13 bin liralık tatil bence de pahalı bir hediye. O zaman daha ucuz bir otel beğenseniz ve parasını o ödese? Parayı ben ödemedikten sonra bunu kabul eder demişsiniz. Bir dahaki tatili de kendi bütçenize göre kısa süreli tutup tamamını siz karşılarsınız. Mesela siz 2 günlüğüne 2 binlik bir tatile götürecekseniz, o da şimdi 1 haftalığına 6 bin liralık tatile götürmüş olur. Böylece süre ve miktara bakınca çok uçurum olmamış olur ikinizin ödemesi arasında. Ama 2 günlük tatile 2-3 bin lira vermek onun bütçesine göre normalken sizinkine göre israf gelebilir. Yarışıyor gibi olmak da size kötü hissettirebilir. Ani dönüş yaptım yalnız, karar veremedim
Şimdi siz adamı böyle anlatınca herkesin kafasında farklı bir profil oluşuyor. Bu durum ileride olumsuz anlamda karşınıza çıkabilir de çıkmayabilir de. Sevgilinizin tavrını en iyi siz bilirsiniz.
Yorumlarını ve olaylara yaklaşımını beğendiğim birisiniz, canınızı sıkmak ya da üzmek istemem ama sonradan yazdığınız bazı şeyler düşündürücü. Mesela "sıradan bir yerde biraya sulu der ama pahalı bir mekanda sulu birayı bayılarak içebilir" gibi bir şey demişsiniz ya bu durum sıkıntılı bence.
Her şeyi prestij meselesi haline getiren biri mi sizce? Bu tatil meselesinde amacı güzel, rahat, temiz bir yere gitmek mi yoksa prestijli bir yere gitmek mi? Arkadaşları sorduğunda söyleyeceği otel adı onun için ne kadar önemli? Her şeyi prestij meselesi haline getiren biriyse bir süre sonra siz de onun için prestij meselesi haline gelebilirsiniz. Eğitiminiz, maaşınız ya da sadece güzelliğiniz. Eğer böyle biri değilse sıkıntı yok. Ama böyle biriyse bu ilişki sizi zorlayabilir ve isteklerinizde kararlı davranmazsanız sizi kendi dünyasına göre dönüştürmeye, hatta yönetmeye çalışabilir.
Marka takıntısı var, gittiği yerlerde kendisine ilgi gösteren hizmet çalışanlarından hoşlanır. Onları aşağılarcasına davranmaz ama nasıl diyeyim yani "Doktor beeey hoşgeldiniz ne arzu ederdiniz" diyen bir garsonun olduğu mekan onun için +1000 puandır. Ha bunu arkadaş çevresine uyguladığını görmedim, yani çevresinde kendisiyle övündüğünü, beni gereksiz bir şekilde övdüğünü ya da yerdiğini görmedim. Ama kefil olamam tabi ki ilerisi ne gösterir bilemiyorum.
Bizim de ilk tatilimiz üniversitede öğrenciyken çok ekonomik bi tatildi,şimdi ikimizin de geliri çok arttığı için artık çok daha lüks tatiller yapabiliyoruz,cidden hepsi kendine göre özel,kıymetli ve keyifliydi. Hayatımızdaki insanla her türlü şey yapılabilmeli,bana kendimi kötü hissettirmemeli.Bir de aklima su takildi. Eger naif, ufak seylerle mutlu olabilen, sade ve gosterissiz yasamayi seven biriyseniz bu adamla mutlu olabilecek misiniz? Adam 5 bin tl lik oteli bile begenmiyorsa yani bu is cok zor. Ben nisanlimla sevgiliyken ufacik bir yesil alana ortumuzu serip ayakkabilarimizi cikarip domates peynir ekmek yerdik. Ki kendisi de iyi ve kaliteli yerleri sever. Ama benimle her yerde her turlu mutlu oluyordu. Gercekten samimiyse amaci sizi mutlu etmek olmali, rencide etmek degil.
aslında herkesi tuhaf buldum... erkek arkadaşınla niye tatile cıkıyorsunuz ki? Ortada eltşde yok sonucta dediğiniz gibi müstakbel... bence herşey için cok erken...Selam kızlar, umarım gününüz güzel geçiyordur.
