Müstakbel Gelinimiz....

konu başında anlattığınız hanım hanımcık yüksek lisanslı gelin adayı hurafelere inanıyormuş meğer eğer erkek kardeşiniz olaya el atarsa ki atmalı eğer hanım köylü olmadıysa ortak bi tarih aayrlanabilir

Sadece bir kismi okuyup o sekilde yorum yapiyorsunuz...
Biz burada izin tarihimizi ocak en gec mart ayi basinda yazdirmaliyiz...
Dolayisi ile izim tarihi alinmisti onlarin dugun daha gecen ay konusuldu...
Esim sefini arayip degistirmek istedi ama mumkun degil dendi...
Gelinimiz nasil her 2 dugunde kendi abla ve akrabalarinin gelebilecegi tarih istiyorsa kusura bakmayin 1 tanesini de bize gore ayarlayabilir gitmemizi istese...
O yuzden de isteyen gelir isteyen gelmez demis...

katılıyorum size
acaba konu sahibi çalışıyormu?

Calismiyorum ben esim calisiyor...
Ama benim calisip calismamam önemli degil...
Esim yokken ben dügüne neden gideyim Hemde bizim döndügümüzün birkac gün sonrasi dügün...
Nasil her Zaman ben gelin kizimiza saygi duyduysam ablasina enistesine onlarda bana ve esime saygi duymak zorunda...
Sevgi zaten beklemiyoruz kimsedennn...

canım basına dert olur bizde de böyle bitane var napsak yaranamıoruz.1 senedir öldürdü bizi.ne dielim piyango

Canim kendisi Bilir inan ki bizim kaybedecegimiz birsey olmaz ben zaten uzaktayim...
Tabi evlendiklerinde burada yasamak istiyorlar...
Annecigime babacigima üzülürüm yoksa ben insani 1 kez hayatimdan cikarinca bir daha asla almamasini bilirim...
Ama ölümlü dünya tatsizliga gerek yok diye hep alttan aliyoruz iste...

Bu ne hiddet bu celal.Bir kısım okuyarak yorum yapmıyorum.Ülke dışındaki çalışma yasal şartlardından,mazeret önceliklerinden de haberdarım.Türkiye de de kış başında yazılır izinler kurumsal şirketse.10 yıllık ilişki.Nişanlı bir çift.Yazdırmadan önce pekala sorabilirdiniz.Sizx nasıl istemeye kendi şartlarınıza göre pekala gitmeyebiliyorsanız,o da kendi düğününü kendi istediği bir tarihe göre ayarlayabilir.İsteme olayı size göre teferruat olabilir o sizin bakış açınız.Sizin teferruat olarak baktığınız şey bir başkasına öyle gelmeyebilir.Hee kurduğu cümleyi asla tasvip etmiyorum.Yorum yaparken de her açıdan ele alarak yaptım.
Önceden izinler bildiriliyorsa,bu gibi durumlarda,eğer gerçekten özen gösterip gitmek istiyor,karşı tarafında fikrine saygı duuyorsanız,arayıp bi zahmet sorabilirdiniz.Ya da mazur durumunuzu anlatıp bu tarihte gelebileceğiz sizin için sorun olur mu diyebilridiniz.Sonuçta evlenecek olan onun istekleri ön plandadır.

Yok cok sakinim aslinda sadece ayni seyleri anlatmaktak slklldim...
10 yillik iliskileri var 1 aylik sözlüler...
Dügün daha gecen ay konusuldu...
Ve yazdigim yine anlasilmamis sanirim....
2 tane dügün olacak bende diyorum ki nasil 2 tarihte onun ablasinin ve akrabalarinin gelebilecegi tarihe ayarlaniyorsa 1 tanesini de bize göre ayarlayabilir...
Umarim anlatabilmisimdir...
Sevgiler...

Bence kendinizde hata aramayın. Gelininiz de size kızdığı kırıldığı için falan değil tamamen bencilce bir düşünceyle inatlaşmış. Hoş bi tavır değil tabii. Şımarıklık yapmış aklı sıra... Bence kardeşinizle konuşun, düğün tarihini size uydurmaları için görüşün. Eğer yine de kabul etmezse siz gelininizi arayın ve deyin ki: ''Bak benim 1 tane kardeşim var, onun düğününü görmek en doğal hakkım. Eğer çok zaruri değilse, mantıklı geçerli bir sebebi yoksa düğün tarihini şu tarihler arasına almanızı isteriz. Biz iş yerlerimizle konuştuk bu tarihler dışında çıkmamız mümkün değil, anlayış göstereceğinizden eminim.'' dersiniz. Zaten o kadar da yüzsüz değildir heralde. Kabul eder... :)

