- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
Şımartmışsınız. :).Esim de öyle diyor ama ben dul kadin degilim ki !!!
Neden tek basima öksüz gibi esim olmadan gecireyim...
Herkesten cok esimin bu dügünü görmeye Hakki var...
Cünkü kardessim icin elinden geleni yapti ve yapiyor...
Gelin kizimizla kardesimin arasi acildi Kücük bi sebepten kizin kafasi dagilsin diye tatile bile gönderdik gecen sene buradan herseyini halledip kilometrelerce uzaga gönül yapmaya calistik...
Daha ne yapalim biz??
ABLASIYSANIZ o zaman kardeşinizin düğününe ne yapıp edip işlerinizi ayarlamanız gerekir benim gözümde..
Bunu sadece sizin için demiyorum genelde bu durumda kalanlar için söyliyorum
Mesela benim bi arkadaşım doğum yaptı
annesi babası yurt dışındalar
ve tek kızlarının biricik yavrusunu anca 40ı çıktıktan sonra geldiler..
Bence bu derece yakın akrabaların anne baba abla abi kardeş vs vs ne yapıp edip herşekilde kendini ayarlaması lazım
Misal benim arkadaşım o çocuğu 9 gün taşımadı karnında birden bire ortaya çıkıversin
doğumu yaklaşında kendilerini ayarlamaları gerekiyordu.
konudan sapmış olabilirim örnek vermek istedim sadece
sizin durumunuzdada benim için böyledir
onların en mutlu günü siz kendinizi onlara göre ayarlamanız lazım bana göre ben karşı taraftan öyle beklerdim en azından
Tabi zahmet olmaz ne demek
Yalnız bana hristiyan bir arkadaşımın domuz etiyle yaptığı bir yemeği ikram ederken niye yemiyon ki noluyor demesini hatırlattınız.
Aklı sıra bütün müslümanların domuz etine alerjisi olduğunu düşünüyordu da ondan mı yemiyoruz sanıyordu bilmiyorum saf saf soruyordu nolcak ki diye
Velhasıl kelam iki bayram arası düğünlerde birşey olmuyor bu benim ve benim gibi istemeyenlerin tercihi.
Melese ön sayfalarda nasıl ki bir arkadaş demiş 13 cumanın uğursuzluğuna inanırım fln diye
mesela bu günün uğursuzluğuna inanan nekadar insan varsa inanmayanda okadar vardır
bence sadece biraz saygı okadar... yoksa inanmayanlar inananların arkasından bağırması mı gerekiyor
yuuuuhh okumuşta hiç ilerleyememiş ha ha ha 13 cumaya inanılır mı bee fln
hoş olmayan şeyler bunlar batıl inançları olan insanlar cahil demek değildir
iyi ki böyle konular açılıyor.. en azından gelecekte ne yapmayacağımızı biliyoruz.. kıymet bilmeyen insana selam bile vermeyeceksin, değil ki fedakarlık..
ben yerinde olsam tarihi değiştirseler de gitmem..
sanki benim kardeşimi anlatıyorsun.bir an bu benim kardeşim dedim.ve şimdiden allah yardımcın olsun.yanlış anlama ama canım bu tip kardeştende hayır değil zarar gelir.senin lafını ona onun lafını sana taşır.benim kardeşim öyle.ve artık kardeşimin yanında hiç yorum yapmmıyoruz.
Fazla yüz vermişsiniz, kız astar derdine düşmüş.
Düğün elbette evlenenlerin istediği tarihlerde yapılır, mesela birisi bana 3 ay sonra düğün yap dese umursamam, ama 1 hafta sonra olsa biz de görsek dese düşünürüm... hele hele bu sevdiğim insanın kardeşiyse...
Kız bence kardeşinizi pek sevmiyor ve işi yokuşa sürüyor. Bunun kız evi nazıyla ilgisi yok.
Evet adını koydum..Görgüsüzlük. Seviyesizlik. Saygısızlık. İstediği kadar okusun prof olsun ama saygıdan haberi olmayınca hepsi fos...
