Erkek kardesimin neredeyse 10 seneye yaklasan bir birlikteligi var...
Annem babam ve gelin kizimizin ailesi konusup daha fazla uzamamasi icin bu iliskiye bir isim koyulmasina karar verdiler....
Gelin kizimiz gayet akli basinda yüksek lisans yapmis bunun yaninda bakimli güzel Hanim hanimcik bir kiz...
Fazla uzatmadan konuya geleyim..
Gecen ay isteme töreni ve söz töreni bir arada yapildi baska ülkede yasadigi icin...
Bizde baska bi ülkede yasadigimiz icin gidemedik dügüne gideriz diye düsündük...
(bu arada bende isteme töreni felan formalite icabi kina geceme 1 gün kala oldu esimin ailesi Yurt disinda oldugu icin...Bu nedenle hicbirsey gelin kizimizin icinde kalmasin diye elimden geleni uzakta olsam yaptim)
Neyse ki söz töreninden sonra dügün tarihi konusulmus...
Babam da benim damadim ve kizim senede 1 kez geliyor tarihlerde sunlar demis bu tarihler arasinda olsun isteriz sizde Uygun görürseniz demis....
Gelin kizimin ailesi tabi ki sonucta 2 kardesler ablasinin da kardesinin dügününü görmesi Hakki demis...ki gelin kizimiz birden ben 2 bayram arasi dügün istemiyorum isteyen gelir isteyen gelmez demis!!! (Dügünü Kurban bayrami gecince ertesi hafta istiyormus yani bizim döndügümüz tarihten 2 gün sonra veya ertesi hafta)
Babamlar orada fazla uzatmadan tekrar konusuruz deyip konuyu kapatmislar...
Tabi babamlar eve gelince telefonlastik ve babam durumu anlatti...
Dolayisi ile esim ve ben sok olduk...
Esim hemen is yerini aradi izini degistirmek icin imkansiz dedi sefi...
Günlerce düsündük acaba birsey mi dedik diye ki imkansiz zaten bi iletisimimiz yok !!!
Ancak tatilden tatile 1-2 Saat ancak görürüz kendisini...
Bu durumda ben nasil davranmaliyim?
Nasil cözüm bulmaliyim dügüne gitmesek ayip olurmu?
Veya gelin kizimizin yapmak istedigi ne siz bu durumdan ne anlardiniz?
Yorumlariniza ihtiyacim var...
Kızın batıl inancına birşey diyemem.Kendini öyle şartlandırmış.Her ne olursa olsun kurduğu cümle ve verdiği tepki yanlış.Neden bu kadar sinirlendi ne konuşuldu da öyle bir tepki verdi ya da kendi densizliğimi bilemem.
Fakat;
her genç kızın kendi evleneceği tarihi seçme hakkı var.Her iki tarafın da bir yığın akrabası kardeşi eşi dostu var.Senin geleceğin tarihte bir başkasına uymaz,kendi ailesinden birinin tarihine sen ymazsın.O yüzden evlenecek çiftlerin tarihine uymak zorundasınız.Yani,düğün tarihi alınmadan izin almasaydınız keşke.Veya bir sorsaydınız.
katılıyorum size
acaba konu sahibi çalışıyormu?
canım basına dert olur bizde de böyle bitane var napsak yaranamıoruz.1 senedir öldürdü bizi.ne dielim piyango
Bu ne hiddet bu celal.Bir kısım okuyarak yorum yapmıyorum.Ülke dışındaki çalışma yasal şartlardından,mazeret önceliklerinden de haberdarım.Türkiye de de kış başında yazılır izinler kurumsal şirketse.10 yıllık ilişki.Nişanlı bir çift.Yazdırmadan önce pekala sorabilirdiniz.Sizx nasıl istemeye kendi şartlarınıza göre pekala gitmeyebiliyorsanız,o da kendi düğününü kendi istediği bir tarihe göre ayarlayabilir.İsteme olayı size göre teferruat olabilir o sizin bakış açınız.Sizin teferruat olarak baktığınız şey bir başkasına öyle gelmeyebilir.Hee kurduğu cümleyi asla tasvip etmiyorum.Yorum yaparken de her açıdan ele alarak yaptım.Sadece bir kismi okuyup o sekilde yorum yapiyorsunuz...
Biz burada izin tarihimizi ocak en gec mart ayi basinda yazdirmaliyiz...
Dolayisi ile izim tarihi alinmisti onlarin dugun daha gecen ay konusuldu...
Esim sefini arayip degistirmek istedi ama mumkun degil dendi...
Gelinimiz nasil her 2 dugunde kendi abla ve akrabalarinin gelebilecegi tarih istiyorsa kusura bakmayin 1 tanesini de bize gore ayarlayabilir gitmemizi istese...
O yuzden de isteyen gelir isteyen gelmez demis...
