Müstakbel Gelinimiz....

Şımartmışsınız. :).
Bence siz gelini arayıp deyin ki, biliyorsun bayramdan sonra olursa biz gelemiyoruz. İçine sinecek mi böyle damadın ablası yeğeni olmadan. Arayıp sitem edin. Başka türlü hatasını anlamaz.

Domuz etiyle bu çok farklı yalnız domuz eti haramdır, ama iki bayram arası düğün yapmamak gelenekselleşmiş yanlış bir inançtır Yukarda bir arkadaş açıklamış zaten doğrusunu.
Ama her görüşe saygımız var burası kadınlar kulübü

Son düzenleme:

Ben de esimle dönmeyi düsünüyorum...
Fazla iyilik etmisiz sanirim...

Amin canim cümlemizin insallah...
Bende agzimi oynatmiyorum...

Aslinda kardesim bizi bu hale getirdi belki de gözümüzde büyüttü..
Hatta onun ailesini cok avrupai gösterip anne babami pasif gördü...
Yine de tek oglumuzdur deyip kirmak istemediler hep oluruna baktilar...

batıl bir inançtan dolayı sizi kardeşinizin düğününden alıkoymasına izin vermeyin hanım hanımcık falan diyosunuz ama ben yakıştıramadım bu davranışı müstakbel gelininize

yo yoo biliyorum tabikide benim verdiğim örnekle birebir aynı değil
domuz eti haram iki bayram arası düğünde tercihlere bağlı işte
sadece onu hatırladım söyliyim deyiverdim niye yemiyon diye ısrarla sorması aklıma geldi
siz de ama neden nesi var ki iki bayram arasındaki düğünün diye sorunca.. öyle işte
Evet kesinlikle saygı şart
Ama bazı arkadaşlar sırf böyle bir konuda takıntılı diye kızın ne cahilliği kalmış ne birşey:26:

Olamayacagini defalarca söylemis..
Kendi ailesine bile karsi cikmis onlar babamlarin istedigi tarihte ok dedikleri icin...

Merhaba, nacizane yorum yapmak istedim.

Büyük terbiyesizlik eğer o cümleyi sarfettiyse ancaaak

Konuyu yanlış dile getiriyorsunuz insanlar da ona göre cevap veriyor bence. Konunun aslı şu; düğün eğer o tarihlerde yapılacaksa eşiniz katılamaz kesinlikle düğüne,siz değil. Yani gitmemek sizin tercihiniz. 1 hafta fazla kalıp gayet katılabilirsiniz düğüne. Bunun dul olmakla olmamakla alakası yok. Eşinin işi olan herkes bu kadar yakın akrabasının düğününe tek gider. Zaten asıl sebebin iki bayram arası olmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, belki balayı planı bayram olayı falanla ilgilidir ancak lütfen konuyu sanki sizin asla gidemeyeceğiniz bir tarih seçiyorlar gibi yansıtmayın.

Bence kız şunu düşünmüş olabilir sizin de belirttiğiniz gibi, el değil ablası, ne yapar eder gelir eşi gelemese de. Yani yapacağınız 1 hafta sonra gitmek düğüne, ki düğün tarihiyle ilgili karar çok özel bir karar bence.

Bence haklisiniz. Ama ben suzin birkac yorumunuzu okuyunca fikir drgistirdim biraz. Olay boyle sadece buyuyor, aileniz sakin kalmaya calisiyor neyse ki. Siz halanizin sozune bakip niye aliniyorsunuz ki orada baska bir durum da olmus olabilir, onlar farketmemistir, gelininiz alinmistir vs, bu gibi durumlarda araya insan sokmayin arayin buyukluk gosterin. Sizde de biraz gorumcelik yapiyorsunuz, haksiz degilsiniz dedigim gibi, ama hem kendinizi hem ailenizi uzuyorsunuz. Arayin konusun, olmadi siz de esiniz olmadan gidin, boyle bir gunde kardesinizin yaninda olmaniz lazim. Ama siz konussaniz bence gelininiz de yumusar.

Kesinlikle katılıyorum arkadaş istiyor ki "ben ablasıyım bana göre ayarlayacaksınız"
Kendi ağzıylada söyledi zaten ben kalabilirim ama kalmam kocam canım ciğerim (sanki bizlerin değil) o yoksa bende yokum diye.
Hem kardeşinden istiyor ki abla olarak kendisini ön planda tutsun geline sözünü geçirsin hayır ablamlar gelince olacak desin
Hemde kendisi tercih etme durumu olunca kardeşinin düğününü değil kocasını tercih edip bende kalmam diyor

Keske baska bir batil inanci olsaydi da bende tek kardesimin dugununu gorebilseydim...
Evet her yoruma fikre saygimiz var Lilyencim...

nekadar sakin ne kadar ozenli seçilmiş kelimeler sizi sayginizdan dolayi tebrik ediyorum anlayisinizi cok begendim.malesef kardesinizin ikna etmesi gerekecek dugune.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yorumunuz icin tesekkur ederim...
Ancak kendi ablasinin isi icin Turkiyede ki dugunu de kendilerine gore istiyorlar...
Hadi kendi ülkende istedigin oldu neden 1 tanesinde biz olmayalim...
Biz 2500 km yol gelicez arabayla esimle ben..
Peki esimi tek basina nasil geri gonderebilirim?
Az buz yol degil sonucta yollarda insan basina neler gelmiyor..
Gerektigince fedakarlik ettigimizi soyluyor herkes...
1 kez de o bizim icin fedakarlik edip dugunun 1 ni bari bize Göre yapsa olmazmi?
Bayramin 3. Veya 4.gunu ?