Bir de yorumlarınızdan çıkardığım bu "hanım kızı" kardeşiniz haricinde bütün aile bireyleri vazgeçilmez olarak görmüş. Bulunmaz hint kumaşı gibi hissettirmişsiniz... o da bunu kullanıyor...ve evlenirlerse daima kullanacak...
yo yoo biliyorum tabikide benim verdiğim örnekle birebir aynı değilDomuz etiyle bu çok farklı yalnız domuz eti haramdır, ama iki bayram arası düğün yapmamak gelenekselleşmiş yanlış bir inançtırYukarda bir arkadaş açıklamış zaten doğrusunu.
Ama her görüşe saygımız var burası kadınlar kulübü
Nikahı ve düğünü ayrı tarihlerde yapamazlar mı acaba? Hani düğünü sizin gelebileceğiniz zamanda yapsalar ama nikah iki bayram arasına denk gelmeyen bi tarihte yapılsa olmaz mı ki?
Hani tamam istediği bi zaman vardır ama gelen gelir gelmeyen gelmez söylemi hiç hoş değil.
İnşallah gidebilirsin kardeşinin düğününe canım.
Aslinda böyle bi kiz degildi anlam veremedim...
Babam seneye atmayi düsünüyor...
Ama korkuyoruz bizim yüzümüzden tatsizlik olurmu ayrilirlarmi diye...
Cok üzülücem malesef...
Ayrica 2 dügün olacak...
Bu daha da aci hicbirinde olamamak...
Kesinlikle katılıyorum arkadaş istiyor ki "ben ablasıyım bana göre ayarlayacaksınız"Merhaba, nacizane yorum yapmak istedim.
Büyük terbiyesizlik eğer o cümleyi sarfettiyse ancaaak
Konuyu yanlış dile getiriyorsunuz insanlar da ona göre cevap veriyor bence. Konunun aslı şu; düğün eğer o tarihlerde yapılacaksa eşiniz katılamaz kesinlikle düğüne,siz değil. Yani gitmemek sizin tercihiniz. 1 hafta fazla kalıp gayet katılabilirsiniz düğüne. Bunun dul olmakla olmamakla alakası yok. Eşinin işi olan herkes bu kadar yakın akrabasının düğününe tek gider. Zaten asıl sebebin iki bayram arası olmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, belki balayı planı bayram olayı falanla ilgilidir ancak lütfen konuyu sanki sizin asla gidemeyeceğiniz bir tarih seçiyorlar gibi yansıtmayın.
Bence kız şunu düşünmüş olabilir sizin de belirttiğiniz gibi, el değil ablası, ne yapar eder gelir eşi gelemese de. Yani yapacağınız 1 hafta sonra gitmek düğüne, ki düğün tarihiyle ilgili karar çok özel bir karar bence.
Domuz etiyle bu çok farklı yalnız domuz eti haramdır, ama iki bayram arası düğün yapmamak gelenekselleşmiş yanlış bir inançtırYukarda bir arkadaş açıklamış zaten doğrusunu.
Ama her görüşe saygımız var burası kadınlar kulübü
Merhaba, nacizane yorum yapmak istedim.
Büyük terbiyesizlik eğer o cümleyi sarfettiyse ancaaak
Konuyu yanlış dile getiriyorsunuz insanlar da ona göre cevap veriyor bence. Konunun aslı şu; düğün eğer o tarihlerde yapılacaksa eşiniz katılamaz kesinlikle düğüne,siz değil. Yani gitmemek sizin tercihiniz. 1 hafta fazla kalıp gayet katılabilirsiniz düğüne. Bunun dul olmakla olmamakla alakası yok. Eşinin işi olan herkes bu kadar yakın akrabasının düğününe tek gider. Zaten asıl sebebin iki bayram arası olmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, belki balayı planı bayram olayı falanla ilgilidir ancak lütfen konuyu sanki sizin asla gidemeyeceğiniz bir tarih seçiyorlar gibi yansıtmayın.
Bence kız şunu düşünmüş olabilir sizin de belirttiğiniz gibi, el değil ablası, ne yapar eder gelir eşi gelemese de. Yani yapacağınız 1 hafta sonra gitmek düğüne, ki düğün tarihiyle ilgili karar çok özel bir karar bence.
