Müstakbel eltimle (!) tatil

Yoo bana bir faydası olmadı ki nesinin büyüsüne kapılayım? Tersine istemediğim için bu sorunları yaşıyoruz. İllaki bir şey yapma derdinde olduğu için kiramı ödemektense kardeşime burs vermesi daha güzel olurdu dedim. Yoksa benim için sorun yoktu ki "Ehehe peki hayatım madem sen istiyorsun içinden geldi" deyip keyif çatmayı bilirim tatilde. Eskaza biterse canımın acımaması için bu kadar sert tepki gösteriyorum zaten, sorun burada.

Öyle demedi ama "Burası güzel değil yaa" diyor hep benim seçtiğim otellere.

tamam işte adamın standartı yüksek.
burası güzel değil dediğinde o zaman birlikte çıkmayalım tatile ben senin tercih ettiklerini karşılayamam senin ödemende beni rahatsız edecek kendimi kötü hissedeceğim de. bak bakalım tamam senin seçtiğin olsun diyecek mi?

Bir - iki yıllık ilişki olsa hadi elti ile tatil olur derdik ama daha bir aylık. Elti ile olacaksa bence tatili iptal et. İlişkinin en heyecanlı zamanlari bunlar. Elti falan karıştırma hiç. İyi bir insandir muhakkak ama bazı anlar çok özeldir. Para mevzusuna gelince ben de kendimi çok kötü hissederdim. Hani yemek ismarlar ufak hediye alır ama pahalı bir tatili karşılamak çok farklı. Bir de daha çok yenisiniz. İşin içine böyle maddi şeyler girince can çok sıkılıyor. Laftan da anlamıyor diyorsun bilemedim.

Akşam abisini aradıktan sonra beni arar o zaman diyeyim bakayım böyle ne diyecek? Gerçi benzerlerini söyledim ama "Ne var bir şeyini de ben karşılasam, biz sevgili değil miyiz maddi manevi yanında olamayacaksam niye bana sevgilim diyorsun deme o zaman arkadaşım de" falan diye saçmasapan triplere giriyor. :)

Astoria ay o dışarıdaki tavuklara martı eti falan diyorlar, ankara’da Var mı martı

Ay burada martıyı nereden bulsunlar, İstanbul'dan getirtmek de masraflı olur

Ay astroia git yavrucuk arada jest iyidir:))) arkadaş hayatım boyunca böyle erkekle karşılaşmadım yanarım yanarım ona yanarım.
"Philly bunlar geçen aldığım çıkılatanın ve suyun ve şu bokun faturaları şu kadar tuttu, senin borcun su kadar " diyen erkekler ile dolu etrafım, sanırım biri bana beddua etti yeryüzündeki bütün cimri erkekler benim etrafımda sanki , insanın nefret ettiğini ot burnunun dibinde bitermiş hesabı

1 ayda nasıl bu kadar güvenip sevgili olup tatil planı yapıyorsunuz bu kısmı hiç anlamıyorum işte, herşeyi bu kadar hızlı yasarsanız eğer sonunu düşünemiyorum..

otel seçimini madem bu seferlik ona bırakın, ilk tatil özel olmuş olur. siz anladığım kadarıyla her koşulda uyum sağlarsınız ama o bu şekilde alışmış biraz daha uzun vadede standartlarını esnetmeye çalışırsınız, zamanla salaş yerleri bile küçük dozlarla denetirsiniz, korkulacak bişey olmadığını görür.

