayıp söylüyorum ben şimdi haklısın, kırılıyorlarsa kırılsınlar yapacak bir şey yok dedi. Arayınca haber verecek.
Tabi canım, bir de ne kadar fark olabilir ki yani odaları daha güzeldir belki ona da zaten yatmadan yatmaya gidiyorsun. Yemekleri biraz daha kaliteli olabilir ama çok büyük fark olacağını zannetmiyorum. Ne gerek var.
Erkek arkadasin "berarber olucaz onemli olan bu" dusuncesinde degil. otel konforu gosteris daha onde. Yakinlarina suraya gittik dese agiz bukmelerinden korkuyordur.Hem tatil yeri secimini sana birakmasi gerekirdi. Centilmenlik bunu gerektirir
Bence önemli bir nokta
Soranlara şuraya gittik deyince götüre götüre oraya mı götürdün kızı olacak
Siz en iyisi Yunan adası falan yapın kaldığınız otel önemli olmaz
Adam cimri olsa seni yemeye kalkışsa ayrı dert, duyarlı olsa anlayışlı olsa apayrı dert.
Vallahi bazen biz kadınlara hiç bir şekilde yaranılmaz.
Ben tırnak içindeki “astoria sende bulmuşsun da bunuyorsun” gibi bir cümlen varya işte ona aynen katılıyorum.
4 senelik sancılı ilişkiden sonra güZel giden bir ilişki sana dert olmasın bırak tadını çıkarmaya bak. Makul ölçülerde de yaptıklarına ses çıkartma demekki adamın içinden geliyor. Sen istemiyorsun sonuçta bana şunu al bunu al diye, adam kendisi yapıyor.
Elti konusunda da daha elti bile değilken 4 lü tatile gitmek zorunda değilsiniz. Önce bir başbaşa gidin bu sizin ilk tatiliniz kalabalık cümbür cemaat gitmeye ne gerek var. Erkek arkadasına güzel bir şekilde izah etsen onları istemiyormuş gibi değilde daha çok başbaşa olmak istiyormuş gibi eminim seni anlayacaktır.
Ha birde herkesin fikri farklıdır elbette ama örneğin erkek arkadasımın veya eşimin fark etmez... Abisinin, kardeşinin, babasının vs. yanında bikini giymekten rahatsız olurum eşimle olduğum gibi rahat olamam. Beni öyle görmesini de istemem açıkçası Tatil bu sonuçta stres atmaya gidiyorsam kafam rahat olmalı.
Iliskide 1 ay beraber tatile gitmek icin tam zamani. Daha karinda kelebekler var ve en sacma seyler bile acayip heyecanli ve eglenceli. Soru bu degil dediniz biliyorum, ama fikrimi icimde tutamam. :) insan uc bes yil sonra eglenceyi disarida aramaya basliyor eltiniz gibi hahah
Ote yandan 1 ay bu kadar maddi baskiyi acik acik yapmak icin cok erken. Tatli tatli yapiyor olmasi baski yaptigi gercegini degistirmiyor. Siz bile su kadarcik zamanda bunun baski oldugunu hissetmis ve bunalmissiniz. Bu ilk haftalar iliskinizde en mesafeli oldugunuz donem ve sevgiliniz simdiden tercihlerinizi soylediginizde cekinmeden surat yapip bozuluyor, sizin sectiginiz oteli begenmiyor, sizin maddi olarak yetersiz oldugunuzu hissettirecek davranislarda bulunuyor (pilavci ornegi). Iliski ilerleyip samimiyet artinca bu tavir nasil bir yere evrilir bilmiyorum. Umarim iyi bir yere gider, ama temkinli olmakta fayda var.
