Müstakbel Gelinimiz....

Yorumlara şok oldum saygı yok anlayış yok
Bu forumda o gelinle bir tek ben aynı fikirdeyim demekki
Bende iki bayram arası düğün istemem
isterseniz arkamdan tüü okumuş cahil diye haykırın bu benim hayatım benim tercihim
istemem yanii bukadar basit.

Kendi başımdan geçen sevgilimle olan konuyu anlatayım kısaca.
Onların memleketinde genelde düğünler yazın olur eylül oldu mu düğün müğün yapılmazmış(ben yazın yapamam sebeplerim var)
neden diyorum olmaz okadar şehirdışından akraba gelemez okullar açılacakmış işleri güçleri varmış bilmemne fln..
Yani nedir ben kendi düğünümü onlara göre ayarlicam onların tatili nezamansa o zaman düğünüm olacakmış
ama düğüne davet edilecek olan misafirler akrabalar benim düğünümü önemsemeyip ayarlayamayız gelemeyz deyip kestirip atacaklar
Ben zorundamıyım kendi hayatımdaki en özel günlerimden birini başkalırını düşünerek ayarlamaya

ben de kardesimin dugununden 1 ay sonra gidebildim. gelinimizin teyzesi o tarihlerde geldigi icin o tarihi sectiler. ben de benim icin su tarihi secin diye tutturmadim tabii ki, kendileri kaybeder

Demek ki tek degilmisim...
Ne zararimiz dokunabilirki onlara kilometrelerce uzaktan???

Gecerli bi sebebi olsa zaten daha gec bi tarihe koyar o Zaman gideriz hafta sonu...
Evet konustum tabi hatta evimde misafir ettim...
2500 km geldi kendi evi gibiydi asla slklntl hissettirmedik...
Esim izin Aldi 1 hafta gezdirdik..
Baska birkac ülkeyi görmek istedi götürdük...
Yatak odasini dahi ona verdik rahat etmesi icin...
Bilmiyorum nerede hata yapiyoruz veya yaptik...

Esim de öyle diyor ama ben dul kadin degilim ki !!!
Neden tek basima öksüz gibi esim olmadan gecireyim...
Herkesten cok esimin bu dügünü görmeye Hakki var...
Cünkü kardessim icin elinden geleni yapti ve yapiyor...
Gelin kizimizla kardesimin arasi acildi Kücük bi sebepten kizin kafasi dagilsin diye tatile bile gönderdik gecen sene buradan herseyini halledip kilometrelerce uzaga gönül yapmaya calistik...
Daha ne yapalim biz??

Kusura bakmayın ama gelininiz luksek lısans yapmiş da bısey ılerletememiş... Senin gelmeni istemez gıbı yapmış ve bıraz düşünürse hep ıki bayram arasında kalıyoruzz.ramazan bıtıyo kurban geliyor,kurban bıtıyo ramazan bayramı geliyor....

Ben baskasi degilim yada 2. kusak akrabasi degilim !!
ABLASIYIM !!!!
Ayrica bizde diretmedik zaten babam sadece size de uyarsa cocuklarim bu tarihte gelecek demis...

Peki siz istemez misiniz düğününüzde ablanızın olmasını.
Kardeşi olmadan düğün mü olurmuş
Ki mecburi bir sebepten gelemiyorlar, keyfe keder değil.
İki bayram arası düğün olunca ne oluyor zahmet olmazsa açıklar mısınız?

iyi ki böyle konular açılıyor.. en azından gelecekte ne yapmayacağımızı biliyoruz.. kıymet bilmeyen insana selam bile vermeyeceksin, değil ki fedakarlık..

ben yerinde olsam tarihi değiştirseler de gitmem..

sanki benim kardeşimi anlatıyorsun.bir an bu benim kardeşim dedim.ve şimdiden allah yardımcın olsun.yanlış anlama ama canım bu tip kardeştende hayır değil zarar gelir.senin lafını ona onun lafını sana taşır.benim kardeşim öyle.ve artık kardeşimin yanında hiç yorum yapmmıyoruz.

