Müstakbel Gelinimiz....

Saygı duyuyorum, ben nişanlı veya evli olarak ayırmıyorum da o özel gün kiminse onun söz hakkının önce olduğunu düşünüyorum.

Arkasında başka şeyler olabileceğini de söyledim zaten, kendi ailenizin söyledikleri ne kadar tarafsız olabilir ki?

istatistiklere göre en çok ayrılma nişan ile düğün arasında olurmuş. düğünü siz yapıyorsunuz gelen gelir dersiniz

Malesef ..gelin kizin gozunde keske kendi ablasina verdigi gederin ceyregini gorebilseydim...
Ama cani sag olsun benim kaybedecegim bisey yok..
Tek uzuldugum annem babam vefat edince allah gecinden versin gorusebilecek bir kardesim bile olamayacak oldugunu simdiden hissetmem...

Babamlar soylemis zaten hani o tarihlerde olsa teki iyi olurdu diye...
Onun uzerine ben ne laf soyleyebilirim ki zaten iletisimimiz yok...
Iste ailem de yillardir birlikteler tatsizlik olmasin diye bisey soylemiyor...
Gelin ablasiyla damat ablasi farkliymis simdi daha iyi anliyorum...
Kardesim de kor kutuk asik oldugu icin ve pasif oldugu icin pek bi cozum arayisi icerisine girecegini sanmiyorum..

Gelinin bu terbiyesizliği karşısında sizi iyi niyetiniz ve saygınızdan ötürü kutlamak istedim. Kendi ablasının işi için de öteki düğünü ayarlıyormuş hanımefendi, bunun adı bencillik. Kardeşiniz biraz aktif olsaymış keşke bu konuda.

Ben de iki bayram arasında evlendim Allahıma şükürler olsun çokta mutlu bir evliliğim var.Eşim benim ben de onun her şeyiyim 2 yıl oldu hiç problem yaşamadık.Gelin kızınız resmen gıcıklık etmiş belki de annesinin söyleyemediğini o söylemiş.Bu kadar cahillik olmaz.En kötü ihtimal 1 haftalığına siz yalnız gelirsiniz.Bence kardeşinizle kesin konuşun bu sebeple evlenmeyecekse evlenmesin kendi bilir.Saçmalığın daniskası resmen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya şimdi eğri oturup doğru konuşalım,
Düğün dediğimiz şey -genelde- gelin için daha önemlidir.
Kadınların "hayalidir" düğünleri, erkeklerin veya erkeklerin ablalarının değil.
Küçük bir kızken o kadın planlamaya başlar düğününü daha...
Daha 10 yaşındayken gelinliğini hayal eden, evlenen büyük kuzeninin güzelliğine kıskançlıkla bakan yine kadındır.
En ince çiçeğine kadar, gelinliğinin tek danteline kadar, ışığın nereden vuracağına kadar düşünen gelindir.
Eminim siz de kendi düğününüz için en iyisini, en güzelini istemişsinizdir.
Ve yabancılarda da vardır bu söylem, düğün günü gelin ne derse haklıdır.

Müstakbel gelininizin dediği saygısızlık.
Ama gelin olacak o,
Burada bir sürü konu açılıyor "bir kere evleniyorum istediğim gibi olmuyor " diye;
Müstakbel gelininiz de bir kere evleniyor,
Kendi maddiyatını aşmayacak şekilde, dilediğini isteyebilir.

Mesela; bana bir ağaç olsun yaprakları ağarmış, bir nikah memuru, bir de gelinlik yeter. (nikah memurunu çıkarırsan çok game of thrones sahnesi gibi oluyor) Belki arkadan hafif saksafon sesi. İsterse tolun torba teyze amca dayı hatta anne baba olmasınlar. O gün benim, ve birazcık da (çok az ama) müstakbel eşimin günü.
Siz yukarıda bahsettiğim gibi düşünmüyor olabilirsiniz, ama o şekilde düşünen bir sürü kadın var.
Kendilerine göre haklılar.

İmkanınız varmış gidebilmek için, muhtemelen müstakbel gelininizin de dediği gibi "isterseniz gidersiniz, istemezseniz gitmezsiniz."
Söylemimi değiştirmiyorum, dediği saygısızlık. Ancak atlatılamayacak kadar değil. Çok içinize dert ederseniz eğer, "neden böyle böyle dedin akrabaların yanında çok kırıldım" diye derdinizi anlatırsınız gelininize.

Not: (şimdiden bilet alın uçakla gidin yada dönün, daha ucuza gelir muhtemelen. arabayla o kadar gitmenin özel bir durumunuz yoksa muhtemelen pek bir mantığı yok zaten.)

Tesekkur ederim...
Yok her iki dugunu de ablasina ve yakin akrabalarina gore ayarliyor..
Malesef oyle bir kardese sahip degilim...
Askin gozu kördür insallah hep boyle de ask sevgi dolu olurlar...