Bence haklisiniz. Ama ben suzin birkac yorumunuzu okuyunca fikir drgistirdim biraz. Olay boyle sadece buyuyor, aileniz sakin kalmaya calisiyor neyse ki. Siz halanizin sozune bakip niye aliniyorsunuz ki orada baska bir durum da olmus olabilir, onlar farketmemistir, gelininiz alinmistir vs, bu gibi durumlarda araya insan sokmayin arayin buyukluk gosterin. Sizde de biraz gorumcelik yapiyorsunuz, haksiz degilsiniz dedigim gibi, ama hem kendinizi hem ailenizi uzuyorsunuz. Arayin konusun, olmadi siz de esiniz olmadan gidin, boyle bir gunde kardesinizin yaninda olmaniz lazim. Ama siz konussaniz bence gelininiz de yumusar.
Yorumunuz icin tesekkur ederim...
Ancak kendi ablasinin isi icin Turkiyede ki dugunu de kendilerine gore istiyorlar...
Hadi kendi ülkende istedigin oldu neden 1 tanesinde biz olmayalim...
Biz 2500 km yol gelicez arabayla esimle ben..
Peki esimi tek basina nasil geri gonderebilirim?
Az buz yol degil sonucta yollarda insan basina neler gelmiyor..
Gerektigince fedakarlik ettigimizi soyluyor herkes...
1 kez de o bizim icin fedakarlik edip dugunun 1 ni bari bize Göre yapsa olmazmi?
Bayramin 3. Veya 4.gunu ?
Erkek kardesimin neredeyse 10 seneye yaklasan bir birlikteligi var...
Annem babam ve gelin kizimizin ailesi konusup daha fazla uzamamasi icin bu iliskiye bir isim koyulmasina karar verdiler....
Gelin kizimiz gayet akli basinda yüksek lisans yapmis bunun yaninda bakimli güzel Hanim hanimcik bir kiz...
Fazla uzatmadan konuya geleyim..
Gecen ay isteme töreni ve söz töreni bir arada yapildi baska ülkede yasadigi icin...
Bizde baska bi ülkede yasadigimiz icin gidemedik dügüne gideriz diye düsündük...
(bu arada bende isteme töreni felan formalite icabi kina geceme 1 gün kala oldu esimin ailesi Yurt disinda oldugu icin...Bu nedenle hicbirsey gelin kizimizin icinde kalmasin diye elimden geleni uzakta olsam yaptim)
Neyse ki söz töreninden sonra dügün tarihi konusulmus...
Babam da benim damadim ve kizim senede 1 kez geliyor tarihlerde sunlar demis bu tarihler arasinda olsun isteriz sizde Uygun görürseniz demis....
Gelin kizimin ailesi tabi ki sonucta 2 kardesler ablasinin da kardesinin dügününü görmesi Hakki demis...ki gelin kizimiz birden ben 2 bayram arasi dügün istemiyorum isteyen gelir isteyen gelmez demis!!! (Dügünü Kurban bayrami gecince ertesi hafta istiyormus yani bizim döndügümüz tarihten 2 gün sonra veya ertesi hafta)
Babamlar orada fazla uzatmadan tekrar konusuruz deyip konuyu kapatmislar...
Tabi babamlar eve gelince telefonlastik ve babam durumu anlatti...
Dolayisi ile esim ve ben sok olduk...
Esim hemen is yerini aradi izini degistirmek icin imkansiz dedi sefi...
Günlerce düsündük acaba birsey mi dedik diye ki imkansiz zaten bi iletisimimiz yok !!!
Ancak tatilden tatile 1-2 Saat ancak görürüz kendisini...
Bu durumda ben nasil davranmaliyim?
Nasil cözüm bulmaliyim dügüne gitmesek ayip olurmu?
Veya gelin kizimizin yapmak istedigi ne siz bu durumdan ne anlardiniz?
Yorumlariniza ihtiyacim var...