Fazla yüz vermişsiniz, kız astar derdine düşmüş.
Düğün elbette evlenenlerin istediği tarihlerde yapılır, mesela birisi bana 3 ay sonra düğün yap dese umursamam, ama 1 hafta sonra olsa biz de görsek dese düşünürüm... hele hele bu sevdiğim insanın kardeşiyse...
Kız bence kardeşinizi pek sevmiyor ve işi yokuşa sürüyor. Bunun kız evi nazıyla ilgisi yok.
Evet adını koydum..Görgüsüzlük. Seviyesizlik. Saygısızlık. İstediği kadar okusun prof olsun ama saygıdan haberi olmayınca hepsi fos...

Bir de yorumlarınızdan çıkardığım bu "hanım kızı" kardeşiniz haricinde bütün aile bireyleri vazgeçilmez olarak görmüş. Bulunmaz hint kumaşı gibi hissettirmişsiniz... o da bunu kullanıyor...ve evlenirlerse daima kullanacak...

Aslinda böyle bi kiz degildi anlam veremedim...
Babam seneye atmayi düsünüyor...
Ama korkuyoruz bizim yüzümüzden tatsizlik olurmu ayrilirlarmi diye...

Öyle sey mi olur ya?
Ne güzel iste gitme imkaniniz var ve o zamana ayarlanmali,yoksa kardesinin dügününe gitmesen üzülmez misin,sonucta ablasisin ve Insallah bir kere evleniyor.

Isiniz zor bu gelin hanimla desene?

Cok üzülücem malesef...
Ayrica 2 dügün olacak...
Bu daha da aci hicbirinde olamamak...

Bana kalirsa ne olursa olsun siz kardesinizin dugunune gidin. Ama bu yaptigini da unutmayin. Ve o kiza bundan sonra hak etmedigi iyilikleri de yapmayin, kardesinize de tabii ki. Siz kardeslik gorevinizi yapin ama tavirlarinizla onlara yaptiklari yanlisi gosterin. Bosverin esiniz katilamasin dugune. Zor bir durum farkindayim ama siz elinizden geleni yapin ve bu olayi unutmayin, unutturmayin.

Bir de bu seneden mi bahsediyoruz. Düğün salonları Ocaktan ve hatta daha öncesinden doluyor. Artık iki bayram arası veya değil insanlar ne zaman boş yer bulursa o zaman yapıyor düğünlerini.

Tabi ki esimden ayri gidebilirim ama neden gideyim o benim esim canim herseyim...
Bu güne Kadar herkese esit davrandim..
Ama burada anladim ki esime bisey olsa Allah korusun kardesim asla bana arka cikamayacak...Engellenecek...

Evet bu seneden bahsediyoruz...
Yok onlar buldu dügün yeri olmasa da tanidik cok illa biri biyerden bisey bulmaya yardimci olurdu...

Cok haklisiniz!!!
Kiminle konussam ayni seyleri söyledi...
Amcalarim halalarim kuzenlerim sizler...

Nikahı ve düğünü ayrı tarihlerde yapamazlar mı acaba? Hani düğünü sizin gelebileceğiniz zamanda yapsalar ama nikah iki bayram arasına denk gelmeyen bi tarihte yapılsa olmaz mı ki?

Hani tamam istediği bi zaman vardır ama gelen gelir gelmeyen gelmez söylemi hiç hoş değil.

İnşallah gidebilirsin kardeşinin düğününe canım.

Arkadaşım düğün yeri açısından ben sizin için dedim. Hani insanlar artık iki bayram arasına falan bakmıyor hangi gün boşsa o güne alıyor diye. Gelin kızın söyledikleri aynen bu şekilde dediyse çok çocukça ve ayıp. Ben ona bir şey demiyorum. Size de haksızlık yapılmış ona da herkes güzel güzel yorum yapmış. Ben eğer kardeşinizin düğününe gerçekten gitmek istiyorsanız bir yol önermek için dedim. Eşim canım ciğerim kısmını anlamadım, yani herkesin eşi canı ciğeri de göbek bağları da bir değil, yeri geldi mi şartlar zorlayınca bir 2-3 gün ya da bir hafta ayrı kalabiliyorlar. Ha gelin kız böyle dedikten sonra şartları zorlamaya değer mi o sizin takdiriniz. Ben sadece düğüne gitmeniz imkansız değil demek istedim.

