Evet canim demistin az once annem aradi da o yuzden konudan cikmak zorunda kaldim...
Dun aksam annemleri aramislar dugunu onlarin memlekettekini 28 ekim yada 5 kasima tutuyoruz size hangisi uyar diye...
Babam almis telefonu bana hicbiri uymuyor seneye hazirana kalsin dugun demis...
Sonra ayyy eyluldemi yapsak bi konusalim arariz demisler...
Bugun kardesim ondan yazmis abla aksam musaitseniz gelicem diye demek ki....
Anneme nasil soyledi babam sok oldum dedim aynen babanla bizde soktayiz dedi
of of süper olmuş süper bayıldım, valla helal olsun babanaallah söyletmiş babana da, demek ki canları isteyince Eylül ayına alabiliyorlarmış değil mi
İki Bayram arası düğün zaten bahane canım,2 düğün olacakmış gelin hanım her iki düğününde kendi ablasına göre ayarlamış yoksa bütün düğünler hemen hemen 2 Bayram arası oluyor.zaten iki bayram var hertürlü iki bayram arası oluyor mecburengelin hanımı lisans değil doktora bile kesmez
Yorumunuz icin tesekkürler...
Evet esim gelmezse ben gitmeyi düsünmüyorum...
Cünkü her Zaman biz kendimizden taviz verdik daha derin mevzular var anlatmak istemiyorum...
Belki kendi ablasinin yapmis oldugu ayibi bu sekilde örtmek istiyordur...
Kendisi Bilir sadece anne babam üzülür bende onlara üzülürüm...
Yok anlayis gösterecegini sanmiyorum...
Önceki yorumumda yazmistim gecen gün kardesim bize geldi...
Iceriye girdi girmedi derken hooop Telefon gelin kiz ariyor tam iftar vakti konustular ettiler...
Neyse kardesim de telefonu kapatti ter su icinde kalmis esim sordu abicigim ne oldu diye...
Ya niye gittin ablanda ne yapacaksin Oruc degilmisin felan diye sordu dedi...
(Eeee zaten kardesimi Oruc diye hergün cagiriyorum kuzenimle yasiyorlar)...Esimde bize gelmene de mi takiliyor abim dedi...
Kardesimde Eniste yüzügü takinca biseyler oldu dedi...
Ben agzimi acip bir kelime dahi etmedim gerekte duymadim....
Yani arayip dügünü bize göre ayarlayabilirmisin nasil diyeyim??
Zaten konusmakta istemiyorum acikcasi önceden de telde hic konusmadim kendisiyle...(sayilidir en fazla 2-3 kez)
Daha derin mevzular varsa,demek ki,konu bir tek düğün tarihinden ibaret ve kızın sadece durup dururken gelmeyen gelmesin muhabbetinden ibaret değilmiş.Ne yazıldıysa ona göre yorum yaptık.Çünkü neye kızdığını anlayamadığını söyleyen de sensin.
Tercih senin.
Hayırlısı olsun.
Çok ilginç gerçekten... İnsanlar nasıl bu kadar saygıyı elden düşürebiliyolar anlayamıyorum... Sanki mağarada büyümüşler... Ama olumlu olan şu ki kardeşiniz de durumu fark etmiş. ''Yüzüğü takınca bişeyler oldu.'' demiş. Yuva kuracak olan onlar, yine kendileri bilir ama kardeşinizi evllik konusunda biraz beklemeleri konusunda uyarmalısınız bence...Tabii bu arada kardeşiniz. ''Hıı aşkım, tamam hayatım, yiyip hemen kalkıcam hayatım.'' derse bunlardan ne köy olur ne kasabaAma kardeşiniz de ailesini saydırır, ''Aileme karşı daha saygılı davranmalısın, o benim ablam istediğim zaman giderim tabiiki, ben ne yapacağımı bilirim, ben düğünün şu tarihler arasında olması taraftarıyım.'' gibi cümleler kullanırsa daha hayırlı bi sonuca ulaşılır. Arada evliliğe değer bi şeyler varsa bu şartlarda da devam eder zaten ama böyle basit sebeplerden ayrılacaksa da niyeti başından bozukmuş derim ben. Zararın neresinden dönülse kardır. Bu arada kız da durumun ciddiyetine varır. Belki biraz kendine çeki düzen verir.
anlayışlı davranmışsınız oda gelmiş tepenize çıkmış kardeşin gelin hanımla konuşabilir
Bu ne hiddet bu celal.Bir kısım okuyarak yorum yapmıyorum.Ülke dışındaki çalışma yasal şartlardından,mazeret önceliklerinden de haberdarım.Türkiye de de kış başında yazılır izinler kurumsal şirketse.10 yıllık ilişki.Nişanlı bir çift.Yazdırmadan önce pekala sorabilirdiniz.Sizx nasıl istemeye kendi şartlarınıza göre pekala gitmeyebiliyorsanız,o da kendi düğününü kendi istediği bir tarihe göre ayarlayabilir.İsteme olayı size göre teferruat olabilir o sizin bakış açınız.Sizin teferruat olarak baktığınız şey bir başkasına öyle gelmeyebilir.Hee kurduğu cümleyi asla tasvip etmiyorum.Yorum yaparken de her açıdan ele alarak yaptım.