Gelin kızınızı neden bu kadar öve öve bitiremediğinizi anlamadım
bence erkek kardeşinizle konuşun ona göre hareket edersiniz

Rabbim mutlulugunuzu daim etsin bende 2 bayram arasi evlendim...
Sukurler olsun mutluyum...
Yok anne babasi ve diger buyukleri de soylemis bir tek ablasi var onunda dugununuzuu gormesi hakkidir diye...

Ya konuya yapılan yorumları okurken aklıma geldi...
Siz hiç karışmayın bence, gidebiliyorsanız gidin, gidemiyorsanız da gitmeyin. Evlensinler..
Allah muhafaza olur da sizin istediğiniz zamanda düğünü kabul ederler, bir de evliliklerinde her sorunu "iki bayram arasına" bağlarlar.. Ayıkla pirincin taşını... Ömrünüz boyunca bu lafı işitir durursunuz... Bırakın ne halleri varsa görsünler ...

yaren; iş anne-babanda bitiyor.. ben annenin yerinde olsam "ablasının olmadığı düğünde bizim de işimiz yok, siz kendi aranızda yapın kızım düğünü" derdim.. sonra yapsın müstakbel gelin atarını yiyorsa artık düğüne gelenlere açıklar "isteyen gelir, isteyen gelmez" diye..

aynen anne-babanın tutumu çok önemli..hamileliğimin son ayında kardeşim bize nişanlanmak istediğini söyledi annem direkt ablan sağlıkla doğum yapsın ondan sonra dedi ve konu uzamadı.gelinimiz de anlayış gösterdi.doğumdan sonra hep birlikte gittik nişanımızı yaptık.

gelin hanıma bak,iki düğün olacak ikisinde de damadın ablası bulunamayacak.

Aynisini bende soyledim once ki yorumlarimda...
Kabak sonunda gelir benim basima patlar..
dediginiz gibi en iyisi karismamak...
Zaten kimseye bisey dedigim veya direttigimm yok...
Hatta babama da soyledim dugunle ilgili konu olursa bizi karistirma bir kez soylemissin yeterli diye..

Siz elinizden geleni yapmissiniz ama gelininizin yüksek lisans yapmis yurt dışında yasayan kültürlü bi kız olarak hala iki bayram arasi dusuncesine şaşırdım.

Son düzenleme:

Annem o kadar saftir ki agzindan 1 kelime cikmaz...
Her zaman ezilen taraf olmustur ama asla cevap vermemistir kimseye yapisi boyle. ..
Babamda dugun konusulurken size uyarsa bu tarihlerde cocuklarim gelecek diye soylemis. ..
O yuzden defalarca da soylense bisey degisecegini sanmiyorum...
Onlarda zaten daha bisey demez tatsizlik cikmasin diye...

Ne mutlu size...
Rabbim yavrunuza uzun saglikli omurler versin...
Herkes bir olamiyor malesef...

Ilk önce benim annem babamda iki Bayram arasi evlenmisler 3 gün 3 gece dügünleri olmus ve suanda 42 senedir evliler allaha sükür bi sorun falan olmadi...
Benzer bi durumda biz yasadik, görümcem 4 senelik bi nisanlili, döneminden sonra evlendi, her sene degisik tarihker veriyordular bizde izinlerimizi ayarlamaya ugrasiyorduk ( biz Almanya onlar Türkiye) herseferindede kisa bi süre kala yok ertelendi falan filan.... Evlendigi senede üc kere tarih degistirdiker bizi iyice allak bulak ettiler en sonunda biz izine gittik artik, ve yil sonunda yapmaga karar vermisler, normalde iki kere ayni yil icinde izine gitmek kolay degil ve izin almakta ama onlara bi tarih bildirdik baska izin alma imkanim yoktu, öyle bisey yaptikarki benim izinim bitti ilk is günümde dügün oldu, albuki 8 ay önce bildirmistik, tek abi ve tek uzakta olan biziz... Esimde gitmiycekti sizin gibi düsündü üstelik 6 aylik hamileydim ve bide oglum vardi kücük, ama ben bu yükün altinda kalmak istemedim esimi yolladim hava alaninda agliyarak ayrildik, kendimi cok kötü hissettim... Herneyse, ne oldu araya daha bi sogukluk girdi, bide dügünden sonra izine gittigimizde büyük oglum gelin resimlerini gördü, aaaa anne hala evlenmis biz niye gitmedik yokuz fotolarda dedi, bende onu bana degil halana ve babaannene sor dedim dumur oldular... Offff bende dolumusum bundan sonra ne olursa olsun araniz bozuk olur... Olay tarihte degil tavri bence, anlattiginiza göre secenek ve cözüm üretenleride terslemis hep...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…