Bu ne hiddet bu celal.Bir kısım okuyarak yorum yapmıyorum.Ülke dışındaki çalışma yasal şartlardından,mazeret önceliklerinden de haberdarım.Türkiye de de kış başında yazılır izinler kurumsal şirketse.10 yıllık ilişki.Nişanlı bir çift.Yazdırmadan önce pekala sorabilirdiniz.Sizx nasıl istemeye kendi şartlarınıza göre pekala gitmeyebiliyorsanız,o da kendi düğününü kendi istediği bir tarihe göre ayarlayabilir.İsteme olayı size göre teferruat olabilir o sizin bakış açınız.Sizin teferruat olarak baktığınız şey bir başkasına öyle gelmeyebilir.Hee kurduğu cümleyi asla tasvip etmiyorum.Yorum yaparken de her açıdan ele alarak yaptım.
Önceden izinler bildiriliyorsa,bu gibi durumlarda,eğer gerçekten özen gösterip gitmek istiyor,karşı tarafında fikrine saygı duuyorsanız,arayıp bi zahmet sorabilirdiniz.Ya da mazur durumunuzu anlatıp bu tarihte gelebileceğiz sizin için sorun olur mu diyebilridiniz.Sonuçta evlenecek olan onun istekleri ön plandadır.
Erkek kardesimin neredeyse 10 seneye yaklasan bir birlikteligi var...
Annem babam ve gelin kizimizin ailesi konusup daha fazla uzamamasi icin bu iliskiye bir isim koyulmasina karar verdiler....
Gelin kizimiz gayet akli basinda yüksek lisans yapmis bunun yaninda bakimli güzel Hanim hanimcik bir kiz...
Fazla uzatmadan konuya geleyim..
Gecen ay isteme töreni ve söz töreni bir arada yapildi baska ülkede yasadigi icin...
Bizde baska bi ülkede yasadigimiz icin gidemedik dügüne gideriz diye düsündük...
(bu arada bende isteme töreni felan formalite icabi kina geceme 1 gün kala oldu esimin ailesi Yurt disinda oldugu icin...Bu nedenle hicbirsey gelin kizimizin icinde kalmasin diye elimden geleni uzakta olsam yaptim)
Neyse ki söz töreninden sonra dügün tarihi konusulmus...
Babam da benim damadim ve kizim senede 1 kez geliyor tarihlerde sunlar demis bu tarihler arasinda olsun isteriz sizde Uygun görürseniz demis....
Gelin kizimin ailesi tabi ki sonucta 2 kardesler ablasinin da kardesinin dügününü görmesi Hakki demis...ki gelin kizimiz birden ben 2 bayram arasi dügün istemiyorum isteyen gelir isteyen gelmez demis!!! (Dügünü Kurban bayrami gecince ertesi hafta istiyormus yani bizim döndügümüz tarihten 2 gün sonra veya ertesi hafta)
Babamlar orada fazla uzatmadan tekrar konusuruz deyip konuyu kapatmislar...
Tabi babamlar eve gelince telefonlastik ve babam durumu anlatti...
Dolayisi ile esim ve ben sok olduk...
Esim hemen is yerini aradi izini degistirmek icin imkansiz dedi sefi...
Günlerce düsündük acaba birsey mi dedik diye ki imkansiz zaten bi iletisimimiz yok !!!
Ancak tatilden tatile 1-2 Saat ancak görürüz kendisini...
Bu durumda ben nasil davranmaliyim?
Nasil cözüm bulmaliyim dügüne gitmesek ayip olurmu?
Veya gelin kizimizin yapmak istedigi ne siz bu durumdan ne anlardiniz?
Yorumlariniza ihtiyacim var...
Konu açtıysan malesef bazı şeyleri birkaç kez anlatmak zorunda kalabilirsin.Ama bnen fikrimde aynıyım.Senin geliş gidiş tarihini kız hesaplayamaz.Ancak kendi ailesine bakar.Bunu düşünecek olan kardeşin ve sizlersiniz.Kardeşin kendi diyebilirdi ablam şu tarihte geliyor,ona göre düğünlerden birini o tarihe göre ayarlayalım.Bunu kız düşünemez.Sizin samimiyet derecenizle de alakalı bir durum aslında.Düşünmüyorsa yapacak birşey yok.Değiştirirse değiştirir.Değiştirmezse,eşin gelmese bile,kardeşinin düğüne kendinin gitmen lazım.Eşin hiç izin alamasa gitmeyeck misin?Sonuçta kardeş senin kardeşin.Erkeklerde bizler gibi ince düşünemiyor.Ona da kızmamak lazım.Düğün telaşı,şu bu.Bugün bir anlık öfkeyle,yarın pişman olacağın şeyler yapma gitmeyerek.Sonuçta herkes gerilir.Tatsızlık olur.Yok cok sakinim aslinda sadece ayni seyleri anlatmaktak slklldim...
10 yillik iliskileri var 1 aylik sözlüler...
Dügün daha gecen ay konusuldu...
Ve yazdigim yine anlasilmamis sanirim....
2 tane dügün olacak bende diyorum ki nasil 2 tarihte onun ablasinin ve akrabalarinin gelebilecegi tarihe ayarlaniyorsa 1 tanesini de bize göre ayarlayabilir...
Umarim anlatabilmisimdir...
Sevgiler...