Komikli hikayem: 20li yaslarimin basinda maddi durumu benden cok cok iyi biriyle cikiyordum. E o zaman ben ogrenciydim, calismiyordum, adam da sirket avulatiydi. Ilk bulusmamizda beni Taksim’de asiri deniz manzarali, asiri pahali bir yere yemege goturmustu. Menuyu acip baktim, benim normalde yemege verdigim paralarin sonuna bir sifir daha eklemisler. Kapattim. Burasi cok pahali, ben burda hicbir sey yemem, dedim. Hik mik yeriz yemeyiz derken vapura bindik, Kadikoy Rihtim’da ara sokakta tabureli bir pilavciya gittik. Kac sene oldu, adamcagizin takim elbiseyle (isten cikmisti galiba) taburede bir yandan pilav ustu kuru kasiklayip bir yandan “Ne guzel, Kadikoy’de de gelecek bir yerim oldu artik” (hahaha yersen!) diyisi gozumun onunden gitmiyor.
Sizinki gibi düşüncesini söyleyene can kurban. :) Benim derdim namus kumkumalarıyla, onların da ne konular açtığını biliyoruz da yüzlerine söylersem onlardan pek bir farkım kalmıyor. Zaten biz tatile gideceğimiz zaman ilişkimiz 3 aylık bir ilişki oluyor ehehe.
Hahaha ne hoş, görüşüyor musunuz hala o adamla ayrıldınız sanırım. Ama çok şirin bir hikayeymiş. Evet aslında dediğiniz gibi bu da ne kadar tatlı tatlı yapıyor olsa da baskı. Ben işte iyi niyetli mi kötü niyetli mi onu ayırt edemiyorum. Kardeşimle paylaştım, "Abla kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, zorlanma diye yapıyordur, senin masrafların daha çok onun masrafı yok bırak harcamak istiyorsa harcasın. Millet neler aldırıyor sevgililerine, Yeşilçam oyuncuları gibi arabesk arabesk davranma" diye kızdı bana. Ama bir yandan da dediğiniz gibi "Lan acaba böyle böyle bütün ipleri eline mi alacak?" diye korkmuyor da değilim.
Ha bir de otel beğenmeme mevzusu şey, ben otelleri beğeniyorum ama diyorum ki "Burası çok pahalı ben yarı masrafını karşılayamam daha düşük bir otel var şu buraya gidelim". Onu beğenmiyor çünkü kendisi ödemek istediği için benim bunu yapmama sinirleniyor. Ama o düşük oteli beğendiğimi söylesem, kendisinin ödeyeceğini de söylesem gideriz. Onu düzelteyim.
Kayınvalideniz git bi tani bakalim nasil biri demis olabilirmi acaba ?Selam kızlar, umarım gününüz güzel geçiyordur.
Bilenler biliyor ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Epey sancılı ve yıpratıcı geçen 4 yıllık bir ilişki sonrasında aniden birisiyle tanıştım. 4 yılın enkazı varken birdenbire ortaya çıkan bu kişiye başta karşı koymayı denedim ama duygularıma söz geçiremedim. İyi ki de geçirememişim, Daha 1 ay doldu dolmadı ama gerçekten şimdilik çok mutluyum. Allah bozmaz inşallah diyeyim, konuma geçeyim. Birden fazla sıkıntım var aslında.