Bilenler biliyor ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Epey sancılı ve yıpratıcı geçen 4 yıllık bir ilişki sonrasında aniden birisiyle tanıştım. 4 yılın enkazı varken birdenbire ortaya çıkan bu kişiye başta karşı koymayı denedim ama duygularıma söz geçiremedim. İyi ki de geçirememişim, Daha 1 ay doldu dolmadı ama gerçekten şimdilik çok mutluyum. Allah bozmaz inşallah diyeyim, konuma geçeyim. Birden fazla sıkıntım var aslında.
Yıllık iznimin tamamını kullanmadım, Eylül'de de bir kısmını kullanmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım da anca Eylül'de izin alabiliyor o yüzden birlikte bir tatile çıkalım dedik. Erkek arkadaşım da abisine söylemiş "Biz Astoria'yla tatile çıkacağız sanırım Eylül'de" diye. Oradan abisinin eşi hemen "Aaa biz de gelelim hep birlikte olalım" demiş. Ben erkek arkadaşımın abisi ve eşiyle Haziran sonunda buluşmuştum ilk kez, orada da eşi yine tatil muhabbeti açmıştı. Tamam iyi hoş da daha biz daha "cicim aylarında" sayılırız; abisinin eşinin sürekli tatil tatil diye darlaması cidden bana itici gelmeye başladı. Anlam da veremedim bu kadar ısrara, çok sevdi falan desem samimi değiliz ki öyle. İlk buluşmamızda yuvarlak cevaplarla geçiştirmiştim ama bu fikre isteksiz olduğumu anlamamış sanırım. Şimdi daha yeni sayıldığımız için erkek arkadaşıma da şimdiden dırdırcı gözükmek istemiyorum, erkek arkadaşım da isteksiz gibi ama abisini kırmak istemiyor. Ne yapsak bu konuda bilemiyorum. (Kızlar bu arada onu düzelteyim hava atarak, ezerek, hmmm paramla döverim seni haaa şeklinde yaklaşmıyor kesinlikle. Ama nasıl desem sanki garibanmışım gibi, durumu yok oraları da görsün, kardeşi öğrenci dur benzinini ben koyayım da cebinden para çıkmasın. Bu stil davranıyor ama saçma ve rahatsız edici oluyor. Yoksa asla hakimiyet kurma gibi bir düşüncesi yok öyle olsa zaten ilişkiyi bitiririm ben)
İkinci durum, erkek arkadaşım her şeyi cebinden karşılamak istiyor, istisnasız her şeyi. "Ne var bunda Astoria çocuk centilmen sen de hava mı atmaya çalışıyosun ne yapıyosun" diyebilirsiniz ama vallahi durum öyle değil. Tatil için yerler beğeniyor ama benim maaşımla karşılayabileceğimin çok çok üstü yerler, kendi maaşımla gidebileceğim yerleri de beğenmiyor; "Astoria cebinden bir şey çıkmayacak lütfen istediğin yeri seç" falan diyor ben çok bozuluyorum. Benim onun parasına ihtiyacım yok. Kiramı ödemeyi dahi teklif etti, hayır uzaktan bir gold digger, bir para avcısı gibi falan mı görünüyorum anlam veremedim. Gitmiş arabamın deposunu fullemiş gelmiş geçenlerde, araba benim değil çalıştığım iş yerinin arabası. Düşünün durumu, niye böyle hallere giriyor anlamadım. Bunları niye yaptığına anlam veremediğini, beni çok üzdüğünü söyledim; "Sana değer verdiğimden yapıyorum, tek başına hem ev geçindiriyorsun hem kardeşine bakıyorsun destek olmak istiyorum" deyip bozuluyor. Ama cidden rahatsız edici olmaya başladı şimdiden. Gerçekten onun parasına ihtiyacım yok, çok lüks tatillere gitmesem de olur ben kendimi idare edebiliyorum ama bunu bir türlü erkek arkadaşıma anlatamıyorum. Bunun için de bir öneriniz olursa çok mutlu olurum. Çünkü net bir şekilde yüz yüze konuşmam işe yaramadı, tersine bozuluyor, suratını asıyor.