düzenli masraflarınıza müdahale etmesi bana itici geldi evet belki kötü niyetli değil ama aranızda bir yanlış anlama var bence bu konuda. defalarca yazmışsınız gariban görüyor gibi diye. peki siz nasıl yansıtıyorsunuz? az çok maaşınızı tahmin ediyordur siz söylememiş olsanız da ama ailenizin size ne kadar destek olduğu falan onu ilgilendirmiyor bu aşamada, belki aileniz size fazlasıyla para gönderiyor zaten. belki sizin ailenizin maddi imkanları daha fazla ama onlardan para almamak sizin kendi tericihiniz. sizi okutmuşlar meslek sahibi olmuşsunuz gayet kardeşinizi de okutabilirler, ya da belki siz hem çalıştınız hem okudunuz. kardeşiniz de yapabilir aynısını hatta bir de destek olan ablası var, yani bu durumunuzu yanlış mı anladı acaba sevgiliniz? sizin harcamalarınızın bu kadar içinde olması tuhaf geldi bana. hele burs falan hiç karıştırmayın bence. en kötü ihtimalle sizin aileniz var, yetişemediğiniz de onlardan istersiniz

bende böyle düşünüyorum.
ama senin test etmen gereken seninle tatil yapabilmek için standartlarından taviz verip vermeyeceğini görmek. yoksa çocuğun düşüncesinde bir sıkıntı yok. sen kendini yetersiz (maddi ) hissediyorsun. sende olsa voyage ona göre çok lüks olsa daha düşük bütçeli bir otele gidelim dese sen karşılamazmısın?

Bence eltine tebessümle"Biz önce bir başbaşa gidelim ilk tatilimiz olacak. Özel olsun diyoruz şimdi." desen yeterli. Yok illah gelelim demez bence. Bu gibi şeylerde şimdiden net tavır göstermelisin ki sonradan başın ağrımasın. Yuvarlak cevaplar verme hiç.

Parasal konu beni rahatsız etmedi. Adam belki lüksü seviyor, yapcak bir şey yok ki.. Şimdi senin maddi durumun ortada diye daha mütevazi bir tatil yapmak zorunda mı hissetmesi gerekir..

Onun parasının altında ezildiğini düşünme sakın. Erkeklerin kafası biraz başka çalışır. Niyet çok önemli. Onunda niyeti güzel. İnşallah evlenirsiniz.

Tabi bu arada henüz söz yok nişan yok, ne kadar sürecek birlikteliğiniz, evlilik ne zaman, (Allah korusun) evlilik olacak mı, ortada hiçbir şey yokken kiranı ödemesi çok saçma olur. Benzin koymasına da gerek yok. Yani bunların seni neden rahatsız ettiğini anlıyorum. Sadece tatil konusunda sana katılmıyorum. Senede bir tatiliniz var. En güzeli olsun boşver. Demek ki o önceden de öyle yerlere gidiyordu. Fazla kafana takma canım.

1 ayda nasıl bu kadar güvenip sevgili olup tatil planı yapıyorsunuz bu kısmı hiç anlamıyorum işte, herşeyi bu kadar hızlı yasarsanız eğer sonunu düşünemiyorum..

Ya herkese kibar cevap vermeye çalıştım da şu ahlak namus kumkumalığını bırakın artık konumda. Ben karar vermişim gidiyorum, bu kadar. "Ay biz çok namuslu ve ahlaklıyız 1 ayda tatil puh sana" diyecekler mükemmel ahlaklarını ve namuslarını da alıp konumdan gidebilirler. Sıktınız artık. Cevap vermedim size daha hala ikincisini yazıyorsunuz, lütfen gidin konumdan.

kasma bu kadar arkadasım bu sefer tatil planını o yapsın sen de gelince güzel bir yemeğe cıkarırsın ben ilişkilerde bolusmek için bile para konusulmasını dogru bulmuyorum o yemek parası oder ben sigara alırım baska bir yerde kahve ısmarlarım ve ya tersi ama aklıma sadece su geldi 1 aylık sevgiliyle tatile cıkacak kadar yakınlasılır mı o da senin bileceğin iş eğer illa eltiyle gitmek zorunda kalırsan bir süre onceden bahane uydur ya da rahat edemem yanlarında diye acık acık soyle ben nişanlımın abisiyle yengesiyle tatile gitsem utanırım sen de bunları anlat acık acık

Çok cimri de iyi değil, inan böylesi de iyi değil. Bu da kendini sana yetersiz hissettiriyor, en azından benim için öyle.