Yıllık iznimin tamamını kullanmadım, Eylül'de de bir kısmını kullanmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım da anca Eylül'de izin alabiliyor o yüzden birlikte bir tatile çıkalım dedik. Erkek arkadaşım da abisine söylemiş "Biz Astoria'yla tatile çıkacağız sanırım Eylül'de" diye. Oradan abisinin eşi hemen "Aaa biz de gelelim hep birlikte olalım" demiş. Ben erkek arkadaşımın abisi ve eşiyle Haziran sonunda buluşmuştum ilk kez, orada da eşi yine tatil muhabbeti açmıştı. Tamam iyi hoş da daha biz daha "cicim aylarında" sayılırız; abisinin eşinin sürekli tatil tatil diye darlaması cidden bana itici gelmeye başladı. Anlam da veremedim bu kadar ısrara, çok sevdi falan desem samimi değiliz ki öyle. İlk buluşmamızda yuvarlak cevaplarla geçiştirmiştim ama bu fikre isteksiz olduğumu anlamamış sanırım. Şimdi daha yeni sayıldığımız için erkek arkadaşıma da şimdiden dırdırcı gözükmek istemiyorum, erkek arkadaşım da isteksiz gibi ama abisini kırmak istemiyor. Ne yapsak bu konuda bilemiyorum. (Kızlar bu arada onu düzelteyim hava atarak, ezerek, hmmm paramla döverim seni haaa şeklinde yaklaşmıyor kesinlikle. Ama nasıl desem sanki garibanmışım gibi, durumu yok oraları da görsün, kardeşi öğrenci dur benzinini ben koyayım da cebinden para çıkmasın. Bu stil davranıyor ama saçma ve rahatsız edici oluyor. Yoksa asla hakimiyet kurma gibi bir düşüncesi yok öyle olsa zaten ilişkiyi bitiririm ben)
İkinci durum, erkek arkadaşım her şeyi cebinden karşılamak istiyor, istisnasız her şeyi. "Ne var bunda Astoria çocuk centilmen sen de hava mı atmaya çalışıyosun ne yapıyosun" diyebilirsiniz ama vallahi durum öyle değil. Tatil için yerler beğeniyor ama benim maaşımla karşılayabileceğimin çok çok üstü yerler, kendi maaşımla gidebileceğim yerleri de beğenmiyor; "Astoria cebinden bir şey çıkmayacak lütfen istediğin yeri seç" falan diyor ben çok bozuluyorum. Benim onun parasına ihtiyacım yok. Kiramı ödemeyi dahi teklif etti, hayır uzaktan bir gold digger, bir para avcısı gibi falan mı görünüyorum anlam veremedim. Gitmiş arabamın deposunu fullemiş gelmiş geçenlerde, araba benim değil çalıştığım iş yerinin arabası. Düşünün durumu, niye böyle hallere giriyor anlamadım. Bunları niye yaptığına anlam veremediğini, beni çok üzdüğünü söyledim; "Sana değer verdiğimden yapıyorum, tek başına hem ev geçindiriyorsun hem kardeşine bakıyorsun destek olmak istiyorum" deyip bozuluyor. Ama cidden rahatsız edici olmaya başladı şimdiden. Gerçekten onun parasına ihtiyacım yok, çok lüks tatillere gitmesem de olur ben kendimi idare edebiliyorum ama bunu bir türlü erkek arkadaşıma anlatamıyorum. Bunun için de bir öneriniz olursa çok mutlu olurum. Çünkü net bir şekilde yüz yüze konuşmam işe yaramadı, tersine bozuluyor, suratını asıyor.
Yeni başlamış bir ilişkide ekonomik olarak geliri daha düşük olan kıstas alınır harcamalarda. Yani bir yemeğe gidiliyorsa bunu ekonomik olarak dezavantajlı taraf seçer. Öbür türlüsü nazik ve eşitlikçi bir davranış değil bence. Hele de ekonomik olarak daha üst düzey olan erkek olunca harcama kıstaslarını onun koyması vr bunda ısrarcı olması bana çok maço bir tavır gibi geldi. Ha aynı evde yaşanır yıllardır süren bir ilişkidir evlisindir o zaman fazla parası olanın lüksü yenir ama bir aylık ilişkide karşı taraf bana sürekli parayla ilgili jestler yapmaya çalışsa çok gururum kırılır. Bi de şöyle bi durum var mesela onun istediği yere tatile gittiniz tatilin ortasında kavga ettiniz hatta ayrıldınız; bavulunuzu alıp benim hesabı çıkarın diyebilecek misiniz. Tatili önceden ödediğinizi varsaysak, ayrılınca hediyeler geri verilir ya bunu da geri ödemek zorunda hissedecek misiniz kendinizi. Ben bu kadar yeni bir ilişkide daha mesafeli olmanızı öneririm. Ayrıca yorumlarınızı beğenerek takip ediyorum ve bir aydır birlikte olduğunuz birinin abisi yengesiyle muhatap olmanıza da şaşırdım neden bu eziyetlere girdiniz ki
Yani belli ki bu adam size cok deger veriyor. Iyi niyetli demeliyiz o yuzden, ama baski isterse iyi niyetli olsun, yine baski. Kimisi hep "sevgilisine sunu aldirtti, bunu aldirtmadi" seviyesinde dusunuyor, ama mesele o degil bence. Sizin tercihleriniz ve sinirlariniz ne kadar kabul ve saygi goruyor meselesi... Iliskinin bu kadar basinda bunu fark etmeniz cok iyi olmus. Konusup anlasmaya vaktiniz var kemiklesmeden.