Kesinlikle katiliyorumBizim de ilk tatilimiz üniversitede öğrenciyken çok ekonomik bi tatildi,şimdi ikimizin de geliri çok arttığı için artık çok daha lüks tatiller yapabiliyoruz,cidden hepsi kendine göre özel,kıymetli ve keyifliydi. Hayatımızdaki insanla her türlü şey yapılabilmeli,bana kendimi kötü hissettirmemeli.
Erkek arkadaşını bana gönderseneSelam kızlar, umarım gününüz güzel geçiyordur.
Bilenler biliyor ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Epey sancılı ve yıpratıcı geçen 4 yıllık bir ilişki sonrasında aniden birisiyle tanıştım. 4 yılın enkazı varken birdenbire ortaya çıkan bu kişiye başta karşı koymayı denedim ama duygularıma söz geçiremedim. İyi ki de geçirememişim, Daha 1 ay doldu dolmadı ama gerçekten şimdilik çok mutluyum. Allah bozmaz inşallah diyeyim, konuma geçeyim. Birden fazla sıkıntım var aslında.
Yıllık iznimin tamamını kullanmadım, Eylül'de de bir kısmını kullanmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım da anca Eylül'de izin alabiliyor o yüzden birlikte bir tatile çıkalım dedik. Erkek arkadaşım da abisine söylemiş "Biz Astoria'yla tatile çıkacağız sanırım Eylül'de" diye. Oradan abisinin eşi hemen "Aaa biz de gelelim hep birlikte olalım" demiş. Ben erkek arkadaşımın abisi ve eşiyle Haziran sonunda buluşmuştum ilk kez, orada da eşi yine tatil muhabbeti açmıştı. Tamam iyi hoş da daha biz daha "cicim aylarında" sayılırız; abisinin eşinin sürekli tatil tatil diye darlaması cidden bana itici gelmeye başladı. Anlam da veremedim bu kadar ısrara, çok sevdi falan desem samimi değiliz ki öyle. İlk buluşmamızda yuvarlak cevaplarla geçiştirmiştim ama bu fikre isteksiz olduğumu anlamamış sanırım. Şimdi daha yeni sayıldığımız için erkek arkadaşıma da şimdiden dırdırcı gözükmek istemiyorum, erkek arkadaşım da isteksiz gibi ama abisini kırmak istemiyor. Ne yapsak bu konuda bilemiyorum. (Kızlar bu arada onu düzelteyim hava atarak, ezerek, hmmm paramla döverim seni haaa şeklinde yaklaşmıyor kesinlikle. Ama nasıl desem sanki garibanmışım gibi, durumu yok oraları da görsün, kardeşi öğrenci dur benzinini ben koyayım da cebinden para çıkmasın. Bu stil davranıyor ama saçma ve rahatsız edici oluyor. Yoksa asla hakimiyet kurma gibi bir düşüncesi yok öyle olsa zaten ilişkiyi bitiririm ben)
İkinci durum, erkek arkadaşım her şeyi cebinden karşılamak istiyor, istisnasız her şeyi. "Ne var bunda Astoria çocuk centilmen sen de hava mı atmaya çalışıyosun ne yapıyosun" diyebilirsiniz ama vallahi durum öyle değil. Tatil için yerler beğeniyor ama benim maaşımla karşılayabileceğimin çok çok üstü yerler, kendi maaşımla gidebileceğim yerleri de beğenmiyor; "Astoria cebinden bir şey çıkmayacak lütfen istediğin yeri seç" falan diyor ben çok bozuluyorum. Benim onun parasına ihtiyacım yok. Kiramı ödemeyi dahi teklif etti, hayır uzaktan bir gold digger, bir para avcısı gibi falan mı görünüyorum anlam veremedim. Gitmiş arabamın deposunu fullemiş gelmiş geçenlerde, araba benim değil çalıştığım iş yerinin arabası. Düşünün durumu, niye böyle hallere giriyor anlamadım. Bunları niye yaptığına anlam veremediğini, beni çok üzdüğünü söyledim; "Sana değer verdiğimden yapıyorum, tek başına hem ev geçindiriyorsun hem kardeşine bakıyorsun destek olmak istiyorum" deyip bozuluyor. Ama cidden rahatsız edici olmaya başladı şimdiden. Gerçekten onun parasına ihtiyacım yok, çok lüks tatillere gitmesem de olur ben kendimi idare edebiliyorum ama bunu bir türlü erkek arkadaşıma anlatamıyorum. Bunun için de bir öneriniz olursa çok mutlu olurum. Çünkü net bir şekilde yüz yüze konuşmam işe yaramadı, tersine bozuluyor, suratını asıyor.