Tabi ki öyle, benim zaten kardeşime harçlık versin gibi bir derdim yok yanlış anlaşılmasın. Yani kiramızı falan ödüyoruz, illaki bir yere para vermek istiyorsa öğrenci bir kıza harçlık versin, eğitimine yardımcı olsun bu beni daha çok mutlu ederdi o anlamda söyledim.

Karşılarım, ama o biraz taviz vermeyi sevmiyor lüksünden. Yani hava da atmıyor ama lüks şeyler hoşuna gidiyor çocuğun. Yapacak bir şey yok, ben çok lüks düşkünü değilim ama o düşkün. Bunu hava atmak için kullanmıyor ama peşinde "Doktor bey bir şey arzu eder misiniz, doktorum size şunu ikram edelim" böyle şeylerden çok hoşlanıyor mesela. Bana ilgi gösterilmesi de hoşuna gidiyor, böyle ortamlarda tanınmak edilmek. Anlatamamış olabilirim tam.

Yok tabi ki de değil ama böyle de ben rahatsız hissediyorum kendimi. O kendi lüksünden taviz vermesin okey ama ben de kendimi çok pasif hissediyorum. Erkek arkadaşım nişan, evlilik konularında da acele ediyor. Ev kredisi falan bakıyor, ne bileyim. :/

İşinizden dolayı eylül ayındaki izninizin iptal olabileceğini söyleyin erkek arkadaşınızla. Sizin planınızı da bozmayalım yüksek ihtimal iptal ağustos sonunda belli olacak falan diyip onların kendi kendisine gitmesini sağlayın bence.

15 sayfa boyunca yazılan yorumları okumadan direk fikirlerimi yazacağım Astoria'cım :)

- Elti kişisini geç, daha çok yenisiniz (bu yenisiniz cümlesini bikaç kez tekrarlayacağım). Henüz 1 aylık ilişki, beraber vakit geçirip birbirinizi derinden tanımaya ihtiyacınız olduğu bir dönemdesiniz. Eltisiydi, abisiydi kasıntılıkla birbirinizden soğuyabileceğiniz bir tatile evrilebilir o durum.

- Senin çocuk dr'du sanırım, eyvallah durumu olabilir de destur daha yepyeni bir ilişki. Elbet iyi niyetlidir diye umuyorum, ancak bana bu şekilde kızları sahiplenen erkeklerin tüm ilişkilerinde bu şekilde saçma sahipleniciliğe girdiğini düşündürüyor. Ben biraz saçma fikirli olabilirim yani sana özel sadece seni sahiplendiğinden mi yapıyor yoksa şıpsevdi gibi her sevgilisine daha bismillah demeden böyle kira ödemeler,benzin atmalar mı? Ayrıca ne münasebet sen sokak kedisi misin muhtaç mısın? Bence tavrını bu konuda sert bir dille belirtmelisin.

- Tatil meselesine geri dönersek, al karşına konuş. "Benim durumum bu, sevgilimsin ama kocam değilsin daha yeni bir ilişki üstelik ve senin sırtından asalak gibi takılmak benim karakterime ters" gibi gibi konuşabilirsin. Seninle beraber vakit geçirmek isteyen insan lüksleri bırakır beraber keyif almaya odaklanır uygun yerlere de bakar. Bence böyle olmalı. Benim sevgilimin maddi durumu aşırı iyi ancak hiç aşırı lüks tatil yapmadık çünkü ben gittiğimiz tatilin yarı parasını öderim, kendisinin parama zerre kadar ihtiyacı yok ama boğazımdan geçmez içime sinmez o sebeple de hep orta halli bütçe ayırırız tatile. Siz de mesela Kaş tarafına gidebilirsiniz, oda kahvaltı takılıp akşamları da Kaş'ın güzel meyhanelerinde demlenebilirsiniz çok pahalıya gelmez en azından resort oteller kadar olmaz.