Yaa benim adam cok tatli bir insandi ozunde, ama iste tam bir sirket avukati stereotipiydi. Ben trene atlayip Avrupa turu yapmak diyorum, o toplantidan cikip arabayi servisten almak diyor falan. Hani 30larimda normallesen seyler, ama o zaman arkadaslarimla tanistirmaya utanacagim bir tipti. Muhabbet de hizla baydi. Sonra ben okulun fotograf kulubunde gonlume gore uzun sacli ve bisikletli birini buldum, o da calistigi sirkete ortak oldu. :)
Tatil konusunda aklıma şöyle bişey geldi ama sizce uygun olur mu bilemedim
Yani erkek arkadasiniz iyi niyetli gibi.yaptiginin ettiginin lafini yapacak biri gibi gelmedi bana belli ki cok destek olmak istiyor sizi gercekten sahiplenmiş ama bunu yaparken ne yapacagini nasil yapacagini sasirmis bir yerden tuttturmaha çalışiyor gibi geldi bana ama sizin nasil hissedeceginizi degil de ne kadarını yapabilirim diye düşünüyor sanirim (kira benzin vs.)
Fikre gelecek olursak : bu tatili onun karsilamasina izin verin ama ikinci tatilin de sizin istediginiz yerde sizin istediginiz sartlarda olmasinin sözünü alirsaniz . Hatta onu da bu sekilide soylerdim :)
tamam bu tatili ortak kabul etmiyorsun begendigim yeri de istemiyorsun ilk tatilimiz belki her şey cok guzel olsun diye düşünüyorsun o zaman ikinci tatili de bu sekilde kabul edersen anlasabiliriz gibisinden yani size de bu fikir uyarsa bu tarz bi soyleyisle ortak bir karar alınabilir sanki..:)
Kayınvalideniz git bi tani bakalim nasil biri demis olabilirmi acaba ?
Tabi ki, zaten ilk buluşmada bile abisinin eşinin hemen tatil mevzusu açması tuhafıma gitmişti, belki iyi niyetlidir, kibarlığından demiştir diye ses etmedim ama ikinci bir teklif olunca işi ciddiye aldıkları belli. Gardımı almam lazım :) Kiramı ödemeyi teklif edince çok sert çıktım, ayıp oldu biraz sonra gittim özür diledim. O da "Tamam beni karıştırmıyorsun kirana, özel masraflarına karıştırma peki. Ama sana yapmak istediğim şeylere neden izin vermiyorsun, içimden geldi ve yapmak istiyorum zaten kardeşini tatile götürdün bırak bu sefer ben götüreyim seni" demeye başladı ama benim de hiç içimden gelmiyor böyle olunca gurur yapıyorum sanırım. Tatil için ayırdığım bütçeyle o bir olmayacak ki adam 13 bin liralık tatile götürüyor ben kenara 3 bin lira koysam hani yarı yarıya ödersek ucuz tatili 6 bin liradan. E üstüne de ne kadar koyacağım ki 13 bini karşılasın? Zor.
Kesinlikle öyle. Eski sevgilim olacak haysiyetsizden nefret ediyorum. Zaten birini bulayım da çivi çiviyi söksün gibi bir düşünce hiç aklımda yoktu, arkadaşlarım zorla bir davete götürünce orada tanıştım onunla da. O yanıma geldi, güldürdü, konuşturmaya falan çalıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?