Müstakbel Gelinimiz....

Yok imkansiz gibi...

Bu çok büyük bir sorun değil.
Niye imkansız olsun? Kardeşiniz benim düğünümde en sevdiklerim olmalı, batıl inançlar
yüzünden üzülmemi istemezsin değil mi der.. Aşık bir kadın şu soruya üzül demez heralde

Kardesim pasif oldugu icin boyle bisey diyebilecegini sanmiyorum...

Bizde de vardi boyle; sizin gelin gibi.
kadina ne yapsak da yaranamadik. Bir paspas olmadigimiz kaldi ayaginin altina.
Ama degerimiz bilindimi asla! bizi yok sayardi,gormezden gelirdi. o utansin ne diyelim!
bazi insanlara sahiden insanlik,iyilik yaramiyor!
Sizin kardesinizin dugunune gitmek en ama en dogal hakkiniz.
neden isi yokusa suruyor gelin hanimcik? izin gununuz belli,durumunuz belli ona gore ayarlarsin ne olmus yani.
Hic anlamiyorum boyle kaprisli egosu yuksek insanlari!! yaptigi cok bencilce.
Bu gelin simdiden boyle yapiyorsa, evlendikten sonra vay haline kardesinizin..
Ben sizin yerinizde olsam o dugune sirf gelin hanimin yuksek egosu ve bencilligi yuzunden gidemeyecek olursam bu yaptigini asla yanina birakmam!
hergun yuzune vururum tokat gibi bu olani..
boyle birsey yapmaya hakki yok..

Sonucta onun dugunu we 2 bayram arasi istemiosa buna saygi duymak gerek bence sen takilma sonucta isteyen gelir istemeyen gelmez demis

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ileri derecede saygısızlık, bencillik var buldum teşhisi.. kardeşiniz de aşktan mı mantıklı düşünemiyor anlamıyorum.. hani belki o aralık adet gününe denk geliyordur falan diye masumane düşünüyorum aslında. ama isteyen gelir istemeyen gelmez cümlesinden dolayı beynim yandı şahsen....

Konu sahibi ara sayfalarda söyledi canım,sanırım 2 düğün olacakmış gelin hanı. 2 düğününde kendi ablasının gidiş- dönüş tarihlerine göre ayarlamış hadi 1 şini kendilerine göre ayarlıyor ama 2. Düğünüde görümcesi için ayarlayabilir.

Bence gelin hanim çok ayip etmiş. Ne olacakmiş 2 bayram arasi acaba merak ettim. Eğer dedigi gibi olursa gitmeyin sizde kendisi kaybeder.

2 bayram arası düğün olmaz ama o iki bayram ramazan ve kurban arası değildir dinimizde cuma gunleri bayramdır ve sözü edilen olay farklıdır gelin kızınız az bi okusun araştırsın size tavsiyem

2,3 sayfa atlaya atlaya okumuştum canım görmemişim. yani gerçekten büyük ayıp. kızın ailesi de hiçbir şey demiyor pes doğrusu!

canım kardeşin pasif belli ama ailen bu konuda sert olmalı.hem düğün tarihini genelde erkek tarafı belirler.sonuçta düğünü erkek tarafı yapar.aileniz biz bu tarihte istiyoruz ancak o zamana müsait oluruz desin.babanız ve anneniz kardeşinize ablan düğüne gelemezse bizde gelmeyiz.X madem isteyen gelir istemeyen gelmez dedi bizde o zaman bu düğünde yokuz desin.zaten kardeşin koşa koşa gider anlaetır ve hiçbir gelin kaynana kayınbabanın olmadığı düğünü istemez.bence şimdiden kardeşinin ve gelinin haddini bildirecekler annen ve babandır.

Kizlar konuyu takip edemedim Belcikadan ablam olsa ancak bu Kadar sevebilecegim kuzenim geldi gitti..
Daha sonra saglik sorunlari derken girip yazamadim...
Gecen gün kardesim geldi hala bize izin tarihimizi soruyor esim de dayanamadi abisi kac kez yazdik telden ve yazili kagitta verdik kafaniza göre takilin dedi...
Sonra söyle oldu böyle oldu ben anlamam dedi...
Dügün sizin dügününüz Allah mesut Bahtiyar etsin gelemezsek tebrik icin arariz dedi ve konu kapandi...

Kızın batıl inancına birşey diyemem.Kendini öyle şartlandırmış.Her ne olursa olsun kurduğu cümle ve verdiği tepki yanlış.Neden bu kadar sinirlendi ne konuşuldu da öyle bir tepki verdi ya da kendi densizliğimi bilemem.

Fakat;
her genç kızın kendi evleneceği tarihi seçme hakkı var.Her iki tarafın da bir yığın akrabası kardeşi eşi dostu var.Senin geleceğin tarihte bir başkasına uymaz,kendi ailesinden birinin tarihine sen ymazsın.O yüzden evlenecek çiftlerin tarihine uymak zorundasınız.Yani,düğün tarihi alınmadan izin almasaydınız keşke.Veya bir sorsaydınız.

onun özel gününün size göre ayarlanmasına bozulmuş olabilir...

katılıyorum size
acaba konu sahibi çalışıyormu?

Mrb bence gelin kendi istediği olsun diye öyle demiş olabilir çünkü iki bayram arası olmaz denirmiş ama aslında ramazanla kurban arası nasıl 2 bayram arasıysa krbandan öbür ramazanda iki bayram arası olurmuş birçok hoca bunu anlattı.üzülme düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…