Bence kendinizde hata aramayın. Gelininiz de size kızdığı kırıldığı için falan değil tamamen bencilce bir düşünceyle inatlaşmış. Hoş bi tavır değil tabii. Şımarıklık yapmış aklı sıra... Bence kardeşinizle konuşun, düğün tarihini size uydurmaları için görüşün. Eğer yine de kabul etmezse siz gelininizi arayın ve deyin ki: ''Bak benim 1 tane kardeşim var, onun düğününü görmek en doğal hakkım. Eğer çok zaruri değilse, mantıklı geçerli bir sebebi yoksa düğün tarihini şu tarihler arasına almanızı isteriz. Biz iş yerlerimizle konuştuk bu tarihler dışında çıkmamız mümkün değil, anlayış göstereceğinizden eminim.'' dersiniz. Zaten o kadar da yüzsüz değildir heralde. Kabul eder... :)
Konu açtıysan malesef bazı şeyleri birkaç kez anlatmak zorunda kalabilirsin.Ama bnen fikrimde aynıyım.Senin geliş gidiş tarihini kız hesaplayamaz.Ancak kendi ailesine bakar.Bunu düşünecek olan kardeşin ve sizlersiniz.Kardeşin kendi diyebilirdi ablam şu tarihte geliyor,ona göre düğünlerden birini o tarihe göre ayarlayalım.Bunu kız düşünemez.Sizin samimiyet derecenizle de alakalı bir durum aslında.Düşünmüyorsa yapacak birşey yok.Değiştirirse değiştirir.Değiştirmezse,eşin gelmese bile,kardeşinin düğüne kendinin gitmen lazım.Eşin hiç izin alamasa gitmeyeck misin?Sonuçta kardeş senin kardeşin.Erkeklerde bizler gibi ince düşünemiyor.Ona da kızmamak lazım.Düğün telaşı,şu bu.Bugün bir anlık öfkeyle,yarın pişman olacağın şeyler yapma gitmeyerek.Sonuçta herkes gerilir.Tatsızlık olur.
valla daha bu gelin şimdiden böyleyse yandınız canım
sonuçta keyfi bir durum değil izin alamıyorsunuz anlayışla karşılaması lazım
zaten başımıza ne geliyorsa şu hurafelerden geliyor neymiş iki bayram arası olmazmıs düğün. ne de yapsan 2 bayram arasında yaşıyorsun zaten.
saçmalık. böyle bir durumda damat halledecek kızla konuşssun böyle anlayışsızlık olmamalı
Yok anlayis gösterecegini sanmiyorum...
Önceki yorumumda yazmistim gecen gün kardesim bize geldi...
Iceriye girdi girmedi derken hooop Telefon gelin kiz ariyor tam iftar vakti konustular ettiler...
Neyse kardesim de telefonu kapatti ter su icinde kalmis esim sordu abicigim ne oldu diye...
Ya niye gittin ablanda ne yapacaksin Oruc degilmisin felan diye sordu dedi...
(Eeee zaten kardesimi Oruc diye hergün cagiriyorum kuzenimle yasiyorlar)...Esimde bize gelmene de mi takiliyor abim dedi...
Kardesimde Eniste yüzügü takinca biseyler oldu dedi...
Ben agzimi acip bir kelime dahi etmedim gerekte duymadim....
Yani arayip dügünü bize göre ayarlayabilirmisin nasil diyeyim??
Zaten konusmakta istemiyorum acikcasi önceden de telde hic konusmadim kendisiyle...(sayilidir en fazla 2-3 kez)
üzgünüm de burda tek suçlu kardeşiniz. O ne sanki patronuyla konuşur gibi terlemeler? Diyememiş mi ne alaka ablamalara giderken de mi sana hesap vericem. Ya da bunu daha tatlı sert ifade edememiş mi? Bakın burda sabahbir kayınvalide adayının da konusu vardı. Hep karşı tarafa suç bulmayın. Esas suçlu dengeyi sağlayamayan en yakınızdakiler. Sizin kardeşiniz onun oğlu. Sizi ezdiren de o, boynunuzu büken de.
Ben kardesimin pisirik oldugunu zaten söyledim...
Ama gerektiginde cevabini da verir...
O günde Ablamlara geldiysem ne olmus dedigini biz zaten duyduk...
Ama tekrar tekrar üstelemesi cocugu slkmls...
Birde hic böyle yapmazdi cok degisti dedi sadece...
neeeeeey boşanmamın sebebini 1,5 sene sonra buldum...Ben 2 bayram arası evlenmiştim ya laaaaa...Uğursuzluk bundan mütevellitmiş
Sadece şunu söyliyim; gerektiğinde cevabını verebiliyor olsaydı düğün tarihlerinden biri size uygun olurdu.
yaren daha önce de demiştim, kardeşin de bir şey yapamaz.. iş anne-babanda bitiyor.. ablası gelmiyorsa biz de gelmiyoruz desinler, bak o gelin 180 derece nasıl dönecek..
ne desem bilemedim, şimdiden almış kız aileyi eline.. çok üzülüyorum ne zaman konunu görsem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?