Daha 1 ay kısmını es geçmişim ozaman bi anormal durum yada yapısı böyledir bizim bi arkadaş anlatmıştı kızın sevgilisi kızın hangi arkadaşının doğum günğ özel günü olsa çocuk hediye alırmış altın bileklikten çiçeğe kadar buda saçma mesela ama yapı belki deSelam kızlar, umarım gününüz güzel geçiyordur.
Bir de aklima su takildi. Eger naif, ufak seylerle mutlu olabilen, sade ve gosterissiz yasamayi seven biriyseniz bu adamla mutlu olabilecek misiniz? Adam 5 bin tl lik oteli bile begenmiyorsa yani bu is cok zor. Ben nisanlimla sevgiliyken ufacik bir yesil alana ortumuzu serip ayakkabilarimizi cikarip domates peynir ekmek yerdik. Ki kendisi de iyi ve kaliteli yerleri sever. Ama benimle her yerde her turlu mutlu oluyordu. Gercekten samimiyse amaci sizi mutlu etmek olmali, rencide etmek degil.
Bizim de ilk tatilimiz üniversitede öğrenciyken çok ekonomik bi tatildi,şimdi ikimizin de geliri çok arttığı için artık çok daha lüks tatiller yapabiliyoruz,cidden hepsi kendine göre özel,kıymetli ve keyifliydi. Hayatımızdaki insanla her türlü şey yapılabilmeli,bana kendimi kötü hissettirmemeli.
Arkadaşımın nişanlısı normalde Ümraniyede oturuyordu,nikah cüzdanında Ataşehir yazsın diye Ataşehirden çağırdılar nikah memurunu,işlemler de ordan yapıldı,tee 8 yıl önce. Zerre değişmedi adam coştukça da coşuyor. Lütfen sinyalleri iyi değerlendirin.
Bu cömertliği sadece size mi Peki? Cömertlik her zaman değer verilene yapılacak diye bir kaide YÖK maalesef. Eşim de görüşürken bana karşı çok cömertti. Sonradan anladım ki adam herkese karşı öyleymiş, bana özel değilmiş :) arkadaşlarım için çok iyi bir nitelik olsa da ben sadece benim için yapmasını tercih ederdim.