Kesinlikle katılıyorum arkadaş istiyor ki "ben ablasıyım bana göre ayarlayacaksınız"
Kendi ağzıylada söyledi zaten ben kalabilirim ama kalmam kocam canım ciğerim (sanki bizlerin değil) o yoksa bende yokum diye.
Hem kardeşinden istiyor ki abla olarak kendisini ön planda tutsun geline sözünü geçirsin hayır ablamlar gelince olacak desin
Hemde kendisi tercih etme durumu olunca kardeşinin düğününü değil kocasını tercih edip bende kalmam diyor
Yorumunuz icin tesekkur ederim...
Ancak kendi ablasinin isi icin Turkiyede ki dugunu de kendilerine gore istiyorlar...
Hadi kendi ülkende istedigin oldu neden 1 tanesinde biz olmayalim...
Biz 2500 km yol gelicez arabayla esimle ben..
Peki esimi tek basina nasil geri gonderebilirim?
Az buz yol degil sonucta yollarda insan basina neler gelmiyor..
Gerektigince fedakarlik ettigimizi soyluyor herkes...
1 kez de o bizim icin fedakarlik edip dugunun 1 ni bari bize Göre yapsa olmazmi?
Bayramin 3. Veya 4.gunu ?
nekadar sakin ne kadar ozenli seçilmiş kelimeler sizi sayginizdan dolayi tebrik ediyorum anlayisinizi cok begendim.malesef kardesinizin ikna etmesi gerekecek dugune.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Anlıyorum sizi sadece demek istiyorum ki, yaptığınız fedakarlıklar ayrı, kızın yaptığını söylediğiniz şey ayrı. Yani ben bayramda da düğün yapmak istemem mesela, istemeyen de çok vardır. Herkesin kendine göre istekleri, planladıkları oluyor düğünüyle ilgili. Eğer sizin işiniz nedeniyle asla ve asla gelemeyeceğiniz bir tarih olsaydı, işinizi kaybedecek olsaydınız mesela gelseydiniz, anlattığınız gibi olurdu. Ama kesinlikle gelemeyecek olan eşiniz, siz değilsiniz. Bunun ayrımını yapmak önemli bence.
Yani şimdi sizin eşinizle ilgili olan hassasiyetiniz, bırakmak istememeniz, halini düşünmeniz falan muhtemelen kardeşinizde de nişanlısı için var. Dediğim gibi konunun 2 bayram arası meselesi olduğunu, en azından sadece bu olduğunu düşünmüyorum (balayı meselesi var, bayram planları var) ama öyle olsa bile saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Başka bir üye yazmış ben de gidemedim, gelinin teyzesine göre ayarlandı diye. Olmuş yani, saygı duymuş anladığım kadarıyla kendi tercihleri demiş. Yani eşim benim her şeyim neden onsuz gidiyim diyorsunuz ya, kardeşiniz de öyle diyor işte nişanlım benim her şeyim niye kırayım diyor. Çok değişik bir şey yapmıyor.
Cümlesinin terbiyesizce olduğunu düşünüyorum hala, ama o cesaret açıkçası başka durumlar olduğunu düşündürdü bana, kardeşinizle veya düğünüyle ilgili başka sorunlar olabilir. Kendi ailenizden duyuyorsunuz bunu sadece ama belki babanız da ters bir şekilde söylemiştir öyle bir cevap almıştır. Aileler birbirinin hatasını kolluyor gibi geliyor bana böyle olaylarda.
Gelin hanım kızımız yüksek lisans yapmış ama batıl inançlardan kurtulamamış.
Yeni bir eğitim programı düzenlensin, iki bayram arası da hatta bayramda bile düğün olabilir eğitimi verilsin kendisine..
Eğer çok daha geçerli bir sebep yoksa yaptığı ayıptan da öte bir şey ama adını koyamadım...
Sizin yapacak bir şeyiniz yok. Düğün onların düğünü ama insan kardeşinin, canının düğününü görmek ister..
Hele ki oradan ayrılmak zorunda olduğunuz tarihten 2 gün sonra olacak düğün... Benim içimi acıtırdı... Ve asla "gelin hanım kızımıza" samimi davranamazdım bir daha...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?