Şuan tüm sorunlar önünde birikmiş ama bence kafanda yaklaşımlarını sıralayıp sevgilinle ciddi bir konuşma yapman gerekiyor. Yani çözüme giden yollar da senin konuşmandan geçiyor.

Şu anda da öyle yapıyorum inanın. Çocuk zaten çok yoğun çalışıyor, sürekli dışarı çıkıp gezip tozabileceği bir işi yok. Ya işten yorgun dönünce yemek falan hazırlar çağırırım ya da nöbetteyse sigara falan alır götürürüm çıkamıyorsa. Maalesef çok sigara içiyor onu bıraktıramadım. :/ Ama tatil masrafını karşılayacak düzeyde yemek, sigara da olmaz ki yani minicik kalır onun yaptıklarının yanında. Eltiyle kesinlikle gitmeyeceğiz sadece söyleme yolunu bulamamıştık artık erkek arkadaşım halledecek.

Ama duyulursa da ayıp olmaz mı ya Eylülde gittiler diye hoş olmaz sanki.

İşte benimki gel orta halli bütçe ayıralım demiyor sıkıntı bu. Çok konuştum inan ki senin dediklerine benzer şekilde. Aşırı bozuluyor. Söylediği şeyleri sıralayım sana kısaca, "Ne var ben seni tatile götürmüşüm çok mu, sen zaten zar zor kardeşini daha yeni tatile götürdün ne var bu tatilin de benden olsa, biz sevgili değil miyiz maddiyat hesabı mı yapayım sana ben maddi manevi her zaman yanındayım, değilsem zaten bana sevgilim deme arkadaşım de" falan sonra triplenerek balkona geçip sigara yakma ve kapanış. Her "Ben rahatsız oluyorum bundan" dediğimde bunu yaşıyoruz. Yani maddi olarak zorlandığımı düşünüp destek vermek istiyor, belki jest yapmak istiyor ama bizim gitmeme sebebimiz maddiyattan değil lüks arayışı içinde olmadığımızdan. Yoksa benim babam benimle ilgilenmese de "Baba param bitti kiramı yatıramadım" desem dahi sorgulamadan şak para gönderebilecek bir insan. Erkek arkadaşıma bunu anlatma yolunu bulamıyorum, kibarlık yaptığımı düşünüyor sanırım. Elti zaten kesinlikle gelmiyor onu biraz önce konuştuk, erkek arkadaşım akşam konuşacak abisiyle.

Peki sen evlenmeye hazır mısın şuan? Yani hemen yapabilr misin bunları

"Ben lüks tatillerden sıkılıyorum, askeri kamp gibi saatli yemek camış gibi havuzda denizde pineklemek ve animasyon eşliğinde kapanış yapmak istemiyorum. Butik tatilleri tercih ediyorum" de. (belki de dedin) Ama bilemedim ya, her yaz aynı terane olacaksa işin zor. Ben ailemle mesela lüks otel tatillerine doydum 25 yaşımdan beri butik otellerde daha keyif alıyorum kafama göre. Şimdi sevgilim dese Scarlet gel x luxury resort'a gidelim max 2-3 gün tahammül edebilirim. E diyelim evlendin her sene böyle monoton lüks tatillerdesin demektir, uzun vadeli düşünerek tutumunu koru. Bana erkek arkadaşının fikirleri biraz sığ geldi, biraz değil bayaa. Maksat beraber olmaksa ben şu oteli istiyorum de ve balkona çıkıp bir sigara yak

Peki sen evlenmeye hazır mısın şuan? Yani hemen yapabilr misin bunları

Pek değilim, yani şöyle değilim. Benim çevremde bana yol gösterecek insanlar yok. Yani bak kız tarafı şunu yapar, ne bileyim şunların olması gerekir falan bana bunları diyecek hiç kimse yok. Babaannem var ama o da çok katı. Yani beni korkutan şey evlilikten ziyade evliliğe giden süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…