Ben sadece halami soyledim...Teyzem yengem dayimda ayni seyi soyledi...
Hatta sakayla karisik bana kizdilar ne yaptin kiza diye!!
Hicbir sekilde iletisimimiz yok ki!!!
Kendi istedigi zaman kardesimin telefonundan konusuruz istemezse o da yok...
Aman adim gorumce iste ne yapsam yaranamayacagim sanirim saglik olsun..
Size de tesekkur ederim yorumunuz icin...

Anlıyorum sizi sadece demek istiyorum ki, yaptığınız fedakarlıklar ayrı, kızın yaptığını söylediğiniz şey ayrı. Yani ben bayramda da düğün yapmak istemem mesela, istemeyen de çok vardır. Herkesin kendine göre istekleri, planladıkları oluyor düğünüyle ilgili. Eğer sizin işiniz nedeniyle asla ve asla gelemeyeceğiniz bir tarih olsaydı, işinizi kaybedecek olsaydınız mesela gelseydiniz, anlattığınız gibi olurdu. Ama kesinlikle gelemeyecek olan eşiniz, siz değilsiniz. Bunun ayrımını yapmak önemli bence.

Yani şimdi sizin eşinizle ilgili olan hassasiyetiniz, bırakmak istememeniz, halini düşünmeniz falan muhtemelen kardeşinizde de nişanlısı için var. Dediğim gibi konunun 2 bayram arası meselesi olduğunu, en azından sadece bu olduğunu düşünmüyorum (balayı meselesi var, bayram planları var) ama öyle olsa bile saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Başka bir üye yazmış ben de gidemedim, gelinin teyzesine göre ayarlandı diye. Olmuş yani, saygı duymuş anladığım kadarıyla kendi tercihleri demiş. Yani eşim benim her şeyim neden onsuz gidiyim diyorsunuz ya, kardeşiniz de öyle diyor işte nişanlım benim her şeyim niye kırayım diyor. Çok değişik bir şey yapmıyor.

Cümlesinin terbiyesizce olduğunu düşünüyorum hala, ama o cesaret açıkçası başka durumlar olduğunu düşündürdü bana, kardeşinizle veya düğünüyle ilgili başka sorunlar olabilir. Kendi ailenizden duyuyorsunuz bunu sadece ama belki babanız da ters bir şekilde söylemiştir öyle bir cevap almıştır. Aileler birbirinin hatasını kolluyor gibi geliyor bana böyle olaylarda.

şimdi ben bişey diyeceğim..
konu ne durumda nereye gitti bilmiyorum ama kardeşinin düğünü sonuçta gitmen gerekir..
ve o kim oluyorda isteyen gelir isteyen gelmez diyor sen amca hala dayı değilsin ki kardeşsin bence birinin o yüksek lisans yapmış geline haddini bildirmesi gerekiyor..
şahsen benim kardeşim evlense gelin böyle bişey yapsa çok üzülürdüm bi tane kardeşim var sonuçta ama karrdeşimde çözüm bulmayıp gelini nazlamaya devam ederse gidermiydim gene giderdim ama bi dahada zor görüşürdüm..
bide eşin gitmesin düğüne sen git eşin izni bitince döner sende düğünden sonra dönersin öyle olmaz mı ki..

Yanliz burada biseyi atliyorsunuz!!!
Gelin kizimiz nasil her 2 dugunu kendi ablasina ve sulalesine uygun olmasini istiyorsa bende sadece 1 tanesinin bize uygun olmasini isterim...
Ayrica asla kardesimin beni tutmasini istemem onlarca cift goruyoruz ablasini annesini tutup evliliklerinin sonunun husranla bittigini...
Ne ailem ne ben asla onlarin sozunun uzerine soz koymadik...

Söyleyin o zaman, dile getirin düşüncelerinizi.
Ayrıca ben hala neden gelinin herşeye tek başına karar verdiğini, o olmaz deyince neden hiç kimsenin sesini çıkarmadığını anlamadım?
Üstelik düğünü de erkek tarafı yapıyor, kaldı ki büyükleri var, onların da mı sözü geçmiyor anlamadım?
Hadi kendi yaşadığı yerde kendisi karar verdi, Türkiyede ki düğünden ona ne?
Ya hepsini geçiyorum kardeşinizin ben neyim burada? Sen tek başına mı evleniyorsun neden diyemiyor?
Sonuçta onunda fikrinin alınması lazım. Yani abla yok ortada düğünü bekletmek için geçerli bir sebep değil midir?
Daha önemli bişey varsa önlerin de tabiki durum farklılaşır, ama anladığım kadarıyla yok.
Top malesef ki kardeşiniz de bundan sonra.

Tesekkur ederim..
Ama biraz zor gorunuyor..
Onlar mutlu olsun da gitmesekte olur...

Bende zaten illa bu tarih olsun demedim ki!!!
Anlatamiyorum sanirim ya da kendimi ifade edemiyorum...
Sadece dugunun 1 tanesi bari bizim tarihe Göre yapilabilse diyorum...
Ayrica es ile nisanli olan ciftleri sizin gibi ayni kefeye koyamiyorum! !!

size katılıyorum. hanım sultana bak resmen çocuk olduğunu belli etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…