Konu açtıysan malesef bazı şeyleri birkaç kez anlatmak zorunda kalabilirsin.Ama bnen fikrimde aynıyım.Senin geliş gidiş tarihini kız hesaplayamaz.Ancak kendi ailesine bakar.Bunu düşünecek olan kardeşin ve sizlersiniz.Kardeşin kendi diyebilirdi ablam şu tarihte geliyor,ona göre düğünlerden birini o tarihe göre ayarlayalım.Bunu kız düşünemez.Sizin samimiyet derecenizle de alakalı bir durum aslında.Düşünmüyorsa yapacak birşey yok.Değiştirirse değiştirir.Değiştirmezse,eşin gelmese bile,kardeşinin düğüne kendinin gitmen lazım.Eşin hiç izin alamasa gitmeyeck misin?Sonuçta kardeş senin kardeşin.Erkeklerde bizler gibi ince düşünemiyor.Ona da kızmamak lazım.Düğün telaşı,şu bu.Bugün bir anlık öfkeyle,yarın pişman olacağın şeyler yapma gitmeyerek.Sonuçta herkes gerilir.Tatsızlık olur.

valla daha bu gelin şimdiden böyleyse yandınız canım
sonuçta keyfi bir durum değil izin alamıyorsunuz anlayışla karşılaması lazım
zaten başımıza ne geliyorsa şu hurafelerden geliyor neymiş iki bayram arası olmazmıs düğün. ne de yapsan 2 bayram arasında yaşıyorsun zaten.
saçmalık. böyle bir durumda damat halledecek kızla konuşssun böyle anlayışsızlık olmamalı

Yok anlayis gösterecegini sanmiyorum...
Önceki yorumumda yazmistim gecen gün kardesim bize geldi...
Iceriye girdi girmedi derken hooop Telefon gelin kiz ariyor tam iftar vakti konustular ettiler...
Neyse kardesim de telefonu kapatti ter su icinde kalmis esim sordu abicigim ne oldu diye...
Ya niye gittin ablanda ne yapacaksin Oruc degilmisin felan diye sordu dedi...
(Eeee zaten kardesimi Oruc diye hergün cagiriyorum kuzenimle yasiyorlar)...Esimde bize gelmene de mi takiliyor abim dedi...
Kardesimde Eniste yüzügü takinca biseyler oldu dedi...
Ben agzimi acip bir kelime dahi etmedim gerekte duymadim....
Yani arayip dügünü bize göre ayarlayabilirmisin nasil diyeyim??
Zaten konusmakta istemiyorum acikcasi önceden de telde hic konusmadim kendisiyle...(sayilidir en fazla 2-3 kez)

Yorumunuz icin tesekkürler...
Evet esim gelmezse ben gitmeyi düsünmüyorum...
Cünkü her Zaman biz kendimizden taviz verdik daha derin mevzular var anlatmak istemiyorum...
Belki kendi ablasinin yapmis oldugu ayibi bu sekilde örtmek istiyordur...
Kendisi Bilir sadece anne babam üzülür bende onlara üzülürüm...

Canim inan ki artik bosverdim..
Saglik sorunlarim daha önemli nasil canlari isterse öyle yapsinlar..
Yeter ki onlar mutlu olsun yapacak bisey yok....

üzgünüm de burda tek suçlu kardeşiniz. O ne sanki patronuyla konuşur gibi terlemeler? Diyememiş mi ne alaka ablamalara giderken de mi sana hesap vericem. Ya da bunu daha tatlı sert ifade edememiş mi? Bakın burda sabahbir kayınvalide adayının da konusu vardı. Hep karşı tarafa suç bulmayın. Esas suçlu dengeyi sağlayamayan en yakınızdakiler. Sizin kardeşiniz onun oğlu. Sizi ezdiren de o, boynunuzu büken de.

Ben kardesimin pisirik oldugunu zaten söyledim...
Ama gerektiginde cevabini da verir...
O günde Ablamlara geldiysem ne olmus dedigini biz zaten duyduk...
Ama tekrar tekrar üstelemesi cocugu slkmls...
Birde hic böyle yapmazdi cok degisti dedi sadece...

neeeeeey boşanmamın sebebini 1,5 sene sonra buldum...Ben 2 bayram arası evlenmiştim ya laaaaa...Uğursuzluk bundan mütevellitmiş

Sadece şunu söyliyim; gerektiğinde cevabını verebiliyor olsaydı düğün tarihlerinden biri size uygun olurdu.

neeeeeey boşanmamın sebebini 1,5 sene sonra buldum...Ben 2 bayram arası evlenmiştim ya laaaaa...Uğursuzluk bundan mütevellitmiş

Keske sizde 2 bayram arasi evlenmeseydiniz....
Bosanmaniza neden olmus.. :)
Bende 2 bayram arasi evlendim insallah bosanmam... :)

yaren daha önce de demiştim, kardeşin de bir şey yapamaz.. iş anne-babanda bitiyor.. ablası gelmiyorsa biz de gelmiyoruz desinler, bak o gelin 180 derece nasıl dönecek..

ne desem bilemedim, şimdiden almış kız aileyi eline.. çok üzülüyorum ne zaman konunu görsem..

Evet canim demistin az once annem aradi da o yuzden konudan cikmak zorunda kaldim...
Dun aksam annemleri aramislar dugunu onlarin memlekettekini 28 ekim yada 5 kasima tutuyoruz size hangisi uyar diye...
Babam almis telefonu bana hicbiri uymuyor seneye hazirana kalsin dugun demis...
Sonra ayyy eyluldemi yapsak bi konusalim arariz demisler...
Bugun kardesim ondan yazmis abla aksam musaitseniz gelicem diye demek ki....
Anneme nasil soyledi babam sok oldum dedim aynen babanla bizde soktayiz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…