Malesef haklisiniz...
Ama hep kendimizde aradik esimle acaba bizmi yanlis bisey yaptik üzdük diye...
Fakat aldigim yorumlardan anliyorum ki biz cok sey yapmisiz o da IYILIK...

gelen gelsin,gelmeyen gelmesin diyen birinin düğününe nasıl gidilir ki:26:

bir komşum var.gelini doğum yaptı.kızı da şehir dışından geldi.komşum dedi ki gelini ve annesine,kızım şu tarihte gidecek gitmeden bebek mevlütünü yapsak,ikisi birden karşı çıkmış.erkek kardeşi askerden gelince olacakmış,kadınlara yapılan bebek mevlütü askerden gelecek kardeşi ne ilgilendiriyorsa anlamadık biz

İki kardeşin mutlu günde beraber olmasımı önemli?yoksa gelinin batıl inancımı?kardeşinin sözlüzüne bunu izah etmesi gerek.

Ben baskasi degilim yada 2. kusak akrabasi degilim !!
ABLASIYIM !!!!
Ayrica bizde diretmedik zaten babam sadece size de uyarsa cocuklarim bu tarihte gelecek demis...

ABLASIYSANIZ o zaman kardeşinizin düğününe ne yapıp edip işlerinizi ayarlamanız gerekir benim gözümde..
Bunu sadece sizin için demiyorum genelde bu durumda kalanlar için söyliyorum
Mesela benim bi arkadaşım doğum yaptı
annesi babası yurt dışındalar
ve tek kızlarının biricik yavrusunu anca 40ı çıktıktan sonra geldiler..
Bence bu derece yakın akrabaların anne baba abla abi kardeş vs vs ne yapıp edip herşekilde kendini ayarlaması lazım
Misal benim arkadaşım o çocuğu 9 gün taşımadı karnında birden bire ortaya çıkıversin
doğumu yaklaşında kendilerini ayarlamaları gerekiyordu.
konudan sapmış olabilirim örnek vermek istedim sadece
sizin durumunuzdada benim için böyledir
onların en mutlu günü siz kendinizi onlara göre ayarlamanız lazım bana göre ben karşı taraftan öyle beklerdim en azından

Tabi zahmet olmaz ne demek
Yalnız bana hristiyan bir arkadaşımın domuz etiyle yaptığı bir yemeği ikram ederken niye yemiyon ki noluyor demesini hatırlattınız.
Aklı sıra bütün müslümanların domuz etine alerjisi olduğunu düşünüyordu da ondan mı yemiyoruz sanıyordu bilmiyorum saf saf soruyordu nolcak ki diye
Velhasıl kelam iki bayram arası düğünlerde birşey olmuyor bu benim ve benim gibi istemeyenlerin tercihi.
Melese ön sayfalarda nasıl ki bir arkadaş demiş 13 cumanın uğursuzluğuna inanırım fln diye
mesela bu günün uğursuzluğuna inanan nekadar insan varsa inanmayanda okadar vardır
bence sadece biraz saygı okadar... yoksa inanmayanlar inananların arkasından bağırması mı gerekiyor
yuuuuhh okumuşta hiç ilerleyememiş ha ha ha 13 cumaya inanılır mı bee fln
hoş olmayan şeyler bunlar batıl inançları olan insanlar cahil demek değildir

Ben sizi anladim cok tesekkür ederim...
Tabi ki esimden ayri gittigim zamanlarda oldu...Yine de giderim veya kalirim...
Fakat bu bizim dönecegimiz tarihten 2 gün sonra ve ertesi hafta kizin ablasinin is durumuna bagli..
Vve ayni yerde oturuyolar...
Bende ablayim...
Bayramin 3.günü yapsin dügünü ne olur yani!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…