Erkek arkadaşını bana göndersenetam aradığım beklediğim neyse işin şakası bi yanada bende sevgilimden beni sahiplendiğini benimsediğini görmüyorum demiştim yani ayda yılda bir gelir ne bileyim alamayacağımdan değil ama evime bi alışveriş yapsa arabamın bi ihtiyacını görse yani bende burda tek başıma bi hayat mücadelesi veriyorum böyle gelip kadınına destek olsa gönlünü hoş tutsa die beklerdim hoşuma giderdi yani . Bence sen yanlış anlıyorsun çok güzel seni düşünüyor bak bizimki napıodu 2 gün gelio yat kalk ne kirası bu ay yetişemedim dediğimde bu son diyerek gönderrdi . Neymiş maaşım varmış ama yarısıyla araba kredisi ödüyorum. Ha tatillere götürür biletimi karşılardı ama bende sanırım daha fazlasını daha böyle erkeğim gelmiş gibi hissetmeyi istedim . Bunları okuyunca umut doğdu içime saha iyisi yok derdim öyle gelirdi aşkım gözü kör olduğundan ama daha iyisi var ya varmış vardır bi yerlerde heralde banada böyle değer verp el üstünde tutacak :))
Daha 1 ay kısmını es geçmişim ozaman bi anormal durum yada yapısı böyledir bizim bi arkadaş anlatmıştı kızın sevgilisi kızın hangi arkadaşının doğum günğ özel günü olsa çocuk hediye alırmış altın bileklikten çiçeğe kadar buda saçma mesela ama yapı belki de
konu uzamış gitmiş :) sana gerçekten değer veriyorsa ve jest yapmak istiyorsa 3-4 binlik yere gidin parasını da o versin. Maksat jest yapmaksa yapsın, mutlu da olsun. Ha illa 13binde mutlu olacaksa o zaman bir daha gözden geçir. Sen adama desen ki pansiyonda kalalım nedense bunu istemeyeceğini düşündüm. Hani maksat mutlu olmaksa ? Bir üye yazmış çimlerde peynir ekmek yerdik nişanlıyken diye, senin sevgilinin böyle bir şeyle mutlu olacağını düşünemedim nedense. Kendi lükslerinden ödün vermezken sana verdiği değeri buna alet ediyor sanki seni ikna etmek için. Elbette biz buradan farazi yorum yapıyoruz çok da dikkate alma yani yanlış düşünüyorsam(k)Ya ben zaten yapmasından şikayetçi değilim, sağ olsun var olsun teşekkür ederim. İyi niyetli olduğundan şüphem yok, beni ezen, rencide eden belirgin bir davranışı yok. Sadece suyunu çıkarıyor yani, ben bundan rahatsız oluyorum. Okey tatile götür, jestini yap eyvallah. Ama sırf Astoria daha iyi bir tatil yapsın diye de uçuk paralar verme, kendi paramı kendimin ödemesine izin vermiyorsan bari benim de kendimi "Bunu hiçbir zaman karşılayamam" şeklinde hissetmememi sağla. Ama erkek arkadaşım bu gözle bakamıyor yani "Hahaha ne kadar zenginim, benim olacaksın vurucam kırbacı" şeklinde değil de "Ne güzel işte lüks bir yere götürüyorum bak sana değer veriyorum senin niye gözüne batıyor bu niye rahatsız oluyorsun" şeklinde algılıyor. Ben bunu anlatmakta zorlanıyorum erkek arkadaşıma. Bu yüzden öneri istemiştim konu bambaşka yerlere gitti, bir de onu açıklamakla uğraşıyorum şimdi. Ben anlatamamışım sanırım, bilmiyorum.
konu uzamış gitmiş :) sana gerçekten değer veriyorsa ve jest yapmak istiyorsa 3-4 binlik yere gidin parasını da o versin. Maksat jest yapmaksa yapsın, mutlu da olsun. Ha illa 13binde mutlu olacaksa o zaman bir daha gözden geçir. Sen adama desen ki pansiyonda kalalım nedense bunu istemeyeceğini düşündüm. Hani maksat mutlu olmaksa ? Bir üye yazmış çimlerde peynir ekmek yerdik nişanlıyken diye, senin sevgilinin böyle bir şeyle mutlu olacağını düşünemedim nedense. Kendi lükslerinden ödün vermezken sana verdiği değeri buna alet ediyor sanki seni ikna etmek için. Elbette biz buradan farazi yorum yapıyoruz çok da dikkate alma yani yanlış düşünüyorsam(k)
2 kişi 13 bin tl lik tatil en az 8 günse pahalı değil bana göre Astoria .Bence gidebilirsiniz bırak ödemek istıyorsa ödesin beyefendi .Zaten tavırları kötü niyetli ezici değilmiş bunu anlamışsın.E B u sitede ki bazı kızlarımız gibi:ayyy hesabı hep ortak öderiz ya da erkek arkadaşımın cebinde akrep var konuları açmaktan daha iyi değil mi sence.Asıl kadınına para harcamayan erkek değer vermıyordur.Çünkü bütün imkanlarını senden sonra tanışacağı ve değer vereceği diğer kadına saklıyordur demektir bu.mutluluklar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?