Önceden izinler bildiriliyorsa,bu gibi durumlarda,eğer gerçekten özen gösterip gitmek istiyor,karşı tarafında fikrine saygı duuyorsanız,arayıp bi zahmet sorabilirdiniz.Ya da mazur durumunuzu anlatıp bu tarihte gelebileceğiz sizin için sorun olur mu diyebilridiniz.Sonuçta evlenecek olan onun istekleri ön plandadır.
Yorumlara şok oldum saygı yok anlayış yok
Bu forumda o gelinle bir tek ben aynı fikirdeyim demekki
Bende iki bayram arası düğün istemem
isterseniz arkamdan tüü okumuş cahil diye haykırın bu benim hayatım benim tercihim
istemem yanii bukadar basit.
Kendi başımdan geçen sevgilimle olan konuyu anlatayım kısaca.
Onların memleketinde genelde düğünler yazın olur eylül oldu mu düğün müğün yapılmazmış(ben yazın yapamam sebeplerim var)
neden diyorum olmaz okadar şehirdışından akraba gelemez okullar açılacakmış işleri güçleri varmış bilmemne fln..
Yani nedir ben kendi düğünümü onlara göre ayarlicam onların tatili nezamansa o zaman düğünüm olacakmış
ama düğüne davet edilecek olan misafirler akrabalar benim düğünümü önemsemeyip ayarlayamayız gelemeyz deyip kestirip atacaklar
Ben zorundamıyım kendi hayatımdaki en özel günlerimden birini başkalırını düşünerek ayarlamaya
gelin kizimiz birden ben 2 bayram arasi dügün istemiyorum isteyen gelir isteyen gelmez demis!!! (Dügünü Kurban bayrami gecince ertesi hafta istiyormus yani bizim döndügümüz tarihten 2 gün sonra veya ertesi hafta)
Erkek kardesimin neredeyse 10 seneye yaklasan bir birlikteligi var...
Annem babam ve gelin kizimizin ailesi konusup daha fazla uzamamasi icin bu iliskiye bir isim koyulmasina karar verdiler....
Gelin kizimiz gayet akli basinda yüksek lisans yapmis bunun yaninda bakimli güzel Hanim hanimcik bir kiz...
Fazla uzatmadan konuya geleyim..
Gecen ay isteme töreni ve söz töreni bir arada yapildi baska ülkede yasadigi icin...
Bizde baska bi ülkede yasadigimiz icin gidemedik dügüne gideriz diye düsündük...
(bu arada bende isteme töreni felan formalite icabi kina geceme 1 gün kala oldu esimin ailesi Yurt disinda oldugu icin...Bu nedenle hicbirsey gelin kizimizin icinde kalmasin diye elimden geleni uzakta olsam yaptim)
Neyse ki söz töreninden sonra dügün tarihi konusulmus...
Babam da benim damadim ve kizim senede 1 kez geliyor tarihlerde sunlar demis bu tarihler arasinda olsun isteriz sizde Uygun görürseniz demis....
Gelin kizimin ailesi tabi ki sonucta 2 kardesler ablasinin da kardesinin dügününü görmesi Hakki demis...ki gelin kizimiz birden ben 2 bayram arasi dügün istemiyorum isteyen gelir isteyen gelmez demis!!! (Dügünü Kurban bayrami gecince ertesi hafta istiyormus yani bizim döndügümüz tarihten 2 gün sonra veya ertesi hafta)
Babamlar orada fazla uzatmadan tekrar konusuruz deyip konuyu kapatmislar...
Tabi babamlar eve gelince telefonlastik ve babam durumu anlatti...
Dolayisi ile esim ve ben sok olduk...
Esim hemen is yerini aradi izini degistirmek icin imkansiz dedi sefi...
Günlerce düsündük acaba birsey mi dedik diye ki imkansiz zaten bi iletisimimiz yok !!!
Ancak tatilden tatile 1-2 Saat ancak görürüz kendisini...
Bu durumda ben nasil davranmaliyim?
Nasil cözüm bulmaliyim dügüne gitmesek ayip olurmu?
Veya gelin kizimizin yapmak istedigi ne siz bu durumdan ne anlardiniz?
Yorumlariniza ihtiyacim var...
Evet canim demistin az once annem aradi da o yuzden konudan cikmak zorunda kaldim...
Dun aksam annemleri aramislar dugunu onlarin memlekettekini 28 ekim yada 5 kasima tutuyoruz size hangisi uyar diye...
Babam almis telefonu bana hicbiri uymuyor seneye hazirana kalsin dugun demis...
Sonra ayyy eyluldemi yapsak bi konusalim arariz demisler...
Bugun kardesim ondan yazmis abla aksam musaitseniz gelicem diye demek ki....
Anneme nasil soyledi babam sok oldum dedim aynen babanla bizde soktayiz dedi
Konu geçmiş bitmiş.Ben gayet tam okudum.Ama sen benim yazdığımı anlamayıp,söze nişana getirmişsin olayı.Benim orda ne demek istediğim gayet açık.Sana göre konu sahibi haklıdır bana göre gelin.Heee bu benim fikrim.Fikrimde de aynıyım.sen herhalde tam konuyu okumadın canım.konu sahibi izin aldıklarında söz nişan düğün mevzusu yokmuş.sonradan oluşan bir durum.
düğün tarihi içinde insan ailesine sorar gelin kıza değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?